Hirdetés
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Fotók, videók mobillal
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
A fal belül ugyebár nem lesz szigetelve, csak kívül, tehát a fal "meleg". A meleg megy lefelé és hiába teszel be lentre 15 cm szigetelést, a sávalapba nem kerül, csak az alaptól befelé.
Annak érdekében, hogy kevésbé "vezesse le"' a hőt a fal és adja le az alap, szoktak tenni függőlegesen 5-10 cm szigetelést a sávalap mindkét oldalára. De legalább ott, ahol talajszint felett van. Gondolom, a talajszint feletti részt majd burkolják és akkor megy kintre szigetelés, de bentre nem fog kerülni már, az tuti!
Ez nem nagy gáz (bár a vasbeton oszlopok erősen fogják vezetni lefelé a hőt), de ha szeretnél pl. passzív ház minősítést, akkor ez fontos. Ennek ott lehet jelentősége, hogy a falak és a padló találkozásánál lesz egy picit hidegebb sáv a normál padlóhoz képest. A penész mindig a leghidegebb helyen települ meg.
Azért a penésztől még ne féljél, mert padlófűtés és/vagy rendes (gépi, vagy gondos kézi) szellőztetés mellett nem fog kialakulni!

Szóval nem olyan nagy gond ez, csak, gondoltam, trollkodok kicsit, hogy ANNYIRA nem is szarrágó a műszaki ellenőr/tervező páros.

Amúgy ha lesz rendes szigetelés (homlokzat 20+ centi, födém 30+ centi), akkor annyira hőtartó lesz a ház, hogy kb. folyamatosan nyitva kell tartani az ablakokat résnyire (ha nem lesz gépi szellőztetés), hogy ne legyen túl meleg. Annyi szellőztetés már elég is a penész ellen. Legalábbis nálunk elég!

-
hobizoli
nagyúr
vmi anomalia torpent az adatbazisban
kaptunk megint egy "utlevelet", de vmiert az a szig szam van rajta, ami meg az a reeeeeegi kemenyfedelesnek a szama volt
amikor tavasszal is adtak egyet 90 napra, akkor a "jo" szerepelt a papperonvissza emailoztam, hogy szia ezt ki tudnatok javitani a erre?
nem, kervenyezzem az adatmodositast az SAP-ban
de akkor tavasszal mitol volt jo..?
nezem az szemelyes adatokat SAP-ban, ott kezdodott a furcsasag, hogy tesom neve be van irva felesegnek
nemtom eleve honnan tudjak a nevet, de hogy felesegem nevenek ki irta be azt meg foleg nem tudom mi alapjan gondolta helyesnek az akarki
innen tovabb nem lehetett menni semmire, mert porog korbe egy karika ize a Varjon... felirat korul es percekig nem tortenik semmi, aztan vmi timeouttal kidobja meg van mindenkinek ceges email-je, de a sajatom van megadva vmiert
de egy masik sorban ott van a ceges is, csak vmiert nem az az elsodleges a profilban, pedig azt tenyleg ok adtak meg mindenkinek
azert is csodalkoztam hogy az "utlevel" nem a ceges email-ra jott meg, hanem a sajatra, de ez is masnal is igy volt, vkinek meg a cegesre jottfuckyeah...
majd vmikor ejjel megprobalom ujra, amikor kisebb a terheles a rendszerben, hatha akkor nem dobal ki... -
Jahno
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Ráadásul holnap tuti este 8 után esek haza. Na majd azt mondom dolgozni voltam. És tényleg :-D
Haversrác irodájában szétkaptam kétfelé a dolgot. Akad a "játszós" gépe, az irodai/könyvelőset meg külön szedtem egy kisebb i5re. Most ment a teszt, közös IMAP fiók, mindenki lát mindent, szerver, nyomtatás, gép ott zörög a sarokba hajítva és RDPvel kolbászolnak rajta. Pár hét után sem sírt, hanem kért még a megoldásból a többi alkalmazottnak is. Szóval valamire biztos jó

Ha ezzel a folyamattal el lesz kb. 1 évig, akkor szerintem virtualizálom a fenébe az egészet és egy gépen fog futni a teljes iroda. Meglátjuk most mennyire megy, előzőleg egy elég erős Opteronra toltam fel, ami mindenféle alap irodai működésben és sebességben jó volt, csak pont a könyvelő program egyes funkciói lassultak be... Ááááááá
Azóta talán javult, váltunk Intelre is, vas meg jó privát MineCraft szervernek haverok kölkeinek, hogy valami haszna is legyen. -
hobizoli
nagyúr
vagy majd egybol reggel kap egy 50k-s buntit
kb mint anno tarlospubi szmogriadojara is
mar reggel szortak a 100k-s buntiket, mintha kisujjbol kellett volna kiszopnia barkinek is, hogy az ejjel mit almodtak ki a naffejuek
a rendorsegnel is atom mod kepben volt szokas szerint vki, mert ha ki is hirdetik, akkoris max 24h-val kesobb lehetne szankcionalni, de ok is mar egybol nyomattak fullba a kretent
-
WiZARD
veterán
válasz
Bujdy81
üzenetére
magyarul írd, mert nem értek hozzá

Rétegrend szerint a szerelőbetonra jön bitumenes talajnedvesség elleni szigetelés (amiből lett most is a 2 réteg), arra 15cm hőszigetelés, utána PE fólia, rá 8 cm aljzatbeton (garázsban 10 cm, vasalt), erre felületkiegyenlítő, majd burkolat.
-
Jahno
veterán
válasz
Samott
üzenetére
Én előzőnél is azt kérdeztem, hogy mi a picsa pék fasza változott pld. az elmúlt 1 hétben? Bejelent, szigorítunk. Aztán fejéhez kap, hogy áááá, még egy kicsit jobban. Mire a fél ország átrendeződött. Erre most megint egy valamit, ahogy budin ül és jönnek az ötletek, hol 10 sort talál ki, hol csak 1-1 valamit bök hozzá. Olvasgatja a blogot, meg külföldi szabályokat és 2 nap késéssel lemásoljuk, csak most végig is olvasta a bekezdést. Ááááááá.
-
Samott
addikt
Nem a szaballyal van baj hanem az atlathatosaggal, meg a tervezhetoseggel. Ha ez benne van abban amit ket napja jelent be semmi gond nem lenne.
Sipi: siman lehet hogy megy el az esze mint anno Horn Gyuszinak aki a mahart helyett a malevra jelentette be az ingyenes utazats a nyugdijasoknak.

-
blueboi69
őstag
Rákerestem az eeszt-re, mert nem hallottam erről. Beléptem, de nekem full üres az egész. Az égvilágon semmi nincs benne.
-
Jahno
veterán
Videjó! Ebben vajon milyen szám lenne a tudás/mák hányadosa?
-
Sipi-
őstag
válasz
Bujdy81
üzenetére

Hát jah... De addig is fizetni kell a fenntartását gondolom. Nagymamámnál nem tartott ilyen hosszú ideig, bár igaz akkor nem volt covidos helyzet.Szüleim beszéltek időközben ismerős ügyvéddel és Ő azt mondta, hogy ezek alapján visszaléphetnek és a dupla foglaló is járna vissza.
Majd csütörtökön délelőtt mennek a kereskedőhöz. Sógorom is megy velük, Ő elég vehemensen tud beszélni, ha kicsit ideges lesz (nem agresszívan, csak határozottan). -
Samott
addikt
Az is csak maszkban. -> ...kedd éjféltől pedig kötelezővé teszik a köztéri maszkhasználatot is.
A jo edesanyjat ennek a majomnak. Ket napja bejelentettek a varhato korlatozasokat, aztan ma este hozzacsapnak egy ilyen "jelentektelen" modositast. En most pont belefutottam a hirek kozt, de az expat kollegaimnak mar nem tudok szolni... es par ora mulva mar buntethetnek miatta. A f.szert nem lehetett errol idoben szolni?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Szóljak tesómnak (ő is építész), mennyire szedjük szét a képek alapján?

Azt én is kiszúrtam, hogy a sávalap oldala még a kiemeléseknél sincsen szigetelve. Utólag lesz (beugratós kérdés, mert a belső oldalára már tuti nem)? Vagy kap egy vastag lemez szigetelést egyben alul? Mondjuk már azt sem, mert a vasbeton oszlopok már áttörik.Na, nem gonoszkodok tovább!

Biztos, hogy jó lesz a végén és az, hogy emiatt évi 87 Ft-tal több lesz a fűtésköltség, belefér!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu
üzenetére
"A javaslata szerint a lakohely 1000 meteres korzetet nem lehet elhagyni "
"Ha elfogadjak, akkor nincs tovabb sportolas"Rossebbet nincsen! Bő hete nem mehetek futni, mert van valami gyulladás a csípőmben. De ha egyszer helyrejön és bevezetnének nálunk egy ilyet, simán futnék 900 métert egyik irányba, aztán 1800-at vissza és így tovább.
Van olyan triatlonos a világon, aki egy családi házas övezetű telken a kertben futott maratont a tavaszi lezárások alatt!

Mindenre van - szabályos! - megoldás, csak akarni kell!

-
npera
addikt
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Ha most baleset érne, magas vérnyomásosnak adagolt gyógyszert kapnék ez alapján a 100/60-amra. Meg a covid döntésprotokollban is hátrébb kerülnék a lélegeztetősoron, mert papíron nem vagyok egészséges. Magáneü biztosítási díjtól az Új-Zélandi vízumsorig mindenre is kihat, úgyhogy addig nem marad abba az ügy, amíg nyoma van bárhol.
-
FőDudu
veterán
válasz
zetor2000
üzenetére
Taviranyitos, szinvaltos.

Azt hiszem 10 kulonbozo szint tud.Amugy nincs tukor, csak valami felatereszto folia. Az tukroz es kozben at is latszik.
Mindket oldalrol igy nez ki.Kb 1 centi vastag a cucc - epp egy sima ledszalag van benne....
A 180 centis mufenyot mar meg sem emlitem.
110 centisnek rendeltek, de az atmeroje annyi. A magassaga 180 cm. -
Samott
addikt
Ennek megis mi ertelme volt? -> Kalapáccsal zúzták szét a BME kollégiumi szobáját, és ezt még videóra is vették
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
EÜs dolog nagyon nem évül el, csomó adatot szinte a világ végéig ellenőrizhetően el kell tenni. Még a digitalizálások kezdetén volt egy táblázatom, lehet még elő tudom ásni ha nem titkos. Abban elég sok örökké és tovább opció rémlik, de kifejezetten meglepődnék ha minimum 5 évre visszamenőleg nem lehet óvást benyújtani.
-
-NoVa-
veterán
Jön a botrány, amikor a céges egészségügyi vizsgálatunk eredményeiről sorra buknak ki az EESZT portálon rögzített hamis diagnózisok mindenféle bonyolultabb kórképről. Most irogatunk reklamációkat az OEP-nek, aztán majd jön a jogi móka, ha nem törlik.
-
-
-
WiZARD
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Ellenőr állítólag elég szigorú, nem örültek neki, amikor meghallották hogy ő lesz, mert hogy mindenbe beleköt.
A tervező ismerős, ő ajánlotta az ellenőrt, direkt ezért.Eddig nem volt gond, leokézott mindent.
Én naivan nem láttam eddig gondot és úgy látom, hogy szépen dolgoznak. (legalábbis kókleres csoportban látottakhoz képest
)Ha érdekel képekben, hogy mi történik, akkor itt.
-
blueboi69
őstag
válasz
WiZARD
üzenetére
Építkezős blog jöhet, engem érdekel.
Te még szerintem a szerencsésebbek közé fogsz tartozni, ha a műszaki ellenőr ezért szólt és úgy is rakatta le.
Szívből remélem, hogy sok ilyen lesz még és jó minőségű házad lesz.Benne pár ilyen építős, kókleres csoportban, elképesztő, hogy milyen trógerságokat adnak elő a kőművesek és ahol gyenge a műszaki ellenőr vagy nincs, vagy őt is megvezetik, lefizetik aztán a tulajt elhajták, hogy "csókolom há mi így szoktunk ezt mindig" és ezzel le van tudva, mert ők évek óta így kontárkodnak, a leendő tulaj meg laikus, ő azt nem tudhatja.
Az egészen biztos, ha egyszer másik házba költözünk, akkor nem fogok olyat venni ami 2015-2030 közt épült vagy csak akkor ha részletes dokumentáció és fényképek vannak még a szerkezetkész állapotról és a munkafázisokról.
-
Jahno
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Melyik melyikhez? Ezek már modern cuccok, nem olyan, mint a LEGO, hogy 40 éve ugyanaz a szabvány és passzol mindenhez, de ezt a szervó kapcsán már múltkor is írtam, hogy hány helyen tud elbukni a történet. Azért mikor az a szerelő is azt monda, hogy ne vegyem meg, mert szopni fogok aki amúgy belekalapálta a másik típusba való rugót és lengéscsillapítót, akkor szerintem a szokásosnál is meredekebb lesz a sztori.
-
Sipi-
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Gyertyát, trafót, gyertyakábeleket már cseréltek elvileg, kompresszió is jó. De már mondtak olyat is, hogy a kábelkötegben van szakadás.
A honosítás benne volt az árban. Egy vonóhorog felrakás lett belealkudva, az fel is került az eredtvizsgálatos fényképek szerint. 200e foglaló lett fizetve, az átírás kb. 80e forint (kicsit felette). Szüleim beszélnek hamarosan egy ismerős ügyvéddel, hogy milyen módon kellene ezt intézni, hogy legalább a foglalót megkapják (teljesen, nem az átírási költséggel csökkentve).
Ez lenne a harmadik autójuk, nem sűrűn cserélgetnek kocsit. Jelen álláspont szerint "hajtjuk az öreget (=régi Fordjuk), míg szét nem esik"
Legrosszabb esetben buknak 200ezret, ami nem kevés, de még mindig jobb, mint 2,5 millióért egy hibás kocsit venni és utána mászkálni vissza/pereskedni a nepperrel. -
FőDudu
veterán
Gyujtas kimaradas lehet sok dologtol.
Kabelezes, gyujtotrafo, injektor hiba, ECU, tomitetlenseg (dugattyunal es akar hengerfejben is).Ha lehet el kell allni az auto megvasarlasatol, vagy ragaszkodni a hibatlan allapot visszaallitasahoz.
Nyilvan a kereskedo nem fogja benyelni a rakoltott dolgokat - atiras, honositas, stb - szoval nem egyszeru a tortenet.
-
Jahno
veterán
"Ford programmal tudnak kommunikálni a kocsival, de nem tudják frissíteni."
Mókolt ECU, csak nem merték így nyilvánosan leírni. Vagy valamelyik a sok közül bontottból pótolva lett. Az is lehet, hogy ezt unta meg az előző tulaj, mikor valamelyik mumuslámpa mindig pilácsolt, vagy ki tujda, hogy eddig mennyire foglalkoztak vele és csoda csiptuningos.
Bármi lehet, Fordból meg sok olyan motor van, amit maszek sem tud 100%ig kezelni. Szóval még azt sem lehet mondani, hogy nézesd meg 2. alternatív Sanyikával.
-
Sipi-
őstag
Megküldte a márkaszervíz a munkalapot. Az van rajta, hogy a hibatárolóban véletlenszerű gyújtáskimaradás hiba volt eltárolva. Ford programmal tudnak kommunikálni a kocsival, de nem tudják frissíteni. Üzemanyagnyomás jó alapjáraton és menetközben is. Vezérlés is a helyén van, nincs elugorva. További diagnosztika szükséges. Ügyfél saját felelősségre elvitte az autót.
-
FőDudu
veterán
Itt az egeszsegugyi miniszter szerint szigoritani kell.
A korhazak megteltek, az emberek nem tartjak be az intezkedeseket.A javaslata szerint a lakohely 1000 meteres korzetet nem lehet elhagyni csak a meghatarozott esetekben.
Munka, orvos, eletveszely elharitasa.Ha elfogadjak, akkor nincs tovabb sportolas, setalas, vasarlas, stb.
2 hetes idotartamrol lenne szo.
Kivancsi vagyok elfogadjak-e.
Szamok kicsit javultak, de meg mindig napi 1100 koruli eset van.Cegnel 2 kollegano igazoltan fertozott.
Szerencsere 2 hete nem talalkoztam veluk. -
WiZARD
veterán
Építkezésről, szakemberekről:
-reggel hív a kivitelező, hogy kint volt a műszaki ellenőr aki kitalálta nekik, hogy a bitumenes talajnedvesség elleni szigetelést duplán kell lerakniuk, mert neki nem elég az 1 réteg. Ők learkják duplán, ezen nem múlik, de a plusz anyagot fizetnem kell majd, mert ő 1 réteggel számolt, hisz 1 réteg volt a tervekben előírva. (~20-30 ezer forint, szóval nem ezen fog múlni)
-kimentem építkezésre, ott is mondta a kőművesek vezetője, hogy itt volt az ellenőr, aki azt akarja duplán rakják. Szerinte bőven elég 1 réteg is, hisz mindig így szokták, de akkor majd duplán lesz ez, hogy örüljünk. (nem így fogalmazott, de ez volt a lényeg)Most megnéztem jobban, hogy pontosan miről van szó:
-Ami szigetelést leraknak annak az adatlapján is az van hogy 2 rétegben kell használni. (szóval tök jó, hogy ők nem így szokták, de akkor mindenhol szarul csinálják) (Icopal GV 45 - 10ezer ft/10m^2)
-A tervekben tényleg csak 1 réteg van kiírva, viszont másik anyagból, amiből valóban elég lenne 1 réteg. (Villas E-G 4 F/K - 20ezer ft/10m^2) -
Jahno
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
És amikor ilyesmikkel vagy pld. domainnévvel, faxon kapott díjbekérő alapján lehúzták a legnagyobb alkudozós ismerőseimet is, akik amúgy minden fillért a fogukhoz csapkodnak, mindent harmincszor meggondolna, ott már tényleg elvesztem a fonalat. És tényleg, minden vacakkal megtalálnak, napi szinten kapcsolatban voltunk, ilyentől megijedt, nem is értette pontosan, hogy mire és miért mit utal el, csak menjen. 20ezer, heló.
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Még régen melóztam egy cégnek valami távoli galaxisban, lehet igaz sem volt, de a könyvelés simán kifizette a mellettük lévő cég számláit, amit a postás rossz helyre dobált be... Akkor jöttek rá, mikor sok év után valami pénzügyes szabira ment és a helyettesítőnek visszalapozott a banki kivonatok és számlák közt.
-
Sipi-
őstag
Fejlemények vannak szüleim autója ügyében. Előzmény: október 8-án szerződéskötés, 200e foglaló odaadása (szerződéssel). A szerződésben az áll, hogy 35 munkanap van a kocsit kifizetni, fizetés utána átadja a kereskedő a kocsit. De előre nem látható műszaki probléma miatt húzódhat az átadás. Ez utóbbihoz nincs határidő. Október 12-én vagy 13-án megtörtént a külföldi műszaki honosítása, a kereskedő átíratta a kocsit, másnap a törzskönyv megérkezett szüleimhez. De a kocsit még nem adta át a nepper, mert check engine-t dobott. Ezért elkerült egy helyi szerelőhöz. Mint kiderült (számomra) utólag, már a próbaúton visszafelé is felgyulladt a check engine, de leállítás után elaludt (tudom, itt kellett volna sarkon fordulni és elmenni és nem szerződni). A helyi szerelő nem jutott vele semmire. Gyertyákat, gyertyakábeleket és trafót cserélt. Onnan átkerült egy Ford szakszerízbe múlt hét elején.
Ma felhívták a Ford szervízt, ahova a kereskedő elvitte a kocsit. Ott azt mondták, hogy valaki már belenyúlt a szoftverébe a kocsinak, nem tudják frissíteni. Gyújtáskimaradást, elégtelen égést tapasztalnak. Nem javítottak rajta semmit, csak 3 óra munkadíjat számláztak és a kereskedő saját felelősségre elvitte a kocsit. Szüleim most a szervíztől elkérik a munkalapot és a feltárt hibák listáját, elvileg kiadják nekik (hiszen Ők a tulajdonosok). A szervizes is azt javasolta, hogy ezt a kocsit el kell engedni, jó nem lesz (gondolom ecu és kábelköteg csere után talán, de az meg nem gazdaságos és még mindig bizonytalan az eredmény).Itt áll a történet. Hogy lehet ebből minél kevesebb bukóval kijönni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt vízhűtés
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Videós, mozgóképes topik
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- További aktív témák...
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azóta talán javult, váltunk Intelre is, vas meg jó privát MineCraft szervernek haverok kölkeinek, hogy valami haszna is legyen.