Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv! Albérletbe költöztünk és már lassan 3 hónapja élvezem a Flipet. Bár gyakorta csak a netet és a wi-fit. Csak egy gond van, panel lakás melynek a nagy szobájába lett bekötve a router üvegszálas kábelen. Sajnos a kis szobában a wi-fi elég gyenge vagy nincs is - egy L alakú folyosó választja el a két szobát. Ez ügyben kértem is a segítséget a modem áthelyezéséről, - a bekötő szakember ugyanis úgy definiálta az üvegszálas kábelt mintha a z hímes tojás lenne - de szükséges áramforrás végett, valamint arra hivatkozva "jobb úgyse lenne" nem történt változás. Mondjuk felesleges költségeket sem akartam.
Bevallom nem értek ehhez a témához ezért kérdezek itt hogy milyen lehetőségeim vannak a wi-fi megerősítésére a másik szoba, konyha területeken? -
AMD Power
titán
Ma kb 12 fele , neten megrendeltem a Flipet a másik lakásba is. Holnap 14-16 óra között már jönnek is bekötni!!!
-
miqlas
őstag
válasz
FreedomHUN
üzenetére
Köszi! Ez megoldotta a problémát, igaz, a szaki csinálta még tegnap délelõtt!

-
yetmanus
tag
válasz
sarkanyolo2
üzenetére
át tudod írni, csak legyetek mindketten a vonalban
nulla ft az átírás 
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Ha elköltözök és szeretné a jelenlegi infrastruktúrát megtartani a főbérő, akkor át tudom íratni a nevére, vagy lemond, postaboxal vissza minden, ő meg beköt?
-
miqlas
őstag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget a beltéri egységgel kapcsolatban. Volt egy áramszünet de. és azóta ez a mûsor megy:
világítani kezd az állapotjelzõ, átvált pirosra, majd zöldre; világítani kezd mellé a link led, majd villogni kezd az állapotjelzõ, utána a link led lekapcsol, helyette a HD és a REC led kezd világítani, majd kezdõdik elõrõl a móka!
Közben a TV-n nincs jel, majd ez eltûnik, utána egy villanásnyi idõre (max. egy tized másodperc) megjelenik a színes boot képernyõ?!Van valami ötlet vagy hívjam a Flipet?
-
GyuR1
csendes tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy kábellel rákötöttem a netet a gépemre és az utorrent nem akar feltölteni, hanem a letöltés után leáll. Néztem videókat és nyitottam portot neki de így se akarja csinálni. Előre is köszönöm a segítséget.
Amúgy megvagyok elégedve a flippel, tv képe szép és a net is tudja az ígért sávszélességet. -
FreedomHUN
senior tag
válasz
Remekelek28
üzenetére

Nekem lassan 2 éve van 3 tv programozva, 1x sem kellet ujraprogramozni
Lehet elmozdult az elem vagy merülőfélben van, ha a kondija kisül akkor felejt. Pl. Elemcserénél cérszerű az egyiket majd a másikat akkor nem felejt. Ha egyszerre a kettőt kiveszed van kb 5 másodperced és elfelejti vagy véletlen rányomsz egy gomra közben 
-
Remekelek28
őstag
válasz
FreedomHUN
üzenetére
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
FreedomHUN
üzenetére
Véletlen félrenyomtam 992 a kezdés!!!
-
beldeczki
aktív tag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Nekem itthon simán a távirányítóban kellett elemet cserélni és minden rendben azóta. Szintén ez volt a hiba, hogy beltérit vezérelte, de a tv-t már nem (újrakalibrálásra nem volt szükség).
-
zoli2222
csendes tag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Nálam is ez a gond.Én már többször újrakalibráltam.Egy ideig működik,aztán meg nem.
-
kicsigee444
csendes tag
válasz
Fenyi Leopol
üzenetére
Szia!
Annyira remegnek a Digi miatt lehet, hogy csak tévedésből került be a címed. Idióta banda, időnként fingjuk sincs róla, hogy hol van a konkurencia. Nálunk egyenlőre Telekom optika van, de a utca túloldalán van minden. (UPC, DIGI is) Ennek ellenére pár hónapja még a lakcímemen elérhető volt a Flip, de most már nem elérhető. Állítólag a házban történt már Flip bekötés. Gondolom utólag kapcsoltak, hogy nincs DIGI ezért gyorsan kiszedték a köthető szolgáltatások közül.
Én úgy gondolom, hogy egy szolgáltató maga határozza meg az árat és ott szolgáltat ahol akar de az, hogy hülyének nézik a vásárlót az már nem frankó.
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Programozd újra, tv bekapcs, piros+kék egyszerre, mikor világit a led 993+tvkód ekkor 2x felvillan, nyomod a tv kikapcsolo gombot folyamatosan, mikor kikapcsolt megnyomod az okét. Flip.hu-n fent vannak a tv kodok, lg 1628, samsung 2448 ezeket tudom fejből

-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Hangerő állítás az ok+hangerővel működik?
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Nemrég vettem észre,hogy a eltérinek a távirányitója már nem kapcsolja a tv-t,se ki,se be. Minden gomb müködik rajta,csak ez a bal felső,számomra fontos gomb nem. Mit állithattam el? Szerintetek jelezzem a flip hibajelentő fele? -
yetmanus
tag
no hát nagyrészt digisek mennek át a fliphez, ugy a digi ellen lett ugymond kitalálva, viszont ott ahol e kettő mellett van esetleg upc vagy invitel... Ők a járulákos veszteség. Ha jól gondolom, ez már egy spec ár a upc-nél, viszont zuglóban mintha a honlap szerint koax és optika is lenne, persze nem párhuzamosan egymás mellett. Ugy tudod megnéz hogy mi van nálad, ha rákeresel a címedre, hogy ha az alapnetnél 50Mbps a feltöltés, az optika, ha 5Mbps akkor koax

-
nagyj74
senior tag
Üdv Mindenkinek! A lakáson belül két kábel megy ugye? Egy UTP és egy vékonyabb, valószínűleg az IPTV.
-
4Grider
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Általában van közük egymáshoz, hiszen a flipet elsősorban erős konkurenciával (értsd: Digi jelenlétével) bíró helyekre találták ki.
Ebből következik, hogy a Digi előtt ritkán lépnek, az adott helyen inkább az alacsony hálózatkihasználtság lehet a flip bevezetésének oka. -
AMD Power
titán
válasz
Fenyi Leopol
üzenetére
A kettonek nem hiszem,hogy barmi koze lenne egymashoz.
-
Fenyi Leopol
tag
Sziasztok!
Pár hete megjelent a Flip a környékünkön (Bp. Kőbánya) Ezek szerint várható, hogy jön a Digi is? -
Miksa64
tag
Hali!
Abba kérném Valaki segítségét, hogy a Sagemcom F@st 5655v2 ONT-hoz csatlakoztatott EXTENDER1600-as STRONG-ba dugott USB-n lévő dolgokat hogyan tudnám elérni ez internetről (FTP)?
Hol és mit kell beállítani, hogy elérjem, ha egyáltalán lehetséges?
A Sagemcom F@st 5655v2 ONT-ban lévő USB-k elérésére állítólag nincs lehetőség gyárilag.
Jó lenne legalább ha a STRONGOT el lehetne érni az internetről!
Hálózaton belül mindent látok és használhatok, de kívülről nem tudom elérni.
A ddns cím be van állítva. -
DVlad
őstag
Urak!
Én most sokadszor háborodtam fel a upc-n, a gusztustalan üzletpolipkájukon. Mióta létezik a cég Zuglóban, azóta van előfizetésünk náluk folyamatosan (30 éve?). Most megint emeltek az áron szó nélkül. Legutóbb 2 éve játszottam el velük a "szolgáltatót váltok" játékot, amikor megint olcsóbban kaptam jobb szolgáltatást, de most már 9065 forintot kérnek az eddigi 8500 helyett, bejelentés nélkül, amit nagyon sokallok. Viszont a minőségre egyáltalán nem lehet panaszom, az adások jó minőségűek, a net gyors és stabil.
Feltűnt, hogy nagyon sok oldalt elolvasva itt, egyetlen egyszer sem olvastam a upc nevét. Ennek mi lehet az oka? Senki sem vált arról? -
AMD Power
titán
Az uj lakasba is Flip lesz bekotve. Olyat lehet kerni,hogy amikor jonnek bekotni az en altalam adott routert kossek be?
-
Miksa64
tag
válasz
sarkanyolo2
üzenetére
A fene!
Visszafelé fejlődünk!
Az előző Speedport rúternél még frankón ment minden!Amúgy kössz!
-
Miksa64
tag
Hali!
Tudna Valaki segíteni abban, hogy a Sagemcom F@st 5655v2 ONT-ba dugott USB-n lévő dolgokat hogyan tudnám elérni ez internetről (FTP)? Mit és hogyan kell beállítani?
Hálózaton belül mindent látok és használhatok, de kívülről nem tudom elérni.
A ddns cím be van állítva, de még azt sem található az internetről.
A pc-re telepített FTP klienset sem tudom elérni pedig próbáltam neki portot nyitni is! -
marsu.
senior tag
válasz
FreedomHUN
üzenetére

-
marsu.
senior tag
Sziasztok!
Költözés miatt szeretném majd lemondani a szolgáltatást. Ezt meg tudom tenni online vagy telefonálnom kell? A kapott eszközöket, hogy kell visszajuttatni a Telekomhoz? Kb. mennyi lehet az átfutási idő? Vagy a lemondás pillanatában egyből lelövik a szolgáltatást? Köszi! -
sarkanyolo2
őstag
Ez a SAGECOM kütyü.
-
zozoka79
tag
Én is a flip-et akarom bekötni, próba cseresznye.tehàt egy két hozzászólásból azt szűrtem le, hogy érdemesebb venni egy jobb routert és nem használni a flip-est.itt egy Asus rt-n12-m van.jobb az mint amit ők adnak?
-
FreedomHUN
senior tag
-
válasz
AMD Power
üzenetére
Én letiltottam a Flipes routeren a wifit, kábellel rákötöttem egy sajátot és azon engedélyeztem a wifit (erősebb így a jel otthon). DHCP-t meghagytam a Flip-es routeren.
Nálunk egy vastag kábel jön be az utcáról, a routerbe telefonkábel van bekötve, egy hálózati kábel megy a tv box-ba, nem tudom van-e olyan eszközöd ami pont ezeket tudja.
-
AMD Power
titán
Flipnel ha valaki sajat wifi routert szeretne "bekotni", ez ilyenkor,hogy mukodik?
-
-
viktorhu
veterán
-
4Grider
félisten
-
kicsigee444
csendes tag
Szia!
Én 2 hónapja váltottam költözés miatt kényszerűségből Digikábelről Telekom IPTV-re és szerintem sokkal jobb a HD (az SD is) adások minősége Digikábelen. De mindjárt jön valaki, aki elmondja az ellenkezőjét.

Flipnél nincs hűség. Próbáld ki, ha nem jó lemondod. Nem veszítesz vele semmit. -
Celtis
veterán
Sziasztok,
Milyen minőségű a Flip TV szolgáltatása, DVB-T Digi kábel vagy UPC DVB-S-hez képest?
Régen úgy tudom a Telekom IPTV-je legendásan alacsony bitrátájú volt. Ez most is igaz? Én a XXII. kerületben lakom, itt elvileg optika van.Azért kérdezem, mert nemrég vagyok csak Digis, de már tele a tököm velük. A véleményemet úgy tudom csak kinyilvánítani, ha szolgáltató váltok. Most csak netre fizetek elő, tehát a kevesebb sávszélességért és magasabb havidíjért abban bízom, hogy a TV használható.
-
kicsigee444
csendes tag
Sziasztok!
Létezhet, hogy a Flip adatbázisa nem pontos? Jelenleg nálam Telekom optika van, de a Flip oldalán a címemet beírva koaxos elérhetőséget mutat. Azon kívül tudok még három címet ahol szintén optika van és ebből kettőre szintén koaxos elérhetőséget ír.
-
flexes922
csendes tag
válasz
hunluigi
üzenetére
Szuper. Remélem ez így is marad.

(#1143) sarkanyolo2 : Köszi az információt! Szerintem jövőhéten hétfőn meg is rendelem.
-
hunluigi
senior tag
válasz
flexes922
üzenetére
Nálam is atom stabil a koax. Stabilan a maximum környékén teljesít, vagy a felett 4-5 mbit-el. A flip oda jött be, ahol a konkurencia megjelenése miatt nagy az elvándorlás a T-től, így jelentősen teher mentesítődik a hálózat.
Nálunk a digi megjelenéséig csak T volt. Hullámvasutazott is rendesen a sávszél. Aztán megjött a konkurencia, és az egész utca váltott. Egy kezemen meg tudom számolni hányan maradtunk a T-s (flipes) koaxon, így aztán csúcs időben is alapjáraton ketyeg a gerincterhelés.
-
flexes922
csendes tag
Sziasztok!
Párommal gondolkozunk, hogy váltunk DIGI-ről FLIP-re. Leginkább ár miatt.
Lecsekkoltam és nálunk (BP 15.ker Zsókavár utca) nincs optika. Sebességnek 150/15-öt írtak, de garantált 15/1. Mennyi az átlag ami nektek jön?
Köszi előre a segítséget! -
viktorhu
veterán
válasz
FreedomHUN
üzenetére
Igen, hiányos volt a válaszom, mert te az ont-re értetted, hogy nem ad egyik szolgáltató sem AC-set - de ad a telekom sagemcomot nagyobb sebességeknél optikán is, lehet, hogy a 300-ashoz már a flip is azt ad.
-
viktorhu
veterán
válasz
FreedomHUN
üzenetére
Koaxon sagemcomot kaptam ac-s wifivel.
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
foregister
üzenetére
Ezt mondjuk nem igazán értem, jelenleg az összes szolgáltató ont-je 2,4 ghz-et tud kivétel nélkül.
Wifire minegyik szolgáltató beirja az ászf-be garantált sebesség 0.
A szórólap azért felesleges, mert aki ismeri a wifi szabványt az tudja hogy a 2,4GHZ N szabvány alatt a 60 megabit jónak számít, átlagban 40-45 megabit amit tudni szoktak.
Mint opció hogy lehessen nagyobbat kérni dolgoznak a szolgáltatok hogy bővítsék a végberendezéseket, megvenni 2 okból nem lehet 1. ha hiba van megy az egymásra mutogatás (aka digi) pl. ftth-n. 2. Az az ont ami tudja a 5 ghz-et 300$ kvázi senki sem fogja kérni mert nem fog kiadni 100.000-et ha egy 20.000-es router tudja ugyan ezt. Nem köteketesképp írom, de szerintem 4000-ért abszolút elfogatható, ha kevesled bridge-ac router és csókolom. Koaxosok ebből a szempontból előnyt élveznek mert a sagem tudja 5ghz-et is... még..
lassan lesz ac-s ont is.
Wifit mint "ajándék" adják a szolgáltatás mellé, az emberek 99%-ának tökéletesen megfelel, mert tolja a yt-ot és teszi fel a gulyáslevest az instára
-
yetmanus
tag
válasz
sarkanyolo2
üzenetére
áramtalaníts, routert és beltérit, majd először a routert, aztán a beltérit kapcsolt vissza, és jön a hbo 3

-
Halley
tag
Tegnap a TV-t bekapcsolva jött a Flip-es rendszerüzenet hogy április 8-tól kódoltalanul nézhető az HBO3.
De mégsem, a képen látható üzit kaptam a csatornára kattintva. Kinek milyen tapasztalata van? -
beldeczki
aktív tag
válasz
sarkanyolo2
üzenetére
Huaweiben nincsen ac, csak a sagemekben.
Az előző kommentelőnek meg annyit, hogy wifin semmit nem garantálnak (miért is tennék), egy plusz funkciónak kell tekinteni a wifit. A garantált sebesség értékeket kábelon kell tudni teljesítenie. Akinek meg nem elég a vezeték nélküli rész teljesítménye, az meg utána tesz egy megfelelő eszközt és kész...
-
sarkanyolo2
őstag
válasz
foregister
üzenetére
5GHz ac-n próbáltad a sebességet? Hozza a kínáltat.
-
foregister
tag
Sziasztok!
Nem rég lettem Flipes és azt szépen elhallgatják, hogy a Huawei (Echolife HG8245H) optikai kábeles modem amit adnak az előfizetéshez, WLAN / Wifi képessége borzalmasan rossz. Ha jól tudom, a Telekomos előfizetők és a Digisek is hasonlót kapnak, így lehet ez nekik is infó.
Ugye a Flip alapajánlata 150 mbit/s-ról szól, amiből 60 mbit/s a garantált. Ezt a garantált sebességet a wifi tudja hozni: jellemzően max. 60mbit/s és 80mbit/s amit ki lehet csikarni, ha egy légtérben vagy vele. Ez azt jelenti, hogy esély sincs Wifin keresztül elérni a 150mbitet - pláne nem a sebességnövelő 300 mbit/s ajánlatot, garantált 100 mbit/s sebességgel.
Viszont, ha a modemre LAN / Ethernet / UTP kábelen csatlakozunk közvetlenül, akkor egyből megugrik az ígért 150mbit/s-ra, sőt rövid ideig 250mbitet is simán bírja, majd lecsökken 160-170 mbit/s-re - ami az ígért felett van. Ez amúgy nagy jófejség.
Tehát a megoldás, hogy:
- a Huawei modemre köss rá kábellel egy minőségi routert (nekem Asus AC55 van),
- konfiguráld be ezt rákötött routert Acces Pointként (AP), és
- kapcsold le a Huawei modemben a WLAN megosztást.Elvileg, ha betelefonálsz a központba, akkor kérheted, hogy Bridge módba lőjék át a Huawei modemet és így még stabilabb lesz a kapcsolat, de egyelőre nekem tökéletesen működik így is, ezért nem próbálkozom tovább.
Őszinte leszek: 4000 Ft-os havidíjért nem várom el a csúcsminőségű hardvert, de "fapados" szolgáltatóként adnék opciót minőségi modem / router upgrade-re, vagy legalább adjanak egy szórólapot, hogy a modem max 60mbitet bír el, ha többet szeretnél, akkor vegyél tőlünk 20 000 Ft-ért egy király routert vagy kösd rá a sajátodat és száguldozni fog a net.
Mondjuk valószínű így érik el, hogy ne legyen túlterhelve a hálózat, de azért na...
-
viktorhu
veterán
Kellemes választás 2 optika közül választani
Mindkettővel jól fogsz járni. A telekom nagy nemzetközi szolgáltató saját nemzetközi hálózattal, míg a diginek a nemzetközi sávszélességet mástól kell drágán megvennie, ami látszik is a külföldi kapcsolatok minőségén és sávszélességén.A digi előnye meg hogy nincs set top box a tévéhez, csak símán bedugod a koaxot a tévédbe.
-
Papix
tag
Sziasztok!
Jelenleg Digi van bent kéróban FTTB technikával.
Az lenne a kérdésem, hogy bent van lépcsőházban a Flip és Digi optika is.
Ha csak a szolgáltatás minőségét nézzük akkor melyiket érdemesebb bevinni a lakásba függetlenül az ártól és a net sebbességtől és tv csatornakiosztástól?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Flip új szerződőként az online igénylés után hány nap alatt történik meg a bekötés nagy általánosságban?
Köszi előre is a válaszokat. -
kenyerr
tag
Mivel minden eszközöm ipv4-t használ és volt is régebben gond az ipv6-tal ezért kikapcsoltam azt és azóta nem enged be az admin felületre, simán kifagy
(Volt már újraindítva)
Valaki találkozott már ezzel a hibával? -
kenyerr
tag
Sziasztok!
Van rá mód, hogy a routeren az alábbi kettő működjön együtt?
IPv4 tűzfal védelem: magas
Port továbbítás: NAS-hoz engedve (torrent kliens)Csak addig működik a port továbbítás amíg a tűzfal "alacsonyra" van állítva.
-
ivcsi86
tag
válasz
FreedomHUN
üzenetére
:-D
Időutazás
Akkor felejtő nekem. Kár, mert amugy a szolgáltatás/árazás szimpi -
ivcsi86
tag
Sziasztok.
Most telekomos vagyok, kb ugyanilyen szintü csomaggal, csak ugye duplájáért... váltanék. A Flip üfszolg azt mondta h nincs náluk felvevős box.
Van köztetek vki aki megoldotta valahogy (saját mediabox vagy ilyesmi) lehessen felvenni műsort? -
Ludovicus
aktív tag
válasz
Norby86
üzenetére
Szia! Kicsit korábbi hozzászólásra reagálok, de visszaolvastam, mert én is digi->flip váltáson gondolkodom, leginkább az árkülönbség miatt. Te végül váltottál vagy sikerült ismét kiharcolnod valami kedvezményt a diginél? Mert utóbbi esetben én is próbálkoznék a diginél...

-
Bekerül március 5-től a Spíler2 HD a Telekom kínálatába, gondolom akkor ide is, ha már ugyanaz a szolgáltatás TV esetén.
-
zazenke
őstag
viszont a settop box standby fogyasztása 7w tehát amikor ki van kapcsolva .ez 1 hónapban kb 220ft-ot ráver a villanyszámlára. Hogyan engedhető ez meg ma európában amikor minden eszközt úgy gyártanak hogy 1watt alatti a készenléti áramfogyasztás. Meg mértem teljesítmény mérővel mert nem akartam elhinni amikor hallottam.
-
sss
őstag
Ma kötötték be, nagyon szépen dolgozott a kollégájuk, kábelcsatornákkal, stb. Mondjuk engem inkább sebesség érdekelt, de eddig elég jó értékeket mérek.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Workstation bazár - Dell, Lenovo - számla, 6 hó garancia
- ÚJ Lenovo ThinkBook Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB, RTX 4060(8GB) IPS 60Hz
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hívd őket, hátha keddre odaérnek az újjal
Lehet elmozdult az elem vagy merülőfélben van, ha a kondija kisül akkor felejt. Pl. Elemcserénél cérszerű az egyiket majd a másikat akkor nem felejt. Ha egyszerre a kettőt kiveszed van kb 5 másodperced és elfelejti vagy véletlen rányomsz egy gomra közben