- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
66zio
aktív tag
válasz
Berci77 #2536 üzenetére
Egy emailt megérhet a dolog. Én olyan helyen ahol fixen adta a visszatérítést Curvvel is, önkiszolgálóban fizettem, úgy nem kaptam. Appon belűl írtam nekik, másnapra jóváírták. Nem tudom, hogy ezentúl már működne az önkiszolgálós vásárlás is, de ha nem kiutalásról van szó, lehet gyorsabban mennek a dolgok.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Berci77 #2504 üzenetére
Ja az elsőnél nem kell Revolut vagy más kártyán puffer EUR egyenleget tartani.
A második talán akkor lehet jobb, ha az ingyenes subscriptionben vagy és ki akarod maxolni a 250 eurós limitet a Plutuson, azt könnyebb lehet másik kártyáról hó végi GBITeléssel összerakni.BTW: a héten újítások jönnek a Plutusnál, valószínűleg változások lesznek a subscription és stake tierek és a hozzájuk tartozó rewardok kapcsán.
-
ACE-
addikt
válasz
Berci77 #2500 üzenetére
Nem tudom hogy pontosan átment-e. Ha eredetileg Ft-ban fizettél, és a Curve-ben lévő kártyád euróra volt állítva, akkor a Curve váltja át a Ft-ot euróra, és abban terhel. Ha egy ilyen tranzakciót Gbit-elsz egy Ft-ra (eredeti pénznemre) állított kártyára, akkor az eredeti összeget fogja terhelni, a váltott eurót pedig visszaküldi az auróra állított kártyára.
Hitelkártyáról amúgy sem ajánlatos visszaterhelést csinálni...
Szóval úgy tudod megcsinálni hogy eleve egy eurós számlára mutató kártyát használsz eurósként, pl. egy Revolut, amin előzetesen veszel eurót. Ha később nem a plutus-ra teszed ezt át, akkor egy Ft kártyára, akár a hitelkártyára tudod átrakni. -
zerodot
aktív tag
válasz
Berci77 #2495 üzenetére
Plutusszal tényleg nem érdemes váltatni, 2.5% a díj. Google plutus card fees, szerintem gyorsan megtalálod.
Ha GBITelni tervezel Plutusra, akkor eleve eurós kártyára kell vásárolni, hogy a Curve váltson. Aztán GBITnél eldöntheted, hogy a Plutusra vagy egy forintos kártyára rakod át a tranzakciót. Utóbbi esetben sztornózódik a váltás és egy sima forintos tranzakció lesz belőle.
Curvenél tavaly csak a nyári szünet idejére függesztették fel a weekend FX feet. Idén semmi ilyesmi nem volt sajnos.
-
66zio
aktív tag
válasz
Berci77 #2493 üzenetére
Curven ahol fel vannak sorolva a csomagok ott a Blackre és Metalra havi korlátlan váltást írnak, de ha megnézed a fair use szabályaikat akkor előbbire 15k eur utóbbira 60k eur éves váltást engednek. Bár tapasztalatom nincs, hogy mi történik, ha átléped.
[link]
A Curve topicban, hasonlót kérdeztem az ingyenes csomaggal kapcsolatban, hogy lehet-e váltogatni ide-oda a berakott kártyákat és ott azt írták, hogy igen. Élesben még nem próbáltam. A kivett kártyák költéseit ugyan úgy meg tudod nézni utána is az appban, nem tűnik el. -
66zio
aktív tag
válasz
Berci77 #2489 üzenetére
Én is gondolkodom a Plutuson, szóval ha van tapasztalatod vele kérlek oszd meg velünk is. Igen, jelenleg sajnos Curve-t közé kell tenni a váltás miatt. Itt figyelj a hétvégére!! Az oda-vissza váltás érdekes, de ha nagyon ingadozik a PLU akkor elmehet mind a két irányba. Most volt valami váltás. Már nem kell elvileg a számládról a kártyára tölteni a pénzt, hogy vásárolhass. Én is Curve perken gondolkodom, meg egy Lidl-n. Ha csak ritkán jársz olyan helyre ahol a Perket ki tudod használni, akkor lehet azzal kicsit trükközni, hogy kettébontod a termékeket, ahol a kisebb csomag legyen minimum 10 eur értékű és Curve alatt ne Plutussal fizess. Aztán tudsz Gbitelni. Egyiket a jelen hónapra, a másik a következőre. Így két hónapra megvagy a Perk kihasználásával. Nem tudom mire használod még a Curve-t, de ha fontos, hogy minél többet tudj devizát váltani, akkor lehet, hogy a Curve X éri meg a Black helyett. Ugyanis előbbi 2000eur ingyenes váltást ad, utóbbi csak éves 15 000-ret. De a Blacknek meg más előnyei vannak. Ha jól tudom most nem lehet Plutuson belül a Plutont fiatra váltani, ahhoz ki kell utalni egy kriptotőzsdére, de ehhez nem értek, nem tudom, hogy működik. Régen lehetett, most meg még ígérgetés van, hogy majd lehet megint.
-
válasz
Berci77 #2401 üzenetére
A Wise ad kanadai számlaszámot amire tud utalni.
Utána pedig kártyával ott költöd el, ahol szeretnéd, vagy tovább is utalhatod tetszőleges pénznemben.Tehát nyitsz magyarországon egy Wise számlát, aminek van kanadai számlaszáma is.
Úgy látom a Revolut csak IBANt ad CAD számlához, amire utalni drágább lesz mint egy helyi számlára amit a Wise ad.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Apple MacBook
- LEGO klub
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Borderlands 4 - Így harcol Rafa
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest