Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Geli
senior tag
válasz
Kephamos
üzenetére
m.o. felszabadításának hadműveletei. a szovjetek politikai befolyása és polgársághoz való viszonyulása
(nem pontos szöveg,csak nagyjából)
az origos izén sztem több javitás el van rontva
a.) Határozza meg, hogy az ''A'' kép szerint kiktől vártak segítséget a fejlődő világ problémáinak megoldásához 1990-ig!
USA, Szovjetunió
A szovjetektől ki kért volna segítséget???
A kelet-eu államok:??? pont hogy tőlük akartak megszabadulni.
c.) A ''B'' képen mit jelképez Észak és Dél? (Elemenként 0,5 pont)
Észak: anyagi javakkal rendelkezik (gazdag)
Dél: ezeket szeretné megszerezni
Ez meg no comment

A munkásnő elcsalása miért minőségbiztosítási tényező??? ez meg lol
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
concret_hp
addikt
válasz
Kephamos
üzenetére
''És miért? Mert én hirtelen semmit sem találtam. (Érdekes, hogy több fősuli, egyetem milyen jól el tudja adni magát, habár nincs akreditálva a mesterképzésük. Érdemes utánanézni, hogy miért.)''
hát sztem el kell, hogy szomorítsalak
erre kb. utánanézés nélkül is válaszolok: mert pl. van 1 bizonyos szint ami az oktatók szakmai hozzáértésével, minősítésével kapcsolatos, ami ahhoz szükséges, hogy msc (régebben: hagyományos egyetemi) képzés folyhasson. pl. x darab/százalék doktori fokozattal rendelkező, y darab/százalék ilyenmegilyen tudományos rangú előadó. stb.
erre minőségbiztosítási szempontokból van szükség és ez elég kevés helyen van meg. pl. villamosmérnök képzés egyetemi szinten csak a bme-n van, infós is talán 3 helyen (bme, elte, Veszprém-ről tudok)
2. ''Szerintme kb. mindegyik ugyanannyit ér, mert nem nagyon nézik, hogy melyik suliból jöttél. Szerintem inkább van egy elbeszélgetés.''
ja van 1 elbeszélgetés ahol télleg nem nézik, hogy ki honnan jött. csak az elbeszélgetés előtt kiszórnak pár emberkét, akinek nem megfelelő a végzettsége
(gdf és társai) -
Fermat
tag
válasz
Kephamos
üzenetére
Ez azert nem teljesen igy van. Van kulonbseg a diplomak kozott.
Csak kivancsi vagyok, hova erdemes menni: ELTE-IK(prog. info) vagy BME-VIK(mernok-inf)
Helyileg egy hely, ket kulonbozo intezmeny.Sajnos ELTE nyiltnapon nem voltam.
BMEn csak jokat hallotam.
Az se elfejteni hogy ket egyetem kozott tavaly 19 pont volt a kulonbseg(felveteli). -
bandus
veterán
válasz
Kephamos
üzenetére
Szerintem tök véletlenszerű. Volt barátnőm is kapott koleszt, pedig Pest csak 80km innen, és nem is annyi a keresetük
Én úgy tervezem, hogy első félévben mindenképp szeretnék koleszba menni, ha pedig nem jön be, akkor albérlet. Persze előbb vegyenek fel 
Akit az atomerőmű látogatás érdekel: A látogatóközpont bármikor szabadon megtekinthető (ez ien múzeumféleség), de az üzemi területre való belépéshez be kell jelentkezni. Fizikatanárom azt mondta, hogy legalább egy hónappal előtte kérjetek időpontot. [link] -
Anyes
csendes tag
válasz
Kephamos
üzenetére
Hali! ME-re inkább ne 2es busszal menj!! csak ha rá van írva h ''egyetemen át''
jobb a 12es..bár..most +változtatják a menetrendeket (csak nemtom mikortól)+ ritkitják a járatokat szoval nagyon jo
ugyhogy a 22es a legjobb mert csak az megy be az unira ami nem túl jó mert a centrumtól indul így van h városon belül 4x is át kell szállni 
(utvonal:
tiszai pu --> villamos centrumig v villanyrendőrig--> 22es busz
tiszai pu --> 31esbusz sztk-ig --> 22es
persze van eccerűbb is ha addig +változtatják a dolgokat mert akkor a tiszain felszállsz a 31esbuszra és az lerak az egyetemen
ha busszal jössz akkor elgyalogolsz a centrumig és ott 22es)
van még kb több átszállási lehetőséged is de ezek a legeccerűbbek
hali -
peterszky
őstag
válasz
Kephamos
üzenetére
Kulcsszó: előkészítő, ha lehet valamelyik nevesebb. Csak így lehet kiküszöbölni az iskola hibáit, feltérképezni a gyengeségeidet. Igaz, hogy nem olcsó mulatság, de megéri, ha tényleg csinálod és nem csak eljársz rá.
Egyébként sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, esetleg lépéseket kéne tenni az igazgatónál. -
Anyes
csendes tag
válasz
Kephamos
üzenetére
Nem vagyok kolis, szoval nemtom hogy megy. (10percre lakom az unitól:P)
Az albérlet nem túl drága(bár ez viszonyítás kérdése..). Tudok 20ezresről is :/ de ettől ált. olcsóbbak.
söt ha nem kapod meg a kolit és albiba mész, akkor még mindig meg lehet vhogy pályázni mert szoktak maradni üres szobák. Ebben sajna nemtok többet segíteni. :(
Hali! -
Anyes
csendes tag
válasz
Kephamos
üzenetére
7 koli van, elég jók. A legtöbbet most újítják, ezért a szobák is lakhatók, de asszem közös zuhik vannak(és a fiu lány részleget 1 függöny választja el:P persze ez nem bizti, h mindenhol igy van). Van saját konyha is a szobákban (az 5+6osban talán az is közös). Szoval ha teheted akkor inkább az 1esre pályázz, de a legjobb a 0ás ( Uni-hotel :P ez a neve:P) ott zuhi+konya is van a szobákhoz éss 1éve épült, szoval nincs túl rossz állapotban:P Netet sajna nemtom h milyen.
Azt viszont nemtom, h megkapod e, mert ismerek 1csajt(többet is:P) aki pesti és nem kapta meg, viszont 1 sárospatakinak sikerült. Szoval nemttom mitöl függ... mák?
ha a szerencsén múlik akkor sok szerencsét hozzá:)
és kérdezz bátran a MEvel kapcs.ban ha tudok segítek -
Foxi
senior tag
-
FehérHolló
veterán
Fizikán írásbelin tavaly közép szinten teszt és nagyon könnyű feladatmegoldás (csak egy képletbe kell behelyettesíteni és fv-táblát is lehetett használni) volt. Szóbelin pedig tétel + egy hozzá kapcsolódó kísérlet, amit a saját tanárod (vagy az iskoládban tanító tanárok) állítanak össze.
Emelt szinten írásbelin teszt + nehezebb feladatok (még mindig csak képletbehelyettesítés) + esszé. Szóbelin pedig központilag összeállított tételsorból egy tétel + hozzá kapcsolódó mérés.
Emelt szintre tételeket érdemes minél előbb elkezdeni kidolgozni, különben meg a felvételi rendszerről és az érettségiről úgyis lesz hamarosan egy elég hosszú tájékoztatótok, ott majdnem minden kérdéseteket meg fogják válaszolni, addig viszont nem érdemes itt feltenni őket.
[Szerkesztve] -
KMan
őstag
en miskolci vagyok, apum me-gek-et vegezte, neki bejott a campus
szeretem miskolcot, csak sajna egyre sullyed
ha 2007ben jelentkezel akkor neked meg a 120+24-es rendszer lesz. (tudtommal)
#54: ja es akkor dmat-ot meg nem is emlitettem. ami a ppke-itk-n megy az viszi a palmat. elso felevben anal1-4/4/0/10 es dmat1-4/4/0/10 Sum: heti 16ora matek 20kreditert. na?
hehh. miert a ~600 fos gtk-s evfolyamot mar lattad kitantorogni a ch maxbol?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Linux felhasználók OFF topikja
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RAM topik
- További aktív témák...
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- G.SKILL Trident Z5 RGB 2x24GB DDR5 6400MHz CL32 - Gari 2034.09.08. -ig - Eladó!
- Philips Shaver Series 7000 (elektromos 3 fejű borotva)
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Super / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

-->szerintem nézd meg a e-felvételi-n nyilatkozatok közt!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://images.netbag.hu/20070506/17071225348.gif)