- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
Shield Prón van Kodi. Az egy dolog, hogy ez az androidos cucc mostanában úgy akad, fagyogat, mint a szemét. De jelenleg a legnagyobb gondom konkrétan az app.
Tegnap szerverre került kb 20 új film. Benyomtam ma a tartalomfrissítést a kodin, egy ideig körözött, dolgozott, persze sorozatokkal kezdte, ami iszonyat sok idő neki. Gondoltam, leállítom, aztán keresek valami más módot, hogy csak a filmeket frissítse. Nem találtam. Vissza a teljes médiatár frissítéséhez. Na azóta rohadtul nem frissít be semmit. Újraindítottam, gyorsítótárat töröltem, csomó mindent próbáltam már, de egyszerűen nem frissíti be a tartalmat. Többnyire csak köröz, majd viszonylag hamar eldobja az egész keresgélést.
Van valakinek valami ötlete, tanácsa? -
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #57159 üzenetére
Esetleg PS4? Játszottam a gondolattal, hogy veszek egyet és most látom, hogy arra is van Kodi.Érdemes foglalkozni vele? Van bárkinek tapasztalata vele?Az a legnagyobb bajom, hogy amikor megvettem és először beüzemeltem a Shieldet, jobb képet és hangot tapasztaltam, mint korábban HTPC-n. Erre most meg rosszabbat.. És ez elég bosszantó
Szerk: figyelmetlen voltam. Plex van rá, amit a kodihoz hasonlít a cikk. Van is Plex szerver a NAS-on, de nagyon hektikus a működése, nem vagyok vele elégedett. -
_Smooth
senior tag
válasz
Smiley #57157 üzenetére
Nekem is van egy rendkívül alacsony fogyasztású vasam (már nem is emlékszem, mi van rajta - talán N3xxx celeron), sok éve HTPC-nek használtam. Aztán jött Az RPi, majd a shield. Mindkettő nagy előnye a távirányító volt. Előbbit a TV-N keresztül, utóbbit sajátjával vezérlem.
Mivel itt csak UHD tartalmat néznénk, így madVR nem igazán szempont, akkor Shieldet átdobnám a másik TV alá.
Illetve gondolkoztam azon is, hogy a jelenlegi, amúgy sosem használt "gaming" konfigot (egy i5 4690 + GTX970) vetnék HTPC-nek.De nem cserélném le, ha egyébként jól be lehetne állítani az nV boxot.
Szóval első körben azért megköszönném, ha tudnátok segíteni a hibakeresésben, orvoslásban.
-
_Smooth
senior tag
Hude paprikás a hangulat itt az utolsó kommentekben. Persze át tudom érezni.
Mégis megkockáztstnék egy kérdést (pár év kiesett a HTPC-zés terén).
Tavaly vettem egy nVidia Shield Prót. Előző lakásban rádugtam a rendszerre és igen meggyőző volt. (Erősítő ugyanez, hangfalakban minimális változás, TV meg egy faék ambilightos Philips). A TV-N valahogy ki kellett kapcsolnom DV-t vagy csak annak valami kepkorrekciós marhaságát, mert a dolby vision UHD tartalmak átmentek szappanoperába. De onnantól jó volt.
Most beköltöztünk végre az új lakásba, el is kezdtem összerakni a minimozit; Pana 65HZ980E + Marantz SR5012.
A Shielden a legújabb kodi fut.Soha ilyen nem volt még, de most elindítok egy filmet és szaggat a hang meg "csattog"; elektromos kisüléshez, kontakthibához hasonló. Egyszer kiléptem, módosítottam az audio kimenetet (kodiról android (raw)-ra - nincs hdmi pass through), akkor megszűnt. Következő alkalommal megint volt. Megint megpróbáltam a fentit, hátha visszaált, vagy valami. De nem. Visszaraktam mégis a másikra és megint jó volt. Harmadik alkalommal nem segített. De volt olyan, hogy elindult a film és nem volt gond.
Használ bárki shieldet? Azon kodit? Van esetleg tapasztalat, ötlet, javaslat?
Esetleg egy jól bevált beállításra javaslat? (Kép/hang egyaránt)
Valszeg a TV-t és az erősítőt is kéne majd állítgatnom, de az itt off lenne :/ -
_Smooth
senior tag
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
beüzemeltem nemrég egy nVidia Shield Prót. Kodit használok rajta. Első tesztek, általános használat során nem volt panasz, sőt, kimondottan jól teszi a dolgát.
Azonban most próbáltam rajta pár új tartalmat, dolby visionnel. De baromi idegesítő a szappanopera effekt.
Egyszerűen sehogy nem tudok tőle megszabadulni. Már mindent is átállítottam 23,98 Hz-re, de nem számít. Ha kikapcsolom Shield menüjében a DV/HDR-t, akkor talán javul ez a helyzet, viszont fakul a szín, leesik a fényerő, trágya lesz a kép.
Nem lehet valahol ezt állítani?
Vagy szedjek inkább FHD tartalmat, aztán skáláztassam fel vele?
Köszi
UI: nincs borzalmasabb, mint tartalmilag teljesen hiteltelen, fiktív látványfilmet dokumentumként nézni. Csak Attenborough kommentárja hiányzik - még, ha köze sincs az F-18 super hornetek párzási szokásaihoz.
Vagy mint valami gagyi reality; Maverick és Rooster privátban fejtik ki frusztrációjukat a kamerába nézve, majd mosolyogva szavazzák ki egymást.
Aki kitalálta ezt a 60Hz marhaságot, annak a szilánkosra tört végtagjaival szúrnám ki a szemeit. -
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #52767 üzenetére
Hát én weben tudtam regisztrálni, be is tudtam lépni. Uátna se RPi-n, se PC-n nem ment.
Super subtitles nem kért bejelentkezést, de nem is működik egyiken se.
podnapisi működik csak, de kizárólag angol felariatot talál (amivel egyelőre elvagyok, de azért nem lenne baj, ha működne ez a funkció, ha már van benne) -
_Smooth
senior tag
válasz
SunMount3r #52764 üzenetére
Nem tudtam, köszi az infót. De egyelőre a problémám az, hogy nem is működnek. Kizárólag a podnapisi, de az se talál magyart.
-
_Smooth
senior tag
Próbáltam keresgélni itt a fórumon is, meg gugliztam leírásokat, de vagy semmit nem találtam, vagy csak régi leírásokat, amik már vagy nem vagy nem úgy működnek.
Gondoltam, használnám a kodit feliratkeresésre (évekkel ezelőtt működött is nekem), de egyszerűen nem akar menni.
Jelenleg 3 opció van fent (Opensubtitles.org, podnapisi.net és legendasdivix.com)... podnapisi keresgél, néha talál is, de csak angolt. Végülis megteszi, de előfordul, hogy vendégek miatt inkább magyar lenne preferált.
Opensub user/pwd-t kért. Regisztráltam az oldalon, ott be is enged, de kodin továbbra is azt írja, hogy üres vagy nem megfelelő. (próbáltam emaillel és username-mel is)
Legendasdivix is autentikációt vár.Ti mit és hogyan használtok erre a célra?
-
_Smooth
senior tag
Kodiban hangkimenetnél hogy érdemes beállítani a csatornaszámot? Van egyáltalán jelentőssége passthrough esetén? 7.1 erősítőm van, de csak 5+1 doboz van rákötve. Jelenleg 5.1-et állítottam be, csak megfordult a fejemben, esetleg emiatt kezelheti-e másként a kodi, küldhet-e mást az erősítő felé.
Bár, ha jól sejtem, akkor igazából csak fogja, átlöki a csomagot az erősítőnek, majd az feldolgozza saját kénye-kedvére. -
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #52732 üzenetére
Nem tudtam milyen rendszered van, de Kodit is írtam (LE esetén elég ott beállítani - amit írtam is).
Esetleg lehet, hogy linux nem talált drivert a kártyádhoz. LE-t én eddig csak integrált lapon próbáltam, ahol az intel IGP kreálja a hangot is az alaplapi HDMI-n keresztül.
De a lényeg, hogy akkor megoldódott a gondod (én alig vártam, hogy megszabaduljak a w10-től). -
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #52730 üzenetére
Ha minden kimeneten van valami hangkeltő, és ezek közül legalább egy működik is, akkor igen, legalább 2.0-nak kellene lennie. De ha az alapértelmezett kimeneted egy BT fejhallgató/PC hangszóró/vezetékes fülhallgató stb, de azokra semmit nem dugtál, mert a VGA HDMI-jén keresztül várod a hangot, akkor nem lesz ennyid se.
Kodiban is meg lehet/kell adni, hogy min keresztül menjen ki a hang (az alapértelmezetten, HDMI-n - ha eltér az alaptól -, alaplapi analógon stb). -
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #52728 üzenetére
Alapértelmezett audio eszköz a kártya? (vagy nem onnan viszed HDMI-n a hangot is?)
LE-re sztem nem fogsz tudni MPCHC-t telepíteni. Akkor inkább egy linux disztrót tegyél fel, arra húzz fel kodit (ha arra is szükség van) és mellé ezt is... bár én nem találkoztam még linuxos MPCHC-val.
-
_Smooth
senior tag
válasz
SunMount3r #52725 üzenetére
Cserébe (szükség esetén) elfér kisebb házban is, de ami nagyobb érv mellette, van integrált táp.
Ha még veszel egy picoPSU-t az ITX-hez, valszeg ugyanott leszel árban.Mivel európában eddig nem nagyon találtam, vagy ahol mégis, ott Ł150, így valszeg nekem is marad a sima ITX + a mostani pico.
Egyébként nagyon tetszős, keresgélek még kicsit.
Ahogy elnézem, egy kibelezett táp dobozában elfér, ha valakinek ilyen perverziója lenne
Illetve egyedi dobozkán gondolkoztam még párszor (brit telefonfülke, double decker, bogárhátú, fiat500 stb, amit ki lehet tenni a polcra és az asszonynak is tetszik).
Egy ilyen méretű lappal ez könnyebben kivitelezhető -
_Smooth
senior tag
-
_Smooth
senior tag
Hát nem győzött meg. Átállítottam, amit nem rég vettem csak észre.
Azért határozottan jobb lett, de csak örülnék neki, ha legalább ott a vetítő alatt olyan gép lenne, amin nem birizgálja az agyam folyamatosan, hogy vajon egy másik eszközzel jobb lenne-e.
Ráadásul vannak és valszeg lesznek is olyan tartalmaim, ahol mondjuk Atmost vagy DTS:X hangot tartalmaz. Akkor azt Pi-ról csak sima DD/DTS hanggal játszaná le? :/Illetve nem tudom, FHD anyagot fognak-e HEVC kódolni. Ha igen, akkor helytakarékosság miatt nyilván azt tartanék. Azzal meg az RPi nem fog megbírkózni.
Nem égetően sürgős lecserélni, egyelőre még próbálkozom a málnával, aztán majd meglátom.
-
_Smooth
senior tag
válasz
tupacamaru #52709 üzenetére
Ebben a pillanatban akartam rákérdezni
J4005-re mintha láttam volna ilyet, hogy HEVC 10bit támogatott.
Viszont DC csatis lapot kb egyáltalán nem találok, szóval marad a PicoPSU.Köszi
-
_Smooth
senior tag
Na sehol nem lehet már kapni Q1900DC-ITX lapot
Egy helyen találtam, de ott is tévesen volt már fent.Milyen ITX rendszerben lenne érdemes manapság gondolkozni?
Lehetőleg passzív hűtéssel és legalább PicoPSU-val lehessen üzemeltetni.
Mindenképp PC!Min múlik, hogy HD audio passthrough-ban támogatott-e? PC esetén már elég, ha HDMI van a lapon?
UHD (közép távon biztosan) nem szempont. Ettől még nem baj, ha már támogatja.
h265 hardveres támogatás jelenleg csak UHD esetén érdekes? Vagy várható, hogy a közeljövőben FHD (akár SD) tartalom és érkezik így? Melyik az a legkisebb CPU manapság, ami ennek eleget tehet?dVGA-ra nics lehetőség (igazán igény sem).
Esetleg egy A12-9800E, ami még szimpatikus lehet.Közben: bár nem vagyok oda ezért a márkáért, találtam náluk egy kellemes példányt.
Ez legalább integrált táppal rendelkezik, ha jól látom (DC csati van a hátlapon).
Egyelőre nem találtam hasonlót pl. Asrocknál (nem kell, hogy STX legyen, de max ITX). -
_Smooth
senior tag
B#sszameg!!! Efölött átsiklottam.
"To enable lossless decoding you must disable DD/DTS Passthrough. If you have these enabled then either the DTS core, or the 'hidden' secondary DD track will be used. "
Na mindjárt hazamegyek és ezt még kipróbálom.
Lehet, hogy azért tapasztaltam sokkal rosszabb hangot, mert sima Dolby vagy DTS vackot tolt át a HD PCM helyett.
Pedig már majdnem megrendeltem az új lapot, de akkor még elnapolom.Illetve RPi esetén Kodiban megjelent egy extra opció:
Resample quality általában csak min-mid-high szokott lenni, de nekem itt most megjelent egy GPU acc. is.
Ezt érdemes beállítani, vagy tegyem high-ra? Én valamiért azt feltételeztem, hogy a HW-es megoldás lehet a legjobb, de aztán lehet, h itt mégis a "sima" high lenne jó. -
_Smooth
senior tag
Nekem nincs gyakorlati tapasztalatom se madVR-rel, se UHD-val. De szerintem ez erősen beállítás függő is madVR esetén.
Esetleg ezt érdemes lehet átfutni, amíg nem kapsz más választ.
-
_Smooth
senior tag
Itt egy elég részletes komment ezzel kapcsolatban.
Két film esetén próbáltam ki, egyik esetén kevésbé volt észlelhető (és ezt néztük utána notiról is, ahol hasonlóan "gyenge" minőséget éreztem).
Elképzelhető, hogy az elsőként próbált példány pont egy 192kHz-es példány volt, majd megpróbálom visszakeresni.De majd kipróbálom újra olyannal, amit ismerek is korábbról, talán emlékszem, hogy szólt anno a PC-ről.
Az biztos, hogy korábban 50-60as (AVR) hangerőn is rendesen szólt, most ugyanehhez a szinthez kb 70-ig fel kellett húznom az RPi próbájakor.
(#52679) Patice
Akár az is lehet opció. Sajnos nem ismerem, milyen lehetőségeim vannak. Ezt a WebDAV-ot sem ismerem. -
_Smooth
senior tag
Esetleg LibreELEC-en (RPi) próbált már bárki ovpn klienst telepíteni/beállítani? Mert akkor - hogy ne vesszen kárba ez az eszköz - beállítanám apámnál a TV mögött. Ott HD audio nem szempont, viszont akkor az én tartalmaimat fogyasztaná, amihez meg kellene a VPN.
(#52674) hm15
Atmos nem kell, de sajnos érezhető volt a különbség True HD esetén, ezért is kezdtem el utánajárni a kérdésnek :/ -
_Smooth
senior tag
válasz
stigma #52672 üzenetére
Köszi szépen.
Mindenképp megvárom a többi választ is, ha lesz, bár én is az általad linkelt topikban olvastam, hogy csak ilyen formában "működik" RPi-n.A droidos eszköz pedig, amennyiben valóban viszonylag küzdelem mentesen felhúzható rá LE, akár érdekes is lehet. Ha tényleg tudja szépen, amire szükségem lenne.
Különben inkább PC. (+1 érv a PC mellett, hogy rá tudom akasztani a BD meghajtót is)Addig meg marad a noti :/
-
_Smooth
senior tag
válasz
stigma #52670 üzenetére
Szia, köszi a gyors választ.
Mindenképp kizárnám a "két rendszert egy eszközön" opciót. A dedikált NAS-t nem csak én használom és nem csak hálózaton belül. Az végre kezd összeállni, nem akarom bolygatni.Amennyiben nincs olyan kiegészítő az RPi-hez, amivel megoldható lenne, úgy valóban a 3. opció marad.
De az androidtól a hideg ráz. Tudom, hogy költségesebb lesz és többet fogyaszt, de akkor biztosan PC-t fogok összerakni.Most kipróbáltam notival. Nem volt meggyőző ez sem.
Korábban a Marantz kiírta a HD audiót is a listára, ha a "SOUND MODE" alatt a "MOVIE" gombot nyomkodtam.
Most csak virtual, dolby, stereo meg ilyen feliratok jelentek meg.
Ellenben itt már a Kodiban volt lehetőség a passthrough esetén HD-t is engedélyezni.Létezhet, hogy egy Fuji A514 (i3 ULV) se tudja?
-
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #52668 üzenetére
Oh basszus!! Most utánaolvasgatva azt találtam, hogy RPi kezeli ugyan a HD audiot (közben most látom, hogy az előbbi kommentben még tévesen is írtam: HD-MA és True HD-t akartam), viszont csak PCM-ben küldi ki
Hát ez most óriási csalódás. Van erre valami megoldás, vagy passzoljam el a Pi-t és vegyek/építsek egy új PC-t? :/ -
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
leváltottam a korábbi x86 alapú HTPC-t egy RPi-re (a Q1900DC-ITX ment NASnak OMV-vel).
Létezik, hogy RPi 3 B+ és az erre telepített LibreELEC 9.0 elmarad tudásban egy x86-os gép és az arra telepített, szintén LE rendszertől?A hanggal nagyon nem vagyok elégedett. Szól, szól, az összes hangszóróra megy hang, de valahogy mégis gyenge. Erősítőn a hangerőt is jelentősen emelni kell, meg mintha nem is HD audio lenne... hiába írja, hogy azt a sávot használja. Korábban a PC-n windows+Kodi-ról LE-re váltás után érezhető javulást tapasztaltam hangban, viszont az meg szinte folyton lefagyott.
Most beállítások közt passthrough engedélyezve, viszont csak néhány fül marad alatta a vevő kompatibilitásával kapcsolatban:
Dolby (AC3)
- Dolby (AC3) átkódolás engedélyezése
Dolby Plus (E-AC3)
és DTSÉs most nem rémlik, hogy korábban itt volt-e a HD-MA és DTS HD is, de talán igen.
Lehetséges, hogy RPi képtelen keresztül engedni ezeket?
Amúgy sok tekintetben gyérebbnek érzem a beállítási lehetőségeket.
Korábban, mintha lett volna több opció a képre is, most kb semmi, csak frissítési ráta. -
_Smooth
senior tag
OpenElec (Generic) 8.0.4 ment most fel nekem PC-re (X1900-DC), de időnként belefagy.
Próbáltam itt visszakeresgélni, de nem nagyon találtam hasonló kérdést.Van más is, aki nem RPi-n használja ezt a buildet és hasonló hibával találkozott? Érdemes lehet inkább egy LibreElec-kel próbálkoznom?
Előtte w10 volt fent (sz*r volt, de sose fagyott), azelőtt meg win8.1, azzal semmi gond nem volt, de felesleges már a windows.
Amúgy egy 64GB Samsung 830 SSD-ről fut most ez is.Film lejátszásakor (bár hosszan nem teszteltem még) nem produkálta.
De egyszer pl. zenét próbáltam lejátszani, akkor fagyott meg, előtte meg menüben állítgatás közben. -
-
_Smooth
senior tag
Akik itt Kodi v17-et használnak, maradéktalanul elégedettek vele? Nopláne Win10...
Nekem ez a windows verzió csak fejtörést okoz, amióta fent van. Hang tényleg jobb, meg szuper, hogy a spec kodival 3D is van, de ezen kívül csak szívás.
17-es kodi van már az RPi-n is. Mind a két rendszeren vacakol.
15-ös alatt már sikerült működésre bírni a cinema experience-t is, itt teljesen esélytelen.
Korábbi verzión kb minden remekül működött, itt szinte semmi. Nem szinkronizál a watchedlist addon, sőt, a HTPC-n hibát is dobál. Rendre megsokszorozza a filmeket (HTPC-n pl van egy, amelyik vagy 6szor szerepel egymás után a videotárban), de RPi-n is sok van 2szer.
Ha nyomok egy tisztítást, pillanatok alatt lefut és semmi nem változik. Ha manuálisan kitörölgetem, következő frissítéskor visszakerülnek.Találkozott már ilyenekkel bárki?
Elég bosszantó dolgok -.- -
_Smooth
senior tag
válasz
generic #46473 üzenetére
3,5"-osat még biztosan viszi
DC miatt kérdezed? Vagy mire gondoltál?
1db bármilyenméretűkapacitású merevlemezzel biztosan megbirkózik az a 65W-os táp. Induláskor vesznek fel csak viszonylag többet, utána nincs olyan vészes fogyasztása egy merevlemeznek.
Elvileg 2-vel is el kell induljon ez a rendszer, bár az már necces tud lenni. -
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #46432 üzenetére
Már párom is mondta, h most már csak fizetnünk kéne valakinek, hogy zacskóval zörögjön és hangosan nevessen
Amúgy CV-vel action is hozzáadható... pl. Philips HUE izzók vezérlése. Elindulnak a reklámok, akkor dimmeli egy kicsit, majd amikor visszaszámol, szépen le is veszi teljesen, hogy mire kezdődik a film, vaksötét legyen.
Nyilván nem így használnánk állandóan. De mikor vendégeknek vetítünk, akkor azért elég jópofa tud lenni
-
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #46430 üzenetére
Azért köszönöm, h megnézted.
Valszeg ejtem CE-t, nem tudok vele így mit kezdeni.
CV viszont egyelőre elég jól működik - bár messze nem tökéletes.
Felépítette a mappáit, be is húzgáltam mindbe a már összegyűjtögetett videoimat, de nem mindet játszotta le.
Először 1 random intrót, majd 3 random reklámot, 3 random trailert, 1 audiot és egy countdownt kellett volna lejátszania.
Na ezek közül sikerült 3 reklámot majd 3 trailert, aztán elindult a film.
Úgyhogy még bütykölöm :/(gondolom, lesz majd kérdés, minek raktam be reklámot
ezeket megelőzendő: 1, hangulat miatt... 2, ezek többnyire saját cégünk promó videói, illetve egyéb vicces reklámok)
-
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #46426 üzenetére
Ez lenne az addon.xml tartalma:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="true"?>
-<addon provider-name="Giftie" version="4.0.11" name="Cinema Experience" id="script.cinema.experience">
-<requires>
<import version="2.12.0" addon="xbmc.python"/>
<import version="3.3.0" addon="script.module.simplejson"/>
</requires>
<extension library="addon.py" point="xbmc.python.script"/>
<extension library="service.py" point="xbmc.service" start="login"/>
-<extension point="xbmc.addon.metadata">
<platform>all</platform>
<summary>Re-create a full movie theater experience.</summary>
<disclaimer>This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License *see license.txt</disclaimer>
<description>Play trailers, slideshows, intro videos, outro videos: To re-create a movie theater experience in the comfort of your home.</description>
<description lang="es">Reproduce Avances, presentaciones, videos de intro, videos de outro: Para recrear una experiencia como si estuvieses en una sala de Cine en la comodidad de tu casa.</description>
<website/>
<source>https://github.com/Giftie/script.cinema.experience</source>
<forum>http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=87563</forum>
<email/>
</extension>
</addon>
-
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #46369 üzenetére
Na megnéztem most újra, másik skinnel.
Dobott egy hibaüzenetet. Megnéztem a naplófájlt, ez állt benne:16:54:29 T:772 NOTICE: Thread LanguageInvoker start, auto delete: false
16:54:29 T:772 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
16:54:29 T:772 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned
the following error<--
- NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
Error Type: <type 'exceptions.ImportError'>
Error Contents: No module named settings
Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\#####\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinema.experience\addon.py", line 26, in <module>
from settings import *
ImportError: No module named settings
-->End of Python script error report<--Ha jól látom, akkor egy "settings" file-t hiányol, ami valóban nincs az adott mappában. De az addonon belül beállítottam mindent, azt miért nem exportálja? (vagy csinál vele, amit akar)
-
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #46369 üzenetére
Köszi.
Tegnap nem volt időm ezzel foglalkozni, és ma sem leszek otthon emberi időben.
Most megnéztem a videót... hát kb ugyanezt csináltam én is. Mármint trivia nekem nem kell (egyelőre), videók viszont lent vannak és a mappák is beállítva az addonban.
iTunes Trailers nálam stream és nem download, amúgy nem állítottam be semmit, amit ő sem.
Annyi, hogy nekem NAS-on vannak a mappák és kicsit más a struktúra meg a mappák nevei. De meglepne, ha ez lenne a gond - itt a videoban se olyan, mint a kodi wikis leírásban. (Ha meg csak helyi meghajtóról megy, akkor minden más eszközre is másolhatnám át őket? - mondjuk nekem ez csak vászonra kell, úgyhogy nem akkora dráma, de akkor ezt azért kiemelhetnék... hacsak nem futottam át rajta
Vagy létezhet, hogy csak bizonyos skinek esetén működik? -
_Smooth
senior tag
válasz
ttower #46366 üzenetére
Én ezek fényében nem igazán tudnék ellenérvet mondani... kicsit overkill is
(értsd: ennél joval gyengébb vasak is kiszolgálják az általad vázoltakat).
(#46367) Nerazim
Kissé off topic már - még akkor is, ha HTPC-hez keresed.
Amúgy meg erősen pénz- és igényfüggő, h merre indulj. Egy jobb PC hangszóró is jobban szólhat, mint a TV-d beépítettje, de azért még megmarad a kb 8-10k+ kategóriában. Következőnek talán egy soundbar jöhet még szóba, illetve komolyabb hangzás érdekében sztereo erősítő + (akár használt) hangfal pár.
Próbálj ezekre "szakosodott" topiko(ka)t keresni. -
_Smooth
senior tag
válasz
ttower #46362 üzenetére
Ez azért nagyban függ az igényeidtől is. A (HTPC-vel szemben támasztott) legáltalánosabb és legtöbb igényt kielégíti az általad írt proci. De azért nem mindegy, milyen anyaggal akarod majd táplálni, illetve szándékozol-e képjavító szoftvereket futtatni (bár utóbbi is inkább VGA erőforrásaira támaszkodna, ami viszont ebben az - amúgy nem kicsit csinos - házban nem fog elférni).
A két alaplap között én egy lényegesebb különbséget véltem felfedezni - de ez is attól függ, számodra ez szempont-e: MSI rendelkezik m.2 csatival.
Amúgy MSI lapokkal nem volt dolgom, azokról így nem tudok nyilatkozni, Asrockok viszont eddig mindig kiválóan működtek, sosem volt velük gondom.(#46363) pitepeti71
Jaja, ez a bajom nekem is
Akkor böngészem tovább a netet/videókat, ha lesz időm... aztán majd megosztom, ha találtam valami érdemit (hátha mást is érdekel - mivel én vásznon használom, így, különösen vendégek esetén, tök nagy hangulatot tud csinálni egy ilyen kis apróság). -
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #46356 üzenetére
Many thanks for your kind efforts
Igazából elég látványos hatása kellene legyen - filmek előtt intrók, trailerek kellene, hogy lefussanak (akárcsak a moziban), meg quizt is be lehetne állítani (ez inkább amerikában lehet divat).
De igen, nekem is ennyit csinál. Megadtam a file-ok elérésí útját, trailernek apple trailer stream beállítva, de mégse csinál semmit.
Találtam olyan videókat YT-on, ahol megjelent egy cinema play gomb is, de nekem még az sincs. Van, ahol meg csak simán playre kattintva indulnak ezek is a film előtt. -
_Smooth
senior tag
válasz
dave118 #46349 üzenetére
Hát pedig ilyen problémák kiküszöbölésére a PC a legalkalmasabb, talán. Az egyik legnagyobb előnye a HTPC-nek a MP-ekkel szemben.
De persze értem a problémád, én csak a saját preferenciámat tudom vázolni. Próbáltam régen én is DLNA és eszközökbe épített MP-vel is, de egyik sem volt igazán jó megoldás (számomra).
A nagy távolságra amúgy léteznek megoldások (pl egy-egy adaptert HDMI-n csatlakoztatsz a két eszközre, a köztes távot pedig egy "tetszőleges" - nem végtelen - hosszúságú patch kábelellel hidalod át).6.1 esetén az extra csatornád egy "hátsó center".
(#46352) dave118
RPi3 kb 16k-tól indul (új, csak alaplap - ehhez kell egy háttértároló: microSD kártya, USBs eszköz és egy microUSB-s táp)
Pi Zero meg 10k alatt marad, erre a célra az is elég, bár ott meg kell egy HDMI adapter is a fentieken túl.Telepítés nem ördöngősség. Célszoftver leszed PC-re, annak segítségével a megfelelő OS csomagot kártyára felhúz, gépbe berak, indít, Kodi beállít, örül és filmezget
-
_Smooth
senior tag
Használja itt bárki a Cinema Experience addont?
Valami lépést kihagyhattam, mert nekem nem nagyon működik (intro és egyéb videok mappában a NAS-on, trailerekre pedig almás streamet állítottam be).
Néztem lejátszás előtt az infon, nincs külön cinema play gomb, csak a szokásosak. -
_Smooth
senior tag
válasz
dave118 #46344 üzenetére
Már egy Raspberry Pi is képes SMB-n megosztott tartalmak fogadására/lejátszására (Kodi segedelmével, pl). Én inkább ezt vennék, mint MP-t... de ekkor még valszeg nem lesz jobb a hangminőséged.
Sokat dobna, ha egy HDMI-s (HD képes) erősítőd lenne, persze ennek is csak akkor van igazán értelme, ha túlnyomó többségben ilyen tartalmad is van.
Amúgy TV beépített lejátszóját nem ismerem, de valszeg a PC képes lenne azt felülmúlni - valóban, nem kis kábelezéssel. -
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #46332 üzenetére
Igen, azt írtam én is. Ha nincs smartphone a háztartásban, akkor valóban nem opció. De nekem már idősebb korosztályban sincs olyan ismerősöm, akinek ne lenne okostelefonja. Ha pedig azt tudja csak egy kicsit is használni, akkor egyszerűbb, mint egy vezeték nélküli billentyűzettel manipulálni. IMHO
De ahogy írtad is, személye válogatja (én csak, mint lehetséges variáns vetettem fel). -
_Smooth
senior tag
válasz
Celtis #46328 üzenetére
Monolith (#46326)
És egy Chromecast? (amennyiben van egy smartphone/tablet a háztartásban)
Nem belekontárkodni akarok, nem ismerem különösebben az eszközt és annak képességeit, de ha jól tudom, Spotify, Netflix elérhető droidra, HBOGO-ról nem tudok nyilatkozni (de a nevéből következtetve mobileszközökre szánt szolgáltatás), a saját telefonjukat/tabletjüket meg csak ismerik, csak könnyebb kezelni.
De ez csak egy ötletGyorsan rá is kerestem... $35 és minden alkalmazás szerepel a listán.
-
_Smooth
senior tag
válasz
papinkokusz #46323 üzenetére
Ha van erősítőd, ami ezt kezeli (és feltételezem, van, különben nem sok értelme van a kérdésnek), akkor HDMI-n keresztül passthrough-ban át tudod küldeni neki.
Ha jól emlékszem, akkor már egy HighSpeed (1.3/1.4 szabványú) HDMI is képes erre. HDMI 2.0 32csatornát támogat, 1.4-nél nem igazán emlékszem, talán 18 lehet a plafon - szóval az általad igényelt bele kell férjen. -
_Smooth
senior tag
Na ma felraktam w10-re az MVC Kodit... hát klasszisokkal jobb hang- és képminőség, brutál jó, hibátlanul működő 3D. Zseniális cucc!
Lesz időm, majd a többit is felhúzom 17-re, egyelőre már ennek is tökre örülök.
Köszi a tippet. -
_Smooth
senior tag
válasz
Patice #46282 üzenetére
Ez elég jól hangzik. A baj csak az, hogy egy NAS a "szerverem" - nem tudom, megbírkózna-e ilyen feladattal (egyáltalán elérhető-e ffp-re ilyen kodi).
Persze a jövőben tervezem szerverré átépíteni a jelenlegi HTPC-t és annak a helyére egy másik gépet összerakni. De ez még elég távolinak látszik jelenleg. -
_Smooth
senior tag
válasz
dunkel #46279 üzenetére
Köszi a tippet. Igazából a megtekintett állapot jelenleg az alap Kodiban is megvan, a NASon lévő MySQL adatbázisban tárolja is, szinkronizálja a többi, azonos főverziójú Kodit futtató eszközön is.
A problémám ezzel kapcsolatban most csak annyi volt, hogy egy eszközöm van, amin nem egyezik a Kodi főverzió (más adatbázist használna) és ha a többit is ezzel egyezőre frissítem, akkor ezek a kis pipák megmaradnak-e
Azért ránézek majd erre a Traktra, hátha érdekes extrákat tartalmaz számomra is. De alapból nekem a meglévő is elegendő. (csak ne kelljen 600 film és fene tudja hányszáz sorozatepizód esetén újra beállítgatni)(#46278) LógaGéza
A mySQL adatbázis adott a NASon. 2db Kodi 15 használja is, de a 3. eszközön 17 fut, így az kiesik (a régebbiek 95-ös verziószámú adatbázist használnak MyVideo esetén, míg a 17-esek már 106 vagy 107).
Ezeket is jó lenne szinkronba hozni, persze a 3D-nek is örülök. -
_Smooth
senior tag
válasz
LógaGéza #46275 üzenetére
Szuper. Viszont nem találok infót, hogy ez milyen adatbázist használ MyVideo esetén (többi nem érdekel, csak filmekre/sorozatokra használom)... vagy valamit félreértelmeztem - nem olvastam még utána a dolognak -, és ez csak egy kiegészítő csomag lenne egy telepített Kodi mellé? Csak mert, ahogy átfutottam gyorsan, nem igazán láttam Kodi főverziót megemlítve.
(#46274) szabi__memo
Intel IGP (4th gen i5) volt benne. -
_Smooth
senior tag
válasz
LógaGéza #46268 üzenetére
Ez a W10es kombó érdekesen hangzik, teszek egy kísérletet. FP3D már kodin belül megy ebben az esetben? Vagy csak a win miatt írtad így?
És köszi az addon tippet is, ezt mindenképp feldobom.(#46269) Patice
Így van, ennyi lenne csak a cél(mármint, hogy a 3 eszköz ugyanazt az adatbázist használja - ha megnéztünk valamit vásznon, azt jelezze a listán akkor is, ha a hálóban bogarászunk és vica verza, illetve, ha nappaliban már megcsúsztunk időben és inkább a hálóban fejeznénk be, akkor erre is legyen lehetőség - az is előfordul néha, hogy hálóban nézek valamit, párom már feküdne, akkor notin tudjam folytatni)
Nem bonyolult és nem nagy művelet, csak nem tudtam, melyik irányba érdemes változtatni ehhez.BTW egy újabb megoldandó probléma jutott eszembe. Amióta adatbázis van, azóta a két 15-ös eszköz közül csak a noti végez új tartalom keresést. Elérhető valahogy, hogy a többi is foglalkozzon a témával? Így most jelenleg mindig be kell lőnöm először a notin a kodit, hogy utána az RPi is lássa. Ami persze egyrészt szuper, mert ha ez már megtörtént, akkor ott azonnal meg is jelenik. Másrészt viszont kissé körülményes.
(#46267) szabi__memo
Pont úgy, mint HDMI esetén. Nekem pl. céges notin is DP volt (ráadásul mini), minden formában hibátlanul vitte a képet és hangot (normál DP-re alakítva, dokkoló normál DP-jén keresztül, HDMI-re alakítva) is. -
_Smooth
senior tag
Külföld miatt most egy év kiesett (ami számítástechnikában egy fél emberöltő
), így elmaradt némileg infók tekintetében.
Kicsit szeretném jobban összehangolni, optimalizálni az otthoni eszközöket, ha majd lesz egy kis időm rá.
Jelenleg a nappaliban egy Asrock Q1900 alapokon nyugvó HTPC, egy notebook és a hálóban egy RPi2 futtat Kodit (OE-t). Adatok NAS-on, adatbázissal.
HTPC-n korábban 16-os Kodi volt, most lecseréltem, de 15-öst nem találtam, így 17 ment fel.
RPi2-n OE 6 van (15-ös kodival) és a notin is 15-ös fut. Ez a kettő így szinkronban is van az adatbázist illetően, a 17-es értelemszerűen (az előző Kodival is) már kiesik ebből.Mi lenne a javaslat? Vadásszak le valahonnan a HTPC-re is 15-öst (amúgy nincs gondom ezzel a verzióval, de tetszik a 17-es is), vagy cseréljem a másik két eszközön az újabbra?
OE-ből (vagy LE, nekem mindegy, amelyik épp jobban teljesít) van már egyáltalán olyan verzió, amin Kodi 17 fut?
Ha mindegyiken 17 fog futni, akkor a jelenlegi adatbázist teljes egészében bukom, építhetem fel újra? (gondolom, a config fileokhoz nem kell nyúljak, azok alapján újra automatikusan generál egyet) DE megtartja az összes adatot? Legnagyobb kérdés nekem a "megtekintett" jelölő. Ha jól sejtem, ezt nem fogja exportálni - vagy tévedek és benne lesz az .nfo file-ban?Gondolkozom, hogy a PC-re is OE/LE-t tegyek, bár akkor a framepacking 3D-t bukom (persze PDVD amúgy is idegesítően működik, lehet, hogy erről végleg le is fogok tenni). Bay Trailen mi a helyzet most kép/hangminőség tekintetében ezekkel au OS-ekkel?
-
-
_Smooth
senior tag
válasz
cinemazealot #46131 üzenetére
Igazad lesz, ez valamitől még függhet, mert valóban ott van.
Tegnap este csak notin meg az RPi-n ellenőriztem (és mondom, angol leírások mellett szereplő képeken se volt ez az opció, pedig alatta szövegesen részletezte), a projektort ezért nem akartam bekapcsolni.
De ma ránéztem TeamViewerrel és valóban ott van ez az opció, de be is volt kapcsolva és HDMI-n keresztül az erősítő volt megadva a továbbítási eszköznek. (amúgy ott - ha jól emlékszem - 16-os Kodi van, notin és RPi-n meg 15, ráadásul nem is a gyári skin... de azt le fogom cserélni, vannak vele azért gondjaim).
Szóval rosszul emlékeztem, ellenben be volt kapcsolva, úgyhogy nem ez lesz a gond :/ -
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #46123 üzenetére
Na ezaz, ilyen opciót nem találtam. Angol leírások is írnak ilyenről, de még a mellékelt képen se szerepel ez a menüpont.
Annyit tudtam állítani, hogy hangeszköz kimenete (DIRECTSOUND és WASAPI - és ezekből is hangszórók, HDMI, default). Na én ezt próbáltam HDMI-vel (meg defaulttal is) DS és WASAPI verzióban is - bár azt találtam, h a WASAPI nem kódol, csak kitolja - de nem volt változás :/
Másik két említett program esetén meg simán hallható a váltással. És nem is nagy gond MPC-HC-n lejátszani, de azért van pár remek kényelmi funkciója Kodinak, amit szívesen használnék. -
_Smooth
senior tag
Jó ideje futtatom már a htpc-n a kodit win8.1 alól. Gyakran voltak problémáim (főleg win beállítások miatt) képpel és hanggal is. Pl. időnként csak úgy magától átállt a win 2.0-ra. Erre az okra nem is nagyon gyanakodtam, mivel Kodiban azt állítottam be, küldje direkt az erősítőre a hangot. 5.1-re visszaállítva jelentősen javult, de igazán elégedett valahogy sosem voltam. Most viszont kipróbáltam MPC-HC és PDVD-n is, ahol be tudtam állítani, h win dekódoljon, vagy az erősítő. Ég és föld a különbség a két beállítás közt.
Kodiban mit nem állítok be jól, h mégis windowszal dekódoltad? Hogy vehetném rá, h csak simán lökje ki az erősítőnek? -
_Smooth
senior tag
Ha ez bug lenne, akkor az mindenkinél kellene, hogy jelentkezzen, aki azt az adott verziót használja.
Én 4 egymást követő verziót próbáltam/használtam eddig és sose szaladtam bele ilyen hibába (ami persze továbbra se jelenti, hogy ne lehetne, csak engem meglepett) se PC-n, se RPi-re szánt OE-ben.
Egyébként a filmekhez mellékelt dolgokat én se szedem le (se .nfo-t, se trailert, se képeket). -
_Smooth
senior tag
válasz
#48613632 #41362 üzenetére
Milyen torrentklienst használsz? Én azon belül (transmission, de uTorrent is tud ilyet) szoktam átnevezni a letöltött tartalmat - sőt áthelyezni is, ha szükséges - így megmarad a seed is.
Miért port.hu-t használjátok? TMDb is tud magyar címeket/borítókat, ha arra lenne szükség. Csak állítsd be elsődleges nyelvnek a hu-t.
-
_Smooth
senior tag
válasz
asanotadanob #41359 üzenetére
Ha jól tudom, akkor azt .nfo-ból ki tudja nyerni.
De igen, ezzel én se foglalkoztam, az nekem sincs. Viszont a film infóval sosem volt gondja. -
_Smooth
senior tag
Ezen az ISO kérdésen/problémán meglepődtem.
Nekem hibátlanul vitte a 13-as, 14-es és most a 15 és 16os verzió is.
Ha megfelelően van elnevezve (nekem minden film külön mappában, mappának pedig eredeti filmcím és zárójelek közt a release date), akkor ISO-t se kezeli másként, mint a többi file-t. Simán berántotta a képeket, infókat hozzá, és ugyanolyan gördülékenyen játsza is le. -
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #41263 üzenetére
Sajnos én se találtam több, relevánsabb infót. Nekem is fura volt, elsősroban én is a lapnak tulajdonítanám ezt a funkciót.
De a lapon keresztül éppenséggel a merevlemezek is kommunikálhatnak egymással (most így nehezen tudnám ezt elképzelni), illetve kaphat infót a BIOStól is, hogy hanyas számú SATA csatlakozóra van kötve.Ennek ellenére inkább azt tudnám elképzelni, hogy a wikin is elírták, és bizonyos (szerver) lapok esetére gondoltak, nem szerver merevlemezekre.
(#41260) sb
Ebben az esetben a 90W-os is szűkös lehet (vagy éppen elég, ha a csúcsot is vesszük), ha a RED-eken mért 1.6A-t nézzük. -
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #41246 üzenetére
Biztos, hogy ez alaplap függő? Nekem a nagy gépben WD RE (Raid Edition, nem RED) merevlemezek vannak, és ott pl. biztosan egymás után indulnak - a lapon nem rémlik, hogy lett volna ilyen opció, vagy akkor azalpból be volt kapcsolva.
SATA wiki:
"Néhány, elsősorban szerverekbe szánt merevlemez támogatja a késleltetett indítást, azaz, hogy a rendszer indításakor ne egyszerre, hanem egymás után induljanak el a merevlemezek. Sok egyszerre induló meghajtó ugyanis nagyon leterheli a tápegységet, mivel a merevlemezek elinduláskor a tányérok felpörgetéséhez nagy áramot vesznek fel."
Ha jól tudom, a RED kimondottan szerverekbe/NAS-okba szánt széria.De ha tényleg nem lehetséges ilyen formán, akkor mea culpa.
(#41258) pszihopata85
Én egyelőre nem találtam infót, hogy hány ampert ad le azon a 12V ágon a pico. -
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #41237 üzenetére
Na megtaláltam.
WD RED induló áramfelvétele: 0,8A az 5V ágon és 1.6A a 12V ágon. (ez kb 23W)
Hirtelen soknak hangzik, de ha jól tudom, akkor a gép egymás után indítja a merevlemezeket, nem egyszerre.
Szóval a 65W még elég is kell legyen a korábban írt kritériumoknak. (kis túlzással még a fele is)De javítsatok ki, ha tévednék!
-
_Smooth
senior tag
Részben igazad van.
De csak egy elemét nem tudja használni, és azt is pénzzé lehet tenni.
A lap megmarad DC-snek.Amúgy meg egy picoPSU-val se biztos, hogy olcsóbban jönne ki, ATX/SFX tápokat meg én is kerülöm, ha van rá mód.
------------------------------------------------------------------------------
Egyébként a merevlemezek is csak felpörgetésükkor van/volt nagyobb felvételük (nem tudom, jelenleg hogy állnak ezen a téren főleg ezek a fogyasztásra kicsit jobban kihegyezett 5400as Green meg Red verziók - és más gyrátók ezekkel egyenértékű darabjai) - ha már használatban vannak, onnantól a 65-ös táp is elég.Asustor AS 3102T (N3050+2GB RAM+2×2TB RED):
"FogyasztásAz AS3102T a két darab 2 TB-os WD RED merevlemezzel felszerelve 13,8 wattot fogyasztott üresjáratban, a merevlemezek lekapcsolásakor pedig 7 watt környékére csökkent ez az érték. Fájlmásolás és/vagy multimédiás tartalmak fogyasztása közben 14-18 watt közötti értékeket mértünk, de maximális terhelés alkalmával sem láttunk 20 wattnál magasabb értéket a műszeren. Kikapcsolt állapotban 0,6 watt volt a fogyasztás."
Ha felpörgetéskor ennél még mindig jelentősen magasabb fogyasztással bírnak, akkor is kérdéses lehet még, mit bír csúcson a táp.
-------------------------------------------------------------------------------Persze, én se kockáztatnék, inkább csak eszmefutattás.
De mindenesetre nem vetném el a DC-s lap ötletét csak azért, mert cserélni kell a tápot.Szerk:
Ezek a RED-ek amúgy se túl éhesek... de egyelőre nem találtam olyan adatot, hogy mennyivel indulnak. -
_Smooth
senior tag
NAS-nak se hátrány, ha halk... feltéve, hogy olyan helyen kapott helyet, ahol ez szempont lehet. Továbbá a 6W TDP se mellékes.
Asustornak van hasonló (3050-es SoC) NAS/MP kombója kb 90k környékén, és az csak 2 lemezes.Én is a jelenlegi Q1900DC-ITX-emből tervezek majd a későbbiekben NAS-t építeni (kiváltandó a jelenlegi gyengécske kis kétlemezes célhardvert), helyére pedig majd valamit újítok HTPC számára.
Nekem szerencsémre eleve 90W-os kocka van mögötte. -
_Smooth
senior tag
-
_Smooth
senior tag
Ezzel mi is így vagyunk. Minden kedvenc film megvan DVD+BD is, és nagyon sok film legalább DVD-n, ezért van is egy BD meghajtó a HTPC-ben. De talán 3-4szer használtuk tavaly 3D miatt meg 2szer ismerősök által hozott lemezhez.
Amúgy rühellem a lemezekkel való babrálást, ezért inkább leszedem őket (persze, tudom, lemezről is csinálhatnék "archiválást", de sokkal macerásabb és időigényesebb), így aztán NAS-ról behúzza Kodi, ott szépen rendszerezve megtaláljuk és egy kattintással indítjuk.
Nem tudom, lehet-e valahol eleve letölthető verzióban vásárolni, de valszeg akkor se élnék vele, mert szeretem őket fizikai valójukban kitenni a polcra -
_Smooth
senior tag
Sasold meg ezeket is.
4GB RAMmal és 500GB HDD-vel kb 60k.
BD3D, 23,976, HD audio is megy gond nélkül és rendkívül kis méret.Ja most látom, hogy közben nálam kiesett pár későbbi komment és már a lemez meghajtó is szempont.
RPi2 elvileg tudja a BD3D-t, de ha jól tudom, nem ISO-ból. Úgy nekem sem igazán akarta, de csak próba után bukkantam rá, hogy MKV-ba ként konvertálni.
Viszont nem tudom, kezel-e USB-s külső BD meghajtót.Ahogy láttam, N3150 is felmerült. Ha jól emlékszem, ezzel voltak BD3D problémák (vagy, ha le is játszotta, akkor HD audiot nem tolt ki).
-
_Smooth
senior tag
BTW, azt megnéztétek, van-e egyáltalán HDMI 2.0 bemenet a TV-n?
(kicsi a valószínűsége, hogy nincs, de nem kizárt - és akkor meg aztán tényleg vagy teljesen felesleges ilyen kártyában gondolkozni, vagy olyat kell keresni, amin DP kimenet van - ha jól tudom, talán Panának van olyan UHD TV-je, amin HDMI "csak" 1.4, ellenben van rajta DP) -
_Smooth
senior tag
Ezért írtam, hogy a kérdés az, mivel szeretné etetni. Jelenleg nem érdemes még extrákat elcsattintani hardverbővítésre.
Tartalom csak elvétve, de kisebb megjelenítőn, viszonylag nagy távolságból még értelme sincs.
Persze, ha mindenáron HVEC demokat akar nézni 60"-on 2m-ről (vagy 40"-on 1-1,5m-ről), akkor nincs mese, mehet be mellé a 950-es.
(érzésre nekem ez most olyan, mint benchmarkokra építeni gamerPC-t)Eszem ágában nincs mások TVzési szokásain rugózni, csak egy nézetet próbáltam vázolni.
Amikor már értelme lehet a bővítésnek, akkor már lehet, hogy lesz nagyobb választék, olcsóbb alternatíva stb.
Én inkább kivárnék még. -
_Smooth
senior tag
válasz
eastsider #41074 üzenetére
Én nem a gyárit használom.
ffp került fel és arra ment Transmission. Az így remekül használható.(#41077) pszihopata85
Akkor arra inkább JBOD (bármikor bontható)
SSD-t illetően pedig teljesen igaz. Ha nem akarod mindenáron felhasználni, akkor a merevlemezen is elvan a rendszer. (SSD-t többen csak a mozgó alkatrészek, zaj, hő, esetleg magasabb fogyasztás kizárása miatt használunk HTPC-ben, nem a sebesség az elsődleges szempont - de Neked itt amúgy is lesz benne rögtön 4 merevlemez + ventik + táp és a saját ventije)(#41092) srich
Attól függ, mivel szeretné etetni. UHD 30Hz-ig (4k-t 24Hz-ig) támogatja az 1.4 HDMI is. Amíg csak ilyen filmeket néz, nem hiszem, hogy szükséges lenne VGA-val bővítenie (pláne, hogy egyelőre csak h264 kódolással jöttek ki tartalmak - ha jól tudom).Amúgy - csak kíváncsiságból - mekkora TV és milyen messziről nézi?
-
_Smooth
senior tag
válasz
eastsider #41072 üzenetére
Nekem is kb ez a felállás a hálóban.
NSA320S (gyengébb az általad kiszemeltnél, viszont, amikor vettem, majdnem feleannyiba került) + RPi2 (CEC tényleg baromi jó).
Nappaliban meg az aláírásomban szereplő lánc, szintén a NAS-ról táplálva.WD RED-eken gondolkoztam én is, bár egy green már adott volt. Aztán végül győzött a költségvetés, és megtartottam a meglévőt, majd a második is green lett. Fejparkoltatást kikapcsoltam, bár transmission folyamatosan használja.
-
_Smooth
senior tag
válasz
pszihopata85 #41070 üzenetére
Rendszerhez az SSD jobb (szerintem Patice is arra gondolt). RAID0-t én is felejteném, viszont korábbi javaslattal ellentétben én inkább a RAID1-et hagynám meg belsőben és az egyik 3TB-st tenném USB-re. (de ez majdnem egyéni preferencia)
SMB jó az összes wines gépnek, DLNA miatt írta Patice, hogy sok TV nem kezeli - viszont Te HDMI-n akarod áttolni a képet/hangot a TVre, így ez még csak véletlenül se szempont.
Amúgy a z906 nagyon máshogy/máshol van elhelyezve, mint a TV? Filmek hangját miért a TV-re küldöd?
Egy jó hangkártyával még akár a HD audiot is kiküldheted rá analógban (bár nem tudom, van-e most olyan kártya, ami képes feldolgozni a HD-t).Egyébként mindkét lap elegendő lehet a vázoltakra.
(kivéve, ha esetleg BD 3D-t is szeretnél - ahhoz inkább az AMD) -
_Smooth
senior tag
válasz
eastsider #41055 üzenetére
miniDLNA majd akkor lesz érdekes, ha esetleg az otthoni hálózatodon kívülről szeretnéd elérni a tartalmat.
SMB vs NFS: ha RPi + wifi marad, akkor lehet, érdemesebb lenne inkább NFS-sel próbálkoznod. Nekem hibátlan az SMB is, de én köldökzsinorra kötöttem a kis málnát. -
_Smooth
senior tag
válasz
Spuri2000 #41050 üzenetére
Hát, ha nem teljesen kivitelezhetetlen, én is inkább a vezetékelés híve vagyok.
De a wifije önmagában elég a legnagyobb FHD tartalmaknak is, a Pi pedig kábelen szintén tudja (még akár a BD3D-t is). Hogy egy 5G stick-kel mit tud kipréselni, az egy próbát megérhet, bár nem hiszem, hogy kifogna rajta.Ha mégis, akkor esetleg egy ilyet megpróbálhatsz még, eastsider.
Amennyiben a lan kábel behúzása tényleg teljesen kivitelezhetetlen. (bár akkor a HTPC-s torrentezés is wifin ment volna?)Ha igen, akkor ezzel a PowerLAN szettel összegben már ott vagy, hogy PC-t összerakni érdemesebb lehet, mint lejátszó + NAS (legalábbis, ha a NAS egyetlen egyéb funkcióját/lehetőségeit se használod ki - pl. miniDLNA, privát felhő, stb)
-
_Smooth
senior tag
válasz
eastsider #41042 üzenetére
Ha notival nem volt gondod, akkor valszeg más eszközzel se lesz.
Nekem 2.4GHz-et támogatnak az eszközök, amikkel wifire kényszerülök. Itt még néha a spotify is képes megakadni standard qualityn, olyannyira szennyezett a környék (társasház). Ismerősömnél ugyanazzal az eszközzel 50GB BD ISO hibátlanul ment wifin + widivel ki a képet a TVre. -
_Smooth
senior tag
válasz
eastsider #41026 üzenetére
Egy olcsóbb alternatíva lehet Raspberry Pi2 + egy olcsóbb 2lemezes NAS kombó (RPI2 kb 16k, bár az általad írt igényeknek a Pi Zero is elég + kb 20-28k egy NAS). Akár 40 alatt kijöhet.
Én hálóban a Pi-t simán a TV mögé rejtettem, így külön házra se költöttem hozzá.
Letöltést és hálózati megosztást pedig egy Zyxel NSA320S végzi (2×2TB WD green belül és egy 2TB MyBook USB-n).Ha azonos Kodi verziót használsz pl a notin és a Pi-n is, akkor van lehetőséged a NAS-on SQL adatbázisban kezelni a videotárad, így mindkét eszközön ugyanazt fogod látni. Megtekintések és lejátszási állapot is. (pl. TVn elkezdtek nézni valamit, de már az ágyban fekve notin akarjátok befejezni - ugyanonnan tudod folytatni, ahol abbahagytad a másikon).
A fent említett NAS nem egy erőgép, és az adatbázis létrehozásával be is lassult. De ha már elindult a film (akár egy BD ISO 3D), nem szokott problémázni - pedig jelenleg kb 330 torrent fut. -
_Smooth
senior tag
válasz
jézusom #40997 üzenetére
Tudtommal HD audiot 3féleképpen lehet kiküldeni:
Digitális esetén csak HDMI játszik (SPDIF nem elég erre), ahol 1.1-gyel a forrás dekódol és az AVR végzi a DA konverziót. 1.3-tól már a dekódolást is az AVR fogja.
Analóg esetén pedig a forráson a kódolás és a DAC is. Emiatt érdemes jobb minőségű Jack-RCA kábeleket keríteni (és minőségi hangkártyát). -
_Smooth
senior tag
Igen, sajnos. Van LP single slot, de az meg nem 750. Valszeg az tévesztett meg, hogy dizájnban ugyanazt a hűtőt láttam rajta, mint a kisebb kártyáin (amin egész slim hűtő volt), csak mivel pont felülről fotózták, nem látszott annak vastagsága.
Hát elég cumis helyzet, de még mindig jobb, mint egy notebook esetén. -
_Smooth
senior tag
válasz
zenwalk #40920 üzenetére
A többiek által javasoltak mellé alternatívaként: [link]
A gép kicsi, a benne lévő hardver elegendő BD3D-re és HD audiot is támogat.
4GB RAM és 500GB HDD van az árban. Ha a merevlemez kevés (lesz), akkor vagy cseréled benne (akár később), vagy bővíted egy USB3-as külső merevlemezzel.
De indulásnak talán jó lehet, még ha kevésbé is fér most bele az általad megszabott keretbe, ellenben pár használt vassal.
Azokkal szemben +előny, hogy a táp házon kívül van (és annak sincs extra zaja).Illetve még egy fontos kérdés/szempont, ami nem merült fel, ha jól látom.
Mire akarod kötni? A TV, mint megjelenítő, rendben. De a hangot is oda akarod kiküldeni? Vagy van valamilyen hangfalszett/házimozi rendszer is? (HDMI bemenet van-e az erősítőn - amennyiben van erősítő). -
_Smooth
senior tag
válasz
_Smooth #40757 üzenetére
[link]
Nem volt időm átolvasni, de az egyik modell biztosan rendelkezik HDMI2.0 kimenettel.
A Brix GTX Pro esetén nem vagyok biztos (de a 3 mDP és 2 HDMI közül egy igazán ready lehetne - főleg egy 950M-mel a fedélzeten... persze, ezt "gamereknek" szánták, ott meg nem szempont egy mobil kártyával az UHD@60fps) -
_Smooth
senior tag
[link]
Nem emlékszem, h linkeltem-e már, vagy csak akartam (bár most nem találtam).
De játék helyett madVR pártiaknak lehet érdekes alternatíva az AMD apui mellett. -
_Smooth
senior tag
válasz
Patice #40698 üzenetére
Jó cucc! Későbbiekben szerver számára gondolkozom ezekben (eddig a q1900TM volt szem előtt).
Amúgy lejátszónak érdemes lehet nézegetni a kész gépeket is.
Ugyanebben a webshopban szemezgettem múltkor. Gigabyte brix-ek meg Asrock beeboxok. J1900 alapokon 4GB RAM + 500GB HDD a giga kb 60eFt (kis házban, készre szerelve, táppal). RAM és HDD nélkül meg talán 45-47k körül volt. Ha valakinek nem kell merevlemez (akad otthon, vagy usb kulcsról futtat OE-t), akkor egy 2GB SODIMM-mel megtoldva kb 50-52eFt környékén kihozható a HTPC-je (ami win alatt még BD3D kompatibilis is). -
_Smooth
senior tag
Én azért egyelőre (HTPC lévén) nem esnék kétségbe attól, hogy nincs HDMI 2.0 a lapon.
A 24Hz-es UHD filmeknek (én pl. nem futottam még bele 30+os anyagba - bár talán a hobbit az 48(?)) elegendő lesz az 1.4, de a szabvány előírásai szerint még a 30Hz-esnek is elég kell legyen - kábelből meg bőven akadnak már 18 meg 21Gbps sávszélességűek, tehát, ha a lap kiadja azt a 10Gbps-t, az át is fogja vinni.De tény, hogy ahogy írtad is, egy ilyen lap kevésbé időtálló - ki tudja megmondani, mi lesz jövőre (vagy akár csak idei második félévben).
-
_Smooth
senior tag
Ezt én nem vitattam, csak az a kérdés, szükséges lesz-e.
OP VGA nélkül szeretné megoldani - legalábbis az egyik kérdése ez volt.
Ha megjelenik tavasszal, vagy nyáron egy olyan SoC, ami kb 10W TDP-vel (de legyen 20-30-40W) képes lesz önmagában, akár passzívan az UHD tartalmak megjelenítésére, akkor bizony _én_ a hajamat tépném, hogy most meg vettem egy 950-es szettet. (pláne, hogy jelenleg még szinte ki se tudom használni - és nem csak a megjelenítő hiánya miatt)
-
_Smooth
senior tag
válasz
Yodafon #40647 üzenetére
Jelenleg, megfelelő források hiányában, nem sokat tudni az UHD valós igényeiről.
De feltételezem, nem játékra szánod.
HDMI 1.4 követelmény (többek közt): UHD/30Hz és 4K/24Hz. És ezek az anyagok egy 10Gbps kábelen át is mennek.
Mivel a mozifilmek többsége 30Hz-ig UHD-ban jelenik meg, így a HDMI miatt nem kell aggódni.
HDMI 2.0 követelmény (többek közt): UHD/60Hz, illetve 24Hz-es UHD 3D.Az említett lapon még nem 2.0 csatlakozó van, ezért írta PuMbA, hogy nem időtálló.
De 24 vagy 30Hz-es film esetén nem kell, hogy szűk keresztmetszet legyen. A hardver pedig meg kellene birkózzon a dologgal. Viszont, mint írtam az elején, még nem sok infó van, főleg h265-öt illetően.Egyelőre - ha nincs semmilyen vas, amivel kibekkelhetnéd addig -, érdemesebb lenne egy olcsóbb integrált lappal indítani, amin kicsi a bukta váltáskor, vagy ahogy PuMbA is írta, egy egyszerű, de bővíthető konfig - aztán a megfelelő VGA-val, vagy esetleg procival kiegészíteni, amikor már bővebb infó is lesz ezekről, illetve komolyabb igény is lehet rá.
IMHO: jelenleg a 3D-nek nagyobb létjoga van - főleg TV-k, és FHD vetítők esetén - mint az UHD-nak. Mégis előbbit temetik a legtöbben, utóbbira meg úgy pörgött rá mindenki, mintha ezen múlna az élete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged