- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7357 üzenetére
de de, ahogy Brekk mondja kell azis
ok Nick Shih elérte, hogy azt mondjam, ezt a lapot meg fogom venni! most postolta facere:
"Upcoming skylake overclocking beast. Retail Z170M ocf with 2dimm only. Let's bench.."
mod. egyébként hwbot lehalás van, nem lehet feltölteni eredményeket, persze, hogy pont most fejeztem be a sessiont
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7343 üzenetére
elvileg minden jobb Z170-es lapban a megfelelő samsungos rammal XMP-ből a 4000mhz az F10 enter. legalábbis láttam már ilyen videókat. de inkább úgy mondanám, ez a ramon múlik inkább mint a lapon.
énis GTZ-ket rendeltem, bár nem a 4000-rest, az irreálisan drága ugyanazért az ic-ért csak a jobb bin miatt. de a gond, hogy a G.Skill nem tud belőlük eleget gyártani egyelőre, és az sem segíti az elterjedést, hogy visszahívtak belőle egy szériát is már. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7341 üzenetére
oh 2 napja még nem volt
egyelőre sima ügy léggel ugyanazok a beállítások mint Asus-ban, 3000c11... de sajnos a valogatott hynix MFR-jeim sem szeretik léggel a magas órajelet, hideg kell hozzá, hogy 3200 fölé vigye az ember, azért várom már pokolian, hogy megérkezzen valami samsung ic-s ddr4 hozzám, hogy végre tudjam tesztelni a ~4000-res szférát.
egyébként hicookie már teszteli a Z170X SOC Force LN2 lapot, amit még elég homály fed, de azt az infot kaptam, hogy hw-esen is más és magasabb ram órajelet lehet benne elérni mint eddig kb bármiben (4544 dualch memtest stabil 1.35v-on), szóval van esély egy új champion lap eljövetelére szerintem. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7282 üzenetére
nem maradtál le semmiről, de már hozzám is megjött a SOC Force ahogy jones mondja, a teszteléssel kissé lemaradásban vagyok, tegnap jött meg a dimastech benchtable-m is, szóval most már elkezdtem léggel nyüstölni, a probléma az, hogy jövő hétig biztos nem lesz még elegendő tapasztalatom a lappal, sem időm az első ln2 sessionre ugyanis a hétvégén költözöm.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7268 üzenetére
azért ők is elég nagy cég, valoszinüleg aki válaszolgat a mélekre nincs képben minden tesztelői cuccal, esetleg azt se tudta megmondani ránézésre miez és ki lehet az akit tudna neked kontaktént adni, hogy nála érdeklődj. MSI házi tuningere pepinorang hwboton is megtalálod írj neki direktben hátha tud segíteni. de szerintem ez az oc panel is csak lightning kártyákkal fog menni.
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7204 üzenetére
nem arról már leszoktam
ez kék plasti dip, csak nem volt kéznél higító így kicsit sürü állapotában került felkenésre, de majd leszedem és megcsinálom szebben legközelebb.
hétvégén elég sokat bencheltem, főleg Intel XTU-t és mint kiderült az Asrock Z170 OC Formula az egyetlen lap a piacon jelenleg ami 2 modullal hoz benchekben olyan teljesítményt/eredményeket amit a többi lap (Asus, Gigabyte, MSI) csak 4 modullal tud elérni. ez önmagában nem nagy dolog, eltekintve attól, hogy 2 modult sokkal jobban ki lehet hajtani és könnyebb nitrozni is. remélem ezek nem valami fizikai képességei a lapnak, hanem bios szinten javítható lesz a későbbiekben.
másik téma ami kiderült, hogy a gyári paszta a Skylake esetében gyakorlatilag használhatatlan komolyabb extrém tuningra. persze némelyik darab jobban sikerül, és az sem mindegy milyen terhelésnek tesszük ki. mert max órajelre és superpi-re még bírta eddig nekünk is, de pl XTU alatt -145 pot hőmérsékletnél XTU alatt vcore-tol függően de +30-40 fokokra is felugrik peak-ben. alig akartam elhinni. de amikor 5200mhz-nél feljebb nem tudtam XTU-t futtatni és 1.50-1.55v felett eldobta kapásból nem volt mit tenni. be kell látni, ha valaki komolyabb tuningot akar ajánlott delidelni, de ln2-es eredményekhez muszáj. egyrészt a cpu érdekében, mert simán el is sülhet 1.70v+ terhelés alatt szerintem, másrészt pedig mert többszáz mhz-et bukunk el így. sajnos persze a proci gariját is, de nincs mit tenni, extrém tuning esetében szerintem ez nem meglepő kockázat.
-
matteo_szg
őstag
válasz
#35434496 #7193 üzenetére
Ezt még nem tudom, de szerintem mindenképp. Kellene egy refresh a Rampage vonalra, illetve egy-két frissített normál X99-es lap natív USB 3.1-gyel; natív alatt az áramkörre integrált ASMedia vezérlőt értem.
subaruwrc: remélhetőleg kapunk egy combosabb 8 magos szörnyet, 6 magos tesókkal; jobb tuninglehetőségekkel. A TDP keret szerintem nem változik, viszont az alapórajel mehet feljebb. Meglátjuk, mennyit számíthat a 14nm.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7189 üzenetére
szerintem nem fogják, mert a sima broadwell sem birja. az ivr ott is még a prociban van. bár érdekes lesz, hogy a broadwell hogyan fog skálázódni ha kiveszik belőle azt a bonyolult igp-t. de az is érdekelne menni fog e az X99-ben vagy modellfrissitett lapok lesznek hozzá kiadva.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7027 üzenetére
Haha oke, most mondanam h nem ez volt a cel de magyarazkodasnak tunhet
ez egy eleg regi win7 amin teszteltem latott mar par alaplapot, ami kulonosen idegesito mert van egy 5750en gpupi eredmenyem is 5g uncore 3000c11 a 4/512es beallitassal es 3 perc folott van, radobott 56 sec waiting timeot amit nem igazan ertek.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #7005 üzenetére
Lesz majd beszamolo nem kell aggodni, es Matenak sem kell mindent elhinni
Hwbot world touron vagyok, holnap csinalom a ROG OC Showdown reszet, cpu kitesztelve, ramok kitesztelve, vga leggel kitesztelve, holnap egyutt minden ln2 alatt. Meglatjuk hogy adja be. Elso nap senkinek nem sikerult rekordot dontenie.
A nagyok kozul akik most itt vannak es benchelnek is a ROG-ra, 8 Pack, der8auer, Vivi, Dancop, Benchbros. De mindenki benchel freestyle 2500 liter nitronk van 2 napra. Eleg sokan vagyunk sok orszagbol. Computexen meg tobb emberrel talalkoztam. Mindenki nagyon kedves es kozlekeny, hatalmas elmeny
Stay tuned...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #6943 üzenetére
1500c12 az szép, meg a subok is! uncore-on még dolgozzál egy kicsit, de nem olyan rossz ez 5400 cinebench, ha xtu is lefut itt akkor főleg. lehet levizelt, az a para az ilyen meleg időben, légkondis helység(helyiseg? majd kicsip kijavit) nélkül halál nyáron nitrozni.
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#35434496 #6820 üzenetére
kétségtelen. de őt vga tuning tekintetében nem lehet megverni. állítom, annyi WR-e van backupként amennyit akarsz, csak nem akarja elvenni a többi tuninger kedvét, azzal h mindent felrak mint factory oc-er, ami valahol fair play. teasingel, teszi a dolgát, hogy fogyjon a márka. és valljuk be külföldön viszik is mint a cukrot ahol nem drágább 50%-al az evga.
-
jones965
Modder
válasz
#35434496 #6773 üzenetére
" Ezzel a lappal már tényleg nem szeretnèm folytatni. Próbálom a Championt minnél hamarabb beszerezni. Asus nálam nem játszik. (Maximus v formula óta utálom azt a márkát min a sz@rt!) "
-egyéni szoc. probléma, mint ahogy a véleményed megformálása is.
Az általad utált márkájú lappal azért elég sok rekordot tartanak. Csak hogy ne menjek messzire.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#35434496 #6726 üzenetére
Reginam occidere. Amúgy biztosan nem ártott meg.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#35434496 #6724 üzenetére
Reginam occidere.
Nekem címezted a hozzászólást, ezért fontos tudni, hol a vessző.
Vigyázz, Jones nekem kinyírta a Lightning karimat (ekkor jonestől kell félnem).
Vigyázz Jones, nekem kinyírta a Lightning karimat (ekkor jonesnek kell félnie a VGA gyilkos ArtMoney-tól).HGyu
-
subaruwrc
félisten
válasz
#35434496 #6696 üzenetére
neem az este volt. nap közben csak simán élveztük a helyzetet és nem közvetítettünk lényegtelen infokat.
bármennyire jó cpu volt amúgy, 5.4 körül elfogyott róla a hűtés
5380mhz-en 1.6-v-tal multi thread stabil volt,5400 meg fagyogatott. jobb paszta is kellett volna de azt gondoltam crap cpu lesz mint általában és nem akartam gelidet pazarolni. rákeféltünkui: kipróbálom ezt az x99 soc force-ot hogy mit is mennek benne a ramok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Gaming notebook topik
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged