Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
Egy konyvet igazan berakhattal volna. Barmelyiket.
Az osszes konyve ugyanazt a sztorit koveti: a tiz kicsi negert. Egyebkent Lőrincz L. Lászlót nyugodt szivvel ajanlom, az alatt a nev alatt egesz jo dolgokat irt. A Nagy Kupola szégyene vagy eppen a A föld alatti piramis egesz jo szorakozas volt. -
-
Samott
addikt
Origo:
18:13
A Newsmax amerikai hírcsatorna még nem jelentette ki, hogy Joe Biden nyerte a választást, ellenben a mainstream médiával.
17:56
Fox News: Joe Biden nyerte az amerikai elnökválasztást. A csatorna szerint drámai módon elhúzódó szavazatszámlálás után tudott nyerni az úgynevezett csatatér államokban, amelyekben Donald Trump kampánycsapata pereket indított.
17:35
A nyíltan Biden-nek drukkoló, Donald Trump által fake news-médiumnak nevezett CNN szerint Joe Biden nyerte az elnökválasztást, majd nem sokkal később a BBC is ezt közölte.
-
WiZARD
veterán
nekem valahogy hihetetlen hogy állítólag voltak a holdon, de 5 nap alatt még nem sikerült a szavazatokat megszámolni

-
-
FőDudu
veterán
Azt mondjak nyert a Biden.
Ehhez kepest Trump egy oraja bejelentette, hogy O gyozott. Sokkal.
Lehet Trumpot ugy kell 'szeresdmagad' kabatban kivinni a Feher Hazbol.
-
zetor2000
addikt
-
Samott
addikt
#comic pictures

-
WiZARD
veterán
-
hobizoli
nagyúr
válasz
eattila
üzenetére
muternak is adtak egy QR kodos cedulat a hataron, hogy eztetet telepiccsek majd fel a telefonjara, hogy ellenorizhesse a hatosag a hollétét
na neki olyan regi Androidos teloja van, hogy nem telepult ra az az app
ugyhogy kenytelenek voltak a rendorok kijarni hozza hazhoz (2het alatt 3x) -
Samott
addikt
válasz
WiZARD
üzenetére
Allami, szoval a kutya se hasznalja: Hervasztó a magyar Covid-19 kontaktkövető app helyzete
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Egyebkent olyat lattam, hogy alig hittem el:
Fairmont Geneva hirdet napi dolgozoszobat a genfi to partjan.Azaz munkaasztal, nagykepernyos TV laptop csatlakozassal, internet, nyomtato, SPA belepessel, ebeddel - day use kereteben (azaz napi par orara, nem ottalvassal).
Mondjuk ott se sok vendeg lehet mostanaban. Eleg fertozott terulet, pont mondtak tegnap, hogy Svajc azon resze kb. katasztrofa.
-
Samott
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
Ez nem par nap, ez tendencia: 69, 70, 84, 90, 84, 103, 107
Szepen koveti a fertozesek megugro szamat, ami meg mindig naprol-napra egyre tobb. Nem osszesitve, hanem minden nap tobben fertozodnek meg mint az elozo nap. Es azoknak egy hasonlo resze meg fog halni, es mivel tobben vannak egyre tobb napi halott is lesz.
De nem gond, lesz meccs a jovoheten is, a sulik is nyitva lesznek.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Samott
üzenetére
27" ma mar nem egy nagy vmi, alig van ardiffi a 24"-hez kepest is
nekem itthon 32" van, ugyanebbol a 27"-s konkretan 5k-val lett volna olcsobbabb csak
annyiert meg siman meg is jobb ez
32"-s AOC 1440p-s monitor 80k novicsento ujan
DP, HDMI, DVI, DSUB is figyel rajta
idealis monitor oskockaknak is, mert radughato egy Pentium2 is egy GF2GTS-l
-
FőDudu
veterán
válasz
Samott
üzenetére
Szomszed is kert kolcson powerline adapter, mert a felso szinten ethernet kell a ceges gepehez. Valami olyan cuccot hasznalnak ami nem RDP-ben. Igy VPN es azon keresztul dolgozik.
Mondtam neki, hogy 20-40Mbit lesz az 500Mbit-re taksalt Cisco kolcson adapter altal atvitt sebesseg - ma mondta, hogy jol tipeltem, max 40Mbit ami atmegy.
Nekem csak laptop van itthon a cegtol. Netem van, headset is akad - bar tegnap siman laptoppal nyomtam a konferenciat (es a felvetel szerint jo volt a minoseg is).
Fontosabb embereknek mar a bezaras elott is volt laptopjuk es VPN hozzaferes, csak 2 extrat adtunk ki. A tobbiek nem dolgoznak.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
Hotel sem lesz csak ugy HO a turisztoknak.
Igaz most nem utazgathatnak.De ahogy emlitettem a tegnapi online meeting szerint ez a teli szezonra is igy lesz - sielni max lakhely kornyekenlehet majd (par orszagban), nem lehet Ausztriaban es a cseheknel utazgatni.
Aztan majd az ido eldonti lesz-e tavalyihoz hasonlo durva fertozodes Tirolban vagy nem.
-
FőDudu
veterán
válasz
Samott
üzenetére
Felesleges nezni a napi halalozasokat - itt pl. 86 ottlako es 10 fo szemelyzet lett fertozott egy oregek otthonaban kb. a vilag vegen. Nem is ertem hogyan tud megfertozodni mindenki egy olyan helyen... Mi a francot csinalnak? Ahhoz kb. az osszes higieenes szabalyt fel kell rugni...
Nyilvan onnan durvan meg tud ugrani a halalozasi szam par napra.
Egesz Europaban most csucs vagy ahhoz kozeli allapot van.
A kerdes, hogy az intezkedesek hasznalnak-e.Elhamarkodas lenne azt mondani, hogy itt a 2 hetes lezaras hasznalt, de az e heti szamok mar nem annyira durvak mint elotte. Jovo heten gyereknek biztosan online lesz az oktatas.
A tobbirol meg nincs info.Remelhetoleg ez a csokkeno megfertozodest mutato trend megmarad es akkor lehet esely egy normalisabb Karacsonyra. Meg talan nem annyian borulnak meg az ev vegere.
(nem vagyok nagy Karacsonyozos, tolem ki is maradhatna, de sokaknak az a vilag kozepe..)
(es persze van gyerekem, szoval megis fontos). -
Samott
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Mi viszont atallunk, egyreszt a felsovezetes deklaralta hogy ez lesz az uj mukodesi model masreszt mert penzugyileg is nagyon bejott a cegnek. Valsag van, de mi szakitunk.
Viszont a home office nem csak egy laptop. Pont tegnap volt egy megbeszeles amin headset minoseget vitattunk meg javasoltuk hogy nen 24"-es hanem ha lehet 27"-es monitort vihessenek haza a kollegak. A notebookok alapertelmezett konfigja is feljebb megy. Javasoltunk ceges adatcsomagos mobilnetet (opcionalisan) meg ilyenek...
-
FőDudu
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Kicsit ki is kell csicsazni a dolgozo szobamat - dolgozni ugyan nem akarok, de tobbet fogot itt ulni az asztalnal mostanaban.
Kell par uj polc, uj vilagitas, lehet at is rendezem.
Esetleg egy nagy TV a falra, valami vezetek nelkuli streaming megoldassal.
Vagy egy PS/Xbox idot eltolteni.Tegnap jott a hivatalos papir, hat honapig lehetek ezen a 80% megoldason (november 1-tol).
Ha elobb lenne a szalloda nyitas, akkor is javasolt a HO.Phulop gyujteseben pl. nincs Leslie L. Lawrence - pedig tole eleg sokat olvastam regebben.
Szerencsere Moldova es Rejto az van. -
Samott
addikt
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Mert te az elmult 7 napra szurtel a fenti kep meg a November otodikei allapotot mutatta. De hatodikan is 100+ halottunk van, szoval a te szuresed is romlani fog. Nem vagyunk vilagelsok, a cseheknel tobben halnak meg, de ezt a kepet en is csak igy talaltam. Azoknal az orszagoknal, aznap rosszabbul altunk.
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Mindenki azt csinal amit akar - meg akkor is ha hulyeseg.
Az embereknek joga van hulyenek lenni
Szomszed mondta, hogy o nem ment el a 80% fizura - onkormanyzathoz heti egyszer be kell jarni. Tobbi home office. Azaz vannak ahol dolgoznak - nem csak a kereskedelemben.
Nincs retteges a virustol - a cel az egeszseges tavolsag tartassal minnel kesobb elkapni.
Setalunk nagyokat a kutyakkal, elvezzuk a napsutest. Oregesen.
-
FőDudu
veterán
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Azzal nincs gond, jo ido van, elvagyunk mint a befott. Most mar a rendorseg is mondta, hogy nincs jarkalas, lehet otthon maradni. Hataratkeles sincs a kijarasi tilalom oraiban.
Heti 1-2 bevasarlas, aztan siman megy az elet. Nekunk legalabbis. Itt videken egyszeru, nem vagyunk bezarva egy panelba...
A kornyezetunkben is mindenki optimista, a fertozesi szamok 1 hete csokkennek (atlag 20% korul).
Nejem telefonjan eltunt a figyelmeztetes, azaz 14 napja volt (kesobb Covid fertozottseggel diagnosztizalt) fertozott kozeleben.
Azaz kb. aznap amikor mi bezartuk a hotelt - elugrott vasarolni.
-
eattila
őstag
Dudu, ne nézz ide
Voltam ma tetováltatni. Közel jött! 
Asszony tegnapi gyors tesztje is negatív lett. Mert megint volt pozitív a hivatal környezetében. De városszerte vannak hírek betegekről.
-
Sipi-
őstag
válasz
cyberde
üzenetére
Onnan nem messze a Mester utca túloldalán is kb. minden utcában van egy építkezés. Barátomnak arrafelé van lakása a 7. emeleten. A teraszról néhány hete 12 vagy 13 toronydarut számoltam meg, pedig nem körpanorámás a terasz.
A soroksári úton is épül valami nagy irodaház a meglévők mellé. -
Samott
addikt

-
zetor2000
addikt
válasz
cyberde
üzenetére
És tedd hozzá, hogy nem messze épül a kopaszi gáti beruházás, kábé a híd túloldala, illetve a Könyves Kálmán krt. másik oldala. Ott meg valami új stadion féle van tervezve, meg némi parkosítás. De ott se sok új híd épül(t), maradt egyelőre a Lágyi híd, ami olyan, amilyen, de már mostanában is gyakoriak a dugók azon is.
A vasúti híd, hogy épül, na annak nincs jelentősége ebből a szempontból. -
cyberde
tag
Az városrész ott brutál lesz! A volt Vágóhíd területén épül/épült 3 lakópark >5000 lakással, + irodaház, + szálloda, 0 -nulla- közlekedésfejlesztéssel. Ha minden lakáshoz csak 1 autót számolunk, az is elképesztő forgalomnövekedést eredményez egy olyan területen, ahol eddig is folyamatosak voltak a dugók.
-
npera
addikt
Most volt vagy 150 SEK leárazás a forrasztópákán, így apák napja alkalmával megleptem magam...

Ez az, amit először földelni kell (a házat, előlapot és hátlapot), mert különben életveszélyes. Utána viszont lehet forrasztani jól.
-
npera
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
És már meg is gondoltam magam, mert flexibilis vagyok

Kijött Kabab új motorja, ez állat lesz....

The default size for 7” props today is 2806.5. This motor is 10.7% wider, 22.6% larger by volume and 7 grams heavier than the Brother Hobby 2806.5. It has a larger 13mm bearing and has been constructed with top shelf parts. Compared to 2806.5 or any smaller size, this motor will feel better in the air with improved attitude hold, control execution and throttle management. Because it is a bigger motor, it does have the ability to draw more amps but if flown in the same manner as the smaller motor, it will be more efficient.
Elvileg 19 mm-es körön vannak a furatok, szóval fizikailag felmenne a QAV210-re, de nagyobb gázra az akksi vélhetően behorpadna egyből. És az ESC sem őszintén mosolyogna. Bár rövid nagygázt vélhetően bírna, csak felmenne a sztratoszférába.
Most lenyugszom a 3,14-csába és inkább a kis 3"-os építésére koncentrálok ősszel. Most van vége a tanfolyamnak, de még kaptunk egy házidolgozatot, amit meg kell csináljak. Utána lesz marginális szabadidőm, amikor tudok majd forrasztani.
Ha a hétvégék picit nyugodtabbak lesznek, akkor majd ki tudok menni repülni néha, az meditációnak is jót tesz.
-
zetor2000
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Na igen.
Ilyenkor van az, hogy odahaza nincs mindenkinek rendes mikrofonja, meg egy ember, aki megmondja, hogy ne a gallér alá tegye a mikrofont, ne takarja le, hanem egyenesen bele beszéljen, eggyel kevesebb próbafelvéltel történik... végeredményben nem hallani semmit.
Biztos sz-r "közönség" nélkül előadni valamit(ami nem lopott holmi), de azért egy próba felvételt csinálhatnának, vagy egy hangpróbát, hogy érthetően beszéll e az előadó? Ha igen, akkor csinálja, ha nem, akkor igazítani kell valamin, hogy jó legyen. Köpje ki a rágót, igyon, hogy ne legyen száraz a szája stb. -
-igu-
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
"aztán abból születtek ilyen minőségi videók"
lyezusom
"a helyben készültek legalább a körülményekhez képest valahogy kinéztek :wub:"
ARTIKULALJ
-
FőDudu
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Nem lehet mindenutt zoldovezetre epiteni.
Ott meg kell partiz ev amig a tobbi hazat is lebontjak/atepitik.Sok ilyen van.
Ismeros lakott a Dioszeghy Samuel utcaban, full uj hazban, kozben a rendoroknek kirakott kontener volt vagy 100-150m mert olyan biztonsagos egy kornyek az.
Volt melygarazs, kamerak, stb - de feltem az utcan megallni a ceges autoval

-
6 éve nyáron ráérő tanárokkal felvettük az egész felsőtagozatos tananyagot
a sorozat legnagyobb baja az lett, hogy csomó tanárnak megengedték, hogy otthon vegyék fel az órákat, aztán abból születtek ilyen minőségi videók, miközben a helyben készültek legalább a körülményekhez képest valahogy kinéztek :wub:
mondjuk a projekt háttere is érdekes, elvileg puszta szívjóságból finanszírozta meg az egészet Csetényi úr (hg média, üzenjük brüsszelnek plakátok stb), de ezt valamiért már akkor sem igazán hittem el
-
hobizoli
nagyúr
nem errol beszelek...
hanem a panelhazak ugy nottek ki a foldbol, mint a gomba
csomo dolgot elore meg lehetett csinalni a gyarban a modulokban, aztan amit kell csak osszedugdosni a helyszinen
multkor lattam egy regi videot az egyik bp-i ltp-rol
ott "csak" 6 jomunkasember volt a helyszinen es 60 nap alatt raktak ossze egy 4 emeletes 4 lepcsohazas 56 lakasos epuletet akkor
most egy ausztral ceg egy hasonlot ket het(!!) alatt rak ossze, es biztos ott van vannak eloirasok, amiket be kell tartani
kivulrol meg nem mondanad arrol se, hogy eloregyartott modulokbol van az egesz
csomo helyen epitenek mar ujra ezzel a modszerrel meg szallodakat is akar
pl a Hilton is, mert eleve sokkal olcsobb is, meg elobb is kezdi vissztermelni a beletapsolt ammot -
Sipi-
őstag
-
Sipi-
őstag
válasz
hobizoli
üzenetére
2017 májusában kötöttük a szerződést a mostani lakásunkra, akkor már ásogatták az alapot azthiszem (vagy csak utána kezdték?
Nem emlékszek). 2019 júniusban kapták meg az első készpénzes vevők a kulcsot, de az utolsó fél év az kb. tisztán adminisztráció (ilyen hatósági engedély, olyan hatósági bejárás, stb.) és kisebb/nagyobb javítások voltak (184 lakásos házról beszélünk, baromi nagy udvarral, 184 parkolóhellyel).
De mielőtt szerződtünk akkor ránéztünk csak kíváncsiságból az Erkel utcában épülő társasházra. Akkor már ásták az alapot erősen. Akkor is már 1 millió felett volt a m2 ára egyébként. Nah, az még azóta is épül, az ablakok néhány hete kerültek csak be. Ha így halad, akkor talán egy év múlva be is költözhet az első lakó
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
3-4 hónap alatt nem csinálták meg, vagy blokkokból, mint a paneleket. Olyanok is lettek. Mai társasház sem biztos, hogy addig épül, vagy nézd meg most az infopark szélén épülő Evosoftot, Váci útnál a nyomda helyén lévő irodaházat meg a többi. Pénz, elhatározás és engedély kérdésköre. Ehhez képest az Andrássy úton csak a belső felújítással makettkedtünk majdnem 1 évet. A tervezett 2 hét helyett :-D
Sok mindenen is múlik.
40 éve mag jahh, még lehet kavics vagy ablak sem volt a tüzépen, ha volt, akkor abból éltek amit okosban szereztek. Saját házunkat talán még meg tudom nézni, azon meg aztán a fél falu dolgozott egész nyáron, ha csak a technológiai meg egyéb időket nézed, akkor már nem mindig adja ki.
-
zetor2000
addikt
válasz
hobizoli
üzenetére
Feltalálták a "szakágakat". És innen rengeteg sok fszság kerül a képbe.
Egy szakág kábé egyféle szakterület. Mondjuk villanyszerelés. Vagy víz. De annyira el tudják bonyolítani, hogy egy ajtónál mondjuk van 3-10 szakág. Egy ajtós, ő hozza az ajtót, jó esetben a tokjával, rossz esetben az másik terület, egy aki az ajtóbehúzót szereli, egy aki a kilincset és a zárat, egy aki a biztonságtechnikai érzékelőt (nyitás), egy, aki az épületgépészeti érzékelőt, egy, aki a mágneszárat, egy, aki a gyengeáramot húzza az érzéklelőknek (de ez lehet, hogy több, mert az épületgépész gyá. szakembergárda nem biztos, hogy azonos a biztonságtechnikai szakembergárdával) egy aki lefesti színre, és még egy, aki esetleg küszöböt csinál neki. Ez most mókásnak hangzik, de így van. És ezek közt egyeztetni kell időpontot, helyszínt, színt, típust, fajtát, évjáratot... És ez csak egy ajtó. De van ablak, esetleg lift, légtechnika, tűzjelző, riasztó, esetleg videós kaputelefon, gyengeáramú hálózatból is lehet 2-3 féle, garázsajtós, rámpafűtős... minden. És szerezz mindenből műleírást, engedéllyel, EU tanusítványokat, meg amit szeretnél. Bár ez egy egyszerűbb építkezésnél talán egyszerűsödik. Meg persze embert, aki látott ilyet, ért ahhoz, amit csinál, megjelenik időben munkaképes állapotban... -
zetor2000
addikt
Áhh, nekem nincsenek ilyen ambícióim.
A panellel sem volt semmi baj, de nem feltétlen ideális építőanyag. De abba be volt öntve a cső, rosszabb esetben a kábel, és azt te onnan ki nem szeded, csak nagyon nagy munkával.
Amire én ezzel utaltam, az meg olyan, hogy egy gipsz valamivel bepacsmagolod, párszor gletteled, csiszolod, fested és kész. És olyan csőbe, amilyenbe éppen szeretnéd.
Azaz a víz / villanyszerelős segédmunkát meg lehet úszni félig. Mert eltüntetni azért kell. -
-
zetor2000
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
Valami hasonló van melóhelyen, csak ahhoz jött még egy csomó más is, egy csomagban. Feszegetők, csipeszek, tapadókorong, mágneses akármi, amire a csavarokat lehet tenni, hogy ne tűnjenek el. De nem került ennyibe
Olyanom is van, amilyen a Jahno féle képen, azt asszem 2 USDért vettem. Annyit ér, de nagyon ritkán használom. Van egy Xiaomi is, ez a lekaparós kód szerint eredeti. Persze a papírdoboza már nincs meg... -
zetor2000
addikt
válasz
WiZARD
üzenetére
Hja, minap megint előkerült valahonnan az ausztrál cég, azt goondoltam rád. Ilyen házépítős valami, odaáll a telek mellé, azt 2-3 nap alatt felépít neked egy 2 szintes házat. Durván 1,5 mm pontosan teszi le a téglákat.
És mehet 0-24 ben, mert nem túl hangos.
Pár év múlva szerintem olyan szinten lesz, hogy a vezetékek, csövek helye is ki lesz marva, "csak" be kell vakolni a helyére mindent. Azaz lesz valami marófej benne, ami úgy vágja / marja a téglát, hogyha lehelyezésre kerül, akkor kiadja a vezetékek / csövek struktúráját. -
Grillo
őstag
Na, szobatárs cégben beteg, de hétfő reggel óta nem volt, bent, én még megvagyok, bár kb. 15 percet találkoztunk, maszkban.
Apám megvan, változás nincs, láz van.
Hétfőn érkezett egy új kolléga, szerdán már ment haza 11 körül, mert anyukája karanténba került, együtt laknak. Azóta otthon, mentő még nem ért oda a teszttel, de holnap max beviszi valahova, vagy passz.
Le fog járni a műszakim, elrendelhetnék ezt a tolást megint, mert nincs időm intézni...
-
Jahno
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az osszes konyve ugyanazt a sztorit koveti: a tiz kicsi negert. Egyebkent Lőrincz L. Lászlót nyugodt szivvel ajanlom, az alatt a nev alatt egesz jo dolgokat irt. A Nagy Kupola szégyene vagy eppen a A föld alatti piramis egesz jo szorakozas volt.