Hirdetés
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
MTbc
senior tag
Hát minden a tanáron múlik mert pont határ.

-
Kephamos
addikt
Nekem kb 35%
.
Szopatás volt a javából! Én speciel ne ilyenfajta feladatokra számítottam. Sok valószínüség számítás... Kb. feleslegesen készültem... Basszák meg! Miért kell mindíg valami nagytudásúnak beújítania. És ami nagyon idegesít az, hogy pl a gráfokról szó sem volt a sárga függvénytáblázatban, pedig azt mondták, hogy az hű de jó. Pl. ott vesztettem 3 pontot, mert nem emlékeztem a képletre és rosszul számoltam össze a vonalakat. -
Marianna
csendes tag
Na ennyit az elszámolásról meg a figyelmetlenségről
nálam a 38 osztható 29-cel....szerintem az egész feladatban a 19 többszöröseit írkáltam a 29 helyett, ebből gáz lesz 
-
sparx
tag
Még nem a hivatalos, de reméljük azért jó lesz: [link]
-
harry
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Hmm, nem pont fordítva? 2 oldal összege nagyobb, mint a harmadik oldal, ez alapján a 9 jó (mivel 3+7= 10, ami nagyobb, mint 9), viszont a 10 nem lenne jó, mert pont egyenlő (vagyis nem háromszöget kapnál), mint ahogy azt előttem is írták.
mod Kivetítve? Mindenesetre fordítva
[Szerkesztve] -
scorpy02
aktív tag
Első részben volt egy olyan kérdés, hogy háromszög két oldala 3 és 7 cm;
Lehet-e a harmadik oldala:
9cm?
10cm?
Igazak, vagy hamisak?
[Szerkesztve] -
bandus
veterán
válasz
Memphysto
üzenetére
A szilvásnál az aszaltszilvát valaki beszorozta 10el, de szerintem nem kellett, nekem is ennyi jött ki. A tetraéder térfogata pedig 270, te valószínűleg elfelejtettél leosztani hárommal

mod: így belegondolva lehet mégis
meg nem is szorozni, hanem osztani kellett 
[Szerkesztve] -
harry
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Ma érttségiztünk mi is, kellemes volt
Komolyan, az egész suli alatt ez a logjobb rész. Nagyon elcseszni nem lehet, pár órára kell bemenni, utána iszogatunk egyet, sztem király ezaz érettségi 
-
-
scorpy02
aktív tag
[link]
[...]Volt egy olyan feladat például, amikor azt kellett kiszámolni, hogy valaki hány órát tölt biológiatanulással egy héten. Az érettségizők kuncogva jegyezték meg: a megoldásban tíz feletti érték jött ki, ami szerintük nem sok diákra jellemző.[...]
Még jó, hogy az átlag 5,24 óra lett.
-
Fermat
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
ne irogassatok ilyenket, meg nekem is elmegy a kedvem

-
scorpy02
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Húhh ne is mondd. Nekem állandóan - főleg akkor amikor sehogy sem sikerült rájönnöm egy adott feladatnak a megoldására - csak az kavargott a fejemben, hogy ezen a három órán mennyi minden múlik a jövőm szempontjából. Nem vesznek fel sehova, és mihez fogok kezdeni egy évig itthon. Ráadásul nekem sem lett valami fényes most ez a matek, így a debreceni mérnök infó szaktól elbúcsúzhatom. Nyelvvizsga nélkül meg aztán pláne.

És az a baj, hogy ilyenkor már az embernek valóban elmegy a kedve a továbbtanulástól. A holnapi töritől meg aztán pláne, a szóbelikről nem is beszélve.
[Szerkesztve] -
Memphysto
tag
válasz
Silivrian
üzenetére
ezek a te eredményeid???
egyezik egészen a 2./c-ig Nem kevés egy kicsit az??, nekem 810cm a köbön
aszilvás meg nagyon sok nem ?az a 2,2 tonna mit eladott??? Szerintem az nem jó mert asszem volt 1400Ft/kg és 120Ft/kg és 286000 vagy 286000 ft-kaszírozott! nekem kb 350 körül jött ki (pontosan nememlékszem csak azt tom hogy háromszázzal kezdődik!)
a többi emeltes hogy vélekedik??
[Szerkesztve] -
Kephamos
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Na, nekem meg elment a kedvem a továbbtanulástól... Nem bíróm én a vizsgahelyzetet.

-
scorpy02
aktív tag
Nekem kijött a 0,5 viszont É.T-t azt bazira elfelejtettem, amiért a matektanárom biztos, hogy levon majd pontot, mert arra nagyon allergiás.
Jah igen, a koordináta-geometriás feladatnál a háromszög harmadik C-csúcsának mik lettek a koordinátái? ( 7;11) ?
Én ezt úgy csináltam meg, hogy az S pontot összekötöttem az AB szakasz felezési pontjával - ami ugye a kör középpontja - és meghosszabbítottam ezt egyenest. Lemértem vonalzóval az S pont és a kör középpontja közötti távolságot (2,5cm), majd háromszor rámértem a meghosszabbított egyenesre, és leolvastam a (7;11) pontokat.
Biztos nem fogok rá max pontot kapni, mert szemre nem tudhatom, hogy kerek egészek-e a koordináták, de legalább lett valami megoldásfélém.
Osztópontot megtaláltam függvénytáblában, de már nem sok időm volt sajna... -
Fermat
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
hat lehet enis mernok inforol leesek programtervezore.
-
Silivrian
csendes tag
No, kész az emelt, korrektnek éreztem az egészet.
Valami ilyesmi volt összedobva a megoldásainkat:
1, x=2; a -2 ugrik a kikötés miatt
2, 71,56° és 18,43° ; 10 cm ; 270 cm^3
3, sorozatosdi: a2=6 q=3 és 1/3; így talán 5;12;19 és 21;12;3
4, parabola: (x-4)^2+11, e: 2x-y=14
5, analizis powa: a, Df=R b, |x-3|-ra írható át c, határozott integrál = 72
6, szilva-power: a, logikai levezetéssel b, valami 2,2 tonna c, 1111/6 Ft/kg
7, számjegyek: a, 6 alatt 3=20 b, 216 c, 5*6^5-4*5^5=26380
8, dohányos-valszámos: a, .... és 34% b, 680*(1320 alatt2)/(2000 alatt 3)=44,5% c, (1-0,34)^10=1,56%
9, tetőteres-gúlás:ez maradt ki
[Szerkesztve] -
-
scorpy02
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Hova jelentkeztél? Mármint melyik intézménybe?

-
Marianna
csendes tag
Na végigolvastam gyorsan miket írtatok
Bandus nem tudjuk kitárgyalni, nem ugyanazt írtam mint ti. Szerintem nem lett rossz, egyedül egy vektoros feladattal gyűlt meg a bajom, mert nem tudok térben gondolkodni...ez 4-5 pont veszteség, több elvileg csak akkor lesz ha figyelmetlen voltam és elszámoltam. -
burgatshow
veterán
-
Fermat
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
ja leesett utana 1perccel, de mar keso volt.
pedig elotte 20 perccel ez jott ki:
a1-a3=6.
En mint egy buta f***, csak ultem.
szinten mernok infos ?
Magyart meg meglatjuk, nem nagyon erdekel.
[Szerkesztve] -
Fermat
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
de bocs, egy negyzet alapu raadasul haromszoges hogy lehet hasab ?

de amugy enis elneztem az utso feladatot, de nem ennyire, csak vegeredmenyt nem írtam.
inkább a wtf tékvandó mi ?
[Szerkesztve] -
-
Fermat
tag
log16 x =- 0,5 xeR | x>0
log16 x = log16 16^-0.5 log16 miatt a fv. szig. mon
x = 16^-0.5
x =0.25
akkor mi volt meg ja igen
A egyenlet megoldasa -1>x
B egyenlet megoldasa -3<=x<=2
AUB, A metszet B, B\A
AUB:={0;1;2;minusz végtelen}\-1
AmetszetB:={;-2;-3}
B\A:={-1;0;1;2}
huu csak ezekre emlekszem,a tobbibol csak foszlanyok
[Szerkesztve] -
Kephamos
addikt
Na, jelentem nagyon elrontottam, remélem hármas. Az utolsó feladta kriminális volt, az elsőre meg kevés volt az idő nekem, főlehg, hogy ké olyan tsamár is bejött, akinek állandóan ját pofája. Rendesen örülök, ha 3as lez...

-
kondor
tag
Ha valaki el tudná nekem küldeni a középszintű feladatsort matekból, azt megköszönném. (Úgy értem még holnap 8:00 előtt)

-
bandus
veterán
válasz
Memphysto
üzenetére
from om.hu
Az érettségik a hagyományoknak megfelelően hétfőn reggel nyolc órakor a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel, kedden a matematika írásbelikkel folytatódnak. Magyarból középszinten 92.826-an, matematikából 92.864-en vizsgáznak. Emelt szinten magyarból 4.302 diák, matematikából 4.163 tanuló maturál. ;) -
Memphysto
tag
Hallotátok a rádiót!!!!!
Én csak azért nem írtam ezt korábban mert aszittem elmonták de még most se hiszem el pedig már 2 szer bemonták!
Emelt szintem az országban 200 nem tévedés a rádió szerint kettőszázan vizsgáztak!!!
de ha minden megyeszékhelyen 10 en vizsgáztak akkor meg is van !
dehát bp-n??10 en???? Valaki nagyon elnézhette a minisztériumban
[Szerkesztve] -
Fermat
tag
Ez tipikus kozepszintu feladatsor volt, csak az emberek 90% baszik gondlkozni. Ezt nem nagyon lehet beseggelni, enis regen kettes voltam matekbol mert a torire voltam raallva.
iwiwen:
háát nem tudom... mindenki örül,hogy nem lesz többé matek...én meg siratom az 5ösöm
hogy **sznámeg az oktatási minisztérium.ekkora ***szást!sztem ez volt eddig a legnehezebb matek érettségi. **hadjon meg az összes.
azért 10%ot elértem...mehetek szobelizni **rvajó
De aki egy mediant es egy moduszt nem tud kiolvasni egy szamsorbol es nem tud megoldani egy log16x=-0.5 egyenletet kikotessel egyutt, netalan egy gula terfogatot kiszamitani az ne akarjon átmenni, menjen epitkezesre dolgozni. -
Bibby
addikt
Az hogy van hogy van akinek el sem érte a középszintet véleménye szerint, másnak meg nagyon nehéz volt? Gyönyörű ez az egységes szarság amit érettséginek hívnak.
-
Memphysto
tag
igen az több mint valószínű 72
95%
Kiszámolta aszámológépem
A legelején én a térfogatát fejeztem ki!!
Na az volt egy fél olfalas képlet! aztán rájöttem hogy nem jó egészet áthúz és tisztázati lap elő. mindezt 10 percel dél előtt és a hasznos alapterületet is férrenézte ott is a csonkagúla területét számoltam
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
D4rkm4n
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Húha... 11-es köhög.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Blaise
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Azért elég durva, hogy úgy mondasz véleményt, hogy a konkrét feladatokat még nem is láttad

-
(Kolombusz)
veterán
-
-
Bdanyy
addikt
[link]
Heh eosztálytártsaimmal csinálták meg évfolyamtársammal
Nemtom milyen lett nekem,végig szar voltam utóbbi 2 évben matekból,de végülis 1-2 könnyű feladaton kvül mindent meg tudtam csinálni,kérdés hogy eredmény,jelülés,megoldás jó e.
A gráf pedig bennevan a függvénytáblázatba is
Még az is hogy az erdő minden komponense fa 
-
MTbc
senior tag
Hát mi nagyon elbasztuk már mint az osztály.
és nehéz is volt számunkra elég ha annyit mondok nem tudtuk mi az a gráf ezt a szót tanár szájából nem hallottuk. 
-
Fermat
tag
nemvolt nehez a matek . (85%-97% kozott) (18. feladatot elbasztam az elso reszet, kijott hogy a1-a3=6, de nem tudtam folytatni
pedig de egyszeru volt 

a tobbi hibatlan szagu)
varjuk a torit. -
Blaise
veterán
a középszintű matek tuti nem középszintű volt....

-
bandus
veterán
Ismét sok szerencsét mindenkinek!
-
KMan
őstag
válasz
Memphysto
üzenetére
GL mindenkinek mara a matekra!
Ha valakit ez vigasztal 8.15 tol matek zh-ra megyek.
Nehezzetek inkabb ketszer minthogy hulyeseget adjatok be egy ora munka utan, nektek van ra idodok.
magamon tudom hogy milyen sok apro szarsag miatt elbaszni es lecsuszni eppen a 90% ala, ami rohadt duhito a sok 1-2 pontos hibaval. 
-
Memphysto
tag
Hát akkor én megyek is mindenkinek sok sokert és egy kalappal!
Szorítsunk egymásnak!
Haj-aj, nagy a baj. -
Marianna
csendes tag
Még egy fontos dolog hogy mit kell vinni: az értesítőt meg személyit! Nekem most jutott eszembe....szóval emeltesek el ne felejtsétek

-
Bdanyy
addikt
Szögmérő is kellhet.Bár nemtom hogy nekem van e itthon

-
eddie17
addikt
Kicsit félek a holnapi matektól. Nem igazán jeleskedem belőle, sőt kifejezetten béna vagyok. Egyszerüen ilyen téren nem fog az agyam. Körző, vonalzó és fgv tábla jó ha van. Legalább is nekünk mondták, hogy hozzunk mindenképpen. A mai magyar, meg szerintem könnyű volt

-
scorpy02
aktív tag
internet internet, a könyv mellet a hangulat és a tardicio szol
Jó hát egy magamfajta kocka mi mást írna...
Baromira nem szeretek könyvekkel szöszmötölni. Nekem például semmi élményt nem nyújt egy könyv elolvasása, hangulatomon meg aztán pláne nem dob semmit. Az egyetlen könyv amit kiolvastam az még ált. suliban a Pál utcai fiúk volt. Annak legalább még érdekes is volt a története. A tradíciót tényleg beleírhattam volna, de most már mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- MIUI / HyperOS topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- Retro PCI-E videókártyák
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

Komolyan, az egész suli alatt ez a logjobb rész. Nagyon elcseszni nem lehet, pár órára kell bemenni, utána iszogatunk egyet, sztem király ezaz érettségi

Nekem kijött a 0,5 viszont É.T-t azt bazira elfelejtettem, amiért a matektanárom biztos, hogy levon majd pontot, mert arra nagyon allergiás.

Baromira nem szeretek könyvekkel szöszmötölni. Nekem például semmi élményt nem nyújt egy könyv elolvasása, hangulatomon meg aztán pláne nem dob semmit. Az egyetlen könyv amit kiolvastam az még ált. suliban a Pál utcai fiúk volt. Annak legalább még érdekes is volt a története. A tradíciót tényleg beleírhattam volna, de most már mindegy.