- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
válasz
Delila_1 #10770 üzenetére
Hát egyenlöre még nagyon az elején tartok.Annyi biztos hogy 7 embernek szerepel benne,de csak 5 fog renszeresen 24/72 menni 2 csak besegit és hogy egy teljes honapra kell ..
Én 2007es office-t használok, de nem árt ha kompatibilis 2003al, mert bennt azt használjkák.
A legnagyobb gondom az hogy hogyan oldjam meg az olyan eseteket amikor nem jon ki a 24/72 hanem valaki elmegy szabira vagy elöbb kell jönnie..közbe találtam egy olyan excelt ami egy jelenléti ivhez készitettek abban vannak ilyen lenyilö listák amiböl ki lehet választani, hogy ki mit csinál és a következö munkalapon hozzátársitja a jelenléti ivhez a megfelelö szöveget és értékeket, csak nem tudom, hogyan lehet visszanézni, hogy hogyan hivatkozik rá vagy milyen képletet fugvényt használ.
[link] -
fess
őstag
válasz
Delila_1 #10646 üzenetére
bemásoltam A1 cellába,de hibát ír ki,syntax error. Azt valahogy meg lehet csinálni,hogy az alkatrészeknek különböző idő lenne a karbantartási szükséglet,egyiknek pl.3 hét,másiknak 3 hónap (persze napokban),és asszerint szűrné ki őket?
a táblázat minden munkalapon így néz ki -
-
válasz
Delila_1 #10734 üzenetére
Nem erről beszéltem.
Valósítsd meg, hogy akkor legyen OK, ha minden tartományban szerepel a név. Ennyi.
Ezt az ÉS-es módszert használd(nem az enyémet) és majd rájössz, hogy nem tudod kivitelezni, és annak az lesz az oka, amit korábban kifejtettem.
Ha még lesz lelkierőd, akkor a VAGY-al is megpróbálkozhatsz, az meg úgy működjön, hogy akkor legyen OK, ha a 3 tartomány, legalább egyikében megtalálható a keresett név
Na ez sem fog összejönni...
Remélem így már közös nevezőre jutunk, és értelmet nyer, hogy mit brekegtem korábban...Brekk, brekk...
-
válasz
Delila_1 #10732 üzenetére
Igen, csak ez nem a tipikus ÉS kapcsolat, ha meg olvassa valaki a topikot, akkor néz furcsán, hogy "hát én azt tanultam, hogy ÉS csak akkor igaz, ha minden állítás igaz, itt meg nem, akkor mi most van?"
Szóval ezért bátorkodtam leírni, hogy az ÉS ebben az esetben miért nem ÉS... -
válasz
Delila_1 #10730 üzenetére
1. Igen, csak az ÉS kapcsolatnak nem ezt kellene tenni ugyebár...
2. VAGY-al ugyanez az eredmény érhető el
3. Ennek az az oka(ha már itt tartunk), hogy az FKERES (és többi kereső fx)-nek, van az a "jó" tulajdonsága, hogy az első találatkor leáll, de úgy, hogy egy képlet működését is leállítja. Magyarul (a példánál maradva), ha G oszlopban megtalálja a keresett értéket, akkor teljesen mindegy, hogy mi van a H és I oszlopban(szerepel vagy nem a keresett név), azt már a képlet nem vizsgálja, ilyenformán az ÉS kapcsolatnak "pusztán" annyi a szerepe, hogy ha G-ben nincs találat, akkor fusson le a H oszlopban a keresés, ha ott sincs, akkor meg az I-ben is. Szóval az ÉS nem azt a szerepet tölti be, mint amire hivatott, azaz akkor lesz igaz, ha a mindhárom keresés igaz(mindhárom tartományban szerepel a név), hanem "paradox" módon VAGY-ként üzemel...
4. Ha valódi ÉS kapcsolat kell pl az FKERES-hez, akkor(szintén a példánál maradva) azt pl így lehet megoldani
=HA(ÉS(HA(HIBÁS(FKERES(J2;G2:G10;1;HAMIS));0;1);HA(HIBÁS(FKERES(J2;H2:H10;1;HAMIS));0;1);HA(HIBÁS(FKERES(J2;I2:I10;1;HAMIS));0;1));"Mindháromban megtalálható";"Nem mindegyikben található meg") -
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10599 üzenetére
Így bizony.
Erre a te színlekérdezős makród is azt válaszolja (akármilyen színe van a háttérnek) hogy átlátszó.
És gondolom az Interior.Colorindex miatt a visszaadott színek az 56-os számozás szerint adódnak vissza.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10597 üzenetére
Állíts egy cellát alapban arra a színre, amit majd a feltétellel akarsz létrehozni, és ezt kérdezd le.
Ezzel a módszerrel kérdés nélkül is le tudnám kérdezni.
Az "alapban arra a színre állítás"-sal van gondom (ezt nem tudom másolni sem irányított beillesztéssel sem formátum másoló ecsettel)
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10594 üzenetére
Ahogy a formátumfestővel úgy az irányított beillesztéssel is tudom másolni. (ti ha a formátum másolása után kitöltöm adattal a cellákat) Én azt reméltem, hogy a feltételesen formázott celláknak csak a színét le tudom másolni üres cellákba.
De ez nem is nyomaszt annyira engem mint az Immediate ablakos lekérdezés. Ott ha üres a cella ha van benne adat mindig a fehér cella háttérszínét adja a ?ActiveCell.Interior.Color parancs.
-
Pá
addikt
válasz
Delila_1 #10581 üzenetére
Köszi szépen. Ez végül is a célnak megfelel, bár én eredetileg ezekkel szerettem volna megoldani. Elegánsabb megoldásnak érezném, de sajnos elég korlátozottan lehet szabályokat megadni hozzájuk és sehogy sem tudtam rábírni őket, hogy úgy viselkedjenek, ahogy szeretném.
m.zmrzlina: Ez sajnos nem jó nekem. Én ezzel a módszerrel szeretném megoldani, ha lehet, csak a cellák helyett a betűket színezze.
-
gigi183
csendes tag
válasz
Delila_1 #10491 üzenetére
Sziasztok.
Megpróbáltam, de sajnos nem sikerült. Argument not optional feliratot dob ki. Nem tudom mi lehet a hiba. A makrókat engedélyeztem, gombhoz hozzárendeltem, de lehet valamit nem jól csináltam, nem értem
Illetve a kód amit küldtetek, az csak azt csinálja nem, hogy a 0-ás sorokat kitörölné, de nekem az kellene, hogy először eggyel csökkent minden értéket és utána ami 0 azt kitörli. Balra 3 cellányit jobbra meg 4-et most már, mert kibővítették a táblámatIlletve ha összehoznánk ezt, akkor ugyanúgy működne angol excel alatt is?
-
bnorci71
addikt
válasz
Delila_1 #10500 üzenetére
Csináltam egy képet, hogy is néz ki a 2 tábla
Talán így egyszerűbb mint, ha magyarázom.
Excel 2003 amit használok, de ha 2007-be egyszerűbb a megoldás abba is meg tudom oldani
Közbe kezdett körvonalazódni amit el kellene érni
Az excel2-ből kellene "D" oszlopot megfelelően az excel1 házszám adatához hozzáfűzni. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10503 üzenetére
Én csak annyi különbséget látok, hogy lehagytad a .Value-kat ill, hogy bennehagytál egy szóközt a "%" előtt (a végén csak egyet vonsz ki)
Ilyen a szerkezete a celláimnak:
07:27 (0.7 %)
02:10 (3.8 %)
01:14 (0.2 %)
00:00 (0.0 %)
00:37 (0.0 %)
00:00 (0.0 %)Azt tudom (nem olyan rég óta
) hogy a .Value-t el lehet hagyni de a magam számára is áttekinthetőbb a kód ha bennehagyom ezeket a nem kötelező részeket. Kis túlzással még a 2*2+2-t is zárójelezni szoktam (2*2)+2, hogy pár hét múlva is tudjam, hogy mit miért csináltam. (Aztán sokszor még így sem tudom
)
-
vgergo
aktív tag
válasz
Delila_1 #10508 üzenetére
Várj, azt hiszem félreértettük egymást.
csv-t fájlt C++ ban írt progival állítom elő. A C++ program jól működik, ha pl notepad-ban nyitom meg a csv-ket, de nekem nem notepad kell, hanem excel-ben is jól jelenjenek meg.
A problémám csak annyi, hogy nem tudom, hogy milyen formátumú legyen a csv fájl tartalma, ha excel-lel megnyitva az az adat jelenjen meg amit akarok. Excelben NE kelljen semmit sem módosítani/csinálni, mert az excel nem én fogom használni, hanem olyan emberek, akik csak a csv file-re 2x rákattintanak és kész.123E456 elé/mögé mit írjak, hogy az excel cellában 123E456 jelenjen meg.
Eddig ezekkel próbálkoztam:
"123E456"
'123E456 ez majdnem jó volt, csak minden mezőben F2 Entert kell nyomni -
vgergo
aktív tag
válasz
Delila_1 #10506 üzenetére
Beolvasásnál van olyan opció, hogy melyik oszlopot minek értelmezzen, csak ezek az emberek annyira egyszerű felhasználok, hogy csak 2 kattintással akarják megnyitni a csv file-t. Ők ragaszkodnak ahhoz, hogy olyan léegyen a csv file, hogy 2 kattintással megnyissák minden adat tökéletesen jelenjen meg náluk.
Üres stringgel is próbálkoztam, de nem tetszett nekik, mert mikor kimásoltak egy cella tartalmát, akkor automatikusan az üres stringet is másolták és ahová bemásolták az adatot az a program az üres string-gel már nem működött. -
vgergo
aktív tag
válasz
Delila_1 #10504 üzenetére
Sajnos nem működik.
A másik probléma ezzel, hogy én most egy olyan programot írok, amely csv file-k lesznek az outputjai és ezeket a file-kat egyszerű felhasználók csak 2x rákattintanak és tökéletes formátumban szeretnék ott látni az adatokat. Az az nem mondhatom nekik az, hogy megnyitás után csináld ezt meg ezt. Tehát nincs más választásom, mint olyan formátumot találni a csv file-oknak, amiket az excel automatikusan jól olvas be.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10490 üzenetére
Igen kell mert nem csak egyszerűen átmásolni akarom egyben az egészet, hanem egyenként minden cellát megcsócsálni.
Sub kiemel()
Dim cella As Range, kiemeles As String
For Each cella In Selection.Cells
kiemeles = WorksheetFunction.Substitute(Mid(cella.Value, WorksheetFunction.Search("(", cella.Value) + 1, WorksheetFunction.Search("%", cella.Value) - WorksheetFunction.Search("(", cella.Value) - 2), ".", ",")
Worksheets("riport").Cells(cella.Row - 10, cella.Column).Value = kiemeles * 1
Next
End SubAz útvonalas munkafüzet sikerén felbuzdulva szeretném kicsit emberi formára hozni egy régebbi munkafüzetemet amivel kapcsolatban itt érdeklődtem.
Ez a ciklus hamarabb lefut 13000 cellán mint amennyi idő alatt az eredeti fájl betöltődik.
A fájl mérete így kb 1/3-a az eredeti fájlnak de az UDF-es megoldásnál is gördülékenyebben működik.
-
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10444 üzenetére
Köszönöm még egyszer a segítséget, úgy tűnik működik. Bár sokszor éreztem úgy mint Bodri az Argó című filmben (ti. hogy "Sok nekünk ez a meló Tibi!") de végül összejött.
Végül a cellák nem ott és nem úgy voltak ahogy először írtam (vagy ahogy te értetted) de átírva a hivatkozásokat rendbe jött.
Annyi szépséghibája van a dolognak hogy ez a sor
usor% = ws.Range("B1").End(xlDown).Row + 1 'Első üres sor a ws.B oszlopában
meg ez:
usor% = ws.Range("H1").End(xlDown).Row + 1 'Mint fentmindaddig kiakadt Overflow hibával amíg nem volt legalább két sorban adat az általad A.xls munkafüzetnek nevezett listában. Pedig usor%-nak nem adtunk adattípust -tehát Variant lett-
abba pedig bele kellene férnie 1048576-nak.Vagy tévedek?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10422 üzenetére
Köszi a választ, és külön köszönöm a kommentes választ.
Sajnos nem működik a kód de nyilván én szúrok el valamit mert a tiédtől sokkal egyszerűbb kódok sem működnek amit munkalaphoz rendelek de sajna most egy darabig nincs időm komolyan foglalkozni a dologgal.
Ráadásul most fogok részt venni egy Számalkos VBA2 tanfolyamon és megígérem hogy nem fogok szót ejteni rólad mert restellném magam hogy ilyen támogatással mint a tied csak addig jutottam ameddig.
Majd még visszatérünk a problémámra de ameddig nem tudok értelmeset kérdezni addig maradok magamnak és küzdök a problémámmal magam (ha lesz rá időm).
-
Geryson
addikt
válasz
Delila_1 #10425 üzenetére
És tényleg!
Tökéletes. Delila, olyan Pivotot csaptam össze, hogy öröm nézni!
Csináltál nekem egy olyat, mely szerint (egy kicsit átírtam mondjuk):
=HA(ÜRES(M2);0;HÓNAP(M2))
Hogyan lehetne megtanítani neki, hogy ne számot írjon, azaz januárhoz "1", stb., hanem nevet? Csak úgy, hogy beviszem a 12 számot és nevet és "HA" függvénnyel rámutatok?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10415 üzenetére
Az enyém így néz ki:
A felső rész A oszlopát írja a felhasználó (jelenleg a H-t is amit szeretnék kiváltani) Ez az FKERES-sel tökéletesen megy is.
Azt szeretném ha a felső munkalap "A" oszlopába ír egy útvonalat és ez még nem szerepel az alsó munkalap "A" oszlopában akkor azt a hozzá tartozó távolság adattal együtt hozzáfűzi az alsó munkalaphoz növelve ezzel az FKERES adatbázisát.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10414 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Az első része tökéletesen működik is. Az egy más kérdés, hogy az adatbázisban (másik munkafüzet) mehet egymás mellé a két oszlop ezért az FKERES két középső paramétere pl $A:$B;2 de ez csak részletkérdés.
A másik részét a válaszodnak nem értem. Vagy te értetted félre a kérdést, vagy én a választ.
Azt szeretném, hogy az adatbázis munkafüzet mondjuk üresen indul és ahogy beír az "A" munkafüzetbe a júzer egy addig a B-ben nem szereplő karaktersorozatot és beírja a hozzá tartozó távolságot (hat oszloppal arrébb) akkor ezzel kiegészíti az adatbázist amit azután az FKERES használni tud.Így az adatbázis folyamatosan "hízna" hónapról hónapra miközben az azt használó "A" munkafüzet minden hónapban nulláról indulna.
Talán érthető lesz.
-
-
Geryson
addikt
válasz
Delila_1 #10401 üzenetére
Nem
Tehát ha E3=Pénztár, akkor a cella értéke "-" legyen
viszont ha nem Pénztár, akkor üres legyen! Semmi ne legyen benne! Eddig megy.Na mármost én arra gondoltam, hogy ezt olyan cellákra is ráhúznám, ahol már be van írva dátum (és nem jön létre az E3=Pénztár szabály) és konkrétan akkor szépen ki is törli üresre.
Egyetlen megoldás az lenne, hogy visszamenőleg nem alkalmazom ezt a függvényt? És a jövőben meg amikor valaki dátumot bevisz a függvény cellájába, akkor meg törli azzal a mozdulattal a függvényt (hiszen akkor már nem is kell).
-
motinka
tag
válasz
Delila_1 #10387 üzenetére
köszönöm a válaszokat, természetesen Delila_1 megoldására gondoltam
)
De, sajnos ez valamiért nem működik nálam. Biztos megint én nem állítottam be valamit jól.
Autó szűrőt be kell kapcsolni hozzá?erre alakítottam át, jó ez így is?
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim Krit
If Target.Address = "$A$3" Then
Krit = Range("A3").Value & "*"
ActiveSheet.Range("$A$5:$A$500").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Krit
End If
End Subaz A3 a kereső cella és az A5 től az A500 -ig kellene hogy keressen a sorok között
-
Dave™
nagyúr
válasz
Delila_1 #10379 üzenetére
Lehet félreérthetően fogalmaztam, vagy a választ értem félre
Van 1.xls és 2.xls. Az 1-ben vannak az adatok 3 fülön, fülenként két oszlopban: az első oszlop mindig cikkszám, a második pedig egy ár. A 2-es xls-ben van négy oszlop. Az "A" az 1-es xls első füle, a B a második, a C a harmadik, a D pedig egy olyan oszlop, amiben azt az egy értéket szeretném szerepeltetni, ami a háromból valamelyikben előfordul. Ezt vlookuppal keresem meg, és vagy az A-ban, vagy a B-ben vagy a C-ben mindig lesz érték, de mindig csak egyben, és a másik kettőben #N/A lesz. Nekem csak az érték kell a D oszlopba
. Ha így értetted te is akkor sorry, csak én voltam kevés a válasz felfogásához
Bízom a szakértelmetekben
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10366 üzenetére
Az lenne a koncepció, hogy a felhasználó beállítja a H2 cellában, hogy mi nála a tizedeselválasztó és a fv ha mást talál a Stringben mint ami be van állítva akkor lecseréli. És ezt tökéletesen meg is csinálja a fv.
A baj akkor kezdődik, ha a kapott Stringet értékké akarom alakítani.
Ha pontra állítom az elválasztót (Területi beállításoknál) akkor bármi van a H2cellában (akár pont akár vessző) helyesen értékké alakítja 50.0 alakban. (Miért nem ad #ÉRTÉK hibát ilyenkor ha vessző van a H2-ben?) Ha meg vesszőre akkor vessző esetén jó az értékké alakítás, pont esetén pedig #ÉRTÉK hiba van. (Miért nem alakítja értékké ilyenkor is csak 50,0 alakban?)
És ez a fent vázolt jelenség akkor is jelen van ha nem a saját fv-met hanem az ÉRTÉK() fv-t próbálom.
-
-
válasz
Delila_1 #10345 üzenetére
Kösz, igen, visszatértem (most hogy már nem áll romokban a ház) lesz több időm PH!-ra. Bár most meg vérszemet kaptunk, úgy hogy egy nyílt terasz építésével folytatjuk...
(De abban már annyira szervesen nem veszek részt/nem tudok részt venni, mert direkt április végéig nem vállaltam melót, most meg van rendesen, nem tudok már annyit besegíteni a terasz munkálataiba, ergó akár napi 12-16 órát ülök gép előtt. Ilyenkor meg jól esik egy kicsit kikapcsolódni, szünetet tartani és bejönni PH!-ra.) -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10331 üzenetére
Illetve a tartomány bármely cellájába bekattintva ugyanazt a képletet látom a szabálykezelőben amit az elsőbe beírtam de valójában az ezredik sornak köze nincs az A26-os cellához, ott A1000-nek kellene látszódnia. Persze attól még jól működik a képlet, mintha A1000 lenne benne.
És ha ennek a miértje nem derül ki a súgóból akkor az ember csak néz mint hal a szatyorban
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10328 üzenetére
Köszönöm a pontos választ. Az abszolút és relatív hivatkozások mibenlétével tisztában vagyok, csak a feltételes formázáson belüli használata nem volt világos.
De ez: A két oszlopra egyszerre bevitt képlet úgy működik, mintha beírtad volna az A oszlopba, majd átmásoltad volna a B-be. tisztába tette a dolgot. Innentől világossá vált, hogy miért nem színeződött a B oszlop.
Köszi még egyszer.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10307 üzenetére
Tudsz erre a problémára forrást adni nekem (link vagy bármi jó lenne)?
A John Walkenbach féle Excel 2007 biblia elég szűkszavú ebben a témában máshol pedig nemigen találok konkrét útmutatót, hogy hol relatív, hol abszolút a hivatkozás. Jelenleg vak tyúk is talál szemet alapon rakosgatom a "$"-t aztán vagy jó vagy nem.
-
copperhead
aktív tag
válasz
Delila_1 #10316 üzenetére
Köszi! Az volt beállítva. .htm fájlban . és , értékek vannak megadva. Ha másik 2 PC-vel nyitom meg Excellel átalakítja a pontot vesszővé (gond nélkül szoroz) ez viszont nem változtat rajta. Lehet, hogy valami XP hiba lehet? Egyébként van valami lehetőség az oszlopban lévő számsorozat pontjait vesszővé változtatni?
-
PowerBuldog
veterán
válasz
Delila_1 #10270 üzenetére
Azt hiszem ezt most nem értem.
Én egy ilyen fg-t írtam a lakások összeszámolására a szobák száma alapján:
=HA(Dinamikus!$A$1>=10;DARABTELI($E$4:$E$107;1);"")
Egy "Dinamikus" munkalapra csináltam egy csúszkával állítható mezőt, amin változnak az értékek, és az alapján mutatja az összeget szobák száma alapján.
Ezt mivel tudnám úgy kibővíteni, hogy buda/pest.re is szűrje?
Próbáltam egy ilyet:
=HA($B$4:$B$107="pesti";HA(Dinamikus!$A$1>=10;DARABTELI($E$4:$E$107;1);"");"")
viszont ezzel ugyan azt a számot kapom vissza mint ez előző fg-el. -
-
-
vamzi
senior tag
válasz
Delila_1 #10223 üzenetére
Egyelőre lehet hogy az volt a baja, hogy az egyik táblán számként szerepel a hasznos oszlopban lévő érték, a másikon meg szövegként. Most ráeresztettem kicsit egy konvertálást, de ezzel már nagyon szöszöl, majd befejezi
A lényeg, hogy ennek működnie kell akkor a betűkre is. Köszönöm szépen!
-
vamzi
senior tag
válasz
Delila_1 #10220 üzenetére
Nem képet adtam, hanem gugli doksiként megosztottam a táblát. 2007-es excelt használok. A kis táblán amit adtam azon szépen működik, de sajna a nagy 25.000 soros táblán nem nagyon akarja azt kiírni amit én elvárok tőle. A nagy táblában viszont a "Hasznos oszlop"ban nem csak számok vannak, hanem betűk is pl: F.01930465.01
Ez nem zavarhatja be a működését?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10211 üzenetére
Jó ötlet!
Köszönöm!Ennyit egyszerűsítenék rajta a feltételnél:
If IsNumeric(Mid(szoveg, i, 1)) Then
Pedig ezzel a sorral küzdöttem a legtöbbetés a végén a biztonság kedvéért:
CSAKSZAM = szam*1
Igen, és akkor nem kell az ÉRTÉK()-be ágyazni ahhoz, hogy számolni lehessen vele. -
ql0qxo
csendes tag
válasz
Delila_1 #10192 üzenetére
Köszi.
Most az lett a problémám, hogyha olyan fájlt töltök be ahol több dátum is szerepel egy név mellett akkor nem írja ki csak az első dátumot(órával és perccel) a többit üresen hagyja és a következő névnél írja ki megint a dátumot. Ilyenkor mit kell tenni?
u.i.: amúgy nálunk -hál istennek- a dolgozók eléggé szabadon vannak, és még senki nem reklamált hogy 1 órát ha lecsúsztatt akkor miért nem 1,5 kap.
-
ql0qxo
csendes tag
válasz
Delila_1 #10190 üzenetére
Köszönöm, így jó is lett. Azt már kitudom olvasni belőle, hogy bent volt-e 8 órát, és a túl órát is kiírja. Csak az a baj vele, hogy azt szeretném hogy csak egész órákat írjon. Formázzam meg a cellákat? A másik mi van akkor ha valaki nem volt ben t8h-át hanem lecsusztatott 2-őt?Ezt hogy lehet megoldani?
-
ql0qxo
csendes tag
válasz
Delila_1 #10187 üzenetére
Szia,
Köszi a segítséget. Olyan kérdésem lenne, hogy neked a D oszlop milyen formátumban van? Mert azt nem tudja beolvasni nekem! És negatív idő lesz.
Köszi.
u.i.: Közben rájöttem, hogy neked a idő oszlopban 4 szám jegy van, nekem viszont csak 3-om van ha 10 előtt jött. És ez a baj, mert ha átírom 1 számot nézen az órából, akkor 10 óra utáni időt rontja el.
-
Zomb€€
őstag
válasz
Delila_1 #10174 üzenetére
Úgy néz ki a dolog, mintha lenne 2 adattáblánk egy közös kulccsal. Az egyikben az oktatási adatok vannak a jelentkezőkkel, míg a másikon a jelentkezők adatai. És ebből kell egy 3 táblát csinálni az oktatásra jelentkezettek adataiból. (a 3-ik táblából pedig egy körlevél sablon dolgozik majd)
-
Oly
őstag
válasz
Delila_1 #9810 üzenetére
Szia macroTündér!
Ezt a kódot próbáltam átültetni az én feladatomba, de nem sikerült.
A feladatom az lenne, hogy a "make" sheeten lévő a11:i111 tartományból azokat a sorokat szúrja be a "table" sheet a1:i1 sora elé.
Tehát tolja lentebb annyi sorral a táblázatot, amennyi adatot tartlamaz a "make" A11:A111 tartomány.Úgy próbáltam, hogy count fv-nyel megszámoltattam az A11:A111 teli celláit.
Ezt a B1-ben tároltam.Egy ilyen kódot írtam, de most valamiért szenved, pedig múkodott már félig:
Dim dbteli As Long
Dim dbteli2 As Long
dbteli = Cells(1, 2)
dbteli2 = Cells(1, 2) + 10
'MsgBox (dbteli2)
'MsgBox (dbteli)
Rows("11:" & dbteli2).Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Sheets("table").Select
Rows("1:" & dbteli).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Sheets("make").Select
Range("A11").Select
Application.CutCopyMode = FalseSelect methodof range class failed üzit dobja
A dbteli-ből azért van kettő, mert egyik helyen A1-től a másiknál A11-től indul.
Tudnál segíteni, hogy mit rontok el?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest