- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Télvíz idején érkezik az iPhone 17e
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Google: minden androidos telefonra jön az AirDrop-kompatibilis Quick Share
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
Aktív témák
-
RiddleR
aktív tag
válasz
CounterBoci
üzenetére
Nekem SSD-n van.
Amúgy csak viszonyítás képpen:
Munkahelyemen egy normál PC-t ütök ami 24/7-ben megy egész évben. Napi 8-10 óra irodai munka, folyamatos használat ami csak kell, plusz domain-es gép, szóval basztatja vagy tucat szerver egyfolytában.
HD Sentinel kb 1,5év van fenn és rögzíti, hogy mennyi írás/olvasás.
Osztottam szoroztam és még arra a gépre is az jött ki, hogy nincs több napi átlag 40-45G írásnál.
Ilyen terhelés mellett egy MLC-s 32G SSD olyan 19~22 évig használható, mielőtt elkezdenek megjelenni a "hibás" blokkok. 64G-s SSD-nél 38~44év és így tovább.
SLC-ről nem is beszélek, mert minek, oda egy 10x-es szorzó jön.
Egy normál otthoni gép (nem 24/7-es járatásban), csak oprednszernek használva a drive-ot (másra úgysincs értelme) ennek töredékét csinálja csak.
Akkor most miért is kell a swap-ot HDD-re rakni? Pont ez lenne a lényeg, hogy minden amit az oprendszer használ + progik SSD-ről menjenek, hogy villám legyen, nem?
Aktív témák
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11850H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600XT 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN S2 TG CM 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs