- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
arnyekxxx
veterán
Valószinűleg. Nekem kényelmesebb egy kocsit tologatni magam előtt és abba pakolni mint egy egyre nehezebb kosarat hurcolni végig. Ennél már csak a húzós kosarak a kényelmetlenebbek mert pont olyan rövid a nyelük, hogy kicsit hajolni kelljen a fogáshoz viszont olyan ormótlanok, hogy vinni is szar. De nem vagyunk egyformák.
-
Degeczi
nagyúr
A kosarakat egyszerű spórolásból vezették ki, mert azokat rendszeresen fertőtleníttetni kell, ill. cserélni a sérült példányokat, mindkettő költség, ill. plusz munkakör, h vki a pénztáraktól rendszeresen vigye át a bejárathoz. Nem is tudom mióta, de nagyon rég, 5-6 éve biztosan van már, h üres kartondobozokat keresgélt az ember a Lidiben emiatt.
A kocsi tologatás hagyján, ha volna odabenn is (de egy trolley boy, aki időnként tolna be, megint plusz költség, és azok sok helyet is elvinnének). A probléma azzal volt, ha beugrasz "csak egy kenyérért", aztán meglátsz még ezt is, azt is, na akkor kocsiért a fene se akar már kimenni, olyankor nagy segítség lett volna legalább a guruló kosár, amit pár hónapja végül ismét vissza is hoztak.Nagybevásárlást, telepakolt kocsit nyilván nem viszel egy kispultos automatához. Mondjuk pl. a Tescoban nincs ezzel gond, ott nagy a pakolófelület (ill. nekik több boltjukban vannak hordoható scannerek, amik végképp egyszerűsítik a folyamatot, csak ott meg persze szúrópróbaszerűen ellenőrizni muszáj)
-
arnyekxxx
veterán
van 6 önki, tele.
van a sor, előttem állnak 5en.
Ha az önkiből elmegy az első akkor én jövök.
Ha a sorban az első fizetett akkor még vannak 4-en előttem
szerk. És a szalagra vagy azok pakolnak akiknek sok a cuccuk vagy az öregek akik 5forintosból rakják össze a fizetnivalót, mig az önkibe eleve nem hegynyire megrakott kocsival mennek
-
Degeczi
nagyúr
Ez is körülményfüggő, nem aranyigazság. Ha tele az önki, olyankor a normál kasszák is telítettek, és nehéz jól haladó sort találni.
Ami dühítő, h már olyan helyeken is leépítették a normál kasszákat, ahol nem is gondolná az ember. Pl legutóbb a Praktikerben egy raktárban kiadásra váró nagy cuccal nem volt opció az ottani self checkout, a normál pénztárak mind zárva (!), csak az ügyfélszolgálatos foglalkozik manuális fizetéssel is. Meg persze a panaszokkal, a céges vevők számláival, így aztán negyedórát várnom kellett, noha csak ketten voltak előttem...
-
arnyekxxx
veterán
felénk az aldikban mindig kisebb a forgalom. Meg egy pénztár, áll ott max 3 ember. Néha torlódik, akkor nyitnak 5 percre másik kasszát. A lidlben amig nem volt automata ment 2-3-4 pénztár. Most van 1 pénztár ahol annyian állnak sorba mint ahányak korábban is álltak és pörögnek az önkasszák. Ha nem nagybevásárolok akkor mindig az automatába megyek, gyorsabb, kényelmesebb.
-
Apollyon
Korrektor
Ez kivitelezés kérdése. Én már mindenhol ahol lehet önkiszolgálóhoz megyek, számomra ezerszer gyorsabb. Nemrég voltam Magyarországon, spárban és ósünben szerintem teljesen jól működik. Itt britben a Lidl és Aldiban áldás az önki, sokkal több van belőlük mint sima kasszából. Már egy másik brit áruházláncban is leszedtek egy rakat kasszát, csak kettő maradt, és több önki lett, sokkal jobban pörög a sor. Tescoban is jobb lett, és itt is, mint mindegyiknél figyeli a lehúzott termékek súlyát. Az angol Tescohoz amúgy magyar szoftverfejlesztő cég csinálta a szoftvert, szóval indokolt lenne otthon is megoldani ezt mindenhol.
És akkor az Amazon boltokat még nem is említettem, ott elég csak a qr kódot beolvasni, és vásárlás után csak levonja az összeget a bankszámládról.
-
Degeczi
nagyúr
Ez általánosságban biztosan nem áll meg, hanem a körülményeken múlik rengeteg. A központi sort két dolog lassíthatja: hogy oda kell battyogni egy kasszához amikor fölszabadult, és akkor kezdeni kipakolni. Ebből következik, h telipakolt kocsihoz (USA-ban nyilván ilyennel tesztelték) kevésbé jó, viszont amikor csak pár dolgot veszel, kézikosárral vagy még azzal sem, akkor jelentősen gyorsabb mint ha egy rossz sorba állsz be (amit még csak az előtted állók kosara sem feltétlenül jelez egyértelműen, hiszen lehet, h vki visszárút is visz, aminek az ügyintézése tart jóval tovább egy normál fizetésnél). Ezért gyakori külföldön az is, h ilyen sorba csak kosárral lehet beállni.
-
Degeczi
nagyúr
Ott még az is nagy pozitívum, h egyetlen sor van mindegyikhez (és így nincs olyan, h Murphy törvénye alapján mindig a leglassabb sorba sikerül beállnod, meg nem kell ugrásra készen várnod a "nyitjuk az ötös kasszát" bemondást), ami a hagyományos kasszáknál helyhiány miatt nem megy (külföldön, akár Szlovákiában vagy Lengyelországban is jártam már több olyan helyen, ahol a normál kasszákhoz is van egyetlen nagy sor, de persze ott is csak nagy területű boltokban oldható meg.
-
Degeczi
nagyúr
Az Aldi rossz példa, náluk kb. egyedüliként (még a Penny-kben is van) árellenőrző sincs, sőt, az árurendező alkalmazottaknál sincs olyan készülék amivel meg tudnának nézni, "vidd a kasszához, ott majd megmondják"
Szerintem direkt ilyen (és non-food cuccoknál gyakran nem egyértelmű a polccímke), ott már kisebb eséllyel mondod azt, h nem kell, ha picit drágább annál mint amit rászánnál. Ha lenne masztikassza, ott is könnyebben otthagynál vmit, vagy észrevennéd az elárazást, mint amikor a pénztáros villámgyorsan húzza át a cuccokat. -
-
Anyagilag tuti megéri, kevesebb pénztáros kell, az meg ugye mumus. Meg nem is találnak.
Illetve pár pénztár helyén elfér egy csomó automata kassza.Én már csak azért sem állok önkiszolgálóhoz, mert nem üzlet. Elmegy egy csomó időm a boltban, nem számít, ha akár hosszabb vagy rövidebb az önkiszolgáló, de ugyanannyiba kerül. Majd ha nekem is megéri, akkor ott fizetek
-
Igen, ld. még "MMS"
De vannak nagyon is valid lehetőségek benne.
Az önkiszolgáló kassza is jó lenne, ha pl. adnának kedvezményt. Meg ha nem az lenne, hogy csomó munkanélküli van amúgy. Ilyesminek akkor van értelme, ha azt az emberi munkaerőt nem kidobod, hanem tudod jobban használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest