- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38276 üzenetére
Persze, még A8 is elég, viszont az A10K IGP-je tuningolható. Pici tartalék kellett, nem több. Csak néhány ms eltérés mutatkozik. Az A10-7800 jobb fogyasztásban, újabb, azt is ugyanúgy tudnám használni.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #38274 üzenetére
Igen, de valamelyik új Skylake i7-nek is kéne tudni hasonló erőt felmutatni.
Ami még valós probléma, nem csak jó minőségű, de hibátlanul működő bit pontos audio kimenetet kreálni. Utóbbi Kodinak nem probléma, out of box működik. Kodi+MPC-re 3-4 különböző opció lehetséges, hozzáigazítva eltérően működő hardverekhez. Végeredményben OK. Ellenben Kodi/DS egyelőre csak 1 út van (vagy 1-et ismerek), és ez még nem 100%-os.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #38271 üzenetére
Egyébként ha már mélyre ástunk és említettem tegnap, az A10 GPU-ja pont annyival erősebb az A8-hoz képest, hogy szuszt hagyván a rendszerben képes azokat az algókat futtatni, ami 1080p-hez igazán szükséges. Magyarul egy VGA-nak kimaxolva sincs mit hozni a saját láncomban.
Ebben most közrejátszik a madshi féle sub filter javítás, ami nagyon fontos volt DSplayerhez. A black bar fejlesztésről nem beszélve, plusz a finomodó szűrők. Ezek nélkül DS elhalhatott volna, meghagyván Kodi+MPC vonalat, vagy amin én is elgondolkodtam, egy nagyon könnyű Skylake-Kodi HTPC.
Nyilván aki alacsonyabb felbontású anyagokat néz, sorba köthet 2 VGA-t is csúcskategóriából, az sem kevés.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38265 üzenetére
+ XT.
Pontosan! Többek nem tudják, mi már kitárgyaltuk, hogy kissé eltérő utat járunk, de mindkettőnk megoldása egyforma jó végeredménnyel szolgál, szimplán ízléshez, és a házimozi lánchoz igazított. Nekem mindkettőből megfelelne egyik, ha nem lenne a másik.
Mindig fizetünk azért valamilyen árat, ha a finomságot erővel letoljuk, vagy az erőn nyert plusz oltárán fizetünk a finomság javaiért. Soha nem én leszek, aki kiáll valamiért és bottal nem piszkálja a másikat.
(#38270)
Pontosítva
Popcorn/Dune > HTPC, Felskálázáshoz még egy napon sem lehet említeni a két felállást, ég és föld lehet a HTPC javára. Full HD szorosabb a verseny, de részletekbe nem mennék mert lelkeket taposnék...
-
törölt tag
válasz
#75912448 #38269 üzenetére
hagytam időt értelmezni a táblázatot
Jó példa felskálázásnál milyen fontos a Luma Doubling: 2x - super-xbr150, Chroma Doubling: 2x super-xbr150 + Upscaling Refinement: SuperRes stb, ezek felelnek a nagyon pontos végeredményért. És további sharpen szűrő nem véletlenül nincs. FullHD be-ki estén nincs akkora jelentősége, vagy semmilyen, inkább a kép pontosítása szükséges, ízlés szerinti élességgel.
Ahogy lehet 1080p-t is felskálázni, szintén eltérő setup.
Popcorn/Dune > HTPC, Még egy napon sem lehet említeni a két felállást. Full HD szorosabb a verseny.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #38268 üzenetére
Igen tudja.
Nem csak neked, másnak is szolgálhat nagyon fonros infóval: alább bedobok 2 táblázatot a kérdéseddel kapcsolatban algoritmusokés szűrők madvr tekintetében, fontossági sorrendben, felbontástól függően. Pirossal kereteztem 1080p>1080p-t. Tisztán láthatod mennyire más beállítások fontosak, mint pl SD>HD esetében. Egyiket élesítheted, másikat kizárt, egyiknél nagyon fontos a Luma Doubling, másikánál szinte lényegtelen, végtelenségig sorolhatnám.
Részletesebben megtalálod a HARDWARE SUGGESTIONS, MADVR PROFILES & ADVANCED SETTINGS fülön a DSplayer linken. Nyilván nagy átlagra, szokásokra és megjelenítőkre vonatkoznak, némi szakértelem szükségeltetik a fentieket a tévéhez, vetítő képességeihez igazítani.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #38242 üzenetére
No, pölö ha csak chroma up és Intel, akkor Kodi alatt software ill DXVA is Lanczos + anti ringig algoritmust használ. Ezért ha a 1080p profilnál említett egyéb szűrőkre nincs szükség, vagy tévén úgy gondoljuk nem fontos, 35W TDP Skylake mellett bőven megfelelő minőségű a gyári Kodi. A felskálázó képessége is.
Miközben néhány Nvidia VGA chroma up és image up bilinear-t használ! Tehát elméletben előfordulhat, hogy a VGA-nak szarabb, illetve pontatlanabb képe lesz Kodival mint egy Intel IGP-s HTPC-nek. Ezen persze segíthet a Kodi Enable HQ scalers opció.
btomi: itt még találsz porrá nagyított képeket különböző algoritmusokkal, hasznos infókkal. Nagy része persze elavult mára.
-
törölt tag
Azt azért hozzáteszem, ha iso-ban tároltok filmeket, önmagában a DSplayer ugyanúgy nem tudja lejátszani, ahogy az MPC. Tehát csak felcsatolva meghajtóként lehetséges (fő film m2ts), vagy remuxolva mkv-ba, immár médiatárral stb.
Másik lehetőség az iso fájlokat a KodiDsplayer verzióban magával a gyári Kodival elindítani, akár menüvel együtt. Ebben az esetben természetesen a madvr inaktív, vele együtt a DSplayer beállítások is, ahogy az audio setup is a gyári Kodié.
Iso tulajoknak ennyivel is könnyebb a nulla macerás alap Kodit használni.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #38245 üzenetére
Az a baj, hogy nulláról indulva tényleg borzalom infó tömegnek tűnik, megismervén a programokat pedig pofonegyszerű.
35W TDP Skylake mellett kizárólag Kodi. Biztos vagyok benne, hogy ha megszűnnek a kezdeti anomáliák, gyönyörű képe lesz madvr nélkül is. A linken megtalálod, hogy milyen algókat használ az Intel gyárilag. Azokhoz képest madvr-t használva sem tudnál előrébb lépni a 35w tdp verzióval. Vagyis nem annyira, hogy az tévén számottevően látszódjék. Ahhoz valamelyik erősebb kellene példány kellene.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #38244 üzenetére
Elsősorban a madvr setup bejegyzést bogarászd ki a linkről, és az ahhoz tartozó rövid magyarázatokat, amiből tovább tudsz informálódni különböző leírásokkal, pl amiket anno linkeltem neked.
Mai modern processzorok mellett 99%-nak elég lesz a normál Kodi verzió, nulla munkával, jó képpel. Egyetlen kellemetlenség egy külső player BD3D anyagokhoz.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #38241 üzenetére
Pont ezt jelenti, 1080p a bemenet és a kimenet is, tehát image upscaling nem történik.
Más algoritmusok kerülne kelőtérbe, mint felskálázásnál. Felskálázáshoz eltérő filtereket érdemes használni.
1080p-hez pedig a legfontosabbak az általam felsoroltak, ezeknek külön-külön utánaolvasztasz, képtelen lenné k1 hozzászólásban elmagyarázni
KodiDSplayert használok + madvr renderer, már nem feltétlenül szükséges MPC-t meghívni Kodiba.
Itt az első oldalon találsz egy nagyon jó összefoglalót, külön 1080p profillal, linkekkel.
Nyilván VGA-ja és annak ereje válogatja mire lesz elég. miután az ember kikupálódik, a megjelenítője függvényében el tudja dönteni mire van szüksége.
Össze tudod hasonlítani kizárólag DXVA algoritmusokkal milyen különbségek vannak processzorok, VGA-k között, teszem azt nyers Kodit használva beépített lejátszóval. Ehhez képest mire képes a madvr, van-e igény rá.
Ahogy említettem, önmagában a Kodi sem rossz már akármelyik Intel procival Haswell felett.
-
törölt tag
Iszonyatos káosz van náluk a listákkal, szavukat nem hiszem.
Intel InTru 3D Technology totál tévesen van néhol megjelenítve. Pl Braswell+Windows tudjuk már, hogy van-é BD3D? HD hang egyelőre tuti nincs.
Ez a G4400 is jónak tűnik egyébként, kérdés mennyire igazak a specifikációk. Szokás szerint az is kérdés valójában i3-hoz képest milyen limitációkat kapott.
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #38221 üzenetére
Ez olyan barbár cselekedet, nem is akarom megtudni sikerül-e.
Remélem nem.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #38218 üzenetére
Realtek drivernek kéne működni ahhoz, hogy sztereóból DTS legyen?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #38215 üzenetére
Csak helyeselek, azt kéne csinálni amit felvázoltál.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #38212 üzenetére
Jesszusom, ezt így túlbonyolítani.
Gyártói driver, HDMI alapértelmezett kimenet kép+hang, Kodi továbbküldés.
Audio JRiver vagy Foobar és ennyi. -
törölt tag
Zaba: Nem eszik sokkal többet, mint az A8-7600, kb 80-100W-ra jön most néhány százalék. 120W a max, de nagyon nehéz pontosan lemérni, ugrándozik ez is mint a többi. Pont beleférek a HDPlex Hifi-t etető 150W-os tápba, de kap még DIY vagy gyári lineáris fejlesztést.
Igények:
1080p-hez jó chroma skálázás kell, és néhány egyéb algoritmus. Pont annyit nyerek ezzel a fejlesztéssel, amihez épp kevés az A8, vagyis nem marad tartalék. Chroma up Super-xbr 150+AR, Artifact Removal +, Dithering +, Image enhancement Fine és Adaptive sharpen. Ez utóbbi egy érdekes témakör, ami épp fejlődik, jelenleg 1080p>1080p 250-es vászonhoz használom, nagyon finoman jót tesz a képnek. Nem feltétlenül van rá szükség, és nem minden megjelenítőhöz, nem minden anyaghoz és elég erőforrás zabáló. Ezekkel az algoritmusokkal 33ms környékén vagyok, de lehet bővíteni tovább 3D LUT, de a proji alapban deltaE 2 környékén van.
Van még néhány madvr setup. de azok nem annyira fontosak, mint a fentiek, továbbá a maszkoláshoz rengeteg új funkció elérhetó madVR-hoz.
Szóval nálam nincs értelme VGA-nak, az a VGA ami ennél nagyobb algót tud futtatni és 1080p>1080p értelme van, fentebb vázoltam és nem is biztos, hogy látható eredménynél jár, másrészt hoz-visz arány ízlés ill igények kérdése. Jó alaplap kell, jó HDMI kijárattal. Az általam kedvelt setup természetesen eltér attól ha valaki felskáláz, pl gyengébb anyagok, 720p, sorozatok stb, oda a világ VGA-ja nem elég, minident felzabál a madVR.
Intel vs AMD:
Néhányan úgy gondoljuk, hogy AMD-nek jobb a képe, jobb a hangja. Mások meg nem.
AMD egész biztosan nem küzd audio problémával, lehet hangsávot váltani, nincs olyan film/koncert ahol a HD hang egyszer is beakadna, kihagyna vagy hasonló. Ezzel szemben Intel elő-elő fordul. Skylake-et majd tesztelem és kiderül, de sok a panasz, amit tudjunk be az induló drivereknek. Ezért hezitáltam a héten, mert lenne kinek megcsinálni egy i5 mozigépet.
Lényegébe ugyanolyan brutális képminősége van mint az A8-nak, csak kicsit élesebb, kicsit pontosabb és van tartalék ha 320cm széles vászonra váltok.
Továbbra is úgy gondolom, ha valaki átlag tévézik, bőven elég egy Kabini (vagy utódja)+Kodi, Win alatt full multimédia 3D-vel kényelmes beállítással.
(#38196) Tonyo
Katasztrofális. A8 is az volt, ezért Noctua NH-L9A-val hűtöm, full hangtalanul. De szerettem volna jobb csillapítású házat, aminek a PHT megfelel. Nyilván lehetne még jobbat, de ez fér bele. Direkt a nagyobbat néztem, ha később VGA-s rendszert akarok, lehet fejleszteni.... Úgy vélem 10 évet lehúz.
-
törölt tag
válasz
Patice #38189 üzenetére
Igen, a proci cache miatt szeretnek i7-tel zenélni. Kodi alapú HTPC-be nekem elég lenne a legkisebb i3 is.
Nem voltam tétlen, tesztelgettem, egy i5-ös Skylake öszvért esélyes, hogy mostanában összedobok, de nálam eldőlt, hogy a Skylake fejlesztés indokolatlan, ezért a 7850 marad, az A8 pedig megy. Annyira jó és erős a GPU-ja, minden algo amit 1080p>1080p-re fontosnak tartok tökéletesen fut vele, mellette hagyván tartalékot is. Képminősége csuda jó, hanghibák ismeretlenek, ebben menni fog passzívan is, kis barkácsolt hűtés pedig belefér átfújásra, ha szükséges. Optikai tuninggal meglepem magam karácsonyra
Először normál házban teszteltem csak bordával, a házon pedig átfújt egy első venti és 55-60 fokig tudtam felfűteni, pedig a madvr rendesen hajtja a GPU-t. Hővezető bordákkal és a nagyobbik házzal sem lehet ennél rosszabb. H265-re biztos lesz valami megoldás AMD-nél, attól nem félek. VGA nélkül nem tudok ma ennél jobb képminőséget produkáló felállást összedobni. A hangja ugyanolyanan fasza, mint az A8 rendszeré volt, és a táp, kábelek még kapnak finomítást ... W10-em sincs kész.
Kis adalék, 1080p>1080p-re képben feljebb lépni, amit a vetítőm fizikailag és láthatóan meg tud jeleníteni, kb GTX9, AMD R9 a tetején lenne, azonban 3x ekkora fogyasztással. Ez magával hozna egy PC-s tápot, eltérő házat, nagyobb hűtést. Lehet osztani szorozni kinek mi éri meg, melyik minőségi faktorból ad le, hogy a másikon nyerjen. Egy igazság itt sincs. Ált nekem jobban tetszik a finomabb tápú rendszerek hangja, és a vetítőm nem érzékeny a maxra kihajtott VGA-ra, másnál fordítva.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38151 üzenetére
Reclock is például csak 32 bites környezetben fut. Mások kedvéért megemlítem, nem audio-video képkocka-hang korrekció, hanem bit pontos audio kimenetre (is) lehet használni.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38146 üzenetére
Végül is a DS ugyanazt az az audio engine-t használja, mintha MPC LAV és Reclock lenne bitstream+Wasapi. Nyilván lehet az MPC plusz belső audio rendereert használni, vagy külső filtert. Működési szempontból, egyszerűségéből fakadóan a normál Kodi+Wasapi a legjobb szvsz, még külön LPCM-mel sem kell foglalkozni.
Azt tudom, hogy a Giga GA-F2A88XN-WIFI Kaveri lap tud szimultán HDMI kimenetet, de nektek VGA kell. Nem próbáltam még 3D-t 2 kimeneten, de előfordulhat, hogy a PDVD is beleszól, máshogy működik, mint egyéb lejátszó.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38132 üzenetére
Biztos licenc is közrejátszik, de mintha a fő gond onnan eredne, hogy a W-ra fejlesztők között senkit nem érdekel a 3D téma, talán szabad kapacitásuk sincs rá.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38130 üzenetére
Igen, de úgy tudom tervben sincs Windowsra.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38127 üzenetére
én is remélem,
szerencsére frissítik folyamatosan.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38124 üzenetére
Aha, N3150 és tsi, plusz a sok mini pc alapja, elég népszerű. Elméletben jó HTPC alap, de sokaknak csalódás az újabb win alatti limitáció és egyéb bugok.
-
törölt tag
válasz
canniball #38114 üzenetére
Kodi bennfentesek szerint az egész platform most és a jövőben is Linuxon lesz jobb.
W10 frissítést azért nem hagynám ki helyedben.
Egyébként de jó is volt az E350, hd audio hibátlan, képkockasebesség szintén, összességében se volt probléma vele. Szeretettel gondolok vissza a próba HTPC-re.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
BPéter1984 #38062 üzenetére
Egyéb BD3D iso lejátszó szoftver Windows alapú HTPC-re nincs. Linux alatt is át kell konvertálni az iso-t. Azt meg lehet csinálni, hogy a Kodi iso lejátszáskor meghívja külső lejátszóként a PowerDVD-t.
-
törölt tag
válasz
BPéter1984 #38059 üzenetére
Kodi jó lesz mindenre, mely nem szimplán médialejátszó program, hanem egy teljes multimédiás központ. 3D Blu-ray iso Windows alatt Power DVD, esetleg Corel WinDVD.
Távirányítás mobil eszközről pl Yatse, hagyományos távirányításra MCE remote.
-
törölt tag
válasz
devil-k #38003 üzenetére
Videó nézetben folyamatosan látszódnak az új fájlok, médiatár frissítés/tisztítás elég lenne hetente 1x. De ez nem jó abban az esetben, ha valaki állandóan médiatár nézetből videózik. Médiatárat én pl kizárólag demózáskor indítom el, magam szórakoztatására kizárólag a video/csatlakoztatott eszköz nézetet kedvelem.
-
törölt tag
válasz
greggorius #37990 üzenetére
Pl Kodival vagy a mountolt isoból a fő film m2ts fájlt bármelyik lejátszóval.
-
törölt tag
Végre egy nagyon jó fejlesztés, maszkolt 21:9 képhez elengedhetetlen a szabad felirat mozgatás, amit a DSplayer alapértelmezett rakás fos XySubFiltere nem tudott érdemben. Összevissza kellett trükközni külső filterekkel, most a madvr+XySubFilter frissült, kipróbálván már majdnem jól működik.
Most már jóval kényelmesebb, egyben egyedire szabható az egész szoftver. DSplayer mappában cserélni kell az XySubFilter dll-t.
madVR v0.89.7 released
* added support for new XySubFilter build -> full control over positioning
* added IMadVRInfo::GetRect("seekbarRect")
* fixed: XySubFilter subtitles sometimes only showed up after resizing video
* fixed: #318: debanding sometimes caused black screen
* fixed: #344: NNEDI3 doubling + smooth motion sometimes caused black screen(#37952) nlpK
Ezekkel a hardverekkel esélytelen.
(#37954) Patice
3150 Win vs Linux lezajlott csata?
-
törölt tag
válasz
btomi9 #37942 üzenetére
Ha az árkülönbözetet nézem, DAC-ra költve szvsz jobban járhatsz. Viszont táp téren kisebb a mozgástér, mint DAC esetében. Gondolok itt arra, ha nem jön be a HiFi-Dell páros, nagyjából VGA-hoz csak arra az egyetlen tápra tudsz cserélni, amit épp lemondani készülsz.
Egyébként fasza lapot találtam: ASROCK Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac
- Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 24Hz / (3840x2160) @ 30Hz (on HDMI1)
- Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 60Hz (on HDMI2)
- Supports DisplayPort 1.2 with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2304) @ 60HzAmellett, hogy az egyik HDMI kimenet 2.0, jó lenne, ha támogatott lenne a 2 kimenet egyidejű audio/video továbbításra, pl AVR megkerülés miatt. AMD lapon ezt össze tudtam hozni anno, Intel még nem próbáltam. i5 T Skylake procihoz plusz plex/100w lin trió jól hangzik "könnyű" mozi/audio gépnek.
-
törölt tag
Vannak már magyar árak is T-s Skylake i5-re, 70-80e forint környékére sikerült belőni, kb +35% a dollárban előrejelzettekhez képest. Úgy vélem az i3 példányok is kicsit többe fájnak majd a szokásosnál.
-
törölt tag
válasz
devil-k #37903 üzenetére
Jó drága,
de 180 napig ingyenes használható.
Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért, téma összefoglalójában hardverek, szoftverek és kedves barátaink szakszerű segítsége.
-
törölt tag
válasz
devil-k #37901 üzenetére
Vagy cél Linux alapú rendszer/hardver, ahol néhány folyamat fut, az is eleve audiora optimalizáltan. Ebből a kettőből választanék, illetve meghallgatnám a Server 16-ot. Win 10 jó audio kompromisszumos öszvérnek, kompromisszum nélkül mozira. Server pedig öszvérnek is jó, kevesebbet engedve audioból, többet moziból, driveres és szoftveres korlátok miatt.
-
törölt tag
válasz
devil-k #37899 üzenetére
Pedig sokkal inkább, mint a 10, ha már Windózzal akarunk zenélni. Az a baj vele, hogy többen képtelenek megfelelően konfigolni, nem tudják vagy akarják minimal/core módban futtatni, vagy egyszerűen kényelmetlennek érzik. 10-en megy minden install-next-next után, mindjárt jobbnak is hallják.
A 10-zel scripttel éred el a Server alapállapotát, utóbbit ezen felül gui nélkül futtathatod és tovább csontozhatod.
Nyilván majd lesz PP bejegyzés - akár magyarul is -, lesz fizetős 10 script, és az is meg leszene állapítva mennyire hűdeüberkirálysosemhallott fasza hangja van.
Természetesen szvsz.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #37896 üzenetére
Véleményem szerint az audiofil PC és Win10 (amivel feltételezem filmezni fogsz, hálózati kapcsolatait használod, végtelen felesleges funkcióval a háttérben) fogalma nem fér össze, hiába beleznéd a végtelenségig. Ha megoldod legalább a mozitól elválasztott op rendszert, sokat lépnél előre, de a VGA-val is rengeteg "zaj" kerül a rendszerbe.
Nem mondom, hogy nem lesz, lehet fasza végül, jól is hangzik öszvér megoldásnak amit kigondoltál. Én magam külön rendszerben gondolkodnék, ha pedig a tiéd nézzük, minimum dual boot megoldást választanék sztereóra, amihez keresnék megfelelőbb op rendszert.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #37892 üzenetére
Valószínűleg ha egy mai Nvidia VGA-t veszel, azzal nagy probléma nem lesz. Azonban gyárilag nem feltétlenül pontosak, ezt lehet és kell is a saját drájverének NVIDIA Custom Resolution opciójával pontosítani. Magyarul ha nem OK a kadenciahelyesség, közelíteni tudsz a 23.976-hoz, de még így is előfordulhat filmenként 1-2 drop, ahogy az is, hogy valóban pontos lesz. Valaki mosolyog az 1-2 vagy 3 dropra/film, valakit kikerget a világból és vesz AMD-t, amivel ilyen téren nincs gond.
Tehát végeredményben jó összeállítás lehet az i7+Nvidia VGA, nekem továbbra is az audiofil igényeid összeegyeztethetőségével vannak fenntartásaim.
-
törölt tag
Az a baj azzal a 2 VGA-val, hogy semmivel nem jobbak, mint egy A10 APU, sőt az Nvidia még nem is minden esetben tökéletesen kadenciahelyes. Zöldéknél GTX960 lenne az első lépcső, amit érdemes APU helyett. Viszont tökéletesen érthető, hogy meghagyná alapnak az i7 procit és VGA-val bővítene, járható út ez is.
Egyetértek, objektíve nem lehet eldönteni mi lenne jobb a vázolt feltételekkel, én magam azt hiszem kettéválasztanám a mozit és az audiofileskedést.
...Gondolom minőségi zenehallgatásra sem kell nagyobb kraft sokkal....
Épp másik fórumon mosolyogtam imént, mármint mi kell egyesek szerint Audio PC-nek.
(#37864) apszi
Szívesen, jó mozizást!
-
törölt tag
Nem eltérő. Kis adalék: nem feltétlenül és minden esetben 640 kbps az embedded DD sáv, még ha különböző formában így is találkozol vele. Nem egy példa van 384 illetve 448 kbps beágyazott Dolbyra, ami helyett a torrentkirály TrueHD-ból kódol 640 kbps Dolby Digitalt (vagy DTS-HD-t, DTS-t). Fizetős szoftverekkel, úgymond szabványos eljárással is elvégezhetnéd magadnak otthon, az így kreált 640-es sáv valószínűleg jobb lesz, mint a gyári 384-es.
Tudnék napi friss példát mondani hálivúdi lerombolós csitt-csatt dirr-durr filmre, ahol meglepő módon épp 384 kbps a beágyazott Dolby Digital. Ismétlem, amit az érintetlen film THD hangja mellett Dolby Digitalként látsz, az a beágyazott hang menüből választva.
Néhány referencia hangú TrueHD film:
Mad Max: A Harag ú.
Mission Impossible 4
Transformátor 1-3-4
The Flowers Of war
Super 8
Merida
Gravitáció deluxe edition
Amerikai Mesterlövész
300
Nolan BatmancsEgyébként szinte az összes manapság megjelenő TrueHD mozi brutál jó hangú volt, még az olyan szelídebbek is mint a The Age of Adaline a maga gyönyörű tisztaságával, részletességével. (képe miatt nem a gyászos mexikói BD, hanem az USA kiadvány)
-
törölt tag
Egész biztos ott van mindegyik angol TrueHD hangsáv mellett az angol Dolby Digital is, amit menüből tudsz kiválasztani. Enélkül nem forgalmaznának BD-t, gondolván pont a régebbi eszközökkel való kompatibilitásra. Az nem tudom miért zavar, hogy nem a TrueHD feliratra bökve indítod el ugyanazt a hangot.
Kodi hogy mutatja a saját menüjében nem tudom, de ha eddig TrueHD-val volt DD-d, mostantól DD-vel lesz.
Tényleg nem értem a problémát.
-
törölt tag
Nem mindegy?
Ha mellette van, az is ugyanolyan mintha benne lenne, nem térnek el minőségben. Egyébként nem tudom a Kodi miként kezelte eddig, HDMI-t és HD hangot használtam vagy építettem ki, de az alap Kodit is csak a második gépen használom. Ha logikusan gondolkozom, ennek mindig így kellett működnie TrueHD esetében. De biztos vannak itt hozzád hasonlóan SPDIF kijáratot használók.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #37824 üzenetére
Hát ja, ebben az értelemben mellette. Hogy fogalmazzak finoman, ha valaki mkv remuxban kölcsönöz ehhez hasonló anyagokat, feltételezem eleve 2 angol hangsávval készülnek. Vagy úgy lenne logikus, azaz egymástól elválasztva az eredeti hangsáv TrueHD és Dolby Digitalra.
(
#37822) justice84Ez nem segít, fura hogy külön-külön opcióra felkínálja a mentés helyét. Vagy csak retardált vagyok és valami újítás szimplán meghaladja az értelmi képességeim, amin persze nem csodálkoznék.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #37821 üzenetére
No de ez csak az olyan remuxra vonatkozik, ahol totál lecsupaszítottad az anyagot és csak a TrueHD sáv maradt, így érthető a folyamat.
Ha ugyanezt eredetiben, azaz BD50-ként nézed, Kodiban vagy MPC-ben választható a beágyazott DD. Tehát a remuxot is úgy érdemes elkészíteni, hogy a TrueHD mellett/helyett az embedded AC3 is helyet kapjon!
-
törölt tag
válasz
MasterMark #37818 üzenetére
Kíváncsi vótam, megnéztem HDMI/bitstream/HD audio off, (Gravity és Gravity Deluxe Atmos, TrueHD 7.1).
DTS-HD MA >>> DTS
Atmos/TrueHD 7.1 >>> multichannel pcm 5.1
Atmos/TrueHD 7.1 + Dolby Digital átkódolás >>> Dolby Digital 5.1(Utóbbihoz HDMI kimeneten 2.0-ra kell állítani a csatornák számát, hogy az átkódolás menü előjöjjön, végeredményben a kimenet csatornáit nem befolyásolja. SPDIF kapcsolaton csatornák számától függetlenül aktív az átkódolás menü)
Kodi 16 Alpha 3, de hogy ebből hova tűnt a médiatár exportálása külön-külön funkció.
Ugyanazt csinálja, mint az egyetlen fájl,
amivel filmenként /mappa kodi nfo, poster, fanart elrendezést kedvelők nem sokra mennek.
-
törölt tag
Beállítások/rendszer/hangkimenet (bal alul beállítási szint: profi): ha az erősítőd nem tudja dekódolni a HD hangokat, próbáld csak a továbbküldés: Dolby Digital és DTS képes erősítű füleket bejelölni, HD hangok elöl pipa ki.
Felirat mozgatás:
CTRL+fel-le nyíl, vagy képernyő kalibrálás menüpont alatt a feliratok helyzete is pozicionálható.
-
törölt tag
válasz
canniball #37785 üzenetére
Ha BT-vel nem megoldott a H265 sem, ma már hosszútávra egész biztos elfelejteném. Braswell drágább, de ha beüt az általad vázold ménkű nem kell cserélned, húzod vele még sokáig. Valószínűleg párhuzamosan fut majd egymás mellett 264 és 265, de utóbbival tárhelyet is spórolhatsz.
(#37786) Mezga Aladár
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37783 üzenetére
Saját bőrömön nem is fogom tapasztalni többségét, hiszen kifejezetten audio pc-re szabott cuccok. Audio pc-re meg nem költenék egy kanyit se,
azon a vonalon kívül amit látok a Patice-Mézga/kis kocka ötletelésből. Mozigépre a scriptjét, néhány kábelét ( pl a tápkábelét nem tudnám használni, de szívesen kipróbálnám) és a táp+tartozékai vonalat tudom felhasználni. A sata kábele nekem sem kéne.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37779 üzenetére
Álljunk meg egy szóra. A termékei nagy százalékának fizikailag magyarázhatóan többet kell hoznia, mint a minap tárgyalt kismegszakítónak.
Ha eltekintek a sata kábeltől és 1-2 tényleg varázslatnak gondolt cuccról, az usb kábelek, lin táp és rakat tartozéka, usb kártyák vagy a clock upgrade mind mind tényező. Laikusnak elkezdeném magyarázni, hogy mire figyelünk csak az alap házimozi lánc kiépítésekor kábelek elválasztásától csillapításig, felsorolni lehetetlen. Neked nem is fogom, de cél audio PC-nél hatványozódik a dolog ... ezért nem tartom a teljes palettát hókuszpókusznak.
De nem is ez a lényeg, amíg senki nem gyárt hasonlót, addig annyiért árulja amennyiért akarja. Egyedül tápok esetében kicsit nagyobb a mozgásterünk, választási lehetőségünk DIY irányban is.
-
törölt tag
válasz
Oszilaci #37773 üzenetére
11e forint nem biztos, h mindenre elég lesz.
Látogass el például ide nézelődj kedvedre a jobb oldali menüben. 6 nulla gyorsan eltűnik, és igazából nem beszéltünk hókuszpókuszról, ha nagyon szigorú lennék a sata kábelbe tudnék belekötni ár/érték arányt tekintve. Vigyázz azzal a teszttel.
(#37770) gyurczy
Hamarosan én is váltok mindkét téren véglegesen. Most már sikerült teszt szintjén mindent összehoznom, végre majdnem úgy szól és úgy működik minden ahogy szeretném. Élesítem és porrá filézem.
-
törölt tag
válasz
canniball #37767 üzenetére
Lehet, hivatalos driver támogatás 2 év, ami valljuk be nem hosszú idő. Abban igazad van, ha nincs szükséged a Braswell pluszaira, vagy a Kabinivel elérhető BD3D-re, jó áron eléred a BT-t.
(#37765) Mezga Aladár
Csak HTPC felhasználásra stabilnak tartom, napi használat más tészta. Vagy előbbi kapcsán is vannak kételyeid? Én csak a frissítéseitől rettegek.
-
törölt tag
Ha házimozi láncod van és hangban előrelépnél, feltétlenül. A Windows 7 magasan a legrosszabb hangminőségű operációs rendszer, Win 10 váltás jelentős ugrás lehetne. Előbbi igények híján viszont felesleges.
(#37752) canniball
Várd ki míg számodra ideális ársávba kerül a Braswell. Már nem vennék Trailt, főképp ismervén az Intel gyászosan rövid támogatási ciklusait.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37731 üzenetére
Meg illetve környékén, viszont passzívan 55 fok mikor számol, mint a veszett.
HDPlex+150W Dell. Brutál jó HTPC alap a 7850 APU is, ha arra van igény, amit képes kiszolgálni.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #37729 üzenetére
Kis VGA-nak Haswell mellett értelmetlen mennie. Csak érzékeltetésképp, ha már olvasgattál a linkelt algoritmusokról. Minap dobtam össze passzív PHT házzal A10-7850-es mozigépet, felhasználás 80% 1080p. Chroma up Super-xbr 150%, mellé Adaptive és Finesharp együtt 30ms render idő, ebbe még belefér artifact rem. és dithering, utóbbival +5% ha error dif 1/2.
Nyilván ízlés szerint lehet teljesen másképp használni, lényeg, hogy ennél jobbat kis VGA-val sem lehet összehozni. Amivel már igen, oda nagyon kevés a 100W lin és határeset a 300W példányuk.
Kár azért az új H5 házért, szvsz elég csúnya a márkajelzés az elején.
Régebben írtam az első generációs lin tápjukról, az még nem volt szignifikánsan jobb, mint pl a HDPlex-hifi + Dell, Plex+DIY lin. A maiak mások, próbálni kell. Ha csak Skylake proci lenne, én a Hifi/100W lint választanám.
-
törölt tag
válasz
Gabesz26 #37707 üzenetére
HDPlexhez inkább a saját 100W lin tápjukat, azzal lehet akár többfelé mocorogni:
19V/7AMP Output via XLR Connector, Supprt Thin ITX/NUC/HDPLEX 250W DC-ATX Converter
12V/7AMP Output via XLR Connector, support PicoPSU or 12V based CE device.
9V/2AMP Output support SoTM PCIE USB card.
V/2AMP Output support PPA (Paul Professional Audio) USB Audio card and Squeezebox.
Persze VGA-s rendszerek, illetve komolyabb APU nélkül, karival pedig 250W Dell kocka vagy szintén saját 300W lin.
-
törölt tag
válasz
LógaGéza #37600 üzenetére
HD hangsáv eleve nem megy át optikai kimeneten, csak HDMI-n közlekedik. Az említett lap esetében nem jelenti azt, hogy süket marad a lejátszás, mind optikai, mind HDMI kimeneten továbbítható DTS-HD MA(HRA) >>> DTS core, Dolby Atmos/TrueHD >>> Dolby Digital hangsáv.
(#37604) vitezlejszlo
Emlékeim szerint a GT210 nem HD audio képes, de ha a Kodi dekódolja a HD formátumokat LPCM-be, azt a Denon képes lenne multichannel módban fogadni: Kodó dekódol HD>LPCM >>> GT210 HDMI out >>> Denon HDMI in. Ha ez elvben lehetséges, akkor is inkább vennék alig drágább, de modernebb, minden földi jóval megáldott GeForce GT 720-at.
-
törölt tag
válasz
nagyatt #37587 üzenetére
Érdekes, hogy 2 Inteles mond rövid időn belül hasonlót OE-ről, ugyanezek AMD-vel a tapasztalataim, esélye nem volt megközelíteni Windowsos rendszert általános minőségben. De hangsúlyoztam, hogy AMD driver messze nem olyan optimalizált, mint Inteléknél. Érdemi HTPC hangja összehasonlíthatatlan MP-vel, szakadéknyi lehet a difi, hiába bitstream.
Apropo az intel tegnap irta hogy dolgoznak a driver hiban, egyre tobben forrongnak a hd audio hianya miatt, ezt ugy latszik ok is erzik mar hogy nem maradhat igy.
Bay Trail-nél 1 évbe tellett, hiába tudtak róla.
Ha megcsinálják, akkor valóban megállja a helyét, hogy nagyon jó mindenes alap, és bizonyos elvárásokig nincs szükség Skylake-re.
-
törölt tag
Nem overkill, vudu oldalon
szeretjük ha a mozis, sztereós eszközben van tartalék, jobb minőségű alkatrészekkel ellátott az alaplap, annak HDMI kijárata. Konkrétan pedig Braswell alatt nincs HD hang Windowson, nem beszélhetünk kompromisszumtól mentes felépítésről. Jelenlegi tudásunk szerint HD audio és BD3D együtt egyedül Skylake alatt adott az új Intel platformokon.
Nem hiába épült annyi komolyabb házimozi pécé Haswell alapra, ott sem érezzük overkillnek. Szintén Bay-Trail nem volt HD hang Windowson, Haswell OK (már ha rendeltetésszerűen működik
).
Erre lesz-e bármi javítás illetve eleve szándékos "feature", a kicsiknél, nincs infóm. Linuxon van HD audio, nincs kényelmes BD3D. AMD + Windowson elérhető minden, audio problémák ismeretlenek, viszont HEVC valóban katyvasz.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #37552 üzenetére
Ha végül a PC-s vonalat választod, tedd ezt is mellé:
Windows - HOW TO - Configure Kodi DSPlayer with LAV Filters, XySubFilter & madVR
Rengeteg infó az első lapon mi miért minek hogyan.
( ha bármilyen módon a madvr már hozzáigazított a hardverhez - pl MPC-n belül megtörtént -, felesleges Kodin belül állítani, a teljes setup behívható, tehát az írás ezen része átugorható). Érdeklődés esetén feltétlenül érdemes végigrágni elejétől a végéig, rakat összehasonlító képet találsz linkelve, illetve az algoritmusok darabjaira szedve, kategorizálva, hozzáfűzött magyarázatokkal. Kezdőknek szvsz kötelező, nagyban segít eligazodni.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #37552 üzenetére
Szívesen, remélem segít valamennyire eligazodni látatlanban. Ha laptop van asztali helyett/mellett, tesztre az is megteszi. Izgalmas még a Kodi DSplayer verzió, amivel a madvr setupot tudod behívni és a Kodi csicsásabb felületét úgymond frontendként használod a gyáritól eltérő lejátszóval, jobb minőséggel. Többen most ezt a felállást kedveljük.
Szubjektív véleményem pedig, Skylake-re (legalábbis 35W TDP verzióra) normál Kodira épülő HTPC-t kreálnék, fenntartva Win és Linux lehetőségét (akár egyszerre), akár a korábban emlegetett öszvér gépként is, azaz sztereó plusz mozi némi kompromisszummal. Kaveri APU-val Windows, közepesen magas MadVR algoritmusokkal. Előbbi házimozi szempontból all in one hardveres HEVC-vel, utóbbival ugyanez, egyelőre úgy néz ki szoftveres HEVC-vel.
Nincs egy igazság, lehet, hogy az 55" tévéd mellé egy kicsi Braswell Linux alapokon bőven megtenné, sztereóra pedig külön eszköz.
(#37553) djnice
Ezen felül nem ugyanúgy néz ki a végeredmény 42-55" tévén vs 2-3 méter széles vásznon, nagyon nem, amire a mozgókép rádob egy lapáttal.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #37549 üzenetére
Háromfelé bontanám 1080p > 1080p esetén.
-Kodi EVR
-MadVR alacsonyabb algoritmus, mint pl Lanczos4 + Anti ringing (menni fog kisebb integrált grafikus procikkal)
-MadVR magasabb algoritmus, mint pl NNEDI3 plusz képjavítókkal, értve ezalatt Sharpen szűrőket, amihez egész biztosan erős VGA kell.Ha BD a forrás vagy nagyon jó rip, szvsz nem feltétlenül lesz szükséged utóbbira. Ebben a témakörben innen kaphatsz segítséget:
Cikk alján részletekre bontva nagyítható, összehasonlító képekkel: Other madVR Wiki Articles, ami téged elsősorban érdekel: MadVR Chroma Upscaling 1080p Image Quality
Ami még 1080p > 1080p tekintetében érdekes, Image enhancements ízlés szerint, de valószínűleg csak VGA-val, illetve skálázáskor Super res filterek, másodsorban Artifact removal.
Jobb lenne saját szemmel néznéd meg mire van szükséged és mire nincs. Asztali PC odacipel tévé elé, próba Kodi EVR hardveres gyorsítás, szemben MPC-MadVR. Telepítési segédletekből is számos elérhető, ha nem menne valami, többek között:
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37533 üzenetére
AVX-en néha beleolvasok mit művelnek PC-vel, ott is beleszerettek a 10-be, én megyek szembe mindenkivel.
Szvsz nem ér fel a minimal/core vagy szimplán scriptezett Serverhez. Nálam a 8.1 porrá csontozva is sokkal jobb, mint a nyers 10. Minimal Serverhez viszonyítva hétalvós érzésem van,
mintha egy fátylat rántanának le az egész kócerájról, a térbeli pontosság mániám is erősebb Serverrel és a saját 8.1 verziómmal.
Szvsz fasza lesz a 10 is, de ugyanúgy belezni kell, valószínűleg jóval túllépheti a 8.1-et.
devil úrfi,
már mutattam mivel próbálkozhattok:
Black Viper’s Windows 10 Service Configurations
Computer Audiophile első hozzászólástól.
Lehet ezekből saját scriptet is gyártani, meghagyva pl hálózati funkciót. Vagy kompletten 4. és 9. hozzászólás.
Fidelizer is élő project gondolom.
Én akkor állok majd neki, mikor úgy érzem befejezték a nagyívű fejlesztéseiket, nyugodtan letilthatom az agybajos frissítéseket. Egyelőre félkésznek vélem, és tudvalevőleg hamarosan jön az első nagy update csomag.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #37511 üzenetére
Lehet értelme, i5 is lesz 35W TDP-vel amihez elég kell legyen a 100W lin teljes kócerájra vetítve. $200 környéke, tehát jó gondolod lappal együtt a 100e forintos határt.
(#37513) adodaniel
Reggel még újra MP-t akartál.
Inkább most vázold mi az elbizonytalanodás oka, hátha tudunk segíteni, mintsem később megbánj valamit.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #37508 üzenetére
Ugyanerre gondolok én is, öszvér nem OK vagy túl kompromisszumos.
...T -s procik 100 körül...
6100T 120, 6300T 140 dollár előzetes hírek szerint, lapot 130 euró körül láttam. Megjelenéskor 100k valóban lehet ez a páros, de kezdőként azonnal amúgy sem legjobb ötlet megvenni. Lehetnek multimédiás bugok, néhány valós tapasztalat megjöveteléig mindenképp várnék.
Mindkét ötlet életképes jó terv, én nem mernék tanácsot adni melyik út jobb.
Ami biztos, Popcorn számomra kínzás minden tekintetben, általános minőséget is beleértve, Oppo túl zárt (értem ezalatt a hardveres és szoftveres kötöttséget), szintén számomra csiga lassú kezelni, de sokkal inkább, mint akármelyik Popcorn.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #37500 üzenetére
És persze nem véletlenül hívom mozigépnek, nálam pl csak akkor megy, ha a vetítő is bekapcsol, nincs egyéb felhasználás. Zenélni készülsz vele, tehát nagyon erősen megfontolandó 2 külön eszközt építeni, én nem keverném a kettőt. Ha igen, akkor 100%, hogy a zenei igényeim alá rendelném a képminőségért folytatott elvárásaim. Magyarul minél könnyebb és szabadabb HTPC-n járna az eszem.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #37498 üzenetére
Kb ha ugyanazt tudná szvsz nem lenne gyengébb képben, de tippelgetünk, mert még nem láttuk. Ahogy az erejét sem tudjuk felmérni, nem tudjuk milyen algoritmusokat tud majd futtatni. Skylake procival én inkább Kodi DXVA-s gépet építenék, ami továbbá képes hardveres HEVC-re, BD3D-re és igény szerint HD hangra, akár passzívan is. Szóval a könnyedebb vonalat erőltetném vele, remekül kiszolgálná a 100W lin-HDPlex felállás. Szeretnék én is egy ilyen "könnyű" mozigépet építeni.
Nyilván i7 példánynál beszélhetnék további nyújtózkodási lehetőségekről, de a tápunk ugye ismét elfogyott....
Gyengébb IGP annyit jelent, hogy nem tudsz vele érdemi változást hozó madvr algoritmusokat futtatni, ahhoz képest amit a proci magától is tudna. Mint ismeretes az Intel gyári skálázói sem rosszak, hardveres gyorsítással sem szégyenkezik. Magyarul hasonló képminőséget kapnál, mint ha nyers Kodit használnál, teljesen felesleges lenne madvr-t használni.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #37492 üzenetére
KODI DXVA mellé elég lenne, Madvr már nem, vagyis nem kockáztatnék, annyira határeset A8-cal is, és az A10 étvágya kissé nagyobb. Nem csak a CPU pörög renderelésnél, madvr a GPU-t zabálja, akár 80-90%-on, természetes hangolás függvénye. Ha 35W TDP Skylake mellett döntenél, szintén hardveres gyorsítással, arra is elég lenne a kisebbik plex lin.
Ezeknek a "könnyű" gépeknek is megvan az előnye, ráadásul ha BD a forrásod, tévé a megjelenítő, nem feltétlenül nagy hátrány. Ráadásul nagyobb tered van op rendszerek terén.
Szvsz tovább tart megtervezni mire használjuk az eljövendő HTPC-t, mint összerakni. Későbbi fejlesztések, táp a procihoz, VGA-hoz, ki ne hagyjam a házat, mint egyik legfontosabb tényezőt, az passzív vagy sem stb stb. Mind-mind befolyásolja a későbbi fejleszthetőséget, de egyáltalán azt is, hogy milyen szoftvereket leszel képes használni a jövőben.
Ha elqrtan van megtervezve, nem igényekre szabva és szabadon hagyva bizonyos lehetőségeket, nagyon szűk rés marad foltozásra, más irányba lépésre. Ilyenkor szoktam ajánlani otthoni asztali gépet becipelni tévé elé, majd összehasonlítani op rendszereket, azok hangját és képre gyakorolt hatását. Kodi EVR vagy MPC/madvr illetve Kodi Dsplayer, a renderelő algoritmusok összevetése, konklúzió levonása mit ér meg és mit nem a nagyobb étvágyú eljárás. Ha ezek megvannak, adott az irány...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37488 üzenetére
Ja, teszteken nagyobbiknál is ilyen 65-ös értékeket olvasni.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37465 üzenetére
Először megdobbant a szívem, de az új plex is max a legkisebb vga-kat szolgálja ki. sajna.
-
törölt tag
válasz
devil-k #37437 üzenetére
MPC fent van még? Beveheted összevetésbe, bár ha ajánlok i3 Haswell specifikus beállítást kifejezetten proji>1080p>1080p-re, hosszútávon passzívan nem menne. Sőt rövidtávon sem, szvsz alaplapot, IGP-t forralná. Szóval csak a játék kedvéért, és mert szófoshatnékom van.
Lekapnám legújabb MadVR-t és ezeket bütykölném (hangsúlyozom forráshoz és Sonyhoz mérten, egyéb felh. módhoz és lánchoz teljesen máshogy finomhangolnám):
- Processing/artifact removal/reduce BA: medium/high
- Processing/image enhancements:FineSharp 1-től próbálnám 1.5-ig, és a Sonyn kilövöm az RC-t.
LumaSharpen fentitől eltérő process, így ha előbbi aktív akkor is nagyon finoman (vagy sehogy), mert darásítja a képet.
AdaptiveSharpen i3-on már nem megy szerintem, ha igen akkor 0.1 és nem több.- Scaling algo: Chroma up Lanczos4 + anti ringing vagy sokkal inkább Jinc + AR, de sharpen szűrővel együtt lehet már sok lesz (hardveres gyorsítást vedd ki lav video setupban).
1080p esetében ezek így sorban felelnek a képminőségért, és vásznon hozhatnak a többitől eltérő látható eredményt, sharpen tekintetében pedig ízlés szerintit. Nálunk pl nem áll fent, de gyárilag ha érzés szerint fakóbb mozi módod lenne vetítővel ( vagy azt hinnéd fakó
) és nem mernél hozzányúlni a beállításokhoz, lehet tolni 1-4 egységet az MPC telítettség szűrőjén.
Teszt erejéig ezen kívül már csak D3D9 és D3D11, majd fullscreen exclusive on/off módokat kell összehasonlítani, majd amelyiknél a legkisebb render időt kapod, használatba venni. Hosszútávon itt is más tényezőket (is) kell figyelembe venni, de téged nem érint.
Haswell i3-ból ennél többet FullHD-vel nem lehet kinyerni, Kaveri APU illetve VGA még egy-egy lépcső. Picivel pontosabb kép azért lehet, jó forrást pedig bizonyos keretek között RC-vel szemben is lehet fokozni büntetlenül.
Tehát ha MPC fent van még, fentieket 10 perc alatt beállítod, ha már nincs, ne kezdj bele, hiszen passzívan úgy sem tudod így járatni.
-
törölt tag
válasz
devil-k #37422 üzenetére
BD3D ISO 1 katt lejátszás. Minden egyéb a NAS-on történik, azon kezeled az anyagaid, arról játszol le. Pont ezért a passzív célgéped csak a lejátszással foglalkozik. Miért kéne a Winnek jobbnak lenni, ha közel azonos hardveres algoritmusokat használnak az összevetett oprendszerek. Bár Linuxhoz hülye vagyok és nem vagyok teljesen tisztában a hardveres skálázók milyen formában működnek vs Win.
-
törölt tag
válasz
devil-k #37417 üzenetére
Mármint úgy demóval, amivel elkápráztatod a vendégeket, vagy sokszor megnézed mikor a vetítő színeit esetleg pontosítod. Tehát amiket nagyon ismersz. Mivel letojod a 3D-t, adott a lehetőség jobbra váltani. Ha kb ugyanolyanan képe van, de jobb hangja, már azért is megérheti.
Lehet egyébként rosszabb is, ne az befolyásoljon amit itt-ott csacsogunk. Mivel én mostanában Intelen sem láttam, beszélek a levegőbe...
-
törölt tag
válasz
devil-k #37400 üzenetére
Erre semmi okosat nem tudok mondani, látnom kéne valós körülmények között. Eddig AMD-n akárhányszor néztem az OE konstans módon volt rosszabb. Egyébként ha nem tudod egymás mellett vizsgálni, segít ha sokszor látott demó-jelenetekkel nézed meg. Nekem rengeteg ilyen van, ahol az utolsó szemcsét és színátmenetet, árnyalatot is ismerem. Hang dettó.
Azt hittem L-Kodi vs W-Kodi tekintetében már jobbnak fogod látni illetve hallani, de nem az OE az egyetlen Linux alapú alternatíva. Elméletben van "rendes" Intel driver, úgy értem AMD ellenében célzottan összeszedetten írt, működik a hardveres gyorsítás, mínusz millió felesleges process. Összességében ennek pozitív hatását érezni kellene.
-
törölt tag
Aranyár ja, és még a szokásosnál is durvább induló árakkal. HDMI plusz DP 1.2-vel (4K x 2K 4096x2304 @ 60Hz HDMI 2.0 átalakítóval lehetséges) együttesen ellátott lapok már már pofátlanul. 150 eurótól csillagos égig. Nem feltétlen van szükség Z170-re, de eddig egyetlen H170 ITX alaplap van kettős kimenettel felszerelve.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged