Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• belovary

senior tag

válasz jeriko2 #8345 üzenetére

Köszi! Ennyi...

@PociAti: Érthetetlen számomra, hogy alig van, és minek. Lehet nem használja már senki napi szinten, de ha kap egy CD-t, DVD-t, akár programot, akár filmet, zenát, esküvőt, stb... akkor néz ki a fejéből, mert nem tudja semmivel lejátszani??? Még a mai napig hoznak VHS-t digitalizálni. Nekem is van egy tonna VHS, CD, DVD, Blue-Ray. Itt az asztali gépem, és van benne egy frankó kis optikai meghajtó, ami mindent tud. Ha kell, itt van. Elfér, senkit nem zavar, nem drága, nem kér enni.... Van laptopom, abba nincs, de már volt olyan, hogy kellett volna, nem is egy alkalommal.
    Most lehet hogy cégeknél csökken, de rengetegen kezdenek ráébredni, hogy a telefonjukon tárolt millió kép mennyire értéktelen. Ezt tette a szociális média, de ahogy írtam, nálam pl már sokan albumot kérnek. Sőt! Én is elkezdtem a családnak, mert az a mennyiségű kép, ami átlag embereknek csücsül a gépein, soha a büdös francba nem fogják visszanézni.

Ne értsd ám félre, nem veled kukacoskodok ám! Tudom mit írsz, értem is, és van is benne igazság! Mert nagyon ez irányba mentünk, de most úgy érzékelem, hogy sokan kezdenek visszanyúlni az igazi értékek felé, mint pl egy fotóalmbum, amit elővesznek karácsonykor, és végilapozzák, vagy ilyesmi...

Na kanyarodjunk vissza a nyomtatókhoz. A lényeg, hogy változott a piac, akkor alkalmazkodok hozzá, azt ennyi. :)

Az Epson L850, egy régebbi széria, de írtátok, hogy frankó cucc, és megbizható.
    Miért jobb, mint a most kijött verziók? Tesztek ugye nem térhetnek erre ki, mert akkor ezek még nem voltak, de valaki írta, hogy még a jó régi nem tudom miylen vázra tervezték.
    Az EcoTank-ja nem túl kezdetleges?

• PociAti

őstag

válasz jeriko2 #8285 üzenetére

Simán mennie kell Linux alól, nekem is linuxos gépeim vannak, mindegyikről gond nélkül csatlakozott az Epsonra. 2 Wi-Firől, 2 kábelről. A routeremen OpenWRT fut, szóval ez sem akadály.
    Amelyik gépre eredetileg a HP nyomtató volt dugva, ott a nyomtatásvezérlőt megkavarta, így a két nyomtató közül csak az egyik maradhatott.

• PociAti

őstag

válasz jeriko2 #8279 üzenetére

Jó bele, itt a tinták kódszámát is látod (néha az alapján könnyebb megtalálni): epson.hu.
    Azért nincs felsorolva, mert amikor elkezdték forgalmazni azt a tinta családot, akkor még nem léteztek ezek a nyomtatók, és utólag a termék adatlapján vették fel hozzá az új nyomtatókat. A forgalmazók kisebb figyelmet fordítanak rá, mint az anyacég, lásd ITT.

Amúgy 2090 Ft-ért 4500 oldal elég jó ár. 46 fillér a nyomtatási költség, és ehhez jön hozzá a 2 Ft-os A4-es lap ára. Ezért írtam, hogy a nyomtatás minősége, színhűsége, tartóssága, a gép élettartama miatt nem éri meg utángyártott tintával kísérletezni.

• PociAti

őstag

válasz jeriko2 #8277 üzenetére

Szia!
    - Ne külső tartályosat vegyél, hanem EcoTank-ot. A korai próbálkozásokra volt jellemző az Epsontól az az otromba megoldást, hogy oldalára akasztotta fel a tartályokat, mostanra már leszokott róla, és az új gépeknél a berendezés része.
    - Meglepő, hogy semmilyen információt nem találtál a különbségekről. Legkézenfekvőbb megoldás beírni a böngészőbe: epson.hu. Én megtettem helyetted: íme a 4 nyomtató összehasonlítása.
    Ha kipipálod azt, hogy Különbségek kiemelése, akkor vizuális hangsúlyt kapnak a különbségek.
    - Például: L3050-es csak USB-n, és infrastruktúra módú Wi-Fi-n érhető el, a többi hárommal ellentétben nincs Wi-Fi Direct.
    - Az L3070 komolyabb mobil és felhőalapú szolgáltatásokkal rendelkezik (Apple AirPrint, Google Cloud Print). Google Cloud Print-et az L3150 is tudja.
    - Az L3150 kevesebb fekete kezdő tinta mennyiséggel rendelkezik (8100, míg a többiek 13000 oldal).
    - Az L3070-nek van 3,7 cm-es LCD-je, és képes fogadni memóriakártyákat.
    - Az L3150 kb. 1 kilóval könnyebb (és más felépítésű).
    stb.

Nagyjából azonos elemekből állnak, jól kiforrott gépek. Tartályos tintás gépek területén Epson abszolút piacvezető. Nem csak eladásokat nézve, hanem fejlesztések területén is. Komoly típushibájuk nincs, vagy ha lenne, akkor mindegyiknek ugyanaz lenne, mindegy melyiket választod.

Utángyártott tintát felejtsd el, ha csak nem speciális tintával akarod itatni a gépet. Különben megkockáztatod azt, hogy olcsó gyári tinta helyett valami ragacsos ***-t töltesz bele.

Ne a sarki boltban keresd a tintát, hanem szaküzletben. 13.000 fekete, 6500 színes oldalra elegendő tintát adnak, az utántöltő is elég nagy kapacitású. Nem hirtelen, az egyik napról a másikra fog kifogyni, lesz időd beszerezni az új adagot.

Bármelyiket megéri megvenni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés