- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hogy általában az ügyfél is hibás lehet.
Ez nem iphone csalás. Nem is azért linkeltem. TE írtad, hogy az esetek többségében a felhasználónál csúsznak el a dolgok. Ezeket az eseteket úgy állítják be, hogy milyen hiper szuper - közben hétköznapi csalás. Vinted és az otps is.
-
törölt tag
Nagy %ban neked lehet igazad. https://logout.hu/tema/revolut/hsz_45876-45876.html
-
törölt tag
válasz
ddsteel #2511 üzenetére
Nekem Revoluton van "némi" kripto és bogarásztam ezt a kérdést. Az elmúlt időszakban "rendezték" ezt jogilag. Tehát a kriptó mint tevékenység már adóköteles, sőt utólag be lehetett vallani visszamenőleg is, volt amnesztia.
Ennek ellenére teljes káosz az egész. És csak idővel derül ki mi a pontos helyzet. Egyszerű kérdésekre sem tudott senki egzakt választ adni. Ami nem mainstream tőzsdés dolog.
Bonyolítja a dolgot, ha euró váltás van a képbe, mert forinttal kell számolni napi MNB közép árfolyamon.
Bonyolítja a dolgot, ha kriptavalutát adsz veszel. Itt ha ez zajlik az már lehet adóköteles, vagy szabályok alá esik.Persze van egy napi összeg ami alatt ingyenes ez kb 20.000 forint. Azt nem tudom, hogy a tranzakció szám számít-e. De éves szinten is van egy keret.
Ezek a kártyás vásárlások, nem olyanok mint amikor bankkártyával, hitelkártyával vásárolsz. Jellemzően mindenhol meg kell adni az adóazonosító jelet. Jelenleg csak a kapacitás függvénye mivel foglalkoznak a hatóságok, de a mesterséges intelligencia használatával egy egyre gyorsabb és kiterjedtebb lesz, digitális adatoknál meg mindent lehet ellenőrizni.
Nehogy nagy szívás legyen a vége.
https://kriptoadozas.hu/gyik/
5. kérdés hasonló. -
törölt tag
Goople és Apple fizetés veszélyei
A cikkben több apple felhasználó szerepel, esélyesebb célcsoport mint a google play. Pénztárca szempontjából, célravezetőbbnek tűnhet a csalóknak.
-
törölt tag
Kezdjük ott, hogy 18 év alatt nem büntethető, mert kiskorú. Másrészt nem fiktív példa, de nem fogok visszapörgetni több évet a hírfolyamon, még ha tudom kinél is volt... kereső meg nincs.
"Per pillanat pont nem erről az esetről van szó, hanem arról, ha én önsztántamból adom át, meg"
Menj be a bankba, és kérdez rá erre. Régebben a bankkártyára rá is volt írva, hogy a bank tulajdona, nem átruházható. Az, hogy ezt vki meg csinálja az egy dolog. De jogilag, nem elfogadható. ebből meg az következik, hogy bármi történik te vagy a felelős.nah mind1... jó kártya használatot.
-
törölt tag
Nem adta meg akit írtam, az adatokat. Az egész story onnan derült ki, hogy egy fórumon kért tanácsot, hogy most mitévő legyen... a pénz büntetésből, majd a gyereknek kell "ledolgoznia", ez lett a vége a történetnek. Sem a bank, se az adott cég nem tesz semmilyen kárpótlást, nincs semmire sem kötelezve. Minden hasonló esetben (a részletek szabadon változtathatóak hasonló az eredmény.) Ez egy valós megtörtént esemény 1-2 évvel ezelőttről.
- Azonban ha vki ellopta volna a kártyát, akkor kapott volna kártérítést stb.
Persze, amit írsz, hogy gyakorlatban nem gond ez, az is igaz... amíg nincs vmi gond. - az meg kb bármi lehet.
-
törölt tag
"illegális dolgot művelni a saját nevedre szóló bankkártyával,"
Úgy, hogy jogilag az a tiéd és csak te használhatnád.Az már saját felelősség, ha átadod vkinek.
De mondok konkrét példát. Egy fórumban olvastam, a kártya tulajdonos gyereke, a kártya adatait használta fel, és adta meg vmelyik játékban/app-ban. Ezzel 100.000 nagyságrendben elköltve pénzt - a tulajdonos tudta nélkül. Hiába ment reklamálni, meg visszafordítani a tranzakciókat stb. Elhajtották - és még jól le is szidták, hogy örüljön, hogy csak ennyi...
#2322) fatal`
ez így van. Az, hogy a való életben ezzel kevésbé foglalkoznak az egy más kérdés... és ezzel addig nicns baj, míg nincs baj...Ez olyan,mint alkohol fogyasztás után is vezethetsz autót, annak ellenére, hogy törvény tiltja... ha nem kap el rendőr, nem történik baleset. Akkor megúszod, semmi gondod nem lesz ebből. DE ha mégis történik valami akkor beszoptad.
-
törölt tag
válasz
instantwater #2318 üzenetére
sőt akár jogi következményei is lehetnek... pl ha akinek kiadod illegális dolgot művel... (votl ilyenre is példa már).
" a szerződés felbontással amúgy sem biztos hogy jól jár..."
Pedig járhat jól, ilyenkor mindent ráterhelhet a bérlőre... más szervezetek is pont ezt csinálják, ha kiderül hasonló visszaélés.
Ha szerencséd van akkor a tulajt pont nem érdekli... de ez ugye kockázat.
pl ha a kártyádat ellopják a bank megtérítheti a károdat -ha vannak ilyen passzusok.
Viszont ha vkinek odaadtad, és ő csinál kárt, azt nem fogja... sőt még büntit is kaphatsz...
Elvi lehetőség meg van. Ki mennyire veszi komolyan tartatja be... az más kérdés... ez mindig akkor derül ki amikor begasz van... Az senkit sem érdekel, ha 10-ből 9 esetben nem volt gond... a 10-re viszont ráfaraghat...
-
törölt tag
Nah ja... ez olyan, mint amikor kibérelsz egy lakást, és tovább adod másnak... meg lehet csinálni... max ha kiderül rábaszol....
-
törölt tag
Euróban is magas az infláció, sőt dollárban is jelenleg. + ha visszamegy az árfolyam az is kockázat. De mindenki maga tudja mit csinál
A kettő között mind1. Elvileg Revonál van garancia mert bank, a wise az nem az + 3000 euró után még vonja is a költségeket. lényegében akkor mind1 így se úgy se kamatozik. Viszont ha beesik az árfolyam, akkor veszteséget realizálhatsz.
Sok függ pl a háború hosszától is, ugye a háborús infláció miatt.
-
törölt tag
válasz
nutfile #2291 üzenetére
Azért írtam feltételes módba.
"de mondjuk azt sem értem, hogy miért pont most akar valaki forintot EUR-ra váltani "
Mert "400+ az ójró, és dobni kell a forintot, fusson mindenki, merre lát"
- sokan pl ezért mennek váltani, aztán általában ennek az a vége, hogy alacsonyabb árfolyamon majd visszaváltogatják, mert forint kell nekik költségeik fedezéséhez...Persze, hogy a kérdezőnél mi a helyzet azt nem tudjuk... de van egy ilyen jelenség.
Egyébként eurót is adják el (befektetők), nem véletlen kerül egyre közelebb a paritáshoz a dollárral szembe, vagy akár az alá is.
-
törölt tag
Tudtommal ,mindkettőn van dollár, euró, forint, és még jó pár másik pénznem. Az alap pénznemed egyébként forint lesz, mivel magyar személyivel, regisztrálsz gondolom Mo-ról.
Wise plussz díjat számol fel pár ezer europnál több parkoltatásáért.
-
törölt tag
Tárolni csak úgy szimplán, hogy legyen sehol. Ha csak nincs konkrét cél, amire fel is használod.
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2022/06/sokat-veszit-aki-nem-kockaztat
Úgy tudom fél százalék a váltás, limit fölötti részre.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest