- Google Pixel topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Megvan mi a probléma!
HDTune szerint infó fülön az látható, h az ssd most épp udma-6 módban van (ATA 133 Mb/s).
Csak azt nem tudom miért.
Biosban be van lőve az ahci mód.Ami bekavarhat, az a lapomon (Asus P5Q deluxe) található jmicron raid vezérlő.
Két vezérlő van rajta, egyik az intel matrix storage, amiből 6 sata port van kivezetve.
Másik az vmi Jmicron cucc, ami tud hardveres raid nullát és egyet - 2 port elkülönítve.
Na én erre kötöttem rá az ssd-t, gondolván, h később majd kap egy tesót, és akkor milyen jó lesz nekem hardveres raid0-ba...Csak ezek szerint ez csak udma6-ot tud, vagy fogalmam sincs, mert a bios-ban az ahci mód sztem nem vonatkozik a jmicron-ra, csak az intel vezérlőre (jmicronnak illetve a "drive xpert"-nek külön lapja van). Márha az IDE és AHCI módnak egyáltalán köze van az átviteli sebességhez.

Ezt nem említi a kézikönyv sehol sem, h ez a két port csak 133 megával üzemelne.

szerk: nem jmicron, hanem vmi silicon. Mindegy.
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen3 i7-10750H 64GB 1000GB GTX1650-Ti 4K UHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4527, 100% Akksi
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest