- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Berci77
tag
válasz
zsola400 #2535 üzenetére
Kiutalást még nem kértem, de nekem azzal van gondom, hogy ha a Curve-vel fizetek (mögötte egy támogatott K&H debit kártya), akkor nem regisztrálja a fizetéseket mondjuk a Pennyben. Ha közvetlenül a K&H kártyával, akkor gyűjti szépen. Szeretem a Curve statsztikáit, illetve ezzel használtam a GBIT-ot, nem használnám direkt a K&H-t.
-
Berci77
tag
válasz
zerodot #2505 üzenetére
Köszönöm az infót!
Elolvastam, megpróbáltam egy táblázatba összesíteni a változásokat.
Starter csomag tényleg csak próbálgatásnak, játéknak jó a Perk-ek nélkül, ennyire alacsony (100 Eur) visszatérítési limittel.
Everyday csomagnál + 10 Eur költség havonta az eddigi 5-höz képest, összesen 15, ezért Pluton nélkül max 15 Eur a visszatérítés (500 Eur után, viszont az átváltások miatt a valós nyereség 1%, azaz 5 Eur), a 2 Perk maradt, viszont az egyiket "ellőttem" a Curve Black-re, ami a Plutus nélkül meg nagyjából fölösleges lenne, szóval ha kihasználom, akkor valós 10+5 Eur a visszatérítés, az sem kp-ban. Hááát, jó hogy előfizettem... -
Berci77
tag
válasz
zerodot #2503 üzenetére
Köszönöm szépen, ez akkor így működhet két módon is:
- eredeti terhelés megy a Plutusra, hó végén átteszem, amit kell a hitelkártyára, vagy
- eredeti terhelés megy a Revolutra, ott legyen elég EUR egyenleg (kártya Curve-ben eurósra beállítva), hó vége előtt újraosztom a Ft-os hitelkártya, vagy a Plutus felé.
Van jelentősége, melyiket választom? első azért egy fokkal egyszerűbb lenne. -
Berci77
tag
Köszönöm szépen a magyarázatot. Sajna egy hosszabb hozzászólásom eltűnt, már nem akartam újraírni, itt a lényeg:
- legutóbb lehet, hogy kicsit ömlesztve írtam, nem tudom, mennyire volt érthető.
- A te ötleted mennyiben más, mintha eleve a Plutusra vásárolok, aztán a Ft-os költésből annyit átrakok a hónap vége előtt a hitelkártyára, amennyivel ki tudom maxolni az ottani visszatérítést? Nem mintha a Revolut nem lenne megoldható, de egyel több számlát kellene figyelgetni.
- ha jól értem, utólagosan devizát váltani nem lehet, azaz a vásárlástól eltérő pénznemre később átterhelni GBIT-mal, viszont ha eredetileg a Ft-os kiadást Euróban fizettem, akkor később azt mégis visszarakhatom Ft-ra, azaz csak “lemondok” a fölösleges váltástól, tehát ez működik. Ugye? -
Berci77
tag
válasz
zerodot #2496 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet a BiT-ra! Sajnos az a része nem megy (gazdaságosan), hogy eleve a forintos hitelkártyámat terhelem, mert ha bejelölöm a Curve alatt, hogy ez eurós, akkor ezexerint át tudnám rakni a terhelést később a Plutus-ra, de ami viszont marad a hitelkártyán, az kettős konverzióval lenne elszámolva, hiszen a Ft-os vásárlást a Curve átváltaná euróra, azt terhelné be a Ft-os kártyára, a hitelkártyán meg a kártyatársaság vissza Ft-ra.
Ha viszont beiktatok egy harmadik kártyát, amit beállítok euróra, majd erre vásárolok, hónap vége előtt meg BiT-al szétosztom a költségeket, akkor működhet. Vagy eleve vásárolok Plutus-szal, aztán zárás előtt átrakok annyit a hitelkártyára, hogy meglegyen a max visszatérítés.
Csak nem tudom, Plutus esetében mennyire gyors a visszatérítés az onnan BiT-mal átrakott tranzakciók után. -
Berci77
tag
válasz
zerodot #2496 üzenetére
Köszönöm szépen!
Valóban 1 keresés a költség infó, elnézést. Mentségemre nem számítottam ilyen jó összegzésre, későn is írtam, nem fogott az agyam.
Ha más is kíváncsi, a lényeg:
- Igen, nem eurós tranzakciónál 2,5 % a díj.
- 2.4 Point of Sale transaction (International) 2,5%. Gondolom ez minden más devizanemet jelenti, ami nem Eur (vagy GBP, mert az is külön szerepel a táblázatban).
-1.5 Plu Withdrawal Fee most 5 Eur, augusztus 19-től 3 Eur.
Ez a Plu átváltási költsége fiat pénzre, vagy a külső tárcára történő átutalás költsége?
- augusztus 19-től bevezetik az inaktivitási díjat:
1.6 Account Inactivity Fee£/€10 per month after 12 months of inactivity -
Berci77
tag
Köszönöm szépen!
Közben megcsináltam a csomagokat úgy, ahogy terveztem. Minden ment rendesen, a kivett kártyát vissza tudtam rakni Curve alá, látszott minden korábbi költés.
Amire viszont nem gondoltam, hogy a BiT nem fog működni közvetlenül egy Ft-os kártya és az eurós Plutus kártya között. Ha meg átállítom a Plutus kártyát forintosra, akkor meg a Plutus fog váltani. Ennek a költségét, árfolyamát meg tudom valahol nézni? Így már nem annyira érné meg a BiT, de kíváncsi vagyok.
Mondjuk a BiT időkeret megnőtt 90 napra, legfeljebb azokat az eddig nem hozzáférhető tranzakciókat átrakom szeptemberben a hitelkártyámra és akkor a Plutust már most el tudom kezdeni használni. (Először a hitelkártyámra akarom összeszedni a max visszaterítést.)
A Curve-vel a fair use keret azért elég lesz egyelőre. Majd a Revolut-ot kell megnézzem, de ha jól emlékszem, ott hétköznaponkénti havi ingyenes váltási keret olyan 350.000 Ft. A Curvnél a hétvégi büntit nem törölték már el? Nekem úgy rémlik… -
Berci77
tag
Köszönöm a választ (és zerodot-nak is)!
A Curve-öt jellemzően a hitelkártya visszatérítéseink BIT-mal való optimalizálása miatt használjuk leginkább, viszont azt nagyjából 400.000 Ft költéssel ki tudom maxolni, ennél viszont kicsit többet fizetek ki havonta, így nézem a további lehetőségeket. Curve-ön keresztül nem szoktam amúgy váltani, de úgy látom, mind a Black, mind a Metal korlátlanul vált extra fee nélkül (de lehet, hogy nem jót nézek). Jó, hogy mondod ezt a hétvégés dolgot, mert - bár a Revolut-on figyelni szoktam - mivel nem nagyon váltok Curve-vel, így ez eddig kimaradt.
Amúgy is gondolkoztam a Curve Black-en, de azért 3 boltból nem biztos, hogy összejönne az 1% visszatérítéssel az ára, viszont ha visszakapom PLU-ban, akkor már megérné, így már nem fájna annyira kettős konverziós veszteség sem.
Egyelőre nem lenne kritikus a visszaválthatóság, ha pár hónapon belül megoldódik az appon belüli váltás lehetősége, akkor egyelőre nem bonyolítanám túl külső applikációval.
Curve-vel még jó lenne a Black csomagban a hosszabb és több tranzakcióra érvényesíthető BIT is.
Kártya hozzáadását jól terveztem? Egy Curve alól kivett kártyát csomagváltást követően azonnal vissza tudok rakni?Köszönöm!
-
Berci77
tag
Sziasztok!
Plutus és Curve viszonylatában lenne kérdésem, ezeket így összefoglalva nem találtam meg, köszönöm a segítséget!
- Ha jól értem, csak Euró alapon megy a Plutus. Ebben az esetben talán a legjobb, ha Revoluton váltok forintot euróra, majd beteszem a Plutus kártyát Curve alá, ami viszont Mastercard árfolyamon váltja vissza (forintos) vásárláskor. Ugye?
- Ha így használom, ez - ha eltekintünk az árfolyamváltozásoktól - kettős konverziós veszteséget produkál: kisebbet a Revolut és valamivel nagyobbat a Curve oldalán. Úgy kalkuláltam, hogy ez nagyjából 2%-os veszteség. Ilyen költségekkel valóban megéri a macera? Értem én, hogy 3% a visszatérítés, de nem közvetlenül fiat pénzben. Mit nem veszek figyelembe? Hogy lenne olcsóbb?
- Ettől függetlenül szívesen kipróbálnám, viszont úgy látom, a fizetős Everyday csomag 5 eurós költsége megéri, ha kapok egy második Perk-et 10 euró értékben. Jól látom? (miközben a költéseket nem 250, hanem 2000 Euró összegig veszik figyelembe.)
- Ha első Perk-nek mondjuk a Curve Black csomagját választanám a több kártya, a rugalmasabb BIT és visszatérítés miatt, akkor ezt milyen sorrendben intézzem? Egyelőre már 2 kártya regisztrálva van a Curve (free) alá, gondolom azokból tudnám kiválasztani, hogy melyikre terhelje a Curve a csomagdíjat, nem? Úgy gondolom, először kiveszem az egyik kártyát, berakom helyette a Plutus virtuálisat, előfizetek a Curve Black-re a Plutus-t terhelve, majd visszarakom a kivett kártyát, ugye? Van ennél egyszerűbb? Ami kártyát kivettem-betettem újra, annak a korábbi költései "eltűnnek", vagy ugyan úgy használhatók a BIT-mal, mintha ki sem vettem volna és akár egyből "át is rakhatom" a Plutus-ra?
- A fentiek miatt úgy látom, ez talán úgy éri meg, ha mind a Curve Black-re, mint a Plutus Everyday (5 eurós) csomagjára előfizetek és kiválasztom utóbbival a Curve Perk-et, meg még valamit. Jobb ötlet?
- A Plutus virtuális kártyát fel kell tölteni még külön a Plutus egyenlegemből, vagy azt költhetem közvetlenül már (Curve mögött)?
- Mit jelent az, hogy az Everyday csomagban 0% díj a DEX-en? Azt, hogy a fiat pénzre váltásnak nincs jutaléka (ami egyelőre úgyis szünetel appont belül)?
Köszönöm, ha válaszokat kapok! -
Berci77
tag
válasz
instantwater #2402 üzenetére
Köszönöm. Van Wise számlám és megnyitottam a CAD számlámat is ott, csak nem használtam eddig, így nem igazodom ki rajta annyira, mint a Revolut-on.
Wise-ról utalni akár Revolut CAD számlára, akár sima magyar banknál vezetett lakossági Ft számlára nem túl előnyös azért, szóval, ha esetleg később mégis kell a CAD, akkor inkább megtartanám Wise-on, bár onnan nem tudom, hogy lenne a legkedvezőbb elkölteni.
Esetleg működhet az is, hogy rendelek egy fizikai Wise kártyát, majd azzal "feltöltöm" a Revolut számlámat.
Sajnos a Wise jelenleg csak akkor ad virtuális kártyát, ha rendelek egy fizikait is.
Eddig ennyire jutottam. -
Berci77
tag
válasz
Gabócza #2400 üzenetére
Köszi. És hogy csináltátok? Nyitott Wise számlát és oda utalt, majd onnan ingyen tolta át neked a te wise számládra? Wise-ról át lehet tölteni kártyával Revolutra ingyen (mint egy kártyás vásárlás)? Nem látok virtuális kártyára lehetőséget, mindenképpen kell pénzért kártyát rendelnem? Wise-ról Revolutra lehet utalni is, vagy az már túl rizikós, bonyolult? Vagy utaltassam egyből a Revolut CAD számlámra?
Kissé már bele vagyok keveredve a lehetőségekbe és a folyamatba. -
Berci77
tag
Sziasztok!
Rokonom Kanadából küldene nekem 3000 CAD-t. Mi erre a legbiztosabb, egyben olcsó és egyszerű megoldás? Revolut nincs Kanadában. Wise? Van fiókom, de nem használom. Egyszeri tranzakció lenne. Ez mennyire megbízható mostanában? Nem feltétlenül váltanám be a pénzt (akár eltenném egy későbbi kanadai kirándulásra), de ha mégis, akkor valami normálisabb árfolyamon, mint pl. Revolut árfolyama. Revolut kártya amúgy működik Európán kívül? Gondolom rendes Mastercardként igen.
Köszönöm a segítő hozzászólásokat! -
Berci77
tag
válasz
Oliverda #2373 üzenetére
Köszi, de hogy? A Curve tudtommal ernyőkártya. Hogyan fogom tudni az X csomaggal átutalni ingyen a pénzt? Vagy úgy gondolod, hogy tegyem be Curve alá a céges kártyát és azzal töltsem fel a Revolutot? Ehhez miért kell X csomag? Azzal adnál releváns segítséget, ha kifejtenéd, mire gondolsz pontosan. Köszönöm!
-
Berci77
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Édesanyámnak a vállalkozói számlájáról szeretnénk (adózott) pénzt kivenni és nem feltétlenül szeretném a banknak megfizetni az utalási költségeket és a tranzakciós illetéket. eredetileg arra gondoltam, hogy részletekben áttöltöm kártyával anyám Revolut számlájára, onnan meg vagy elkölti, vagy kiutalom neki a lakossági számlára. A gond azzal van, hogy mint rájöttem a Revolut díjat számol fel a nem lakossági kártyával történő feltöltésért, ráadásul nem is keveset.
Van valami ötletetek, hogy milyen módon, milyen szolgáltatóval lehetne ezt olcsón/ingyen megúszni? Nem őrületesen nagy összegről van szó, de a kifizetés rendszeres lenne és a sok kicsi meg sokra meg.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest