Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Ribi #37336 üzenetére

Nekem volt talán itt a topicban mérésem tápok kapcsán.
    Nem pico, hanem egy LR1106-os paneltáp ill. Modecom házak beépített tápjai. Külsőben Modecom ill. LC-Power. Ezen kívül pedig SFX-ben Modecom és Seasonic.

A külső kockák között is volt mérhető különbség, de csak pár Watt. A panel vs SFX között csak terhelés alatt volt nagyobb különbség. Idle, 15-20W környékén talán 3-4W, 60-80W körül pedig már 6-8W. Annál nagyobb volt a két, minőségben eltérő SFX között. Ott idle/load is még rájött +5 ill. +10W emlékeim szerint.

A Seasonic SFX ethát elég jó hatásfokú volt, halk is és itt aprón régen 3-4k-ért vesztegették, tehát bármilyen paneltápos megoldásnál jóval olcsóbb és elég jó.

De ha kell a csend és az a pár W is számít (nem az áramszámla miatt, hanem a hűtés kapcsán) akkor én azért egy paneltápban gondolkodnék mindenképp egy HTPC-hez. 7200-es HDD ezekbe ritkán kerül és 1-2 5400-est egy halk SFX is túlzúg. Főleg kis/rosszul szellőző helyen. Helyből sincs elég ITX-ben, ezért is kár pazarolni SFX-re.

Én praktikussági szempontból HTPC+NAS kombóban gondolkodom, de eddig ezekkel a paneltápokkal nem volt bajom SSD+3x3.5" Green HDD-vel sem. Pedig a proci is jobban eszik (Llano).

Új hozzászólás Aktív témák