-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
Előre szólók, nem vérre menően szeretnék veled vitába szállni (ne essünk ugyanabba hibába, mint Gizmóval - tőle is elnézést ezért).
Szerintem itt nem arról van szó, hogy nekünk mi tetszik, s mi nem, hanem, mi a valósághű, s mi nem. Valószínű ez az a különbség, amiről mi beszélünk. Én a valósághűséget keresem, ti azt, ami tetszik.
Sajnos ezen az alapon azt kell mondanom, hogy a REX ocsmány vizei (főleg folyói, kisebb tavai) azzal a barnás-zöldes ocsmány színeivel közelebb állnak a valósághoz, mint az égbolt témái. Igen, felülről nézve sajnos ilyenek a vizeink.
Az FE témái viszont szerintem pont azért nem tetszenek egyeseknek, mert nem olyan túlzóak, ám közelebb állnak a valósághoz (bár az az igazság, hogy már olyan régen használtam az FE-t, hogy nem nagyon emlékszem rá).
Amúgy a REX-ben van egy olyan téma, aminek a nevében van valami szmog (nem emlékszem rá fejből), lehet, hogy érdemes lesz megnézni, kipróbálni. tehát elvileg van rá törekvés, hogy a szennyezettséget is belevigyék a dologba, s en legyenek olyan hihetetlenül világosak a felhők. Aki esetleg nézte már ezt a témát, beszámolhatna róla. -
AirBooms
addikt
Ezzel egy kicsit ellentmondasz magadnak: nekem írtad, talán Skype-on, hogy az East-Europe téma mennyire valószínűtlenül nagyon kék. Kelet-Európát csak ismerjük. Ezek után, mennyire bízhatunk abban, hogy valóban azokat a számunkra egzotikus időjárási jelenségeket látjuk élethűen, amiket meg is nevez a REX? Ráadásul rajtam kívül már más is írta, hogy utazott a világ több részén, s ő is túlzónak tartja a REX témáit.
Ám térjünk vissza a vitát kirobbantó dologra: szó sem volt itt REX fikázásról, FSX fikázásról!
Csak arról, hogy egy belinkelt képen látható Napra, ketten is azt írtuk, nem túl valósághű (és én én még hozzátettem, hogy jól illik az FSX arcade jellegéhez). Talán szerencsésebb lett volna Andorrához hasonlóan a "giccses" szó használata a részemről.Amúgy Fatal, te is hányszor írtad, hogy mennyire nem valósághű, amit a REX megjelenít. Még a saját Nap-odról is átküldtél egy képet, hogy neked mennyire nem tetszik.
Ráadásul Gizmo is pont egy előző hsz-ében írja, hogy az FS pont annyira valósághű, amennyire mi magunk annak képzeljük. Akkor miről beszélünk? Mitől lett hirtelen az FSX ennyire tökéletes szimulátor? -
-
AirBooms
addikt
Huhh, nem tudom mire értetted a METAR-t, de most szálltam le LHBP-n, 200 lábnál még nem láttam a pályát, akkora köd volt... Tök vakon szálltam le, használva az ERJ HUD-ját. Ügyes kis dolog ez. Meresztettem a szemem, hogy meglássam a pályát, közben a sebesség, magasság és a többi fontos paraméter mind a szemem előtt volt... Jó kis repülés volt Brüsszelből...
-
Geryson
addikt
Én úgy képzeld el, hogy kb. 6-8 éven át billentyűzettel repültem, nagggyon komolyan!
De ezt tényleg értsd úgy, hogy éves szintem 50-80 repülést, tiszta hihetetlen, nem is tudom hogyan. Aztán vettem egy force-os Saiteket (azt hiszem 3D Rumble vagy valami ilyesmi volt a neve), amin volt ugye még Z-tengely is. Basszus, emlékszem, nem bírtam egyenesen repülni, habverőztem állandóan fel-le, jobbra-balra, röhögtek is a haverjaim amikor együtt mentünk. Persze utána megtanultam és hiába köpködték egy csomóan a Saiteket úgy adtam el 5 évvel később és váltottam szarvra (szintén Saitek), hogy makulátlan volt végig a funkciója, soha panaszom nem volt! Persze a szarvra való áttéréskor itt is szenvedtem, de ez meg aztán tényleg a csúcsok-csúcsa egy leszálláskor a mozgási szabadság miatt!
-
AirBooms
addikt
Szerintem ne is törekedj a 4 Ghz-re, hacsak nem valami übertuning a procid. Azt már azért hűteni is kell, igaz az FS nem fogja túlságosan leterhelni. Ha meg mégis menne a 4 GHz, akkor legfeljebb visszaosztod a ramfrekit, csak van ott valami kellemes freki, amin elszaladgálnak a ramok (most fejből nem tudom). Amúgy meg az is lehet, hogy CL5-ben vinnék a Kingmaxok az 1000 MHz-et is...
-
AirBooms
addikt
Jó bizony az a proci! Én karácsonyra vettem ilyet unokaöcsém gépébe. Játékokhoz, így szerintem az FS9-hez is (mivel úgy is csak egy magot használ), elég a 6 mega cache. Igazából tényleg az kéne, hogy húzd meg alaposan. Olyan 3,6 GHz-et egy átlagos P45-ös lappal már el tudsz vele könnyedén érni, mint ahogy ez nekünk is sikerült simán egy egyszerű hűtéssel.
-
Gizmo94
veterán
Nem szaros az a Quad, csak éppen nem a legjobban választottál a 6 vs 12 MB Cache miatt...
Ez ugyan hátránybahozza a 9450-9550-650-nel szemben, de azért az a proci jó.
Ha egy kicsit meghúzod, nem is kell sokat, csak mondjuk 3.2-re , amit unatkozva teljesít, máris sokkal jobban fog szaladni minden.
A REX témái szerintem egyáltalán nem szarok, maximum kicsit túldimenzionáltnak tűnnek nekünk itt-ott, de amint Falconer írta, elképesztő természeti jelenségek tudnak lenni a világ egyéb tájain, nem a semmiből szedték a készítői a témákat.
Amúgy láttam már nem egyszer itt helyben is olyan bevadult narancsárga naplementét elképesztő vattacukrokkal, hogy símán verte a REXet és csak néztem, hogy ilyen nincs.... -
AirBooms
addikt
Most raktam fel...
Nincs nagy gond, csak az előre beállított néhány "gyári" téma közül a "realistic" nem volt éppen realisztikus napnyugtakor... Kicsit tököltem vele...
Amúgy köszi!
Holnap lehet, hogy repülök egy hosszabb utat, mert a mait nagyon élveztem. Jó, hogy végre nem akadályozza az FS-t a kevés memória, nincs akadás, belassulás, a textúrák lassú töltése. Azért a REX sűrű 3D-s 1024x1024-es felhőiben repülve bizony néha még a 4 GHz-re húzott i7 és az 1 GB-s HD4890 is csak tizen egynéhány fps-t produkált. Igaz, csak egy-két másodpercig.
Nekem bejön ez a REX2004! -
Korcsii
őstag
hát jah, meg azért rengeteget fejlődtek már a hardverek a megjelenés óta... mégiscsak kb 6 éve jelent meg... mondjuk olvastunk már rá példát itt is, hogy még a mai vasakkal is sikerülhet belaggoltatni
amúgy [link]
nekem még nem lehet, de 2 avatar már kikerült a kezem alól (bár az egyikbe más is belenyúlt még)szerk: de be vagyok ma lassulva...
-
Korcsii
őstag
Active Sky-al egyébként nekem csak az a bajom (azon kívül, hogy a REX felhőket néha nem szereti - sokszor 2D-s felhőrétegek), hogy frissítésnél össze vissza fúj a szél... namármost egy gyengébb robotpilótával így úgy átesik a gép/leold a robot, ahogy annak a rendje...
vagy csak nálam csinál ilyent? egyszer hátszél, aztán hirtelen szembe szél, majd megint hátszél? FSUIPCvel korlátozva meg még rosszabb, mert úgy gyakorlatilag csak a rendesre való visszaváltást késleltetem - még tovább küzd a gép, hogy levegőben maradjon...
-
AirBooms
addikt
Sajnos itt sok probléma keveredik. Az XP mód valóban nem jöhet szóba, ide driver kell.
Azonban olyan kormány kéne, aminek a két pedálja ugyanarra műveletre is beállítható, tehát az egyik a balra, a másik a jobbra kitérítéshez. Ehhez annak idjén még XP alatt pont a Formula Force-ot próbáltam, s ezt nem lehetett megcsinálni. Az MS-é, ami nekem van, valóban ősrégi cucc, de amire nekem kellett, arra tökéletesen jó volt. Csakhogy Win7 alatt a bal pedál kitéríti balra az oldalkormányt, míg a jobb pedál amellett, hogy egy picit jobbra, a magassági kormányt is kitéríti. Bekalibrálás után is ugyanez a helyzet. Nézegettem fórumokat, s valóban beszüntette a Microsoft ehhez a kormányhoz a supportot.
Ezért kérdeztem, hogy használ-e valaki valamilyen egyéb kormányt, amiről lehet tudni, hogy használható-e ruddernak, tehát a pedálok programozhatók-e úgy, hogy nekünk jók legyenek, s van-e win7 esetleg vista támogatása? -
Gizmo94
veterán
Sőt, ki is nyírta, mégpedig kétszer, csak backupoltam és visszalapátoltam nagy nehezen az egészet..
Végülis összehoztam, működik az összes modell, csak kissé "érdekesen"
Kosztinhoval konzultáltam, nála is ugyanezek a bajok vannak. FMC kissé önállóan műxik, illetve nem műxik, valamint a gép totál egyéni életet él néha. Amúgy ha figyelsz rá, repülhető rendesen, de mondjuk azt szerényen,hogy nem egészen így kellene működnie. -
-
AirBooms
addikt
Ennyit számítana, hogy XP van alatta, vagy mondjuk win7? Amúgy amikor kipróbáltam i7-en még tavasszal az FSX-et, akkor nem raktam fel semmilyen kiegészítőt, de a garfikát közel nem lehetett feltolni maxra, mert már ment is a diavetítés... Na én ott köszöntem szépen. S mivel nem voltam elájulva a "csodás képi világtól" töröltem is le... Szóval az csak mese, hogy futattható maxon 4GHz-en i7-tel...
-
AirBooms
addikt
Mindenkinek - utólag - boldog karit!
Mindegy, hogy az a hatalmas méretű lapozófájl melyik partíción lesz, csak az a lényeg, hogy ne a rendszer partíción és ne az FS partícióján legyen? Szóval a kérdésem, hogy pontosan hol legyen?
(a két ünnep között asszem végre rászánom magam a gigászi méretű FS9 újratelepítésemnek, mert nem járja, hogy ti itt repkedtek, én meg csak bámulok és ámoluk bambán... Már azt sem tudom, mi az a botkormány,meg ilyenek...)
-
haky
senior tag
Jaja ez így van. Egészen eddig nekem is E8500-asom volt. 3.99Ghz-en ment léggel. Pici fesz emeléssel. Jó cucc volt. Haver megvette a gépem(lap+cpu+vga"ram) így kénytelen voltam beújítani egy i5-el.. Jövő héten jön meg a 2000Mhz-es hyperx ram
. Már csak egy VGA kell. És rángatom azt is
.
-
-
Korcsii
őstag
nem mintha én sokat repülnék, a reptér környékén is ritkán fordulok meg... 8x emelkedtem eddig a fellegek fölé (oda-vissza utat külön számolva), 6x Malévval, 2x Wizzel... ezek tapasztalatai alapján írtam csak...
meg az már részletkérdés, hogy ha van ramp, akkor engem zavar a lépcső... ha nincs, akkor meg talán jobban mutat a dupla...
-
Gizmo94
veterán
Lehet ezzel még mást is kezdeni szerintem, bár az FS9-hez nem értek.
FSX-nél ilyenkor a következők valamelyikében van a hiba: Vagy a textures mappában szállt el valami, valamelyik add-on ki-be rakásánál, vagy csak úgy, vagy a sound fájlokra kényes még,pl: PMDG-nél, ha nincs meg a gong, nem indul, vagy az fsuipc körül valami dll hiba. Ezeket szoktam átnézni és szinte mindig visszalegozható. Persze, ha van textures mentés, stb, bár azt a REX is csinál így valószínűleg lesz.. FSX-nél ilyenkor a hiba mindenképpen az,hogy hiányzik valahol egy vagy több fájl neki, ezt kell rendbe tenni, mentésekből visszarakni és megy tovább. .. Gondolom, hogy az FS9 sem más nagyon.. -
andorra
őstag
Mit lehetett volna tenni (?), így jó a kérdés !
Nekem le van mentve a komplett win7spec/FS9 önnálló rendszerem: FS9+fsGlobal+stb. minden kiegészítő IVAP stb, minden beállítva, repterek nélkül. 40Giga a mentett állomány enyhe átlagos tömörítéssel. (ActivBootDisk)
Ilyenkor ezt másolnám vissza, max 20 perc és már csak reptereket kell visszarakosgatni, apránként, mikor, melyik kell. -
Gizmo94
veterán
Márpedig mehet nekik a pont, mert egyik Aerosoft reptéren sem működik nálam sem, ráadásul pushback car sincs, míg a mellékelt képeken pedig default EDDM -en kifogástalanul működik a jetway és van pushback car is... Tehát pontosan ilyen trógerek, vedd meg az AES-t vagy nincs semmi.
Namost én már párszor megvettemde akkora fps killer és egy bugos szar FSX alatt,hogy inkább le is szendtem mindig.
-
-
Gizmo94
veterán
Erről beszéltem, persze,hogy lassúbb.. Mert rosszabb az időzítése, de ezt már elmondtam, nameg a teszt, amit nem olvastál el.
Ha úgy véled,hogy bírná, akkor nincs más hátra, mint hogy kipróbáld..
Irodai vagy netes letöltő gépen kívül nem raknék másba kingmaxot,de te tudod. Amúgy ha nem ég szénné, akkor nagyon fog menni....
Nem számít? Szerinted...Én az utóbbiakra gondoltam, mert tisztában vagyok azzal,hogyaz alap free.. Van néhány creditem, de nem töröm érte magam túlzottan, mert annyira nem egy nagy élmény az AES, cserébe tele van hibával.
-
Gizmo94
veterán
Egyébként ha van időd és érdekel a kérdés, figyelmedbe ajánlom ezt, ebből sokmindenre választ kapsz.. Meglehetősen részletes és profi anyag.. http://prohardver.hu/teszt/ddr2_versus_ddr3/memoriaorajelek_idozitesek_ii.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest