- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz
instantwater #2586 üzenetére
Csak tovább kellett volna olvasni ott, ahol olvastad, hogy személyi igazolvány kell...
-
ACE-
addikt
válasz
Berci77 #2500 üzenetére
Nem tudom hogy pontosan átment-e. Ha eredetileg Ft-ban fizettél, és a Curve-ben lévő kártyád euróra volt állítva, akkor a Curve váltja át a Ft-ot euróra, és abban terhel. Ha egy ilyen tranzakciót Gbit-elsz egy Ft-ra (eredeti pénznemre) állított kártyára, akkor az eredeti összeget fogja terhelni, a váltott eurót pedig visszaküldi az auróra állított kártyára.
Hitelkártyáról amúgy sem ajánlatos visszaterhelést csinálni...
Szóval úgy tudod megcsinálni hogy eleve egy eurós számlára mutató kártyát használsz eurósként, pl. egy Revolut, amin előzetesen veszel eurót. Ha később nem a plutus-ra teszed ezt át, akkor egy Ft kártyára, akár a hitelkártyára tudod átrakni. -
ACE-
addikt
Szerintem ne gondolkodjatok, egyszerűen nyissatok számlát (próbáljátok meg), én visszakaptam hogy bocs, de nem tudunk számodra számlát nyitni, és kész is.
-
ACE-
addikt
válasz
#01110937 #2471 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy fényévekkel többet találkozom ilyen ügyekkel...
Hidd el, nincs olyan hogy csak úgy ott teremnek az adatok az elkövetőnél és lenyúlják a pénzt, mindig a felhasználó adja meg "önszántából"... sajnos rengeteg hiszékeny, és olyan ember van aki nem ért, és nem is nagyon akar érteni a pénzügyekhez. És persze ott van a stressz tényező, amikor felhívnak egy magukat banki alkalmazottnak kiadva, hogy épp most akartak a számládról elutalni pénzt, de meg tudjuk állítani csak utald el a pénzed egy biztonságos számlára, vagy add meg ellenőrzésképpen a bankkártya adataidat, meg az SMS-ben küldött kódot...
-
ACE-
addikt
válasz
#01110937 #2469 üzenetére
Nem mindenkinek gyanús minden, és az sem, hogy amikor Te akarsz eladni valamit, a pénz átvételéhez kérik, hogy lépj be a netbankodba... (persze egy hamis banki oldalon) Hidd el sok ilyen panasszal találkozom... első kézből ismerem a történeteket, és még SOHA nem volt olyan, hogy valakinek úgy nyúlták le a pénzét, hogy sehol nem adta meg a banki, vagy bankkártya adatait...
-
ACE-
addikt
válasz
#01110937 #2467 üzenetére
Nyilván az Apple Pay-be regisztrálásnál az adathalász oldalon meg kell adni a "hitelesítő" kódot is, de általában ezt az "okos" ember meg is teszi. Utána persze nem ismeri el hogy hülye volt, ellenben terjednek a hülyeségek hogy egyszercsak ott terem az Apple Pay-ben a kártyája anélkül hogy bármit is tett volna...
-
-
ACE-
addikt
válasz
#33802016 #2451 üzenetére
A Windows-ban ki sem lehet kapcsolni, illetve nagyon hülyének kell lenni hogy kikapcsold, az meg meg is érdemli... Hiába titkosítja magát a program, az észlelhető a víruskergető által, hogy figyeli/rögzíti a billentyűleütéseket. Sőt maga a titkosítás is sok víruskergetőnek gyanús, és arra is jeleznek.
-
ACE-
addikt
válasz
#33802016 #2449 üzenetére
Ez egy baromság, úgy az egész cikk. Alapvető probléma, hogy az ilyen "RAT"-eket egy alapvető antivírus program is felismeri, illetve gyanúsnak tekinti, és letiltja a futtatását, így viszonylag nehéz azt egy gépre csempészni. Nyilván ebből kiindulva a többi pontot is nehéz kivitelezni. Ezek az emberek, amikor azt állítják, hogy nem adták meg sehol az adataikat, vagy hazudnak (hiszen ez áll érdekükben, mert egyébként bukják a pénzüket) vagy arra sem emlékeznek hogy milyen hamis áloldalon adták meg az adatokat, amikor is megcsinálták a háttérben a Google vagy Apple Pay-es azonosítást. Ennyi. A többi elkövetési módszer stimmel, de én még nem találkoztam olyan esettel, aminél egy ilyen "RAT" szóba jött volna, minden esetben felhasználói hülyeség volt. (ilyen biztonsági területen dolgozom)
-
ACE-
addikt
válasz
instantwater #2446 üzenetére
Onnan hogy a kártyaszám első 6 jegye azonosítja a bankot, és abból tudja hogy nem magyar...
-
ACE-
addikt
válasz
sajtos365 #2338 üzenetére
Tesztelve, tök jól működik, köszi az ötletet. Sosem értettem ezt a "kényelmi díjat". Tulajdonképpen én teszek nekik szívességet hogy nem az apróval kell szarakodniuk, meg cetlit kiadnia az automatának, és még plusz pénzt kérnek el... Ráadásul többet is fizetek mert már az autónál elindítom a parkolást és nem cammogok még el az automatához, keresgélem az aprót, stb. én csodálkozom hogy egyáltalán van még, aki az automatát használja...
-
ACE-
addikt
Korábban erről is volt szó, nem én emlegetem mindig a jogellenes fogalmat... Nyilván a Bank levédi magát, ha átadod a kártyaadatokat Te viseled a következményeit, de ez nyilvánvaló. Az egész vita abból alakult ki, hogy férj feleség, gyerek használhatja-e, és ebből milyen "kár" következhet. Erre reagáltam. Nyugodtan lehet használni, és családban normális esetben semmilyen kár nincs. Ha a gyerek sokat költ, akkor óvatlanok voltunk és viseljük a kárát, ha az asszony költ sokat, akkor pedig a saját pénzét költi, azért ha akarnék sem panaszkodhatnék
A lényeg, a bankkártya átadásával max. szerződésszegést követsz el, de ha a bankot nem éri kár (miért érné, hiszen ilyenkor áthárít minden felelősséget) akkor emiatt nem fogja megszüntetni a szerződésed... ezzel a saját szabályzatában csak védi magát.
-
ACE-
addikt
válasz
#33802016 #2330 üzenetére
Még mindig okoskodsz, pedig látszólag is fingod nincs még a jog fogalmáról sem, ezért dobálózol ilyen kifejezésekkel hogy "jogilag". Meg hogy "ebből következik". Csak tájékoztatlak hogy 14 év alatti gyermekkorú nem büntethető, de nem erről nem lesz büntethető, hanem attól hogy az édesapja nem fogja a saját fiát feljelenteni. Na mind1, fegyvertelen vagy a magam részéről befejezem ezt a parttalan vitát.
-
ACE-
addikt
válasz
#33802016 #2328 üzenetére
Teljesen fiktív példa. Elmondom a titkot, ha a gyerek lopja el a kártya adatokat, és vásárol a szülő kártyájával, az pont ugyanúgy bűncselekmény, mintha idegen teszi, egy jelentős különbség van, ilyenkor a gyerek csak magánindítványra büntethető, ami azt jelenti egyszerűen fogalmazva, hogy a szülőnek fel kell jelentenie...
Per pillanat pont nem erről az esetről van szó, hanem arról, ha én önsztántamból adom át, meg, vagy a jóváhagyásommal veszem fel más Google fiókjába a kártyámat. Ég és föld a kettő...
-
ACE-
addikt
Srácok, még mindig nem mondtatok VALÓS problémát. Az, hogy a gyereknek megadom a kártya adataimat, amivel ő vásárol, nyilván semmilyen jogszabályba nem ütközik, és nyilván nem élhetek panasszal sehol, az én károm lesz. Ti mindenhol illegális dolgokról írtok. Az illegalitás jogszabályba ütközés. Én nem azt állítom, hogy nem lehetnek POLGÁRI jogi következményei (remélem megvan a polgári jogi szerződésbe ütközés, és jogszabály tilalma közötti különbség), csak azt, hogy annak hogy a feleségem a közös pénzünket az én kártyámról (egy olyan számláról amelyben társtulajdonos) költse, és ennek viselem MINDEN következményét (már ha el tudok képzelni ilyet...), nincs egy szinten az illegalitás fogalmával.
Szóval maradjunk annyiban hogy csupán azért, mert ÁSZF-be ütközik, gyakorlati jelentősége nincs az általatok vázolt ("ha történik valami akkor beszoptad") problémának.
De várom továbbra is a gyakorlati tapasztalatokat amikor is "beszoptam" és komoly gondot okoztam. A gyerekes példa gyenge, hiszen ha annyi eszem van hogy odaadom a gyereknek a kártyát, és arról vásárol, akkor nyilván viselem a következményeit... Tudnék még mesélni dolgokról de hosszú lenne...
-
ACE-
addikt
válasz
#33802016 #2320 üzenetére
Hogy lehet illegális dolgot művelni a saját nevedre szóló bankkártyával, amivel a saját penzedet használod? Gyakorlati példát mondj kérlek, ne csak a levegőbe beszél. Főleg ha tudsz példát mondani, kérlek mondd el.
Látszik hogy polgári jogi tudásod konvergál a nullához, fegyvertelenekkel inkább nem vitázom...
-
ACE-
addikt
válasz
instantwater #2318 üzenetére
Kicsit túlbeszéljük, de ha megkapja a havi bérleti díjat, és ki van fizetve a reszi, akkor miért is bontaná fel? A kaució visszatartásának pedig vannak szabályai, nem hasraütésre megy, a szerződés felbontással amúgy sem biztos hogy jól jár...
-
ACE-
addikt
Nálam az én Curve kártyámat használjuk mindketten Google Pay-el, így egy helyen látszanak a költések és bármikor tudom rakosgatni a vásárlásokat a hitelkártyákra. Szerintem ebben semmilyen szabálytalanság nincs. Tudom-tudom elvileg csak saját nevedre szóló kártyát használhatsz, de ezt már milliószor átbeszéltük, ha én felhatalmazást adok hogy más használhassa, akkor miért ne? A következményeket (ha pl. sokat költ az illető) én viselem... Olyan ez mint amikor az autómat adom kölcsön... Ha akinek kölcsönadom szabálytalan helyen parkol vagy gyorshajt, esetleg jogosulatlanul megy rá az autópályára én kapom a csekket...
-
ACE-
addikt
Vásárolt már valaki Media Markt-ban online, Vivid elszámolja? Na megoldottam, kipróbáltam nagyobb összeggel mint az egyenleg, megjelenik szépen a Vivid-ben a Media markt logó a Simple fizetésnél a Vivid kártya adatokat direktben megadva.
-
ACE-
addikt
Akinek nincs még Zen-je, most van olyan akció 2021. dec 15-ig, hogy ha banki utalással teljesítesz minimum 1 font utalását a számládra, és azt átváltod másra, akkor dec 15-ig jóváírnak a számládon 15 fontot.
Meglévő és új regisztrálóknak is él! Zen valóban a legjobb árfolyamot alkalmazza, amúgy is érdemes regisztrálni. Nincs meghívó rá, simán csak regisztrálni kell.
https://www.zen.com/special-mission -
ACE-
addikt
válasz
Grande Ale #2088 üzenetére
Történt azóta valami? Fizettek valakinek?
-
ACE-
addikt
válasz
Williamgrant #2130 üzenetére
Van benne, de rendszeres nincs, viszont megnéztem a SWIFT/SHA utalás az 1 db/hó az ingyenes, utána 3 eur.
-
ACE-
addikt
válasz
Williamgrant #2128 üzenetére
Nézd meg a ZEN-t, bár rendszeres átutalás asszem nincs benne, és a havi díja 1 EUR.
Magyar Ft-os átutalást még nem indítottam (nincs szükségem rá), de a SEPA az ingyenes... utána kell nézni hogy van a Ft-nál. -
-
ACE-
addikt
válasz
zerodot #2094 üzenetére
Akkor ha jól értem a HUF átváltásból EUR-ba van eleve kis árfolyamveszteség, majd, amikor a rátöltött eurót elköltöm Ft-ban, akkor is lesz árfolyamveszteség. Akkor az ingyenes 1%-os visszatérítésnél ez az 1% el is veszik, nem? Curve-el használnám az Erste Max kiegészítésére... Ha jól láttam a kivételeket, akkor közüzemi számlából pl. nem ad visszatérítést... Van még valami amit érdemes tudni? Te mire használod leginkább?
-
ACE-
addikt
Ha valaki elmondja tömören a crypto.com működését akkor regisztrálok alá
-
ACE-
addikt
Recash mostantól működik Raiffeisen Bankkal is.
-
ACE-
addikt
Juteszembe, a Wise meghívóért most mi jár? Csak a 150ezer egyszeri ingyen utalás? A kártya, plusz postázás díjköteles?
-
ACE-
addikt
válasz
#49155328 #2068 üzenetére
"A digitális euro jegybankpénz lenne. Ez azt jelenti, hogy a központi bank állna mögötte, és a polgárok szükségleteinek kielégítését szolgálná: tehát kockázatmentes eszköz lenne, amely tiszteletben tartaná a magánéletet és az adatvédelmet. A központi bankoknak megbízatásuk van a pénz értékének fenntartására, attól függetlenül, hogy fizikai vagy digitális alakban van-e jelen.
A stabil kriptopénzek stabilitása és megbízhatósága végső soron a kibocsátó szervtől függ, valamint utóbbi vállalásának hitelességétől és érvényesíthetőségétől, hogy az idő múlásával is fenntartja a pénz értékét. A magánkibocsátók kereskedelmi célra is felhasználhatják a személyes adatokat,
továbbá nincs olyan azonosítható szervezet, amely felelősséget vállal a kriptoeszközért, tehát nincs lehetőség jogérvényesítésre."Már ebben a bekezdésben megcáfolják a "stabilitást"...
-
ACE-
addikt
Semmi extra regisztráció nincs tudtommal, csak egy e-mail cím kell. Viszont csak bizonyos bankokkal működik, mert egy hozzájárulást adsz a bankodnak, hogy átadhatja a tranzakciós adataidat, számlaadataidat a Recash-nek. Így értesülnek a vásárlásaidról, az ÖSSZESRŐL, és köztük arról is, amire a kedvezmény van, és így jön vissza a lóvé. A bankok is az app-on belül megnézhetőek.
-
ACE-
addikt
Nekiveselkedtem a zen.com regisztrációnak, tud valaki adni promóciós kódot? Köszi
-
ACE-
addikt
válasz
zsola400 #1991 üzenetére
Na, felraktam, kiderült már regisztrálva voltam, csak gondolom akkor még nem voltak bankok, kipróbáltam a Revolut és a Gránit-os regisztrációt, műkszik, de nem nagyon van olyan igazán értelmes bolt, ahol visszatérítést ad, ezért töröltem is, nem életképes ez a dolog, csak a vásárlási adataid kellenek, és ezzel csupán arra késztetnek hogy az adott helyen vásárolj. Ráadásul csak 5000 Ft felett van visszautalás.
-
ACE-
addikt
Recash-re van valami bónusz meghívóra? Ha igen küldjön valaki légyszi, köszi.
-
ACE-
addikt
Hali, nyitott már valaki iCard számlát? Mi kell a nyitáshoz? Mint máshol is, személyi fényképezés, telefonszám, email, szelfi?
-
ACE-
addikt
válasz
Silent77 #1896 üzenetére
Dejó, ezt eddig észre sem vettem, hogy ott az egyelegnél át lehet állítani a HUF számlára, mert alapban ugye azt mutatja hogy nincs elég euró... ilyenkor gondolom egy tranzakcióban látszik a váltás, és az utalás? Ez így jóval egyszerűbb... Viszont az utalás pénznemét így sem lehet átállítani EUR-ról, tehát csak azt engedi...
-
ACE-
addikt
És a Decathlon Online rendelésnél elfogadja a Simplepay fizetést?
-
ACE-
addikt
Tudja valaki a Vivid az Auchan benzinkútos tankolást is bónuszosként számolja?
-
ACE-
addikt
De rájöttem nekik miért jó ez a zártság, mert így van bevételük, most pl. a Revolut 368 Ft-os árfolyama helyett 350 Ft-ért tudnám átutalni az euró egyenlegemet magyar számlára. Mert ugye csak forintban lehet utalni... Úgyhogy ott marad, amig nem kell valamit költenem Euróban...
-
ACE-
addikt
válasz
Oliverda #1663 üzenetére
Az az érdekes hogy Revolut-on lehet elvileg feltölteni Google Pay-hetz kapcsolt Paypal-al, de nem engedi kiválasztani... csak a Curve-öt és a Transferwise kártyát. Még a mygar betéti kártyát sem engedi... pedig azzal milyen egyszerű lenne.
cocka: Lehet utalni eurót is... -
ACE-
addikt
Kaptam Euró jóváírást a paypal egyenlegemre. Van valakinek tippje, hogy hogyan tudom azt valahogy áthelyezni a Revolut-ra? Paypal-al általában USD-ban fizetek és nem szeretném váltogatni. Van erre mód vagy csak a HUF számlára utalás játszik? Akkor meg ugye a bank húz le a konverzióval...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen TV-t vegyek?
- Motoros topic
- Fujifilm X
- Medence topik
- RAM topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest