Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Műholdaktól is képes segítséget kérni az Apple Watch Ultra 3
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco F7
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beencee
őstag
Tulajdonképpen a touch-screen volt a vészesebb, de leírom részletesen is majd. Ha minden igaz, a héten kész lesz a káva teljesen, akkor megcsinálom a fotókat és megírom a projektet büszkélkedésképpen
Szóval a képernyő: egy 12,1'' TORISAN SANYO TFT, ELO USB Touchpaddal, itt vettem atuci kollegától [link] megfelelő alku után. Ez egy szereltebb darab volt, mint a topikban a képen, ezen egy alu alapra fel volt szerelve minden. Én ezen alakítottam, rákerült az egész egy bükk bútorlapra (bükk a konyhabútor), most készül hozzá a bükk keret, az egész felfogatva a konyhaszekrény felső részéhez, forgathatóan, állítható dőléssel.
A gép: gyakorlatilag az itthon talált elfekvő darabok, kiegészítve innen a PH-ról:
- HP Brio ház, moddolva hátra egy Zalman F2-vel 5V-on, illetve a 90W-os (!!) tápban egy Silentblade, kapcsolókivezetés hátra a touch-screennel való bekapcsra
- Gigabyte GA-7ZMMC mATX alaplap, benne 1,3GHz Duron, rajta egy leszabályozott Zalman CNPS7000Cu, 512MB SD-RAM
- 3Com hálókártya, egy Terratec 512i Digital hangkari, Hauppauge PVR-150 TV kártya távirányítójával, MSI MX440 64MB passzív videokari (az alaplapi kép szar volt, csakúgy, mint a hang)
- valamilyen CD-ROM, 20GB Hitachi notivinyó, hasonló gumis felfüggesztéssel, mint a HTPC-mben, Creative Wireless 6000 bill+egér
A ház elrejtve a bútor mellett, bill+egér a fiókban (ezek ritkán kellenek).
Hang: Logitech X-230. A jobb és bal hangszóró felfúrva a szekrény alá a falra, a mélysugárzó szintén rejtetten a gép alatt.
Oprendszer: XP Home
Front-end: Természetesen Meedio, erősen moddolt Meellow theme, Mattahan Umicon ikonok [link] és egy zsák plug-in, a részletes leírásban majd kifejtem, leírom, lesznek screen-shotok. A műsorokat természetesen a home-serverről veszi a cucc az otthoni hálózaton keresztül, a helyi vinyóra csak a rendszer, a TV EPG és a TV time-shifting megy.
Röviden egyelőre ennyi...
Az egész projekt - nyilván nem számítva az itthon volt cuccokat - valahol 70k lesz, beleszámítva a famunkát is a képernyőhöz. Ami nem volt, mindent itt vettem, kivéve az X-230-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung 9100 PRO 4TB Villámgyors NVMe SSD 14.800 / 13.400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 6 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest