Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
#2025karácsony
Grincsi grincs nekem ez idáig mindig kimaradt, de akkor már gondoltam megnézem az eredeti változatot is.
Na de egy kis trivia hozzá: Dr Seuss írta az eredeti sztorit 1957-ben, aki amúgy nem volt doktor, csak felvette írói álnévként. Többségében gyerekkönyveket írt és rajzaival illusztrálta, olyanokat amin a gyerekek olvasni tudnak tanulni, így jött a rímes kevés szóval operáló stílus. Ismertebb címei még amit feldolgoztak: Kalapos macska, Lorax, Horton.
Dr Seuss' How the Grinch stole Christmas! (1966)
imdb: 8,3Rajzfilm egy más korból, talán így tudnám jellemezni. 25 perc, nagyon faék sztori, elnagyolt mondanivalóval. Ezen tényleg érződik hogy gyerekeknek szánták, a 8,3-tól fényévekre van, de az ilyen régi filmeknél könnyen megfigyelhető hogy a nosztalgia faktor bőven felértékeli azoknál akik ezen nőttek fel.
Egyszer láttam, soha többet nem fogom.---
A Grincs / How the Grinch stole Christmas (2000)
imdb: 6,4És itt az össznépileg utált és lenézett feldolgozás
ami amúgy jobb lett mint az eredeti.
Mikor elkezdődött mondtam is magamban, na ezt biztos Tim Burton csinálta. Ésss nem. Pedig annyira jellemzőnek tűntek a díszletek, a kamerabeállítások, a hangulat.
A sztorihoz jól nyúltak hozzá, okosan adtak hátteret a karaktereknek, és az eredetiben elnagyolt mondanivaló itt ki tud bontakozni. Persze 1,5 óra volt rá, mégsem éreztem hogy bármikor üresjárat lenne.
Ez a film egy nagyon jó példa arra mit veszítettünk a CGI erőltetésével. Csodás épített díszletek, ruhák, hajak, sminkek és maszkok, igazi vizuális csoda annak aki szereti ezt a mostanra "régimódi" felépítést.
Nem tudom hogy újranézném-e de simán tetszett.Amúgy az évek során folyamatosan kúszott fel az értékelése, 2016-ban pl még csak 6,0-n állt.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ami amúgy jobb lett mint az eredeti.