- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
Ennél is EUR számlád van, szóval ha a forintos fizudat szeretnéd vele költeni forintban, akkor nem úszod meg a dupla váltást (huf > eur > huf). Vagyis ilyen használatnál kb. pont annyira éri meg vagy nem éri meg használni, mint a Plutust.
(Ha költésnél Visa árfolyamon vált saját extra fx díj nélkül, akkor esetleg annyi előnye van, hogy nem feltétlen kell Curve mögé rakni, de maga a váltási árfolyam attól még nem nagyon lesz jobb, mint a Curve+Plutus kombónál lenne.)
-
Doky1988
senior tag
Pont most szívok a Plutussal..
Beregeltem, betettem a 20 eurot, megkaptam virtuális kártyát, be is tettem Curve alá.. Mondom megyünk úgyis vásárolni, betoltam 50000ftot.. rá 10 percre User account suspended.. úgyhogy 60000 benn ragadt.. valószínűleg jövedelem ellenőrzês... ez persze pénteken törtênt mikor nincs ügyfélszolgálat.. -
ddsteel
aktív tag
Amennyire belelátok, egyelőre nem olyan rossz a Plutus, július 1. óta használom és elvileg már kb 160EUR összegyűlt plutonokból, ha most váltanám vissza, annál bőven kevesebb költségem volt velük váltáson és havidíjon. Akkor nekem kb értelmetlen Curve-öt használni jelenleg... Bár úgy megszerettem, végülis ingyenes csomagban nem sok vizet zavar. Csak figyelnem kell, mikor melyikük hogy vált.
-
ddsteel
aktív tag
Azt látom, hogy a Curve 2,5%-ért vált, de a Plutusnál egyszerűen nem találom, mennyiért vált. Egyelőre nálam csak ezért marad a Curve, a kp felvét ingyenességének megszüntetése miatt nem használnám már. Gondolom, ennél a 2,5%-nál rosszabbul vált a Plutus most is... Mennyire emelik a díjat?
-
-
ddsteel
aktív tag
Köszi, én Plutust használok Curve mögött. Jó, hogy írod ezt, nem tudtam erről. Nem is csak emiatt éri meg Curve-özni, most pl vettem fel 300E kp-t és itthon vettem észre, hogy nem a magnetbankos kártyát választottam ki a curve mögött, hanem maradt a Plutus, amivel mindenhol fizetek. Na ilyenkor jön jól a GBiT
-
ddsteel
aktív tag
Igen, az EUR5 azért jobban hangzott Everyday planben... Szerintem csak annak éri meg, aki hosszú távon birtokolna PLU-kat és arra játszik, hogy egyszer majd nagyon felmegy az értéke... Én magamtól nem vennék kriptót, bár így is fizetek érte, de kicsit más, mintha direktbe venném. Persze kb ugyanaz. Nem tudom, át kell gondolni... Plusz nálunk, hogy nincs EUR még a 2x-i váltás is ront a megtérülésen.
-
Berci77
tag
Köszönöm szépen!
Közben megcsináltam a csomagokat úgy, ahogy terveztem. Minden ment rendesen, a kivett kártyát vissza tudtam rakni Curve alá, látszott minden korábbi költés.
Amire viszont nem gondoltam, hogy a BiT nem fog működni közvetlenül egy Ft-os kártya és az eurós Plutus kártya között. Ha meg átállítom a Plutus kártyát forintosra, akkor meg a Plutus fog váltani. Ennek a költségét, árfolyamát meg tudom valahol nézni? Így már nem annyira érné meg a BiT, de kíváncsi vagyok.
Mondjuk a BiT időkeret megnőtt 90 napra, legfeljebb azokat az eddig nem hozzáférhető tranzakciókat átrakom szeptemberben a hitelkártyámra és akkor a Plutust már most el tudom kezdeni használni. (Először a hitelkártyámra akarom összeszedni a max visszaterítést.)
A Curve-vel a fair use keret azért elég lesz egyelőre. Majd a Revolut-ot kell megnézzem, de ha jól emlékszem, ott hétköznaponkénti havi ingyenes váltási keret olyan 350.000 Ft. A Curvnél a hétvégi büntit nem törölték már el? Nekem úgy rémlik… -
Berci77
tag
Köszönöm a választ (és zerodot-nak is)!
A Curve-öt jellemzően a hitelkártya visszatérítéseink BIT-mal való optimalizálása miatt használjuk leginkább, viszont azt nagyjából 400.000 Ft költéssel ki tudom maxolni, ennél viszont kicsit többet fizetek ki havonta, így nézem a további lehetőségeket. Curve-ön keresztül nem szoktam amúgy váltani, de úgy látom, mind a Black, mind a Metal korlátlanul vált extra fee nélkül (de lehet, hogy nem jót nézek). Jó, hogy mondod ezt a hétvégés dolgot, mert - bár a Revolut-on figyelni szoktam - mivel nem nagyon váltok Curve-vel, így ez eddig kimaradt.
Amúgy is gondolkoztam a Curve Black-en, de azért 3 boltból nem biztos, hogy összejönne az 1% visszatérítéssel az ára, viszont ha visszakapom PLU-ban, akkor már megérné, így már nem fájna annyira kettős konverziós veszteség sem.
Egyelőre nem lenne kritikus a visszaválthatóság, ha pár hónapon belül megoldódik az appon belüli váltás lehetősége, akkor egyelőre nem bonyolítanám túl külső applikációval.
Curve-vel még jó lenne a Black csomagban a hosszabb és több tranzakcióra érvényesíthető BIT is.
Kártya hozzáadását jól terveztem? Egy Curve alól kivett kártyát csomagváltást követően azonnal vissza tudok rakni?Köszönöm!
-
Krethx
aktív tag
Forintot lehet rajta tárolni. Kapsz névre szóló IBAN számlaszámot. Lesz Cashback 3% mindenre. 50%-ot is kapunk egy kiválasztott márkára stb.
A fizikai kártya is ingyenes a szálítási költség 5 euró.
Viszont a Top up már nem a legjobb. Érdemesebb inkább utalni Revolut-ról. 100 Euro-ig ingyenes utána már €2.50% a Fee.
A pénzfelvételről annyit ír hogy 1 darab ingyenes. Nincs összeg meghatározva. A másodiktól pedig €2.50 Fee per kivétel. Az Account fenntartása ingyenes. -
cocka
veterán
Most akkor ez Takarékbank?Mert ott van, hogy kapcsolódó szolgáltatások.A Posta Hello Bankszámla a Takarékbank Zrt terméke.
de még nem múltak el 24 évesek.
Ja hát akkor sztornó.
Legalábbis nálam.
Ki lesz még ebben a "buliban"?
Budapest bank, Takarékbank, MKB bank és Magyar Posta? LOL
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest