Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 17 - alap
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
all_in
csendes tag
igen csak majd ha ''ujra'' felvesznek nem folytathattom onnan ahonnan elkezdtem hanem ujra az egesz es kolbaszolhatok egy evig vagy amit meg nem vettem fol azokat elvegezhetem. ha egyaltalan lesz mit. nem is tudom hogy az elejen lehet valsztani targyakat.mindegy ezzel meg nem kell foglalkozni : )
-
Kephamos
addikt
Na, tegnap én is feladtam a lapot.
3 helyet jelöltem meg.
ME-GÉK:
1. Villamos mérnök
2. Mérnöki informatika
3. Gépészmérnök
Meg ugyanezt a hármat, csak költségtéréítésesen és 15K-t fizettem, pedig elég lett volna csak 9k-t. Hogyan lehet visszaigényelni a feleslegesen feladott pénzt? -
Ha engem juliusban felvesznek BMEre mernok infora de fizetosre es kovetkezo evben ujra felvetelizek BME mernok infora de mar megszereztem a nyelvvizsgat es felvesznek akkor ujra kell kezdenem elorol az egeszet csak a tantargyakat beszamitjak ?
szvsz,mint minden normális helyen beszámítják neked a megcsinált tárgyakat,és azzal már nem kell kinlodni.De erről a TO-n kaphatsz pontos infót,mert ennek minden suliban más és mások a szabályai.
Remélem mindenki szépen töltötte ki a jelentkezési lapokat,mert akkor könnyebb rögzíteni
Ha meg csúnyán,meg hülyeségeket irt,akkor bizony ugyanazok a hülyeségek lesznek beirva,és majd kinlodhat vele utólag.
[Szerkesztve] -
all_in
csendes tag
hajra
csak sikerulni fog 
Nalam a sorrend:
1,BME mernok info ANA
2,BME mernok info ANK
3,ELTE-IK prog.info
BMEre szeretnek menni csak nyelvvizsga nelkul eleg necces lesz. Olyan 123 pont korulre saccolom magam
Valaki jelentkezett BME proba eloadasokra meg decemberben ?
Kis burokracia:
Erettsegi jelentkezesi lap beadasa utana a hivatalos ertesitot mikor kuldik el(inkabb mikor kapom meg
) ?
Ugyan ez lenne a kerdesem felveteli lappal kapcsolatban.
Nem szeretnem ha kiderulne valami gigszer van.
Más:
Ha engem juliusban felvesznek BMEre mernok infora de fizetosre es kovetkezo evben ujra felvetelizek BME mernok infora de mar megszereztem a nyelvvizsgat es felvesznek akkor ujra kell kezdenem elorol az egeszet csak a tantargyakat beszamitjak ? -
bandus
veterán
Kitisztult a sorrend végre, pénteken véglegesítettem is a jelentkezésemet.
1.: energetikai mérnök
2.: mechatronikai mérnök
3.: közlekedésmérnök
4.: gépészmérnök
Mindet a bme-n jelöltem meg. Csak lesz valahogy
-
RexpecT
addikt
Sziasztok!Emeltszintet csinalok töriből , valaki véletlen nemtud egy olyan oldalt ahol megvannak az írásbeli temák kidolgozva?Előre is köszi!
-
Kephamos
addikt
Az államilag elismert eszperantó nyelvvizsgáért kapok +7 pontot?
Fontos lenne a gyors válasz, mert holnap kell bejelntkezni. -
bandus
veterán
-
Gordiann
őstag
Hali
Az lenne a kérdésem, hogy elhelyezkedéskor mennyiben számít, hogy fizetős egyetem-et végez az ember, vagy nem fizetőst?
Ugye a ponthatárok sok esetben jóval alacsonyabbak.
Most végzek gimiben, gondolkodok mérnök-informatikus-ra menni.
Viszont nem tudom, hogy bejelöljem-e a fizetőst végszükség esetére....?
Köszönöm -
Fermat
tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Az en dontesem, csak atnezik a szuloin. Ofo otlete volt.
1, Tudok programozni (elmeletben, gyakorlatban)
2, Matekhoz is konyitok(jo kulonmatektanrom van aki szintugy ELTEn vegzett
, csak nem mertem beprobalni az emeltet)
Elobb vegyenek fel, utana raerek idegeskedni.... -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Igen, villanyszak. Prog 1-2 sokkal könnyebb, mint infon, digit meg nagyságrendekkel nehezebb. De ez így van rendjén. A többi szakon pedig a prog méglightabb.

[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
sztem 1 kizáró ok van h valaki ne jöjjön bme-re, ha a matekhoz nem sok köze van, mer' az elején azért majdnem a fele matek. analízis, gráfelmélet, számelmélet, valszám stb. meg később is épül ezekre bőven tárgy (félévente 1-2 matekos tárgy mindig van).
meg azért szinte mindenki szív valamivel, pl. nekem a bsz, fony, algelm amivel azért rengetegen szívtak elég könnyne ment, viszont pl. fizika, analízis elég erőlködős volt.
progos téma: amit így középsuli alatt tanítanak az kb. 3-4 előadás max, ha 1 kicsit pengébb valaki akkor a félév feléig kihúzza
azmeg hogy minden mérnöki szakon van sok prog hülyeség, még villamosmérnökin is csak 2 félév, és az is jóval lájtabb mint infón, más mérnöki szakon meg valszeg méglájtabb.
meg a bsc képzés nem azt mondom hogy full lájt, de azért jóval könnyebb mint ami a hagyományos képzésen ment.
(nem mint erre a hsz-re válasz, csak nem akartam 5 hszbe leírni amit 1be is le lehet)
sz:
Fehérholló ez villanyon van ugye? ott 1 pöppet neccesebb a digit és lájtabb a prog
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
ELTE-IK ProgKör ( Unix/VMS ): saját számolás, tehát nem hivatalos: 290/376 a bukták aránya
Ebbe biztos belejátszott az is, hogy 106 volt a ponthatár, de minden évben hasonlóak a statisztikák. -
Drizzt
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Lesz az még rosszabb is. A Fony, s Algelen pl.: eddig általában az volt a jellemző, hogy a vizsgákon először átmegy kb. 40%, majd 30%, 20%, s végül 10%, vagy kevesebb, eddig idén picit másabb volt mondjuk a helyzet, de 32 pontos 3-as algelem a második leegjobb eddig a félévben született eredmények közül(már ha a 2 34 pontosat egynek veszem.
).
Bár bsc-n ezt a tárgyat is alaposan megkönnyítik ahogy hallottam. 
-
supesz
aktív tag
Felvételi ponthatárokat hol lehet megnézni?
-
FehérHolló
veterán
Kizárótényező nincs, de jobb BME előtt tapasztalatokat szerezni, mint akkor, amikor már kevés ideje lesz az embernek. Nálunk progból csak 162 bukott a 420ból, tehát az még nem is sok. (Főleg digithez képest, ahol 96nak nem volt meg az aláírása, a vizsgán meg eddig 80% hasalt el.)
-
Drizzt
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Bme-re ha mész, s előtte nem tudtál programozni, az szerintem nem sok handicap, csak alap dolgokat tudtam programozásból(bár azt hittem nem ennyire, de kb. a 4. előadásig tartott az általam már ismert anyag), mégis simán hármas lett, s egyik progos tárgyból sem buktam egyszer sem. Mondjuk a Java zh igencsak gáz volt, az tény.
BME-vel az a gond, hogy néha hatalmas terhelést rak az ember vállára, pl.: szorgalmi időszak utolsó 2 hete+vizsgaidőszak. Nekem pl.: a fizika volt az elején főleg szívás, másnak meg lehet a prog, vagy anal. Ki milyen suliból jön, illetve milyen önfejlesztéseket végzett magán a suli előtt. Szerintem nincsen ilyen kizáró tényező, hogy ha ezt, vagy azt nem tudod, akkor ne gyere ide... -
FehérHolló
veterán
Priviben sem szívesen írom le, mert egyáltalán nem tudom leellenőrizni a hallott dolgok igazságértékét, amik alapján a véleményem kialakult.
El kell, hogy keserítselek, mert minden mérnöki szakon van 1-2 félév programozás az elején, bár az való igaz, hogy villamosmérnökin és infon a legdurvább az összes közül.
[Szerkesztve] -
bandus
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Gondolom átnézik a szülei, vagy nemtudom. Én a neten fogok jelentkezni, a sorrend még nem tiszta. A bmf-et nem tudom hova tenni
Priviben elolvasnám a véleményed 
Nálam az infos cuccok nem játszanak, nem volt soha szimpatikus a programozás. Mérnöki pálya tűnik nyerőnek. -
FehérHolló
veterán
BMF-ről inkább nem mondok semmit, mert vannak bizonyos előítéleteim, de nem biztos, hogy fenékig tejfel.
BME mérnök inforól annyit tudnék mondani, hogy ha nem programoztál már előtte 2-3 évet komolyabban (nem a sulis Pascalra és Qbasicre gondolok), akkor nem nagyon érdemes.
Matekot próbáld meg megtanulni, mert igaz, hogy bekerülsz anélkül, de utána nagyon nagy bajok lesznek.
Mi az, hogy a szülők fejezik be a felvételi/érettségi jelentkezési lapot? Ez a te döntésed, és csak a tied.
Neten nagyon necces a felvételi jelentkezés, azzal vigyázzatok!!! -
Fermat
tag
BMF semmivel nem gyengebb(a tanarok fele nemet kettos allampolgar), csak foiskola..
Nalam is tiszta sorrend:
1,BME VIK mernok info
2,BMF NIK mernok info
3,ELTE IK prog info
Taktikat valtottam: mivel emelt.matekbol ugyis 60-70% tudnek max irni (csodalatosan szar matektanarom volt ket evig és csak most van normalis).
Ezert kozep matek (90% tudom, nagyon megy, gyurok ra rendesen)
Elkezdtem jarni 30oras csak a ''telces'' nyelvvizsgara felkeszito tanfolyamra.
Gyurok az emelt infora ami remenyeim szerint 75-80% kozott fog sikerulni.
Igy max. 134 pont - sajat pontjaimat 126-127 kozott saccolom.
Suliban csutortokon kezdjuk kitolteni a lapot és jan.31 szuloin fejezik be a szulok.
szép estét
[Szerkesztve] -
Tithian
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
A 2007/2008 tanévben kezdők a következő alapon fizetnek:
Ha államira veszik fel, egy félévig ingyenes a képzés, aztán teljesítménye alapján ösztöndíjat kap, vagy tandíjmentes, vagy fizet félévente ~50K-t (esetleg lecsúszik költségtérítéses rendszerbe, ha nincs két félév alatt összesen 30 kreditje).
Ha költségtérítésesre veszik fel, továbbra is a teljes képzési költséget fizeti, ám teljesítménye alapján átkerülhet az államilag támogatott rendszerbe.
A kétértelműséget az adja, hogy ha én, mint a régi államilag finanszírozott rendszerben tanuló diák felvételt nyerek egy államilag támogatott, de 2007/2008-ban induló szakra, akkor nincs egyértelmű utasítás, melyik rendszerbe tesznek, hanem elvileg az iskola dönt.
Ha a második szakomra így az új támogatási rendszert veszik figyelembe, elvileg ott is végig ingyen tanulhatok (feltéve, hogy a legjobb X%-ban leszek). Eddig, ha a 12 félév lejárt, mindenképpen fizetni kellett (az alapján két félévemet támogatnák, aztán teljes díjat fizetnék).
[Szerkesztve] -
KMan
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
ha lejart a 10 feleved nem?

-
bandus
veterán
Én még várok a jelentkezéssel, maj leadom február elején, úgyis a neten jelentkezek. Eddig úgy volt, hogy csak bme-t jelölök meg, ki is választottam már a szakokat és a sorrend is nagyjából tiszta. Csakhogy megláttam a bmf-en a had- és biztonságtechnikai mérnök szakot, ami nagyon megtettszett. Nagy kár, hogy a bme nem indít ilyet
Vélemények erről a suliról? Mennyivel gyengébb a ''nagytesó''-nál? -
concret_hp
addikt
mér most van ilyen módosítás h a 2. diplomáért nem kell mindenképpen fizetni?
eddig a második diploma mindenhogy fizetős volt
-
Tithian
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
A jelentkezéshez szükséges rész úgyis elérhető a felvi.hu-n.
Azért az egy-két sorért kár lenne megvenni (bár a jelentkezési lapon rajta van, hogy a könyv nélkül nem tudom kitölteni...).
Más:
Szerintem jobb az egylapos rendszer, hamarabb végeztem vele. Már csak postára kell adnom, s landolok egy olyan képzési rendszerben, ahol a finanszírozásról nincs egyértelmű törvény.
A felvi jogásza szerint is kétértelmű, hogy ha engem, a jelenlegi másodévest felvesznek egy másik szakra állami támogatással, akkor az új támogatási rendszerbe esem (a második szakomon egy félév után teljesítményem alapján tandíjmentesség/ösztöndíj), vagy a régibe (a második szakomon egy év után a teljes képzési költséget fizethetem és kész). -
bandus
veterán
Elfelejtettem mondani, hogy megscináltattam az ügyfélkapu szolgáltatást (
, nemtudom mi a pontos megnevezése), így már jelentkezhetek a neten is
upnak jó lesz 
-
bandus
veterán
Megkérdeztem az irodalomtanáromat az om.hu-n lévő középszintű tételsorokról. Aztmondta, hogy az csak egy példa, ettől eltérhetnek az iskolák. Persze a lusta tanárok kiadhatják ezt is a diákoknak..

-
Aquascutum
csendes tag
válasz
concret_hp
üzenetére
latom megint borult a neptun

-
-
Aquascutum
csendes tag
Koszonom a valaszaitokat.
Az erettsegi lapok letoltesen mar tul vagyok
Meg meg ennyi nem eleg 
-
KMan
őstag
válasz
Aquascutum
üzenetére
1, nem irsz be semmit majd kesobb elkuldod ha megvan.
2, om.hu-rol letoltod az utobbi par ev erettsegijeit, azzal el is leszel egy darabig
-
Silivrian
csendes tag
válasz
Aquascutum
üzenetére
Igen 1 lap kell.
1, A jelentkezési lapra a bizonyítvány számát kell írni, úgyhogy azon biztos nem lehet rajta. Viszont az érettségi eredmény megküldésével bezárólag be lehet nyújtani a pluszpontokra jogosító papírokat, így akkor gondolom elszámolásra is kerül. -
Aquascutum
csendes tag
válasz
Silivrian
üzenetére
Kosz a segitseget. Magyarul: Besetalok holnap a Libribe,kovetelek magamnak lapot és a laphoz kapok egy csekket.
1 Lap kell se tobb se kevesebb.
ktg3: most talaltam ra BME lokal topikra. Finom
Ket kerdes :
1,Nincs nyelvvizsgam, valoszinuleg marc-apr kornyeken lenne a vizsgam.Felvi lapra ilyenkor mit kell írni és hova hogy +7 pontot megkapjam ?
2,Emelt szintu feladatgyujtemenyt keresek matekbol. Ki mit ajanl ? (TREFF kozep-emelt matekos konyvbe csak kozepszintu peldak vannak
, kicsit csaloka )
Muszaki kiados feladatgyujt. tud valaki valamit ill. akiket mar felvettek valahova(mondjuk a BME VIKre
) azok mibol keszultek az erettsegire ?
[Szerkesztve] -
Silivrian
csendes tag
válasz
Aquascutum
üzenetére
A lap kb. 250Ft, az eljárási díjat a mellékelt csekken kell befizetni, attól függ hány helyre jelentkezel. Min. 9000Ft, és ezért három helyet lehet megjelölni; minden további hely 2000Ft, ha jól emlékszem.
[Szerkesztve] -
válasz
Aquascutum
üzenetére
helyes

-
válasz
Aquascutum
üzenetére
helyes gyertek csak sokan villanykarra

bme vik rulez...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Aquascutum
csendes tag
Sziasztok.
Szintén BME ViK , mernok-info
A jelentkezesi lapoknal a pénzt hogy kell fizetni ? A lap eleve 9e ? -
Caesarion
aktív tag
országos szintű sportversenyen szerzett dobogós helyezésért mennyi plusszpont jár?
-
-
KMan
őstag
1. barmelyik konyvesbolt, alexandria,libri,etc. de asszem mar csak egy fajta lap van
(Aes B lap helyett)
2. öö az a lenyeg hogy a fenymasolatot el kell kuldened postan jun15ig (ha jol emlekszem) minden egyes intezmeny fele kulon-kulon. (ha a jellap feladas utan szerezted meg az is jo)
3. link nem muxik. kozepszinten a tetelek a te tanarod adja, csak emeltszinten kozponti.
[Szerkesztve] -
Fermat
tag
Van egy kisnagy problémam.
1, Hol lehet kapni felvi papirokat és milyeneket kell vennem ?(3 helyre jelentkezek)
2, Nyelvvizsgat meddig kell letennem(+7 miatt) és a felvi lapra mit kell írnom ?
3, http://www.okm.gov.hu/letolt/okev/doc/ketszintu_erettsegi_2006_2007/magyar_okev_kozep_szob_temakor_tetel_2007maj.pdf
Na most ezek a magyar kozepszintu tetelek? Ezeket nem az iskola hatarozza meg ?
Mert a tanar mas teteleket diktalt le(valahol sokkal tobbet kell tudni, pl Adynal).
Surgos help, valaszokat elore is koszonom
-
Tithian
őstag
Csak én lennék eltájolva, vagy még nem nagyon lehet kapni jelentkezési lapokat?
A kisvárosokban sehol nem tudtak adni, azt mondták, még nincs (Debrecenben pedig nem volt eszemben megnézni).
Igaz, ráérek, de nincs értelme várni a jelentkezésemmel. -
Foxi
senior tag
-
KMan
őstag
igen azt hallottam hogy unblock kimaradt minden ami a FER-rol szol. Eleg kinos hogy a leglenyegesebb ''reform'' maradt ki. Gratula hozza. Megjo hogy nem rohantam megvenni, bar nem eletveszelyes a tetel. Hogy patchelni kell egy dolog, de lassan mar virusirtani is, tele van kartekony hulyeseggel, amik a koztudatban virusszeruen terjednek. Volt is errol vmi felmeres anno hogy akik erintettek --> kozepiskolas oktatok, diakok, diakok szulei vmi elkepeszto %-ban nem, vagy rosszul tudnak bizonyos dolgokat.. es a rosszakat meg terjesztik is..

-
birka1337
tag
mi is megkaptuk...hath sokkal okosabb nem lettem tőle..hal istennek az iskolák szinte mind félévet kérnek...dönteni még mindíg nem sikerült tovabbtanulás terén...
egyelőre úgy néz ki BKF, médiatudomany és marketing szak...
valakinek esetleg valami más ötlete?
-
KMan
őstag
Kicsit on:
Mar ket napja piacon van az uj kek konyv. -
bandus
veterán
Vazze, egy hétvégét nem vagyok itthon és így lesüllyed a topik...
Ezér' up! -
Fermat
tag
válasz
peterszky
üzenetére
Nalam dr. Gerocs Laszlo a mester

Osszes matekos konyvet megshoppingoltam,tanulom is rendesen a matekot.Csak aza vicc hogy a barataim matektanara
(Trefort).
Nem is volt a rossz a tegnapi szalagavatojuk
[link]
Szalagavatos video
Benne van a matektanar is(szemuveges,voroshaju).
Miket mond
(vegeig erdemes nezni,cast utan is van szoveg
)
Fothi
Legends never die
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
Így is mondhatjuk, de csak akkor kedves, ha te is normálisan viselkedsz. Egyszer csinálsz valamit előadás közben bárhol a teremben, ami zavarja az órát, akkor véged van. Olyan arcmemóriája van Fóthinak, hogy több év múlva is felismerne.
off: Lineáris Algebra zh-m 5ös lett
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Plus - Titanium Black - 12/256GB - Megkímélt, szép állapotban.
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 i5-1335u/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia 2027
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

csak sikerulni fog 

Priviben elolvasnám a véleményed

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Illetve igen, de az a windóz hülyesége..