Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• evibly
    senior tag

Nyomtam tegnap este pár meccset és elég nehezen vonatkoztattam el a handicap dologtól, ami azt illeti :)

Szoktam nézni a Nick_28t néven futó srác streamjeit Twitchen és tegnap pont a handicap jelenségről beszélt. Azt mondta, hogy van egy haverja, aki évekig az EA-nél dolgozott, sok FIFA megbeszélésen vett részt, amin mindig is szó volt arról, hogy az újonnan jövő, tapasztalatlan játékosokat hogyan lehet ott tartani a játéknál és hogyan tudnák megakadályozni, hogy az első kudarcok után azonnal lelépjenek.

Ebből született meg az az algoritmus, ami (a srác szerint) belenyúl a játékmenetbe és konkrétan a játékosok kulcs képességeit módodítja. Amikor azt érzed, hogy egy lőtt gól után a csapatod meghülyül, vagy a 90. percben nem megy a passzolás, az azért van, mert a kiegyensúlyozás bekapcsol, a te játékosaid passz képessége a csúszkán lemegy mondjuk 20-ra, a másiké pedig felmegy 80-90-re. (mondjuk egy 100-as skálán). Vagyis abszolút célzott, bizonyos értékeket módosító mechanizmusról van szó, és ezt érzed.

Sokat agyaltam én is ezen, hogy ez csak pszichológia, vagy sem, én kezdek bénázni, de tegnap este bizonyos szitukban megint annyira látványosan elkezdtek botladozni, szerencsétlenkedni az embereim, hogy csak az a kurva csúszka járt az eszemben :D

Más: azt vettem észre, hogy a rendre erősebb csapatok középpályán nem tudnak kipasszolni, mindent ki tudok védekezni, ezért a gólokat jellemzően a szélen elfutok Walcottal, Sterlinggel, Navasszal, beadok, befejelem módban kapom. Ez ellen lehet valahogy külön védekezni?

Új hozzászólás Aktív témák