- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Balage76
senior tag
válasz
Hunork #25416 üzenetére
Használt SSD vásárlásnál érdemes pár dolgot végiggondolni:
- az a helyzet, hogy aki már oda jutott hogy eladja az eddig használt SSD-jét, az valószinűleg heavy user. Magyarul komolyan használta az adott meghajtót -> ki tudja mennyi lehet még hátra az élettartamából.
- az elmúlt 1-1,5 évben elég sokat fejlődtek az SSD-k, igaz ez sebességre és a technikai specifikációkra is. Ez főleg a régebbi/egyszerűbb tipusoknál lehet gond, amik nem ismerték a TRIM funkciót, ezzel kb megduplázva a működéshez szükséges írásmennyiséget.Olyan ez, mintha mondjuk most vennél egy klíma nélküli 5 éves Astrát... Autónak autó, de nyáron meleg van benne és lehet hogy lassan a kipufogó is rohad + kellhet egy motorgenerál is mert vérpistike üveghangon száguldozott vele hazafelé a discoból..
Ha csak ezt a két dolgot végiggondolod, illetve, hogy egy pici további spórolással egy nagyobb kapacitású, új darabot vehetsz, akkor szerintem nem érdemes használt SSD-t venni.
A legnagyobb lutri tényleg a használtság mértéke, ennek kiderítése pedig jelenleg még eléggé gyerekcipőben jár. Éppen ma reggel beszélgettem egy fejlesztővel arról, hogy lehet/érdemes-e ilyen információt például a segédprogramba intergrálni, de egyenlőre nem hajlanak erre. Sokféleképpen lehetne jelezni az eddigi élettartamot, megsaccolni a hátralévő üzemidőt, de egyik sem igazán reális, sőt inkább stresszes lehet az egyszerű usernek...
-
Jack@l
veterán
válasz
Hunork #25401 üzenetére
Ne vegyél olyan kicsit, mert egyrészt hamar elfogy a hely, és gondolom nem csak a windowst lenne jó rajta futtatni, hamár... , másrészt a nagsága miatt is lassabb és hamarabb is tönkremegy. minimum 64 vagy 96 azok se drágábbak nagyságrendekkel.
UI: akkor hiszem ha látom hogy a 32 gigás kis szutyok a valóságban annyit visz, sztme azok a 256 megásokkal mért adatok. -
iff
senior tag
válasz
Hunork #25291 üzenetére
Szia!
Nekem ez a "Silikon Power SSD MLC E20" van. Szerencsére semmi kék halál meg más gond nem volt.Alaplap átkapcsolva AHCI, friss ropogós Win7 telepítve. Meg ezeket megcsináltam, majd használom. A tesztekkel már nem törődök, csak használom és kész. 110 bekapcsolás és 682 munka idő telt el amióta megvettem. itt van amit teszteltem róla. a 250MB/s olvasás az helytálló, de a 230MB/S írás az nem, mert 90 MB/s vagy max amit mértem 110 MB/s volt az írás. Olvasás 256MB/s. Mondjuk itt meg az olvasás nem reális.
Megbízható, ajánlani tudom. -
Kroni1
veterán
válasz
Hunork #25248 üzenetére
Meg lehetne nézni, hogy milyen az állapota ha esetleg nagyon jó értéket mutat azért el lehetne hozni sztem, mondjuk ha alkudsz belőle még 1 kicsit..
kerekfej:
Én sose néztem azt, hogy szekvenciálisan mennyit tud az ssd, mert az életben nem erre használjuk. Persze jól mutat, meg elhiszem hogy a samu is stabil, de ez is megbízható szerintem eléggé.. Volt alkalmam egy 64es kingston V-t, egy Force F60-at, és egy Force3 120GB-ot tesztelni, de meg nem tudtam volna mondani egyikről sem h melyikről megy a windows, annyira gyors mind. Ergo szerintem a legolcsóbb megbizhatót érdemes venni. Persze ha samsung csak kicsivel több és gyorsabb én is azt venném, de samsungot nem tud venni 17k-ért és ha jól értettem az ár is nagyon fontos.
-
zetecR
addikt
válasz
Hunork #25055 üzenetére
Sok dolog nincs vele, a Settings fül alatt beállítod a méretét, hagyod FAT32-n a partíció típusát, hagyod a Windows Boot Sectort bejelölve; a Load and Save alatt tudod beállítani, hogy mentse-e a tartalmát, ha igen hova, betöltéskor visszatöltse-e és gyakorlatilag ennyi.
Start RAMDisk, asszem kell neki egy reboot, és látszik is, mint meghajtó.Aztán rápakolhatod a böngésző cachet, temp dirt, stb.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Hunork #25036 üzenetére
Valószinüleg csak minimális.
Nálam SSD-n a rendszer és egy másik SSD-n a swap. Mérni nem mértem, de a boot kicsit lomhább lesz ha visszarakom HDD-re. Inkább a bőngészek gyorsulnak, ha azok cache is a #2 SSD-n vanA HDD oprendszer & SSD/swap megoldást kikéne próbáld. De szerintem eleve megfogja a HDD az op.rendszert. Viszont a böngészök biztosan begyorsulnak, mert azok sok kicsi file-t írkálnak. AZt érdemes oda helyezni.
Egyébként korábban ajánlott volt a swapot levenni az SSD-ről, ma már megoszlanak a vélemények...
Aktív témák
Hirdetés
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged