- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silivrian
csendes tag
Én is kimondottan nehéznek éreztem az emeltszintűt, szemét tesztkérdések, sosem látott feladatok... Az eddigi fizikák közül a legnehezebb, érezhető volt a tendencia, hogy az emelt szintűek folyamatosan nehezedtek. Valamint személyesen a fizikát érzem az eddigiek közül a leghúzósabbnak, pedig én ezt szeretem
Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a megoldókulcsban.
1, valami 3000-szerese a T, az alfa-részecske javára
2, 84 és 104°C, Lo=72000J/kg és c(foly.)=4800J/kg (talán, az biztos, hogy duplája a szilárdnak)
3, 0,4kg és µ=0,8valamennyi (bár ez valszeg bukó lett
)
4, 2*10^6 m/s, és a de Broglie hullámhossz egyenlő a pálya kerületével, ez valszeg jó, mert erről szól a Bohr-modell
tesztben pedig: kiesett a dugattyú, a kapcsoló nyitva volt, a gyűjtőlencse nagyít, 300 nap, telihold, lehet nem vákuumban, 0,4m-es hullámhossz, a műhold keringési ideje nem változik; más nem jut most eszembe hirtelen....
Esszének meg a kettes ment, az írható volt szvsz. (fúzió és hasadás energetikai jellemzése, D+T-magreakció egyenlete, láncreakció elve, békés és háborús célú hasadás; a jelen eredményei és a jövő a hasadás és a fúzió témájában)
1000.
[Szerkesztve] -
harry
veterán
-
tuskooo
addikt
-
Fermat
tag
-
harry
veterán
-
tuskooo
addikt
-
harry
veterán
De attól még lehet, hogy rálátok.. Persze, a falu végéről is pont el tudom olvasni. De igazából ebből még nincs 'ügy' szóval amennyire tudom vizsgabiztos még nem kötött bele, csak ofőm (matek tanárom) jelezte, hogy ez szemet szúrhat nekik. Lehet nem lesz belőle semmi csak azért zavar, hogy esetleg beszólhatnak emiatt, és akkor még ezzel is tökölnöm kell.
-
norbiphu
őstag
neked van 14+3 tanud arra, hogy nem mellette ultel.
legkozelebb abba kotnek bele, hogy mekkora kocsog vagy, mert te is x-et hasznaltal az ismeretlen jelolesere az egyenletekben, meg a tobbiek is?
kerdezd meg toluk, hogy ezert esetleg nem nem akarnak pontot levonni mindenkitol? (lehet leesik nekik mekkora baromsagokkal sikerul felhuzniuk az embert)
-
harry
veterán
Mivel elvileg nekünk még van 2 év OKJ ezért nem néztem még továbbtanulással kapcsolatban sok mindent, így nem tudom, h felvételi tárgy-e, de egyelőre nem is mondtak semmi konkrétat ezzel kapcsolatban. Amúgy ha kitalálják, hogy ez bizony nem jó akkor miket csinálhatnak? Pontlevonás, újraírás, teljes kizárás? Vagy ez mennyire necces?
-
piqla
őstag
Amennyiben nem felveteli targy, akkor csak finoman allj ellen a velemenyuknek. Amennyiben sok mulik ezen, akkor eloszor finoman kurva anyazzal, majd ha kell, hivd a rokonokat. Igy is lesz eleg kavar a felvetelitekkel, nem kell plusz stresszelned valami idiota ember miatt.
-
harry
veterán
Ma azzal fogadtak suliban (konzultácoóra mentem, de az most mindegy), hogy az egyik matek feladatnál ugan azt a jelölést használtam, mint még valaki, és hogy fenn áll a veszélye, hogy egymásról néztük. Megjegyzem mindketten pipákat és X-eket irogattunk egy feladatnál. Mondom mi van?
Na most ebben mi a franc olyan különös? Miért ne írhatnék pipákat meg x-et helyes vagy rossz megoldások mellé? Erre azt mondták más egyáltalán nem használt ilyet a suliban sem (pl aláhúzták helyette), és órán sem használtuk...
Másrészt az ülésrenden egymás melletti padokba vagyunk írva, ami viszont hibás, mert nálunk (csak ebben a teremben) az egyik padsor el van forgatva 90°al (csak úgy, kényelmesebb), na de nem állították vissza, és a lapon az van, hogy egymás mellett ülünk. De épp ezen padelhelyezkedés miatt nem is láthattam rá sehogy, és semmiképp sem mellette ültem.
Mi van akkor ha ez szemet szúr egy vizsgabiztosnak? Most magyarázzam el neki a keveredést az üléssel? Erre elég bizonyíték, hogy 3 tanár és 14 diák látta rajtam kívül? A jelöléseken meg mit kellene megmagyaráznom... -
Memphysto
tag
Az emelt viszont kurva nehéz volt! Vagy én vagyok segg hülye de a rajtam kívüli 12 ember is szenvedett vele! Rendesen. Elolvastad aztán megfordítod hogy nem e úgy jó!
Ezt rendesen bebasztam! Esküszöm örülni fogok ha 60% meglesz! Aztakurva! Durva volt!
Nincs még itt emeltes hogy mondjon 1-2 eredményt! Az a szar hogy még ellenőrizni se tod hogy jó e vagy nem, mert ilen hülye arányossági cuccost kelett számolni!
Meg az a baj hogy nincs itt olyan szmájlí amivel ki tom magam fejezni!
Esküszöm ha meglesz 60 %-ék elmegyek krisnásnak! -
bandus
veterán
-
Marianna
csendes tag
Ez a fizika közép nem volt túl nehéz
Azon aggódtam, hogy mi lesz ha a 3. feladatnál 2 elmélet lesz és nem lehet számítást választani, aztán ma meg mégis az elméletet csináltam meg a számításos helyett
Írtam sokat, remélem a lényeg is belekerült
Foto-elektromos jelenséget kellett amúgy magyarázni. A számításoknál meg soros kapcsolás 2 fogyasztóval, meg egy ingás. A teszt meg a szokásos, tudni kellett hogy a kWh az energia, teljesítmény vagy hatásfok 
-
bandus
veterán
Kell egy ''regionális kultúra'' tétel is, vagy miatököm. nekünk van egy tételünk az Isten hozta őrnagyúr-ró, mint az irodalom határterülete, regionális kultúrának megy Lengyel József, mint iskolánk névadója.
Fizikásoknak sok sikert mára! -
concret_hp
addikt
-
harry
veterán
-
norbiphu
őstag
nekünk is volt ilyen tavaly, emelt matek szóbelire konzi
úgy döntöttem, hogy az ottani két óra alatt, meg 1 óra buszozás helyett inkább otthonmaradok, és megtanulok annyi idő alatt több tételt
. kérdésem meg nem volt, elméletből nem igazán szokott lenni.
ezzel most nem azt akarom mondani, hogy ne menj be, mert mindenki mást gondol hasznosnak.
sok sikert a holnapi fizikásoknak! -
harry
veterán
-
Kephamos
addikt
-
norbiphu
őstag
-
harry
veterán
Bakker most szóltak a többiek, hogy holnap konzultáció suliban
Tiszta gáz, azt hittem még nem lesz, már elterveztem, hogy szünet, alvás meg minden, erre suli, gyönyörű. -
Marianna
csendes tag
-
Memphysto
tag
Sok sikert minden fizikásnak holnapra!!!

Én lassan átállok vízalapú életformáról szőlőcukor alapúra.
De legalább utána az írásbeliknek vége!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Harry: éljen az Iron maiden!
Silivrian: Én nem tom!
Elk*rták
[Szerkesztve] -
Silivrian
csendes tag
-
Fermat
tag
-
harry
veterán
-
Memphysto
tag
Muhaha!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
99%-os kakaótartalmú táblacsoki beszerezve!
Az élet apró örömei! -
Kephamos
addikt
-
bandus
veterán
-
Marianna
csendes tag
Jajj ne kezdj pánikhangulatot kelteni
Én is izgulok egy kicsit, igaz hogy csak középszint, de a csillagászatot nem tudom egyáltalán. Remélem 1-2 tesztkérdéssel lerendezik a dolgot, azokat talán még eltalálom (mekkora előny már a női megérzés
) Ne izgulj, ha be merted vállalni az emeltet akkor biztos jól megy. 
-
Memphysto
tag
Én már kezdek izgulni a fizikától!

A többi fizikás hogy áll? -
harry
veterán
-
harry
veterán
Nálunk így néz ki az irodalom tételsor:
1. Petőfi Sándor forradalmi látomásköltészete
2. Arany János balladái
3. Ady Endre Új versek kötetének bemutatása
4. Babits Mihály: Jónás könyve
5. Kosztolányi Dezső szépprózája
6. A tiszta műfajiságra való törekvés József Attila életművében
7. Csokonai, a felvilágosodás költője
8. Mikszáth: A tót atyafiak, A jó palócok
9. Parasztábrázolás Móricz Zsigmond novelláiban
10. Radnóti eklogái
11. Zrínyi Miklós: Szigeti veszedelem
12. Márai Sándor: Halotti beszéd
13. Örkény István
14. A nézőpont, mint történelemértelmezési lehetőség Kertész Imre Sorstalanság című regényében
15. A görög eposzok
16. Az orosz realizmus
17. Az antik színház sajátosságai és Szophoklész Antigoné című drámája
18. A nő szerepe Madách: Az ember tragédiája című művében
19. Irodalmi művek adaptációja a filmművészetben
20. A Nemzeti Színház szerepe a főváros kulturális életében
Ezek közül talán hat megvan, de nem tudom azok ellenörzöttek-e, vagy van-e bennük hiányosság. Szóval lényegében mindegyik jöhetne
-
norbiphu
őstag
-
bandus
veterán
-
harry
veterán
Következő héten fogtok még érettségizni? Nekem közismereti info, egyelőre csak közép szinten, pénteken lesz, addig pihenő illetve szóbeli tételeket átnézem.
Nincs meg valakinek esetleg irodalomból a kidolgozott szóbeli tételek? Asszem nekünk (osztályszinten) a többi meg van csak irodalomból voltak kisebb-nagyobb problémák, így abból sok tétel hiányzik. -
Fermat
tag
-
harry
veterán
-
Foxi
senior tag
Ha matematikailag helyes a megoldás módja, de nincs benne a javítókulcsban attól még el kell fogadniuk. Pl ha valaki parabolához deriválttal számol érintőt középszinten -amit megtehet, ha tudja hogyan kell - kénytelenek lesznek elfogadni és ez biztosan nem szerepe a megoldó kulcsban sem. Szóval ez alaphelyzetben is így van.
A részpontoknál pedig az jelenthet gondot, hogy elég hülyén van megoldva az eredmények adatbázisba vitele. Itt előfordulhat olyan, hogy egy két pontos feladatnál csak két pont van vagy semmi, hiába volt benne jó dolog is, ha a vége rossz bukod az egészet. Mondjuk ezen változtathatnának, bár ez engem nem érint az emelt szint miatt
-
harry
veterán
-
eddie17
addikt
Na a németen is túl vagyok.

Szövegértés könnyű volt, mint ahogy a hallásértés is, nyelvtan nekem kicsit nehezebb volt(ebben nem vagyok valami jó), a két levél, meg hát, max veszítek egy kis pontot
Jövőhét péntek info. Van még rá időm. -
EQMontoya
veterán
-
norbiphu
őstag
-
Kephamos
addikt
-
harry
veterán
-
Fermat
tag
most kaptam meg ezt az efelvételis kodot a mailomra, eleg jo ez az efelvételi felület.
-
Marianna
csendes tag
Na itt az érintett és elmeséli
Két tannyelvűs vagyok, angolul tanultam a fizikát, bioszt, matekot és törit. Az érettségi nálunk úgy működik, hogy 2 tantárgyat választanunk kell amiből angolul megyünk érettségizni, és csinálni kell egy emelt angolt. A két tárgyból gyakorlatilag elég ha átmegyünk, angolból meg 60% kell,és akkor kapunk felsőfokút. A fenti négy mellett választhatunk civilizációt is, annak megéri akinek amúgy nincs meg az 5 tárgya. Én a matekot és a fizikát választottam.Matek emelt, fizika közép. Nem ugyanazt írtuk mint a többiek, külön feladatsor van az idegen nyelven érettségizőknek, de a szint az ugyanaz. Használhatunk kétnyelvű szótárat meg 25%-kal több időt kaptunk. Írásbelit írhattuk együtt magyarul érettségizőkkel, szóbeli viszont teljesen külön van, engem pl Pestre küldtek, fél 10-re, és 120 km-re lakom Pesttől. És egyelőre azt sem nagyon tudom hol az a suli, szóval vicces lesz 
-
harry
veterán
Számolgattam az emelt angol érettségimet és az első 3 feladat alpján 89%, beleszámítva a szövegalkotást is (itt saját elképzelésem szerint pontoztam) összesítve 85% körül. Fincsi. Ehhez még egy szóbeli, de az sem lesz vészes szeritnem.
-
Oliverda
félisten
-
bandus
veterán
-
Oliverda
félisten
-
bandus
veterán
-
tuskooo
addikt
-
szumoo
senior tag
Ma nézegettem az érettségi feladatsorokat (közép) és csak nekem tűnik úgy, hogy nem volt igazán nehezek? A törin nagyon behaltam - térképes feladathoz térképet használni, na lol!
Igaz nekem még anno csak szóbelim volt (bővel elég is volt
)
Az angol szerintem nagyon egyszerű volt!
De remélem mindenkinek sikerül minden! ;)
Szumoo -
Fermat
tag
-
tuskooo
addikt
-
Fermat
tag
német középfoku konnyu volt.
szovegertes 80-90%
hallott szövegértés 90%-
nyelvtanon és a levélen mulik a jegy. (12eve tanulom anemetet , de gimnaziumi negy ev alatt nagyon leamortizalodtam, ehhez kepest egy otos eleg vicces lenne) -
Oliverda
félisten
-
Memphysto
tag
-
tuskooo
addikt
-
Oliverda
félisten
-
tuskooo
addikt
-
Oliverda
félisten
-
tuskooo
addikt
-
Silivrian
csendes tag
-
harry
veterán
Számámra akkor sem egyértelmű. Nyílván több szám is tartozhat, hiszen volt egy halom idézet és csak 3 besorolási lehetőség, és én oda is irogattam, csa úgy magamnak jelzésként, hogy melyik hova kellhet, de megoldásként mindenhova egyet választottam ki. Pl matek érettségin egyik függvény grafikonjáról kellett megállapítani, hogy hol csökken, 2 ilyen hely is volt, de csak az egyiket kellett megadni. Másrészt itt is csak a 3. pontban kérnek legalább hármat, a többihez is mehet több de csak egyet kérnek, ebben sincs logika.
-
Kephamos
addikt
-
Memphysto
tag
-
Kephamos
addikt
-
Oliverda
félisten
-
FehérHolló
veterán
-
Marianna
csendes tag
Angol 90/81 vizsgapont az ellenőrizhető részben
Ha elértem az íráskészségben 6-ot a 30-ból és a szóbelin meglesz a 3 pont a 30-ból, akkor meglesz a felsőfokúm 
-
FehérHolló
veterán
Nekünk tavaly (lehet, hogy próbaérettségin, nem emlékszek pontosan) olyan volt ez a ''valahova több is jó lehet'', hogy mindenhova csak egyet kellett beírni, és ha nem talált, akkor pontlevonás. Körülbelül arra volt jó, hogy ha hiba maradt a kérdésben, vagy nem egyértelmű, és ez utólag derül ki, akkor ne legyen gáz a kitűző számára.
-
Drizzt
nagyúr
-
Sianis
addikt
A kulcsmondat: ''egy fogalomhoz több szám is tartozhat'' . Ez nálam azt jelenti, hogy az egyes fogalmakhoz nem csak 1 szám rendelhető hozzá, hanem több is. Így minden számot besorolhatsz egy-egy fogalom mellé. Így egyetlen helyes megoldás létezik, eltekintve attól, hogy a fogalmakhoz 3-3 számot kell rendelni, hiszen a fogalmak nem különálló feladatok, hanem az összes fogalom közösed adja a megoldást.
Remélem, nem kavartalak el nagyon.
Sianis -
Sianis
addikt
-
Marianna
csendes tag
-
harry
veterán
Baz*eg, most nézem töri jav kulcsot, 2 feladatnál, a céhekre vonatkozó irományok mellett az áll, az egyik kérdés mellett, hogy legalább 3 elemnek szerepelnie kell. De miért? Ida volt írva a teszt elejére, hogy minden feladatra egy megoldást kell írni és itt sem írták külön, akkor ennek mi értelme?
''Rendelje a táblázatban felsorolt fogalmakhoz az ofaillő forrásrészlet számát! (egy fogalomhoz több szám is tartozhat).''
De senki sem mondta, hogy mindet meg kell adni, ezért mindenhova egyet írtam, a kulcs meg legalább hármat kér. Most akkor hogy van ez? -
Marianna
csendes tag
-
harry
veterán
-
Oliverda
félisten
-
Marianna
csendes tag
-
Oliverda
félisten
-
harry
veterán
-
Oliverda
félisten
Ja, kicsit én is nehezebbre számítottam. Amúgy teljesen egyet kell értsek veled, abból nem soka lehetett érteni.
Főleg nálunk, mivel a magnó egy széken volt elég alacsonyan. Meg az a feladat típus tényleg genya. 
Én confidentet írtam.
Remélem összejött legalább 70 pont.... nekem a 60% a cél.
-
Marianna
csendes tag
Én csináltam, szerintem könnyű volt az első két rész meg a fogalmazás. A hallásértésnél az első feladat inkább tippelgetés lett, én nem sokat értettem belőle, meg ez a feladattípus sosem ment
Tudod ahol vagy A vagy B vagy mindkettő. Ja meg hogy Elvis easy-going volt-e
Én azt írtam, de ebben nem voltam biztos 
-
Fermat
tag
-
Foxi
senior tag
-
Memphysto
tag
-
Oliverda
félisten
Valaki csinált itt emelt angolt?
-
norbiphu
őstag
-
Kephamos
addikt
-
Memphysto
tag
Huh! Azért kemény lehetett a matek közép!
Egyik osztálytársam valószínűleg megbukott a másiknak meg a hírek szerint keresik a 19 és 20. pontot
-
KMan
őstag
majd vki pls dobjon egy linket kemia emeltrol.
-
Fermat
tag
az a lényeg hogy a kozep matekot sokan szidtak

Kivancsi vagyok a holnapi németre
-
norbiphu
őstag
kíváncsi vagyok, reggel meg is nézem
ha a tendencia folytatódik, jövőre már 14 évesen is le lehet majd érettségizni legalább 4-esre, ahogy elnézem
-
tuskooo
addikt
-
burgatshow
veterán
Gyerekek! Ez iszonyat gyenge volt. Ezt nem nevezném angol érettséginek. LOL!!!

-
Foxi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- NVIDIA® driverek topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Parfüm topik
- Spórolós topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- LENOVO ThinkPad 13 - i7-7500U, 8GB RAM, 256GB SSD, új akku, számla, 6 hó gar
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a megoldókulcsban.
)

Egyébként szerintem itt ilyenbe azért röhejes belekötni...meg hogy pont az ofő...

Na most ebben mi a franc olyan különös? Miért ne írhatnék pipákat meg x-et helyes vagy rossz megoldások mellé? Erre azt mondták más egyáltalán nem használt ilyet a suliban sem (pl aláhúzták helyette), és órán sem használtuk...
.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyébként sok helyen kell a diplomádhoz, néha több is.