Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deskdiver
senior tag
Ultra Woman
(Bocsi, az emlékeim közt volt elveszve és felszínre hozta a Speedy
)
-
vadászcsiga
félisten
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Igaz. A sok csöcs átka

-
@mriya@
őstag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Mindegy, az a lényeg, hogy csak márkaszerviz tud "hozzászagolni".
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pulutodurumo
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem szilícium? A szilikon az cicibe való, nem órába.

-
TayRol
nagyúr
válasz
vadászcsiga
üzenetére
ettől még vállalható? a fent linkelt omegát cserélném le egy új 42-es Heritage-re.
-
Deskdiver
senior tag
Így van. Nem kell makrozni. Azt beszélik a japánok előnyének amúgy is evolúciós okai vannak. Mivel átlagban alacsonyabbak ,ezért közelebb van a szemük a megmunkálandó tárgyhoz. Ergo jobban látják mit csinálnak. A kaukázusi nagyrassz egyedei egyszerűen túl magasak az ilyesfajta precizitáshoz.

Gratula szuper darab. -
TayRol
nagyúr
Breitling B20-ról mik a vélemények? Tudor alapú werk elvileg.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ez nekem elég logikusnak tűnik.
Főleg ,hogy számomra semmi nem indokolja az ekkora árkülönbséget a új Smpc és a In House BB között. A Tudor szerviz feltételei is barátsagosabbak. -
Macyke82
tag
Nagyságrendi arányokat néztem figyelembe véve az eddigi árakat is, nagyjából azért ki kell jönnie, de majd meglátjuk.Nem azt mondom, hogy rögtön a megjelenés időpontjában lesz ez a szürkepiaci ár, de legkésőbb rá fél év múlva sanszos ez a trend.
Ha nem így lesz na bumm, legfeljebb tévedtem
-
Macyke82
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Az egy jó választás lehetne, illetve egy piciért többért az új szerkezetes SMPc.
(Na jó nem olyan piciért - az kb. 1-1.1M lesz) -
-
resool
aktív tag
Nomost inkább használtan, azért még mindig nagy különbség van az új árhoz képest.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
SMPc logikus váltás lenne nem?
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Menni készül? -
TayRol
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Érdekes Bonddal... De nem rossz.

Macyke82: Nomos-t megnézem, koszi a tippet.
-
Macyke82
tag
Az én véleményem szerint a kettő közül a Longines mellett a kinézet az FC mellett az in-house szerkezet szól, ha német óra is szóba jöhet én most ilyen területen biztos a Nomos-t választanám ráadásul folyamatosan nő a presztízse és nem is veszít annyit az értékéből mint az említett két társa.
Yoda: az nem Bond csat, hanem szíj

-
yodamastah
őstag
Nem, vagyok nagy Longi fan, de a kettő közül biztosan őt venném. Külsőre legalábbis nekem bejönnek a Longines masterek. (nézegettem korábban egy hasonló kronót) Belső értékek és horológiai respect oldalról nem tudom összehasonlítani a kettőt

Jó a fotó
Legutóbb írtam hogy bond csatot raktam a 2254-re. Hát azóta le se vettem nagyon tetszik a csat kényelme és az is ahogy az óra karaktere megváltozott
Pedig hogy utáltam ezt a csatot amíg fel nem próbáltam 
-
TayRol
nagyúr
Hali!
Kérdés: inghez keresek világos számlapos, 39-42mm-es órát, barna vagy fekete bőrszíjjal, 600e-ig.
A kettő közül melyiket vennétek:
Vagy tudtok jobbat esetleg? 600k most a keret, ezeket kb ennyiért tudnám megszerezni.
-
Tulku
veterán
Nekem baromira nem jön be fémmel...
Ha megveszem akkor veszek rá egy sárga rubbert...
AP fémcsat amúgy sem jön be...Deepsea megvételekor elhatároztam hogy csak AP diverre cserélem majd le...
-
Macyke82
tag
Pont ezt szerettem volna írni, mint squir kolléga, hogy kizárólag fémmel venném ezt a csodát, ha jól láttam chrono-n kb. csak 4 van belőle ilyen verzióban. Es visszatérve a felvetesedre, mivel te szereted a szijakat cserberélgetni, azt is bele kell kalkuláljad, hogy akkor venned kell egy gyári kaucsukot, ami gondolom AP szinten nem két fillér.
Az, hogy erős a dilemmád pedig megértem, mert a jelenlegi órád úgy ahogy van kompromisszummentes és a szíjjal is jobban tudsz variálni.
-
chef69
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Így már érthető! Nem a víztől félted 👍
Tölem volt már, hogy megkérdezték amikor búvár órával a csuklómon indultam a víz felé, hogy: nem félsz, hogy elázik? 🤣🤣🤣 -
Deskdiver
senior tag
Egy igen ritka relikviára tehet szert egy szerencsés az Ebay-en. Daniel Craig Breitlingjét bocsátották aukcióra amely csuklóját díszítette a kritikusok által is magasztalt filmtörténeti remekben a 2001-es Tomb Raider-ben.
Ahogy szokták írni Full set és certfikát is jár hozzá. Kezdő licit: 14 milla körül ,de a posta asszem ingyen van.
-
Deskdiver
senior tag
Nem csak az üvegre az egész tokra ható nyomást hivatott ellensúlyozni mivel teljesen van töltve. Ez a legolcsóbb módja ,hogy gyakorlatilag teljesen felesleges mértékű nyomásállóságot érjenek el. (Körülményes karbantartás mellett.) A Rolex a nehezebb utat volt kénytelen választani a mechanikus szerkezet miatt.
-
yodamastah
őstag
Nem a víztől féltettem
Ez egy motoros túrás nyaralás volt. Ilyen szituban kicsit máshogy kezeli az ember az eszközöket. Külön tároló rekesz van az értékesebb cuccoknak ( motoros ruhában nem viselek órát), de alapvetően mindenből olyat viszek magammal ilyenkor ami nem annyira értékes. Pl laptopból a nagyondrága itthon maradt, vittem a 10 éves lenovot amit nem sajnálok akár elhagyni sem.MÁsik pedig hogy a seikot sokkal kevesebbet hordom, így legalább kapott egy kis csukló időt

-
chef69
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Mi baja lehet egy SMP-nek a víztől? Arra tervezték, hogy bírja 😉
-
Tulku
veterán
Egyébként érdekes ez az olaj az órában...vagymi...
Gondolom ez az üvegre ható nyomást van hivatva kiegyenlíteni...mondjuk azon kívül hogy nekem személy szerint nem tetszik, hogy működik az ilyeneknél a féllengés? Vagy az teljesen külön részben van?A Deepseaben gondolom az 5,5 mm vastag zafír hivatott a 3900 méter nyomásállóságot biztosítani...bár szerintem nincs az az idióta aki ilyet vigyen magával egy mélységi búvárruhában, vagy tengeralattjárón kívülre helyezze...max marketingből...
-
ronin s8
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Az igazi truváj a “búvár órában a víz” lenne...
-
Tulku
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
Októberben megyek Margate-re, az óceánba akkor én is bele mártom...Velencei tóban már le sem mertem fotózni...az olyan snassz

-
yodamastah
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Látom kötelező program nyaraláson a búváróra vízzel fotózás

-
phranxinatra
aktív tag
válasz
yodamastah
üzenetére
-
yodamastah
őstag
-
Macyke82
tag
A kolléga az SMPc-den lévő szíj sós vízzel szembeni ellenállóságáról érdeklődött tőled, nem értettem, hogy kerül ide a Rolex ezzel kapcsolatosan

Mea culpa, most látom hogy nem neked irányították a kérdést eredetileg, így már értem a dolgot.
Először azt hittem megint savazás van, én arra reagáltam, és nem is értettem hogy mikor volt gyári Rolex szövetszíj a palettán. -
chef69
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Szíj hogy bírja a sós vizet? Vinném én is nemsokára 😉
-
resool
aktív tag
válasz
Macyke82
üzenetére
Most csak röviden, egyszer majd lehet csinálok fotókat is egyszerre a kettővel a képen.
Kényelemre mindenképpen a 36-os a kényelmesebb, már csak a súlyából fakadóan is, a mérete is kisebb és a csat is még lemez, emiatt jelentős különbség van ebben, de persze ez elég triviális tapasztalat nélkül is.
A DJII-n viszont már új csat van, ami jelentősen jobb a régi változatnál, mind biztonságilag, mind funkcionalitásban és fel-le vétel is kényelmesebb vele.
A 36-oson kevesebb a tükörpolírozott rész, ez kicsit hétköznapibbá teszi érzetre. -
g0n21
senior tag
válasz
Macyke82
üzenetére
Nem ezért ment el a Reverso.
Röviden annyi volt a story, hogy '17 májusában volt szervizelve - nem nevezem meg, hogy hol, de nem oda ahova mindig járok -, '18 júniusában került hozzám, és én mindig a fehér oldalával használtam. Aztán egyik nap észrevettem a nyári izzadás közepette, hogy a fekete számlapon az üvegragasztásnál valami megmarta a számlapot. Futás a szervizbe, ahol javították, ingyen újraragasztották az üveget, de a számlapot nem tudták letisztítani. Szar volt az üvegragasztás, és az izzadtságom két hónap alatt kimarta annyira, hogy egy melegebb napon átszivárgott a ragasztáson, és bejutott a számlapra, amin a sós lé megmarta a lakkréteget. Nem szeretném megmondani, hogy mennyivel csökkentette az értékét, de egy tisztes régiswift, klímával 50 ezer kilométerrel kijön a bukta összegéből.
Csalódtam, nem az órában, hanem úgy összességében, és rájöttem, hogy az én életvitelemhez, stílusomhoz, elfoglaltságaimhoz nem passzol a bőrszíjas óra. Szóval egy min. 100m vízálló, koronazáras, fémszíjas óra jön majd helyette.Találtam viszont olyat, akihez passzol, és együtt tud élni a számlapsérüléssel.
(nem, nem akartam kiküldeni az olaszokhoz felújíttatni, mert akkor az már nem eredeti, és a JLC-hez sem, mert úgy indul, hogy a szerviz+számlapcsere nagyjából 800-1100eur, és nem akartam még több pénzt beletenni).Ő örül neki, és boldogok.
-
Macyke82
tag
Na igen, értem az álláspontodat, de ennyi erővel a Reverso is abba a kategóriába esik mint írtad, mondjuk gondolom ezért is adtad el.
Egyébként érdekes amit írsz a bicolor óraverziókat én nem feltétlen az életkorhoz kötöm, sokkal inkább, hogy nagyon "szemet" szúrnak és ez akár - főleg az üzleti életben - vissza is üthet.(De ebbe most ne menjünk bele).
Kíváncsi leszek az új kiszemeltre kérjük majd a képeket.Ja, és tök jó, hogy végre vannak képes posztok is, én mindig ezt hiányoltam a legjobban.
-
g0n21
senior tag
válasz
Macyke82
üzenetére
félig meddig. Ami most resoolnál van az nem a szürke 16220, hanem egy fekete 16200, ami tényleg járt nálam, jól láttad

Az arany-acél sub nekem is nagyon tetszett, gyönyörű óra, a színek kombinációja is zseniális, de majd 10 év múlva. Fiatalnak érzem még magam egy ar-ac órához, és nagyon úgy éreztem, hogy többet mutat, mint ami vagyok.
Most megvan a kiszemelt, ami mint sokáig megtartós óra jöhetne (a reverso duo sincs már meg, annak majd leírom itt a történetét, érdekes), de nem akarom elkiabálni, pontosan megvan, hogy melyik évjáratok, milyen színben, stb érdekelnek. Ha meglesz, úgyis látjátok.
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Milyen processzort vegyek?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Építő/felújító topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)