- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci30
addikt
Köszönöm!
Akkor egyszerűsítve: melyik a legolcsóbb e-inkes e-book olvasó ?
Wifi és Mp3 nem kell bele!iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Tomi_Sci
őstag
Nagyszerű!
Remélem gyorsan megkezdik a Nook forgalmazást Németországban, végre hozzá lehetne jutni elfogadható áron.doc: Szerintem is sokkal jobb lenne neked a LED-es verzó Persze a mostanitól baráti áron megválhatnál
dev200: Mármint áfa nélkül.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Paromat szeretnem meglepni egy e-book-al. A kerdesem csupan, h a konyveket, ujsagokat honnan tudom beszerezni?? Nem warezra gondolok. Havi ujsagert termeszetesen kifizetnem a havi dijat csak kis infokellene, h merre induljak el. (Gondolom mondanom sem kell, h ha nem magyar ujsag/konyv utankersgelnek akkormar reg talaltam volna kedvemre valot... )
-
Plutor
aktív tag
Könyvet már néhány könyvesboltban tudsz venni.
Bookline-n már biztos,de még szegényes a kínálat,és nem sokkal olcsóbb.
Vannak ingyenesen letölthető könyvek is egy pár helyen.pl: mekújságnál,meg meg kell nézni,hogy létezik-e az adott lap digitálisan.
[link] itt vannak digitális újságok,de nem tudom,hogy ezek mennek-e e-book olvasón. -
doc
nagyúr
-
Dhampir
félisten
Ez [link] az ár vajon megéri? Bár postaköltséggel együtt nyilván ennél többre lehet számítani.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
ha megerne (jobban mint kintrol megrendelni) akkor nyilvan nem csinalna...
itt egy pl. az ebayrol, nem nagyon keresgeltem, az elso fixaras volt ami szallit Magyarorszagra
szallitasi koltseggel egyutt kb. 109 USD. ha erre meg vamot/afat szamolnak, akkor is kijossz kb. 140 dollarbol, ha nem, akkor meguszod kevesebb mint 110 USD-vel
hasonlitsd ezt ossze a 40ezer forinttal, amennyiert o intezi a hazhozszallitast neked...es kis korulnezessel szerintem konnyen talalhatsz ennel is jobb ajanlatokat az ebayen
[ Szerkesztve ]
-
-
Pantok
aktív tag
Ez mikori Kindle?
Nem hiszem hogy vámra bekerült, megvizsgálták mi az és mennyit ér, és utána nem tették rá az áfát pedig nyilvánvalóan áfaköteles, (a vámhoz túl olcsó de az a kissebb összeg) az egyszerűen nem fordul elő.
Persze ha régi Kindle akkor logikus, mivel arra az Amazon lenyeli az áfát, vámhoz meg túl olcsó ezért volt olyan jó vétel - újakra nem igaz.
Kissebb dolgok átjöhetnek, tokok ilyesmik az nem érdekli őket, de elektronos készülékekre rászállnak mint légy a szarra.Gift-es sufnizás megoldás lehetne, de ha azt választod akkor Ebay meg paypal bácsi nem fog megvédeni amikor e-olvasó helyett egy 10 éves törött palmtopot kapsz kézhez
Kínábol ritkábban néznek utána sokkal.[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
bocs, hulye vagyok, termeszetesen nem Kindle hanem Nook (nagyon koran keltem...)
akkor aktualis Nook volt, tehat nem 'elozo verzio' vagy ilyesmi
igaz, a gyari doboz nem volt a csomagban, csak a habszivacsba volt belerakva, de nem bontottak ki, szoval ezt nem lattak a vamon -
Pantok
aktív tag
Akkor mégis mi történt?
Vámos úgydöntött hogy "höh, itt ez a áfaköteles eletronikai eszköz de én inkább átengedem"?
Rá volt írva mi van benne?
Igen? Akkor nem hiszem el hogy áfa nélkül átment
Nem? Akkor át lett hazudvaAz ára rá lehet írva abból nem jön le hogy áfaköteles.
Áfánk 27%, ha túlléped az összeget asszem még 3% a vám.
-
Dhampir
félisten
Befellegzett az olcsó Nooknak? [link]
-
Dhampir
félisten
Érdemes mindenféle formátumot epub-ba konvertálni, egyáltalán lehetséges-e sérülésmentesen? Gondolok itt például .doc, .rtf, .pdf, .prc fájlokra. Bár a .prc régen egy megfelelő telefonon tökéletes volt olvasáshoz.
Calibrevel már konvertáltam át PDF-et, de eBook-olvasó híján eleddig még nem tudtam kipróbálni a végeredményt.
A Nookot továbbra is jó olvasónak tartjátok, vagy érdemes valami jobb fejlesztésre várni?
Én örülnék a hangoskönyvek lejátszhatóságának, de az Android gyúrhatósága erős kísértést jelent a Nook beszerzéséhez. -
Degeczi
nagyúr
PRC/MOBI-t nincs értelme: bármikor automatikusan és teljesen jól készít belőle EPUB-ot a Calibre, ha olyan olvasóra küldöd az anyagot, ahol az a natív formátum
(többnyire visszafelé is ugyanez a helyzet)
PDF-et igen, érdemes átalakítani, mert az nem e-könyv formátum
DOC-ot nem kezel a Calibre, ezért azt érdemes RTF-be átrakni, onnan már szintén bármikor jól készít belőle valamilyen e-könyvet. Azért lehet mégis érdemes előre elkészíteni, h az szép legyen, pl. fejezetekkel és tartalomjegyzékkel, ami nagyon fontos az e-könyvek esetén, hiszen nem lehet bárhol úgy fölütni mint egy fizikai könyvet (mégis sokan megfeledkeznek róla sajnos, és a legtöbb innen-onnan letölthető anyagban nincsen) -
Gergő_
őstag
rootoltam a touchnooterrel a nookomat...
Mivel érdemes formázni az sd-kártyát?
a nook megpróbálja formázni de nem tudja, damaged-nek írja.a market nem működik, pl a gmail igen...
-
doc
nagyúr
formazd le siman PC-n, utana elvileg Nookon is mennie kell
rakd fel a SearchMarket appot (a Nookon pl. a bongeszovel le tudod tolteni az elobbi cimrol), azzal tudsz keresni is -
Gergő_
őstag
a formázás sikerült a total commanderben kezdetem el ugye ez a windowsos formázás, ott be lehet állítani hogy az eszköz alapértelmezéseinek visszaállítása.
beírtam a címet amit linkeltél, visszaugrott a böngésző home-ra, többször is
aztán megpróbáltam elindítani a marketet és megy, így kellett történnie? -
ShadowK
tag
Sziasztok!
Végigolvastam vagy 180 hozzászólást, egy valamire azonban nem jöttem rá, de lehet, hogy elég egzotikus használatra akarok ebook olvasót venni
A lényeg nekem az lenne, hogy mindenféle reflow nélkül, de oldalra fordítva hogy néznének ki matekos formulákkal tömött PDF-ek. Ide mindenféle reflow stb tényleg kilőve, tudom... éppen ezért érdekelne, hogy megjeleníti-e korrekten simán 90fokkal fordítva a pdf-et és mennyire marad olvasható.Valaki NST-vel vagy újabb Kindle-el tudna csinálni egy fényképet, hogy
ez a PDF hogy néz ki oldalra forgatva a PDF 160. oldalán (köny oldalán 153. oldal lenne "nyomtatva"), annak nagyon hálás lennék!Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
denko
senior tag
Sziasztok!
Miért mindenki ennyire van oda a Kindle gépekért. Lehet, hogy olcsóbbak, de zárt formátummal dolgoznak. Manapság vannak Magyar piacon is jó gépek.
Érdemes a hazai blogokat böngészni.
http://ekonyvolvaso.blog.hu/2011/12/05/pocketbook_611_teszt
Vagy itt van egy Pearl újdonság is:
http://ekonyvolvaso.blog.hu/2012/04/26/pocketbook_touch_pb_622_avagy_az_ukranok_mar_a_nappaliban_vannak[ Szerkesztve ]
-
ShadowK
tag
Valaki lécci segítsen már annyival hogy lássam hogy nézne ki e-readeren egy matekos PDF Csak egy kép kéne a 160. oldalról (ha ez látszik, akkor bármi )
-
Degeczi
nagyúr
hülyeséget légyszi ne: a MOBI/PRC nem zárt formátum (különben nem lehetne hozzá használni a nyílt forrású Calibre-t sem)
-
tomej
aktív tag
Üdv!
Nook simple touch -ra a TouchNooter 2.1.31 -t próbáltáta vki? -
Gergő_
őstag
Nem tudom, nem szeretnék tanácsot adni benne. Ezt követtem, mindenkinek a maga felelősségére...
Nekem olyat hogy Rooted, pl ki sem ír, lehet hogy félúton van a Nookom, de fokozatosan állítom be mindig. -
tomej
aktív tag
kösz!
-
Milka 78
nagyúr
Hosszú tanakodás és olvasgatás után vettem egy Prestigio 3172B készüléket.Ez kicsiny országunk legolcsóbb készüléke ami "alkalmas" olvasásra.Tudom,hogy Kobe és E-Ink meg hasonlók,de ez a készülék 16 ropiért ingyen volt és nem volt dupla/tripla ennyi pénzem,ráadásul színes napilapokat is szoktam néha olvasni rajta és nem egyszer használom a gépet szürkületbe/sötétbe.
A híresztelésekkel ellentétbe simán lehet vele olvasni,pedig elég csapágyas a szemem.A PDF formátumokat kezeli szépen,igaz kicsit gondolkodik(kevéske a 400mhz gondolom én). Mondjuk az első dolgom volt E-PUB formátumba tenni a könyveket,mert sokkal gyorsabban kezeli és még olvashatóbb is(ráadásul pofon egyszerű a Calibre használata még egy laikusnak is mint ami én vagyok).A monitor betekintése persze nem a legjobb(olcsó TN átka),de ennyiért ez bőven belefér és simán olvasható,használható(tesztkörnyezet,panelház/fürdőszoba/kád +fényáradat szemből,tehát minden csak nem ideális).A felbontása 800x480-as a méretes 7 colos 17.8cm-es átmérőjű.A gép forgatására szépen reagál monitor(nem túl érzékeny,pont jó),de akit zavar az le is tilthatja ezt az opciót.A kezelése pofon egyszerű.A gombok szépen kézre állnak.Olvasás közben szépen lehet zenét hallgatni vele,de senki ne számítson dolby élményre,de bőven élvezhető szintet képvisel.
A média lejátszást még nem próbáltam,igaz pont nem ezért vettem.
Ezen felül természetesen teljes magyar nyelvű kezelő felület fogad minket és egy nagyon faja kis bőrtokot adnak hozzá.
Egyetlen érdekes hibája van a gépnek,mégpedig a saját fájlkezelő használata során,amikor az előre telepített fájlokat töröltem,többször újraindult.Érdekes módon SD kártyás alkalmazásnál(16gb-ig bővíthető) ez nem jön elő+sem olvasásnál zenehalgátasnál sem tapasztaltam hasonlót.Mondjuk én inkább számítógépről babrálok a gépen mert gyorsabb számomra.A számítógéppel való kommunikáció probléma mentes.Itt jegyezném meg,hogy a hasonló kategóriájú DPS E750-es gép kerülendő,fagy,nyeklik,bedöglik ezzel ellentétben.
Összességében jól használható és főként olcsó kis gép,lehet rajta olvasni,nem kell tőle félni.Persze egy E-Inkes motyó olvasás terén tuti jobb,de ugye annak ára van és mélyen a zsebbe kell nyúlni.
Én eddig elégedett vagyok ezzel a költséghatékony megoldással a jövő meg eldönti,hogy meddig bírja,de a 2 év garival nyugodtan próbálkozhat
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Wise (ex-TransferWise)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest