Új hozzászólás Aktív témák

• Silivrian

csendes tag

válasz Memphysto #989 üzenetére

Én is kimondottan nehéznek éreztem az emeltszintűt, szemét tesztkérdések, sosem látott feladatok... Az eddigi fizikák közül a legnehezebb, érezhető volt a tendencia, hogy az emelt szintűek folyamatosan nehezedtek. Valamint személyesen a fizikát érzem az eddigiek közül a leghúzósabbnak, pedig én ezt szeretem :DDD Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a megoldókulcsban.

1, valami 3000-szerese a T, az alfa-részecske javára
    2, 84 és 104°C, Lo=72000J/kg és c(foly.)=4800J/kg (talán, az biztos, hogy duplája a szilárdnak)
    3, 0,4kg és µ=0,8valamennyi (bár ez valszeg bukó lett :( )
    4, 2*10^6 m/s, és a de Broglie hullámhossz egyenlő a pálya kerületével, ez valszeg jó, mert erről szól a Bohr-modell :)

tesztben pedig: kiesett a dugattyú, a kapcsoló nyitva volt, a gyűjtőlencse nagyít, 300 nap, telihold, lehet nem vákuumban, 0,4m-es hullámhossz, a műhold keringési ideje nem változik; más nem jut most eszembe hirtelen....

Esszének meg a kettes ment, az írható volt szvsz. (fúzió és hasadás energetikai jellemzése, D+T-magreakció egyenlete, láncreakció elve, békés és háborús célú hasadás; a jelen eredményei és a jövő a hasadás és a fúzió témájában)

1000. :P

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák