- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok, ismét szeretnék kérni némi segítséget
Beágyazott függvények kellenének szerintem, a következő problémához:
Vannak garanciális gépek, amiket ingyen javítunk garanciaidő alatt. Garancián túl viszont ára van a javításoknak. A garanciaidőből van, ami 2010-ben lejárt, van, ami 2011-ben már lejárt, van, ami még nem járt le de idén le fog, van 2012-es és van 2013-as is. Egy éves egységárral dolgozunk, amit napok alapján arányosan kellene kiszámítani az éven belül lejáró gépekre. Pl. ha valaminek október 30-án szűnik meg a garanciája 2011-ben, arra 2011-ben a 2011-es éves egységárat 2/12-vel megszorozva tudjuk kiajánlani az árat. Persze napokra bontva kellene, hogy pontos legyen. Egy oszlopban vannak a dátumok, és van bennük 2010, 2011, 2012 és 2013 is, legutóbbi egyelőre tárgytalan, de a 2012-esek érdekesek lehetnek a 2012-es árajánlatok miatt. Hogyan tudnám ezt megoldani? (Dátumokkal kellene számolnia az évből hátralévő résszel, arányszámot képezve). Külön oszlopokkal értékre váltva a dátumot sikerült, de egy oszlopban szeretném
Meg lehet úgy oldani, hogy figyelembe vegye az éveket? Mármint ami már lejárt (2010 összes és 2011 a mai napig lejártak) azok fizetős szolgáltatások, a jövőbeniek pedig ingyenesek? A beágyazott függvényeknek mi a normál szintaktikája? Próbálkozgattam, de nem a legeredményesebben... Köszönöm
-
Dave™
nagyúr
válasz
Delila_1 #11162 üzenetére
Ez így hirtelen ellenőrizve tök jól működik, köszönöm szépen a gyors segítséget, életmentő volt
Még egy gyors kérdés a jövőre vonatkozóan: az megoldható valahogyan, hogy vkeresnél a pluszjelet lehúzva a sorokat növelje az excel a képletben? Erre gondolok: =vkeres(D2; D
; 2 -> ezt a sort nem növeli lehúzva, csak a keresett éréket, a képletben az elsőt).
-
Dave™
nagyúr
válasz
Delila_1 #11160 üzenetére
Ha jól értem az a megoldás van csak, ha minden oszlophoz hozzáfűzöm a géptípust (tehát lesz egy géptípus és szolgáltatás oszlopom mind a hat szolgáltatáshoz). Ez sajnos túl komplexé teszi a dolgot.
itt egy link a rövid példához, hogyan néz ki a valóságban. Persze sokkal több sor meg komplexebb nevek, de példának megteszi
Az ajánlat fül C oszlopa kellene a legegyszerűbben. LINK
-
Dave™
nagyúr
válasz
Delila_1 #11158 üzenetére
Lehet rosszul írtam: az árak fülön minden sor egy egyedi gép, ezekhez tartozik utána hat oszlop a hat szolgáltatáskategóriával. Tehát egy géphez hatféle szolgáltatás tartozhat, hatféle árral. Az ajánlat fülön vannak a gépek különböző szolgáltatásokkal, de mindegyikhez csak egy szolgáltatás kapcsolódik a hatból, viszont össze-vissza. Lényegében két feltétel kellene az fkereshez.
Köszönöm a gyors reakciót
Mellékelek egy mintafile-t, ha az segít.
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok, ismét a segítségeteket kérném
Van két fül, az elsőn egy ártáblázat, a másikon ebből kell szerepeltetni a megfelelő árakat. Mondom hogy kell elképzelni:
Árak fül: A oszlopban gép típusok, utána a következő hat oszlopban különböző szolgáltatási kategóriák, legyen I - VI-ig a jelölésük. Mindegyik géphez tartozik tehát hat különböző ár a hat kategóriának megfelelően. Ez idáig oké.
Ajánlat fül: van egy oszlop gépekkel, meg van egy a különböző szolgáltatási kategóriákkal. Teljesen vegyes, de minden géphez egy szolg. kategória tartozik csak.
Ehhez az ajánlat fülhöz minden gép és adott szolgáltatás mellé kéne beemelni az árak fülről a megfelelőt. FKERES ugye nem jó önmagában, mert hatféle szolgáltatás lehet és mindig változik. Amit eddig kitaláltam az az, hogy mellé FKERES-ezem mind a hat szolgáltatást, és VKERES-sel kiválasztom a megfelelőt az adott sorban. Ezzel az az egy gondom van, hogy a VKERES nem növeli a sorok számát a képletben, csak a keresendő cella sorszámát. Ezt hogyan lehet növelni húzással? Vagy van esetleg egyszerűbb megoldás a problémára?
Nagyon köszönöm előre is!
-
Dave™
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #10381 üzenetére
Igen, ez 100%, egyszer mindig hoz eredményt, de csak egyszer. Ezzel akkor jó lesz, nagyon köszönöm
-
Dave™
nagyúr
válasz
Delila_1 #10379 üzenetére
Lehet félreérthetően fogalmaztam, vagy a választ értem félre
Van 1.xls és 2.xls. Az 1-ben vannak az adatok 3 fülön, fülenként két oszlopban: az első oszlop mindig cikkszám, a második pedig egy ár. A 2-es xls-ben van négy oszlop. Az "A" az 1-es xls első füle, a B a második, a C a harmadik, a D pedig egy olyan oszlop, amiben azt az egy értéket szeretném szerepeltetni, ami a háromból valamelyikben előfordul. Ezt vlookuppal keresem meg, és vagy az A-ban, vagy a B-ben vagy a C-ben mindig lesz érték, de mindig csak egyben, és a másik kettőben #N/A lesz. Nekem csak az érték kell a D oszlopba
. Ha így értetted te is akkor sorry, csak én voltam kevés a válasz felfogásához
Bízom a szakértelmetekben
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok, technikai kérdés: adott három oszlop, ami egy másik file három füléről szedi fkeres-el az adatokat. Tehát mindegyik oszlop egy fül a másik file-ban. Legyenek A, B és C. Minden sorban egyszer szerepel adat, ez fix, de mivel elszórtan vannak a három fülön, ezért mindig másik oszlopban jelennek meg. A fülekre bontás a 2003 65000 soros limitje miatt van, tehát nem másolható egy fülre. Kérdés: egy negyedik D oszlopban hogyan tudom mindig azt az egy értéket megjeleníteni, ami a a háromból valamelyiken szerepel? A statisztikai és matematikai függvények nem jók, mert az érték mellett az fkeres mindig #N/A-t hoz találatnak a másik két oszlopban (angol excel), így a függvények ettől kiakadnak. Tudom, hogy manuálisan rászűrhetnék, de olyan kellene, ami magától működik, tehát mindig az értelmezhető adatot (ami egyébként szám) hozza ki.
Nagyon köszönöm, jelentősen könnyíteni a munkám, mert egy sablonhoz kellene
-
Dave™
nagyúr
válasz
Delila_1 #9576 üzenetére
1. Megnéztem, de ennek be kell írnom mit szeretnék helyette kapni. Olyan nincs, ami egy számból eltávolítja a pontokat? Elvileg valami ilyesmit vártak volna.
2. Én is ezzel csináltam, de ha egy ilyen van pl:
A termék 3db
A termék 1db
B termék 2db
C termék 4db
A termék 2db
B termék 1db
B termék 8dbAkkor ahhoz, hogy rendesen SUM-olni lehessen sorba kell rendezni (át kell rendezni) a táblázatot. Nincs olyan függvény, ahol megadom, hogy keresse meg az A-kat, majd az ezekhez tartozó darabszámokat adja össze?
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok! Két függvény jellegű kérdésem lenne, sajnos nagyon láma vagyok az excel függvényekhez, és most használnom kellene majd aktívan őket.
1) Melyik függvénnyel lehet olyat csinálni, hogy a pl. 01.523.1.285 cellából a pontokat eltávolítsa, csak a szám maradjon?
2) Ha egy táblában az első oszlopban termékek vannak, többször is előfordul egy termék, nem sorban vannak, hanem össze vissza, és minden termékhez tartozik egy értékesítési mennyiség (minden előfordulásnál más), akkor hogy lehet ezeket az értékesített mennyiségeket termékkategóriánként összegezni? A pivot tábla megy, úgy is jó, de külön függvénnyel is kellene, és nem tudom melyik jó hozzá. Úgy csináltam meg, hogy sorba rendeztem a termékeket és szummáztam minden termékcsoportot külön, de ennél elegánsabb kellene
Nagyon köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged