-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
a videó alatt van egy zászló... rámész, akkor kijön egy menü... legalsó: sérti a jogaimat - sérti a szerzői jogomat...
ui: kulturáltan is lehet fogalmazni... ezt ma már harmadszor írom le valamilyen oldalon... akár mit is vétett, de sokszor eredményesebb, ha normálisan közelítesz hozzá..
-
Acor
aktív tag
Az Fsinsider oldalon azt irjak, hogy kiadnak újabb FSX-et, mert teljesen elfogyott és a boltokban már nem lehet kapni, most mar csak az a kerdes, de elvileg sejtelemesen az derül ki az infóból, hogy változtatnak rajta egy kicsit. CSak futtaban olvastam nezzetek Ti is utána.
Ez biztatóan hangzik... -
AirBooms
addikt
-
petrusz82
aktív tag
Nálam sajnos azokat sem rak be! Időjárásra meg használom az AES-t.
Egyébként abban meg lehet oldani, hogy ne olyan hirtelen változtassa a felhőket? Ezalatt azt értem, hogy ha pl. felszállok egy viszonylag felhőmentes helyen, és haladok arra, ahol mondjuk zivatargóc van, akkor ne hirtelen legyen minden felhős, hanem legyen átmenet.A "general options" és a "cloud options" részen talán lehet valami erre vonatkozó beállítás. De sajnos nem teljesen értem, hogy mi mit takar. Például van egy olyan, hogy "Dinamic Rate of Change"
-
-
Falconer
aktív tag
Volt h REX volt vízre, de ott több féle van és amit próbáltam nem volt ilyen szép, tiszta időre ez jobbnak tűnt. Hozzáteszem FS9 persze, hátha valakinek nem tűnne fel
A scenery valami ingyenes cucc, fent van több helyen, google kidobja.Egyébként asszem Lagonak van payware reptere ide.
-
Korcsii
őstag
EGLL-en pl LOGAN felől közelítve LAM3A STAR mellett téged rávisz a végső megközelítési egyenesre valamelyik rwy 09-nél? nálam az utolsó jópár waypoint hiányzik (Boeing-nél ezt a STAR után a TRANS alatt lehet kiválasztani, hogy pl LAM)... de rwy 27-nél sincs meg az S alak - csak ez kevésbé látványos, mert arról az oldalról mész amúgy is...
-
Korcsii
őstag
wilco helyett a vasFMC vitte az A320-as családot kb 100 órán át nálam...
meggyőző?azért szokni kell, ki kell ismerni, hogy melyik gép hogy tűri (főleg az ilyen beépített FMC-sek), meg azért kicsit szenvedősebb, mint ha alapból benne lenne a gépben... FS9-ben azthiszem van gauge, de FSX-ben max egy fix ablakként tudod előhozni, ha fullscreen-ben repülsz - én általában inkább egy kicsit kisebb ablakban repülök, és legfeljebb a final-on átváltok, addig pedig az FSX ablaka körül vannak a fontosabb panelek... a Vspeedeket pedig a beépített (ez esetben wilco) FMC-ből veszek, amibe azért az alap adatokat be is viszem (tömeg, két reptér, CI, leszállópálya - sid/star nem érdekes, wilco-ban az amúgy is erősen hiányos, még frissítve is)...
bugosnak nem bugos, viszont nekem még nem sikerült elérnem, hogy SID/STAR alatt a magasságokat magától tartsa...
kicsit szenvedősebb, de megszokható...
-
Traumausi
csendes tag
-
izomhod
őstag
majd megkeresem az sp2-t
közben eszembe jutott, hogy van egy ilyen joystickom kölyökkoromból
quickshot aviatorgondolom ez nem jó a fs-hez. vagy de?
kíváncsi vagyok,hogy a fokozatosság adagolható-e ezzel -
Gizmo94
veterán
Sajnos nem emlékszem már melyikben és semmi hangulatom újra átböngészni azt a rakás fórumot amit a héten átolvastam. Valamelyik amerikaiban, talán két helyen is, de,hogy melyikben már meg nem mondom... Végül is teljesen mindegy, vegyük úgy,hogy kamu, lépj túl rajta. A DX10-et pedig egyáltalán kipróbáltad valaha normális számítógépen futó FSX alatt is, mielőtt minősíted? Vagy csak FS9 alatt próbáltad?
Ugyanis igen komoly különbség van megjelenésben és effektekben a DX9 és 10 között. Más kérdés, hogy nem valami profi, kevés addonnal megy együtt. Eléggé instabil, zabálja az fps-t és kissé összevissza működik. De amikor éppen jó, akkor felettébb jól néz ki.
-
AirBooms
addikt
Fatal mondhat valamit, hiszen tényleg edddig is ez volt a bevett gyakorlatuk... Csak látjátok ez nem is jutott eszembe... A DX9-et akkor sem értem, de mondom, ez engem nem érint. Ha viszont FSX-em lenne, akkor igenis örülnék, ha ki tudnám használni azt, amiért az FSX-et vettem, s nem az FS9-et... Szerintem nagy baki.
Na de nem morgok emiatt többet... -
Korcsii
őstag
747-nél az is van
gyakorlatilag csak az utasok maradnak csendben az egész út alatt, amúgy mindenkivel tudsz beszélni (cabin, ground, F/O és nem csak checklist, csevegni is lehet, bár ez kicsit vicces, de jópofa találmány, és persze az utasokhoz is lehet szólni, csak az egyirányú)... -
-
Gizmo94
veterán
Tehát az Airsimmer Airbus egy szar. Ami majd jó lesz. Vagy nem, de az biztos.
Amennyiben mellette döntesz majd, nem talán, hanem kényszerű módon hajlandó leszel, mert arra volt eszük, ha a bugok mellőzésére nem is, hogy csak az általad említett út járható a beszerzéssel kapcsolatban.
-
Gizmo94
veterán
Ja,hogy azt akarsz.. Aha.. A nyuszit lekésted, majd mondd a mikulásnak.
Akkor ha ennyi extra kívánság van, ott van neked addig a csodás Wilco, enjoy it. Mennyi igény egyrakáson....
AirBooms: Hát tény, hogy az A300 egy kicsit nagyobbacska, és tényleg nem FlyByWire, csak madzagos, meg nem is joystickos, és már nem is nagyon repül manapság, mint Fatal is elsírta, nade ennyi feltételnek megfelelni.. Hiába, a fotelpilóták hisztisek.
Akkor marad a várakozás az Aerosoftéra, már ha kijön az is FS9-re. Sajnos 2D cockpitje annak sem lesz, tiszta Ariane. Nálam máris diszkvalifikálódott.
-
Gizmo94
veterán
Én kívánom nektek, hogy kihozzák FS9-re is, mert biztosan nagyon várjátok. Ahogy tapasztaltam itt legtöbben a középkategóriás Jetek kedvelői vannak és nekik a megváltásnak ígérkezik az NGX.
Én meg nem szólok semmit, mert én a B757-67-77 mániámmal egészen jól el vagyok látva FSX-ben.
-
AirBooms
addikt
Gyerekek, hihetetlen fura, hogy egy gép sincs Budapest légterében, London Luton is pl. vasárnap éjjel egyig zárva, a flightradar24-en Európa nagy részén egyetlen gépmozgás sincs. Olyan kísértetises az egész, mint egy sci-fi-ben, ami a távoli jövőben játszódik, valami atomháború után...
-
AirBooms
addikt
Én szinte biztos vagyok a 4 GB patch-ben. Mármint, hogy az használt neked. Én is úgy tudom, hogy ez a patch 64 bitre jó (hiszen 32 biten mi értelme lenne???). Amúgy meg, ha jól tudom, nagyméretű lapozófájl korábban is meg volt a gépeden, tehát az nem változott, csak patch-et tetted fel utólag...
-
Gizmo94
veterán
Én sem vagyok programozó, viszont a fentiekkel több ponton vitába szállnék,de nem teszem. A segítő szándék a fontos, Cypresss pedig segíteni akart amiért köszönet. Annyit javasolok, hogy a fenti formájában senki ne próbálja ki, mert több boot sem lesz, ha nem a saját partícióját akarja bootoltatni, hanem a 2-est, ami a fenti példában szerepelt beírandó sorként.
A boot.ini editálásának sokkal egyszerűbb módja is van mint a fent leírt, és egyebek.
Ráadásul a 64bitre nem jó előtt értetlenül állok, mert kb.kétszer úgy megy rajta tweak nélkül az FS. ..32 biten meg nem ér semmilyen trükk semmit, legalábbis telepakolt FSX esetén akkor is OOM ha megszakad az user. Max a lapozófájl növelés és process rendezés segít valamit, de néha az sem sokat. 64 biten viszont nekem legalábbis semmi gondom nincs vele, ha én nem teszem tönkre valamivel.
-
AirBooms
addikt
Jogos, amit írsz. De az FS egy életforma. Mások hetente, kéthetente töltenek (jobb esetben vesznek meg) egy-egy új lövöldözős játékot. A repülőszimulátoros nem ezt teszi, hanem addonokat gyűjtöget, hogy miként, az most nem lényeges. Vagy valaki cigire, meg piára, jobb esetben nőkre, vagy egyéb hobbikra, például szakadt Suzukik, Ladák agyon spoilerezésére költ százezreket... valahol csak el kell csesznünk a pénzünk és az életünk (egy részét)! S valljuk be, viszonylag szívesen tesszük!
-
AirBooms
addikt
Nem tudom, ti mennyi idősek vagytok. Ha az ember még fiatal, és folymatosan változik az élete, az egzisztenciája (remélhetőleg pozitív irányba), akkor el tudom képzelni, hogy a hobbijai is ennek megfelelően módosulnak akár 2-3-5-10 évenként. Én már vén róka vagyok - szerintem - hozzátok képest, kevésbé változik az életem, az életvitelem. Így valószínűleg újra beleesnék abba a hibába, hogy ismét el kezdenék gyűjtögetni...
-
Gizmo94
veterán
Így van. Az pedig jelentősen brutálisabb kiadás lesz. Márpedig gyanítom,hogy majd adnak az összes kiegészítőnek valami Qualitywings féle védelmet, ráadásul semmi nem lesz még trükközéssel sem exportálható bele a korábbi FS-okból és akkor szépen félmillió cash körül vagy felett lesz, mire jól telepakolja valaki gépekkel meg addonokkal és máris lehet játszani!
-
haky
senior tag
Azért sajnos a wolfitól se kell hanyatesni ha FSX-ről van szó. Én ezért cseréltem i5-750-re (@3.6Ghz), mert amint a forgalmat följebb tettem vagy az autókat bekapcsoltam ki is feküdt, i5-750-nél (4 core) ez kb 1 fps-t se jelent -ban. Pedig azt volt , h 4,21-en járattam.. FSX-hez kell a 4 mag akárki akármit mond FS9-hez elég az E8500.
-
AirBooms
addikt
Ez így van. Egyet értek. Nekem volt egy ilyen Q9550-em, ami szinte feszemelés nélkül tudta vízzel a 4 GHz-et. Majdnem az összes hajam kihullott, amikor pár napos használat után a tápom megölte az alaplapot (Asus Rampage Extreme), s így hetekig csak nézegettem ezt a különleges procit, majd végül eladtam - szerencsére jó áron - aztán jött az i7.
Hogy melyikünknek mennyit ér meg az FS? Hmm, ez egy érdekes szociológiai és egyéb témaköröket boncolgató kérdés - szerintem!Ha naponta órákat, s hetente napokat vagyunk képesek mindenféle problémamegoldással szöszölni, hogy "egyszer majd repülhessünk" egy-két órát, hát nem vagyok benne biztos, hogy igazad van!
Érdekes kérdés lenne - persze csak, ha mindenki őszintén válaszolna - hogy egy valóban repült órára, hány szöszöléssel, bajlódással töltött óra jut az egyes júzereknél az FS-sel?
Nálam ez most egész jó arány, szinte nem kell a cucchoz nyúlni (le is kopogom!!!), de nem olyan régen volt, amikor akár 15-20 óra is elment repülés nélkül, csak a problémák megoldása miatt! -
Gizmo94
veterán
Ha így csináltam, nekem az is összekeverte a gépeket, így ott is repterenként adtam hozzá őket. Zip csomagokat meg nem találtam egyben, csak olyanokat, amik totálisan érdektelenek voltak, mindenféle lehetetlen társaságok egyrakáson. Az term.igaz,hogy MyTrafficben ráment pár óra amíg azon a pár reptéren ahová repülök megcsináltam a forgalmat, de elmentettem és többé nincs vele gond.
-
Gizmo94
veterán
Mindent. Inkább nem részletezem, mert írhatnék egy rakás dicsőítést, annyira komoly, életszerű. Ráadásul ami jó hír számodra is, megy FS9 alatt is,
dual compatible... A HiFisim nagyon belehúzott mostanában a profi add-onokba, úgy tűnik..
Itt utánanézhetsz komolyabban. ASE ill. REX komolyságú add-on a maga nemében, nem valami kókány..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest