- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
Ha összecsukom a részösszegeket, akkor jól jelöli ki, a köztes tartalom nem lesz félkövér.
Még egyszer kösz!
Illetve ha össze van csukva és shift-el jelölöm ki a sorokat, akkor kijelöli az összeset, azt is, ami belül van, ha ctrl-al, akkor csak a nekem kellőt. Egyesével kijelölni azt a pár ezer sort meg nem szeretném.
[Szerkesztve] -
G@ben
addikt
Igen ott van és működik is! Köszönöm!
(Még jó, hogy a főnök azt szajkózta, hogy ezt márpedig kimutatással kell megcsinálni, mert ő egyszer azzal csinálta!
)
Esetleg azt nem tudod, hogy egységesen hogy tudom félkövérré tenni az összegzett sorokat? Nem szeretném egyesével, mert nagyon sok van.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
ezt a word nevű progit nem ismerem de biztos jópofa lehet
gondolom ez attól is függ, hogy beszúrt excel tábláról van-e szó vagy a word beépített táblázatáról. szvsz utóbbiból sehogy. most ahogy próbálkozom az előbbiből sincs ötletem. talán a word doksiból indított makróval tudnál a céltáblára hivatkozni... -
Gh0sT
addikt
Kipróbáltam az autószűrőt, de majdnem megölte a gépem.
Az a baj, hogy ha egynél több legnagyobb találatú szelvény van, akkor nehéz keresni több elemet. Egyébként az FKERES tényleg jó lenne, csak ehhez meg jó ha egymást mellett van a sorszám oszlop, illetve a szummázó oszlop.
MOD: még azon gondolkodom, hogy valami adatbázis függvénnyel neki lehetne esni, de azokat meg nem tudom használni.
[Szerkesztve] -
Oly
őstag
Ez rendben van...
De a lottonál már nem müxik!
Mert a b oszlopban lévő húzás lehet a d oszlopban is!
szerk: Ott 5 db vagy megoldja a problémát...
Viszont a sorszám kikeresésére még nem jöttem rá...
fkeres ugye a bal első oszlopot vizsgálja... Hozzak létre egy klónozott A oszlopot?
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
Köszi, szépen, bár ebben a formában nem volt jó, mert a menteni kívánt munkafüzetre még be kellett másolni az adatokat egy másik munkafüzetből még mentés előtt. És bénáskodott itt nekem a makro, vagy én
. De csak összejött, nagyon jó ötleteket adtál hozzá. Köszi mégegyszer.
-
matekmatika
tag
Persze. Azaz igen be volt zárva. Mivel a makro ugy indul, hogy létrehoz egy új munkafüzetet, ezért gondoltam már az elején el kell menteni egy bizonyos fájlnév alatt, hogy lehessen rá hivatkozni. A ''Munkafüzet1'' is maradhatott volna amit alapból ajánl, de mi van ha már van nyitva egy Munkafüzet1 táblázat. Akkor képes belerondítani. Így gondoltam rögtön ahogy megnyitom el is mentem, és ugye jó lenne ha a dátum benne lenne a fájlnévben. De a MA() függvényt ha vágólapra teszem akkor ez lesz a vágólapon:''MA()'', nem pedig a dátum, mégha az is látszi. Egy másik cellába mentettem értékként így lett:''38794'' <--- ez van ma
. Ezt dátumformátumra hozva, már vágólapra lehet tenni dátumként, de innenstől fogva a makrorögzítő nem úgy kezeli mint az aznapi aktuális dátum, hanem mint 2006.03.17 azaz a makrorögzítés napján lévő dátum.
-
matekmatika
tag
Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe? Nos, leteszteltem, működik a makró, csak a fájl nevében a dátum, ahogy gondoltam az a mai, vagyis holnapi dátummal (18.) is mai fájlnevet készít (17.)
Billentyűzettel, beírtam kézzel: Gépleltár, majd ctrl+v (a vágólapon meg a dátum van, a mai 17., és ez csak ma aktuális
, holnapra már nem jó)
[Szerkesztve] -
Fityo
csendes tag
Na, erőlködtem, és rájöttem, hogy is van ez
=HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES(''Össz.'';$A5))=IGAZ;TRIM(C5);''Cikkszám'')
Így már működik.
Mostmár csak egy kérdésem lenne
Meg kellene formáznom azokat a sorokat, ahol az A oszlop cellájában a képlet ''Össz.''-t talál. Magyarán, ha a kategória megnevezése kerül oda, akkor a kategóriát vastagbetűre kellene formázni, ill. szürkére kellene a cella hátterét formázni.
Tehát, ha a Gyümölcs kerül a cellába vagy Tejtermék vagy......(itt nagyonsok lehetőség van), ha pedig nem termékcsoport, hanem termékmegnevezés, akkor meg ne legyen vastagítva.
Erre nincs vmi tipped? -
Fityo
csendes tag
És esetleg még egy
Mi lehet a gond a képletemmel?
=HA(SZÖVEG.KERES(''Össz.'';A28);''Cikkszám'';TRIM(C28))
Azt akarom, ha az Össz. szó van az A28-ban, akkor írja oda, h. Cikkszám, ha pedig nincs az A28-ban, hogy Össz., akkor meg vegye a c28-ban lévő értéket.
Merthogy, amikor az A oszlop Összesítő sor, akkor beírja mondjuk az F oszlopba, hogy Gyümölcs, a G oszlopba meg azt kell írnia, hogy Cikkszám, H oszlop nettó ár, I oszlopba viszont azt, hogy bruttó ár. Ha az A oszlop nem Összesítő sor, akkor viszont az értékeket kellene áthoznia, tehát konkrétan a termék cikkszámát, árát.
Ez a képlet csak akkor működik, ha ''Össz.'' szó van az A oszlopban, minden más esetben #ÉRTÉK! hibaüzenetet ír ki.
Mi lehet a gond? -
Fityo
csendes tag
)) Egyébként közben felfogtam ám, amit írtál
!!!!
Ez király!!! Na, pont vmi ilyen kellene. De akkor ezt Te is úgy képzeled el, h. elkészül a pivot tábla, mellette meg elkészítem ezt a képletet, és hivatkozással vigyem át az adatokat?
A pivot tábla azért lett volna jó, mert ott egyszerűen a frissítésre kattintva bármilyen változást, ami az össz. munkalapon van, érzékeli, és elkészíti. (rontásbiztos)
De akkor ezt lehet, h. így hivatkozással tudnál elérni.
Még annyi, hogy a termékcsoportokat formáznom kell) Esetleg erre vmi ötlet?
szürkére kell színezni a cellát, vastagítani kell a betűt.
Köszi szépen!
Fityoerika -
Fityo
csendes tag
Na, én az elejét nem értem egyáltalán.
Először is a termékcsport egy külön oszlopba kerül. 2. oszlop a termék megnevezés. Ez így nem jó, erre írtad a képletet, ugye?
De, összegzésre nincs szükség. Tul. képpen a táblának így kellene kinéznie
Gyümölcs
Termék megnev kód nettó ár bruttó ár
alma 001 125 140
körte 002 100 115
banán 003 300 350
Tejtermék
Termék megnev kód nettó ár bruttó ár
kefír 010 55 62
tej 011 95 110
Semmi összegzésre nincs szükség benne.
De, nekem még az sem tiszta, h. Ti mit hova húztatok, h. megkaptatok vmit. Mi a sor, mi az oszlop és mi az adat? Ha adatot húzok be, akkor arra összesít, pedig nekem semmi összesen nem kell. Ha meg nem húzok be adatot, akkor nem fogadja el
Szóval, nekem már vhogy az alapoknál nem tiszta a dolog. -
mahatma
aktív tag
úgy látom jártas vagy a főkönyvi számok világában
nekem az kellene, hogy azoknak a B oszlopoknak az értékét (B2,B3,B4), egy másik munkalapon, egy összegben hozza, mint 51 összesen, ez inkább VKERES fv. lenne? nem nagyon értek ilyen szinten az excelhez, csak szeretném a munkámat megkönnyíteni....
ha egyszerűbb, elküldeném neked az eredeti táblát, amiből az adatok ki kellene szűrnöm, talán így jobban látnád, mint hogy próbálom itt bénán elmagyarázni
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
azt csak eventtel lehet megoldani (asszem sheetchange), mert az megkapja target cellként az éppen módosult cellát. azzal lehetne ügyködni, hogy ez a cella benne van-e a kívánt tartományban. ha gombozni akarsz:
Option Explicit
Sub feltetlenmashogy()
Dim tartomany As Range, x As Long
Set tartomany = Range(Cells(1, 1), Cells(20, 1))
For x = 1 To tartomany.Cells.Count
If Cells(x, 1) <> '''' Then
tartomany.Interior.ColorIndex = x
Cells(x, 1).Interior.ColorIndex = x + 1
Else
End If
Next x
End Sub
ez attól függően színezi be, hogy melyik az uccsó nem üres cella. ''Erre aztán fölkiáltanak: ''Ó, milyen szép!'''' -
parandroid
félisten
Nonono. Igazából nem nekem kell, hanem egy kedves ex-kolléganőmnek ígértem meg, hogy utánanézek. Ő épp Angliában van. Gondolod, hogy el tudom neki magyarázni a makrókat cirka 2000 km-ről?
Szóval maradjunk annyiban, hogy 3 feltétel lehetséges?
Sajnos az sem jó, ha én csinálom meg neki a fájlt és elküldöm mailben, mert egyrészt én sem csináltam még soha makrót, másrészt több hasonló fájlt is össze kellene raknia, és rendszeresen dolgoznia velük...
És tudom-tudom: ''Jellemző. Segítséget kér, aztán amikor megmondjuk neki, hogy hogyan, akkor jönnek a kifogások...''
p -
lapa
veterán
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
Kösz szépen ez volt a megoldás !!
Honnét lehet megállapítani,hogy ehhez a problémához pont ez a függvény(DARABTELI)kellett?Valamiből ez világosan látszik?
Amúgy megkérdeztem,az eszközök-->beállítások-->általános fülön a bal-felső pipa változtatja az oszlop megnevezését számról betűre. -
erdey_a
addikt
Nos... alakul, csak nem az igazi.
Ezzel a részösszeges dologgal csak akkor jutnék valamire, ha az egyes cégnevek egymás után következnének. De ez nem így van, így a résszösszeg funcióval, adott cégnevet 2x 3x is összegzi, de ezeket nekem kellene manuálisan összeadni.
Nem tudsz jobb megoldást?
Itt egy példa munkafüzet.[link]
Eredményül azt szeretném kapni, hogy hányszor van A 001 kóddal, hányszor 002-vel stb, illetve ugyanez B-re, E-re stb.
[Szerkesztve] -
erdey_a
addikt
Na jó... de ez nekem nem mond semmit.
Esetleg délután odahaza csinálok egy mintatáblázatot és azon a nyomon el lehete indulni.
Nincs valami konkrét megoldási ötlet?
Odáig eljutok, hogy adott tartományon belül hányszor szerepel x vagy y szó (cégnév), de a tartományt nem tudom a dátumoknak megfelelően beállítani, illetve ugye a keresési kritériumot is minden cégnévre külön meg kell adnom. Ez így nem finom -
eM'82
addikt
kösz, de nem ez a megoldás
nem az értékeknek kell változniuk, hanem az értékek által a hozzájuk tartozó oszlopnak (1.érték, akkor 1.oszlop)
most néztem csak meg... vsz. kétértelmű volt a leírás... (az oszlopok helyett mást kellett volna írnom, bocs)
tehát
van 4 oszlopom (ill. 4 cellám).
A1 B1 C1 D1
[1.Karaktersorozat] [2. Karaktersorozat] [1.érték] [2.érték]
ezek egymás mellett helyezkednek el 4 cellában.
pl.: ha a 2 érték (D1) nagyobb mint az első (C1), akkor legyen a 2. karaktersorozat (ami a b1-es cellában van) színe piros+vastagított
stb...
sorry
ui.: vsz. lapa válasz lesz jó, majd kipróbálom -
parandroid
félisten
-
Andie
őstag
Teljesen jogos, és elnézést.
Természetesen ilyenre gondoltam :
Dátum..Nap..Kötelező óra..Teljesitett ....stb
...1.........H.........8:00..............7:45
...2.........K.........8:00..............8:10
(remélem szépen eltologatja a fórummotor - szerk : naná, hogy eltologatta, levágta a dupla szóközöket. okos. okos.)
És ofkoz, A8 -> M8 -at akarom aláhúzatni, ha A9 = V, azaz vasárnap.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest