- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Simán vennék hibás"Talán javítható termékeket"
Vagy Donornak de ennek valóban nincs hagyománya.
Külföldön láttam hibás Dockin D Fine hangszórót, donornak jó lenne ha az enyémnek valami baja lenne.Jelenleg ez a egy biztos lehetőség van, egy adott modelre rá állni.
És ha abból volna 3 hibás 1 működö darabott csak összeraknál a háromból.
Enyém idén 3 éves, elég jól bírja a évek alatt.
Vigyáztam rá ahogy tudtam, így nem mondhatni karcos stb.
De ha véletlen valami baja lesz akkor nagyon nagy kérdőjel mit fogok vele tudni kezdeni.
Ha a alaplapon megpusztul mondjuk a bluetooth modul akkor keresni kell egy szakít aki cseréli értelmes áron.
Manapság amúgy sincs nagy divatba a javítás.
Ha én megjavítok valamit mert nem működik, jönnek a kérdések miért nem veszel újat?
Dobdjad ki a szemédbe minek-a?
Én ha valamit megjavítok még büszke is vagyok.Arról ne beszéljünk mi a tűzveszélyes, mert szakképesítés nélkül is simán forrasztók olyat mint egy kínai egy olcsó ipari hulladékba.
Volt egy olcsó adapter szét kaptam volt benne pár pupos kondi.
Aztán leforrasztottam a vezetéket találtam egy másik ugyan akkora feszültségüt.
Forrasztottam, és simán versenyképes volt egy kínaival. Ügyeltem nyilván legyen tartása stb.
3 évig ment ez a adapter ameddig a kondi el nem fáradt benne.Azért a sok-sok kínai cucc olcsó fake hamis 18650-es cellával ennyi erőből mindenre rá lehet mondani tűzveszélyes. Ami litium van az is mind az, mint a Note 7-es Samsung széria.
Elég legendás volt a maga idejébeRepülőre nem engednek fel vele, úgy menj nyaralni.
Amit nagy mennyiségbe gyártanak ott igen előfordul a hiba még egy ilyen nagy márkánál is mint a Samsung.
Galaxy Note 7 explosion caught on camera
Ha ilyen nagy cég ekkorát hibázik, milyen bizalommal vásárolsz 20-30E mobilokat? -
dabadab
titán
Ha nagyobb igény lenne javításra, lejjebb mennének az árak is.
Igazából az szokott lenni, hogy a kereslet pont árfelhajtóhatású, méretgazdaságossági megfontolásokat meg nem nagyon látok.
Az a baj, hogy a rezsióradíj az közelebb lesz a 20k-hoz, mint a 10-hez, az elektronikai kacatok viszont tényleg olcsók (egyébként az egész eldobhatós kultúra innen fakad: az ipari tömegtermelés tényleg nagyon olcsó tud lenni). -
stellaz
veterán
Sokan azért nem javíthatják meg, mert az a tapasztalat, hogy vagy nincs alkatrész, vagy nem gazdaságos beszerezni és nincs is aki megjavítsa elfogadható összegért.
Amúgy nemrégen eladtam a hibás erősítőmet olyan áron, amihez kicsit hozzátéve vettem egy hibátlan használtat, és pont egy erősítők javítássával, eladásával foglalkozó szaki vette meg. -
carl18
addikt
Saját példa volt egy hajszárító aminek leégett a motorja, oké cserélhető de hol találok ugyan olyat ami bele is fér a házba. Forrasztottam nem egyszer, hobbiként egy darabig javítgattam amit tudtam. A töltös nem vevő JBL Charge 2 se működött, egyszerűen még ha meg is javítom többre jönni ki mint ha vennék egy most aktuális bestbuy terméket.
24E forint volt nem rég a Anker Motibon Boom. Akkor van Earfun Uboom L is 20E körül, volt sima Earfun Uboom-om is amit 12E-be vettem 2 éve a gyártó oldaláról.
És még jobban szól mint a Charge 2...Most van egy havernek JBL Xtreme 2, nekem Dockin D Fine Plus.
ö fél évvel később vásárolta mint én, az enyém most lett 3 éves.
Arra leszek kíváncsi melyikünknek tart majd tovább.
Szóval nekem vegyesek a tapasztalataim, biztos van pár tárgy ami javítható.
Volt egy Wifi routerem aminek az adaptere tönkre ment, volt pár pupos kondi azt gyerek játék házilag cserélni.
De nem rég egy Bluetooth hangszóró topikba írt egy tag A DOSS SOUND XL tönkre ment és sehol se talál hozzá se alkatrészt se javítási lehetőséget.
Még egy szakszervízbe is elvitte, de valami valami mizéria az alaplap nem javítható.
Én a bluetooth hangszórókba nagyjából otthon vagyok, biztos van olyan mérnők aki hobbi szinten javít. De ha vesze legy bluetooth hangszórót amibe megdögik a 5.0 bluetooth modul, elsőnek is az alkatrész ára is egy tétel meg a javítás.
Így a Motion Boom 24E forint( akció) esetén egy 5.0 Modul cserélése simán belemehetne 10-15E forintba.Még egy jó pár éve írta egy JBL Xtreme 1 tulajdonos, első vásárló volt 90E forintért vette megjelenéskor 90E forintért 2015-2016 táján.
Ment is két évig megadta magát az egyik Woofer, az 30E volt javítás.
Aztán az alaplap adta meg magát az megint 30-35E forint lett volna.
Hagyta a fenébe mert pénz temető, meg hát aku is bekrepált.Így ahogy leszűrtem, ha valami tönkre megy talán találni kell egy donor hangszórót és többet megvenni ár alatt amiből lesz pótalkatrész.
-
arnyekxxx
veterán
Nem még pakoltatni vele a cuccot
Lehet én rossz boltokba járok, de én pakolom be a kocsiba, én pakolom fel a szalagra, én pakolom vissza a kocsiba és tolom ki majd pakolom be az autómba. Melyik bolt az ahol van önkiszolgáló pénztár, de csak ott kell neked pakolászni a cuccokat?
-
Azért szeretem az önkit, mert hetente egyszer kiderül, hogy valami nem jól volt árazva és más van a polcon mint amennyiért a gépben van. Vagy az akció nem indult el, vagy már épp vége van, de még másik ár van a polcon, na ilyenkor hívom a népet és jelzés után megkapom a polcon kiírt árért a motyót. Kasszánál, csak utólag tudom átnézni a blokkon, hogy mi mennyi volt.
"Azért az nem lehet véletlen, hogy pl az aldi még nem vezette be sehol."
Biztos van rá okuk, de az nem jelenti azt, hogy az egy valós ok, vagy megalapozott. -
stellaz
veterán
Az önkiszolgáló kassza a decathlonban működik úgy, ahogy annak működnie kell. Az árut berakod a pénztárgép mélyedésébe, az meg listázza, hogy mit tettél bele, egyből lehet fizetni. Az konkrétan gyorsabb is szerintem, mint az emberes kassza.
Csak ugye az élelmiszer bolt esetén ez nem igazán tud működni. Egyébként anyagilag sem tudom, hogy ez mennyire kifizetődő, mert a bolt áteresztő képessége egész biztosan csökken tőle, ha csak erre támaszkodnak (belvárosban egy rakat közért teljesen kivezette az emberes kasszát). Maximum annak jó, aki csak pár dolgot vesz. Gondolom pont ezért van, hogy a match bevezette, hogy a zöldség mellett a pékárut is címkézni kell még a kassza előtt. Szóval összességében elég macera ott vásárolni. Mióta ezt bevezették a környéken kb 95%-al csökkent a napközbeni bolti vásárlásom (pogácsa, csoki, üdítő, egy alma, ilyesmi), de érzésre a Lidl-ben is nőtt a sorban állás ideje, mióta több automata kassza van és kevesebb hagyományos, ezért oda is inkább csak akkor megyek, ha egyszerre több mindent kell venni és valamelyik áru csak ott van.
(Volt hogy a szomszédasszonyom az önkiszolgáló kasszánál állt, előtte 3-4 emberrel, én meg boomerként a végtelen hosszú hagyományos kasszához álltam be, de amikor én már fizettem, néztem, hogy ő hol tart, és ő még csak akkor került oda a kasszához.)Kedvezményt szerintem tuti nem adnak, mert eleve a költségcsökkentés lenne a céljuk. Bármilyen értelmezhető mértékű kedvezmény többe kerülne szerintem, mint az alkalmazottak fizetése (akik eleve többfunkciósak) és csak ott működne, ahol még van hagyományos kassza is, hogy legyen mihez viszonyítani a kedvezményt. Illetve gyorsan az lehetne a vége, hogy büntetik a magasabb árakkal az időseket a hagyományos kasszánál, stb.
-
btprg
senior tag
Customize temperature by drawer or compartment.
Minek? És ha mégis, ehhez miért kéne WiFi meg kütyük? Ehhez külön berendezések kellenek a fiókokhoz, amiket ugyanúgy kézzel is be lehetne állítani egy tekerővel.
Use interior cameras while at the store to double-check if you’re low on milk or eggs.
Nagyon hasznos, főleg ha nem két szem tojás van a hűtőben, hanem jól megtömve, és 5 kamerával se látszana a dolgok fele se. A felárból meg évekig veszel plusz egy-két tejet véletlenül, persze ha nem komplett retardált vagy aki randomra vásárol mindent és még listát se készít ennek ellenére magának.
Alert you when the water filter needs to be changed
Egy hűtőnek mi köze van bármilyen vízszűrőhöz? Ha valamelyikben van beépített ilyen tisztítós kis víztároló, mint amiket külön is lehet kapni, azokon meg szokott lenni egy gombelemes miniatűr LCD kijelzős szar ami mutatja ha lejárt az idő, és évekig működik egy elemről. (Bár ezekről a víztisztítókról is megvan a véleményem, ahol jó a csapvíz ott értelmetlen, ahol meg rossz ott ez se sokat segít sajnos.)Riasztás, ha túl meleg van bent (vagy nyitva hagyták az ajtót).
Ha tönkremegy az egész hűtő, akkor már megette a fene a riasztást. Ha nyitva hagyják, akkor meg elég sípolnia ott a helyszínen rövidesen, ha nincs ott senki akkor magától nemigen nyílik ki. Az is segít, ha mechanikailag úgy csinálják meg hogy magától csukódjon az ajtó (sok hűtőnél így van).
Optimalizálni a hűtést/fogyasztást.
Legyen hatékony a szigetelés és a motor. Ha nem így van, akkor a szoftveres optimalizálás is csak szarkenegetés.
Set expiration dates and receive notifications to use food while it's fresh.
FIFO módszert kell használni a kajánál. Ha valaki erre se képes, akkor azzal se fog vacakolni hogy minden egyes ételt regisztráljon. De ha mindenáron erre vágyik, erre egy okostelefonos app is bőven elég, nem kell a hűtőnek csinálnia. (A számítógép való számítógépes munkákhoz, nem minden egyébből kell számítógépet csinálni. Az okostelefon mindenkinél ott van.) -
carl18
addikt
Tesómnak van valami olcsó belépő szintű, annyit látam felültöltös.
Pont születésnap volt, és hallottam centrizés közbe ez a egész házat felveri olyan zajjal tolja.Müködni müködik, csak ne éjszaka használja a tulja.
A minőséget meg kell fizetni, arra kíváncsi vagyok élet tartalmi mi egy ilyen LG mosógépnek?
Hány évig tervezhet vele az ember? tervezett elavulás miatt nagyon nem mindegy.
Árukeresőn néztem, most a legolcsóbb mosógép is ott kezdődik 90E forint. -
carl18
addikt
LG, 115k volt akkor (az én buta Whirlpoolom volt 60?)
Unokaöcsém is 200E pluszért vette a mosógépet, de az mellet aludni lehetne.
Azzal jól jártatok, az LG-nek van egy specialitása a direct drive.
Nővéremnek is van valami olcsó mosógép, de mikor az centrizik az egész házba halatszik olyan zajt csinál. "Lestem" mi lenne ez mosógép?
Az olcsó típusok ha nincs jól kitámasztva még képesen helybe ugrálni.
Úgy látszik akkor jelent meg mikor te vásároltátok.
LG 6 Motion Direct Drive Washing Machines -- Front LoaderLG Front Load Washer Noise on Spin Cycle
Max fordulaton is elviselhető a hangja, nincs kilengés se remegés. Precíz az egyszer biztos. -
carl18
addikt
A Fogyasztás optimalizálás jól hangzik és valóban elképzelhető.
Csak ha van egy rendszer amit megírnak soc-ra akkor az működik offline is például.A mai hűtők már mindegyike sipol ha több ideig nyitva van az ajtó fél percnél.
Szerintem ezek egy része manapság már alapfelszereltség.
Én inkább arra gondoltam gyártói oldalról, hogy mondjuk oké ott lesz benne a soc ami 3 dollár kínai nagyker áron. Ezért cserébe mondjuk 30% felár lesz a plusz díjszabás.
Ami nekem nem jut eszembe de másna eszébe juthat?
De még mindig nem írtál semmi olyan érvet ami valós életbe megállja a helyét.
SOC és a szoftver akkor lenne számomra kedvező, ha mondjuk képes lenne megállapítani a hűtő meghibásodás esetén hol és hiba és az adott hardver mondjuk hány %-os.
Mint számítógépeknél egy HDD Sentinel esetén stb.Írtam ami unokaöcsémnek van hűtő már az évi 160KW fogyasztással így is elég masszív eredményt hozz össze. Csak még ha egy hűtő kap is egy soc-t ami mondjuk fogyasztás optimalizálást tartalmaz, miért lesz szűksége wifire?
#67Fire/SOUL/CD
Én mostanság nem olvastam híreket, miket törnek fel de ez elég abszurd.
NIncs mese néha jobb az offline élet. -
carl18
addikt
Elképzelni el tudom csak értelmét nem látom.
Mondj egy példát mivel tudna többet egy SOC-s hűtő mint egy sima.
Samsung RB38C672CSA/EF Hűtőszekrény, hűtőgép
169 kWh/év
Unokaöcsémnek ilyen van, remek fogyasztás.
Nem akarom Doomer lenni, de olyan sok dolgot nem rakhat az élményhez egy hűtő esetében az soc azon kívül hogy fut rajta a Doom. -
carl18
addikt
Megértem manapság menő hogy minden háztartási eszköz "Okos" mert SOC-t tartalmaz.
De egy hűtő esetében mi értelme? Nyilván olcsó és marketing téren az átlag mugli biztos bedől a szövegnek "okos hűtő"Ilyen alap háztartási eszközökbe tök fölösleges mint egy mikro/hűtő.
Igen most az olcsó ARM-os SOC olcsó, de mindenbe belerakni pazarlás.Nem akarok Doomer lenni, de én biztos nem vennék okos hűtőt.
Vannak nagyon jó hűtő/fagyasztó gépek évi 160-200 kw-os fogyasztással.
Én itt nem látom értelmét ilyen eszköznél soc-nak.Meg még ha kap is SOC-t miért kell egy hűtőt wifire kötni?
egy alkalmazáson keresztül Bluetoothon keresztül is tudja egy telefon vezérelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen TV-t vegyek?
- Futás, futópályák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szemüveges topik
- Bestbuy játékok
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generációt
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest