Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomcs

őstag

válasz wrz #385 üzenetére

matx a64 lapot kettot tudok ami tv kimenetes, van vmi gigabyte azt nem tudom hol lehet kapni, meg van 1 foxconn amit pl a gepboltnal. nekem ez utobbi van, eddig teljesen korrektul megy, meg minden van benne amit egy alaplaptol el lehet varni. de ugy tudom, hogy csak 939es van.

• gorlin

őstag

válasz wrz #379 üzenetére

Erre nem figyeltem...
    Megláttam azt a szót hogy asrock,és rögtön aza 12000Ft-os alaplap ugrott be amin 6100-es chipset van rajta jónak mondható vga,és 754-es processzor megy bele.
    Szerintem a Celeron D -vel gondok lesznek,mégpedig mindenképpen a hő miatt.Egy 3000+Sempron jóval hűvösebb ,és mellesleg erősebb is mint egy celeron D.De mindenképpen a hőfokokkal lesznek a problémák!
    (Ha tudsz ennyit rászánni ajánlom nézd meg az általam említett alaplapot.Ennyi pénzért megéri.)
    -A zalman 7700-as nem rossz de minimálisra letekerve (mert mindíg úgy használtam) furcsa susogó hangot ad ki.Ezért javasoltam a Coolinket,amihez szerintem halkabb a ventillátor,és MERŐLEGES az alaplapra!!.Ez azért nagyon fontos mert adott esetben ki tudod irányítani a levegőt.(a proc. hűtő egyik oldalára felszerelsz egy 120-as vagy 92-es ventillátort(attól függ melyik hűtőt veszed) a másik oldalára is felszerelsz még egy ventillátort .Az első ventillátor átfujja a bordát a második kifujja a levegőt a gépből.(Ha Coolink Green 800RPM-es ventillátort használsz minimumra letekerve akkor nem fogsz hallani semmit és tökéletes lesz a hűtés!
    Arra hogy előlről befujja egy ventillátor a levegőt szerintem csak nyáron a legforrób napokon van szükség.(legalább is én így használom és hűs:) ).

TeljesítményErre szerintem akkor van szükség ha valaki át akarja kódolni a filmjeit amit felvett divixre.Ezért ajánlottam a 100Gigás 2.5ös Hdd-t.(Mondjuk nekem is 40es van:) ) De ha vennék akkor már csak nagyobbat venék...
    Apropo :Nagyon fontos!!Nem mindegy hogy milyen 2.5 ös hdd-t veszel!!!Ez nagyon fontos,van valamilyen thermal controll vagy nem tudom mi,a lényege hogy ''gluttyog'' meghatározott időnként a hdd.És ez nagyon idegesítő!!!.
    Én mindenképpen a toshiba HDD-t ajánlom ez egyáltalán nem ad ki zavró hangot.
    (Pedig volt már nálam hitachi,Wd,Samsung)

• gorlin

őstag

válasz wrz #372 üzenetére

Hello!

-Én mindenképpen passzív tápot ajánlanék!(FSP ZEN)
    -2.5ös HDD.Amire neked kell bőven elég lehet(van már 100-120gigás is)és sokkal halkabb mint a nagy,nem melegszik stb.
    -Az asrock alaplap jó,én egy 3000+-os sempront ajánlanék bele.Mivel kisebb órajelű processzorok nem támogatják a C&Q-t! És ez nagyon fontos a hűtés és a ZAJ szempontjából.
    -A processzor hűtő ha befér a házadba legyen Egy Coolink U8 92,vagy 120.Ezek nagyon megbízhatóak és be tudod lőni hogy rögtön fujja ki a levegőt a házból.Azért fontos a profi hűtő mert akkor nem kell annyira pörögnie a ventillátornak és halkabb lesz.
    -Esetleg ha nagyon muszály nyáron berakhatsz egy gumibakokra rögzített halk leszabályzott nyolcas ventillátort.

• tomcs

őstag

válasz wrz #376 üzenetére

persze, nem szivatni akarlak hanem szivesseget kerni :) ha majd konkret tervem lesz akkor megmondod milyen progi milyen verziojaval milyen formatumba es majd elkinlodok vele. egyelore a hw komponenseket probalom osszeszedni, addig bele sem kezdek amig a tuner meg nincs (no meg jelenleg a htpcnek szant lap az asztali gepem)

egyebkent vazlatosan annyi, hogy a64 939, foxconn nf4 lap geforce 6150-el, ram nem tom mennyi lesz benne, kulon vgat meg nem tervezek egyaltalan belerakni.

az egeszet egy regi cd lejatszo hazaba akarom bepakolni, vmi olyat valasztok majd ami eleg magas ahoz, hogy elferjen benne kenyelmesen a procihuto meg a tap, a cd helyere optikai meghajto, a kijelzo helyere lcd panel es az elolapon levo rakat gombot meg be tudom kotni egy billentyuzet vezerlo elektronikajara, igy lesz a gepen is play gomb meg taviranyito is.

programrol meg elkepzelesem sincs mit hasznalok, megnezem majd a media centert meg vszeg linuxot is, elvegre nvidia vezerlo, azon nem olyan nagy gond.

foleg a hatlapnak kene vmi szepen faragott elem, mert jo szellozes es egy rakat kivezetes kene. ami belul van, azt vszeg kifaragom magamnak is, vagy osszebarkacsolom femepitobol, csak azt kene csinaltatni ami latszik kivulrol.

• tomcs

őstag

válasz wrz #374 üzenetére

egyebkent nem te csinaltal regebben ventiracsokat vmilyen femlemezvagdalos modszerrel?

1 gephaz hatpanelt kellene csinalni nekem, meg esetleg nehany belso alkatreszt.

a hazat vmilyen regi hifi berendezes (pl cd lejatszo) atepitesevel szeretnem osszehozni, konkret terveim is vannak rola, csak meg meg kene talalni az idealis masinat.

egyebkent te voltal az a ventiracsokkal es ha igen, a femlemez farigcsalosdi meg elerheto?
    tunerkartya infot koszi, megnezem.

• tomcs

őstag

válasz wrz #372 üzenetére

vannak vekonyabb tapok, nekem 1 270w-os modecom fsp van, az 6cm vastag.

aliennel vettem, de ket darab volt es mind2 meg lett vasarolva (1ik en meg 1et vki mas ph-s)
    azert kerdezd meg, van-e nekik. nem volt draga, olyan 7k korul

az a tuner amire gondolsz azt modtad hogy low profil de hw mpeg2 enkoderes?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés