Hirdetés
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ugyeletes
tag
fél-off: hirdetek "itt" 40-ért egy általam nagyrabecsült kindle 3g-t tokkal(/vonóval), de vagy nagyon rejtve van a hirdetésem, vagy nem tudom, hogy mi lehet, hogy semmi reakció.
tipp?
-
keszo
őstag
(#793) Degecz
(#795) Boond
Köszönöm szépen az infokat, ezek tudatában viszont megpróbálom az ezen fórum #1 hozzászólásában leírtak alapján egy Kindle beszerzését. -
törölt tag
Néhány Magyarországi képviseletű cég:
http://www.koobe.hu/
http://www.pocketbook-int.com/hu
http://www.wayteq.hu/hu/node/15Érdemes lehet körülnézni pl a Médiamarktban, ott hallotam vannak Amazon és más márkájú olvasok is.
+ Érdemes lenne visszaolvasni a topicban, biztos sok hasznos információt is találsz majd

Esetleg itt is körbenézhetsz/kérdezhetsz:
-
doc
nagyúr
a Google-nal akcios az Office Suite Pro Androidra!
Androidos e-book readerekre nagyon hasznos lehet, 55 forintot meger
-
Degeczi
nagyúr
-
doc
nagyúr
válasz
üzenetére
reszemrol nincs akadalya (gondoltam mar ra hogy nekiallok, ha mas nem)
kellene egy osszefoglalo az eInk vs TFT temaban, PDF-olvasasrol par szo, elterjedtebb olvasok (par szoban a pro/kontra reszek, Androidosoknal rootolas), beszerzes
valaki valamelyik reszet bevallalja? elso korben a Nookot szivesen megcsinalom (arrol legalabb van gyakorlati tapasztalatom)
-
keszo
őstag
Sziasztok
Adjatok vásárlási tanácsot
a lényeg hogy könnyű legyen, egyszerű kezelhetőség, és olcsó
melyik a jobb megoldás, szürke árnyalatos v. a színes kijelző? -
doc
nagyúr
a Kindle joval elterjedtebb itthon, foleg az Amazon regebbi hozzaallasanak koszonhetoen (meg az AFA-t is atvallaltak, csak vedd meg a keszuleket), a B&N meg nem is szallit ide, szoval ott maradnak a keruloutak
azert az utobbi honapokban nagyon sokan valasztjak a Nookot, ami jo az jo
-
lorcsi
veterán
csak kindle-vel foglalkozó magyar oldal elég sok van -talán már túl sok is
de nook simple touch magyar tulajdonosait tömörítőt, ahol elég aktívak is nem találtam
főleg olyat nem, ahol még a root is le lenne írva jól szájbarágósan
ennél is sűrűn jönnek ki új romok? -
Degeczi
nagyúr
válasz
kilozsul
üzenetére
technológiai kényszerűség: ahol feketével kirajzolt vmit, az utána a fehérre törléskor nem mindig lesz épp olyan tiszta, mint a mellette lévő képpontok, amik már addig is fehéret mutattak
ezért váltja át az egész oldalt feketére, mielőtt fehérre törölné: így egységes lesz, nem marad szellemképebben nincs különbség, minden e-inkes kijelzővel szerelt modellnek muszáj legalább néhány lapozásonként megtennie (de még azon a Kindle 3-on sem zavaró, ahol fixen minden lapozásnál így tesz: akkor sem tart még fél mp-ig sem az egész = gyorsabb, mint egy fizikai könyvben a lapozás)
-
doc
nagyúr
válasz
kilozsul
üzenetére
a teljes lapozas nem kell minden oldalvaltasnal, 6-10 lapozasonkent eleg (legalabbis Pearlon, nem tudom a Vizplex ilyen szempontbol mas-e)
a lapozas effektet meg majd megszokod
nekem kb. 10 oldal utan mar fel sem tunt (a fizikai konyvben lapozasnal boven gyorsabb!). mondjuk a 'fel-1 mp' eleg soknak tunik, a Nookon ez szerintem nem tobb mint 0.5 mp, inkabb kevesebb...
de mondom, szerintem meg fogod szokni
ami eInknel fontos, az a kulso megvilagitas. jo vilagos helyen kell olvasni, sok fennyel, akkor kenyelmesen, jol olvashato. sajna az eInkhez tobb feny kell mint a papirkonyvekhez, ez kb. az egyetlen szamottevo hatranya

-
kilozsul
aktív tag
Nah, Pocketbook Basic eddigi tapasztalatok:
-Annak ellenére, hogy nem pearl kijelzős, nekem bejön, elég kontrasztos.
-Frissítettem rajta firmware-t, jelentős különbséget nem látok.
-Ami zavaró, hogy baromi lassan vált oldalakat. (kb. fél-1 mp)
-Az oldal váltásnál amikor teljesen frissíti a képernyőt (állítható), akkor inverzbe vált, aztán vált. Zavaró és bután néz ki.)Semmi más nem jut róla eszembe így hirtelen, kérdezzetek és válaszolok. No offense, de hozzátenném, hogy nekem ez a 25k volt a fájdalomhatár (most, ebben), és ez pont alatta volt. Értem én, hogy csak +5k vagy +15k és akkor húdemennyivelszuperebbsatröbbimegminden, de:
-Ha magyar árakat gyűjtök le, 25k-ért nem nagyon van életképesebb verzió.
-Én nem tökölök azzal, hogy majd jövőre megveszem, stb. 3 nap, 3 könyv... Amire valaki megveszi a kinézett olvasóját mert megfelelően lement az ára és még a csillagok is szépen együtt állnak, addigra kiolvastam három polcnyi könyvet rajta, eladom, veszek másikat
Szóval olvasni lehet rajta, betáraztam a következő 50 könyvet amit el fogok olvasni és pont

-
törölt tag
-
Nara19
aktív tag
PocketBook 611 hozza az e-book kategória elvárásait, (sokkal jobb az lcd-nél) még akkor is, ha itt sokan a Vizplex kijelzőt már nem is tekintik e-ink technológiának.

A 611-re feltehető a CoolReader olvasó (mindent olvas, nem kell "Calibre"-gatni a könyveket) és könyvtárstruktúrája is van.
Az alap FBreader is gyakorlatilag az összes fájlformátumot ismeri. A 611 a Kindle-vel szemben microSD-vel bővíthető.Ezeket a 611 használatával mondom, én nem csak olvastam róla. Ráadásul (MM) jóvoltából a Kindle és Nook ST is kipróbálásra kerülhetett.
Azonban - nekem - a Pearl - Vizplex kijelző mellett legalább olyan fontos a touch, ezért ha ma vennék olvasót, valószínűleg a Nook ST lenne a választott ( kb 40 kFt. - MM / Extreme Digital), mert:
- bővíthető
- érintőképernyős
- androidos
- és legutoljára azért, mert Pearl.Nyilván nem vagyunk egyformák, másnak más szempontok fontosak

[link] -
ikendu
csendes tag
Sziasztok. Ez a WayteQ olvasó egyáltalán nincs rossz árban. Persze hátrány lehet, hogy még kiforratlan, első e-inkes termék ettől a cégtől, de minden más nagyon ígéretes. Könnyű hozzájutni, van garancia, plusz egy tokot is adnak vele, főleg pedig az, hogy sok formátumot kezel - epub, rtf, prc, mobi, doc, pdf -tulajdonképpen mindegy, milyen formátumban jutsz egy könyvhöz. Nem mindenkinek van ideje/kedve/tudása igényes konverziókat csinálni. Úgyhogy ha valaki ilyet vesz, ne habozzon megosztani velünk a tapasztalatait. Szemezek én is vele -ezzel is
, ha veszek, leírom mit tud a gép. -
Degeczi
nagyúr
válasz
üzenetére
én sem értem, hogyan jutottál ilyen eredményre: abból még, h egy Pearl kijelző sem jelent egyforma eredményt, még nem következik, h a Vizplex jobb lehet
(egyébként éppen az a gyanú, h osztályozhatja az e-ink gyártója az egyes példányokat, ami nem lenne meglepő... Ugyan valószínűleg a vezérlésen is sok múlik, könnyen elképzelhető pl, h a szellemkép mértéke a meghajtás módjától is függ, a fekete kontrasztja pedig a betűtípus renderelésétől is, a háttér szürkesége azonban aligha, az nyilván az e-ink gyártási szórásából adódik) -
lorcsi
veterán
a rootolás az mennyire legális ?
lehet itt a forumon veszélni róla ? -
törölt tag
"az még semmire nem garancia, h "e-ink Pearl", nagy a gyártási minőségi szórás, és könnyen elképzelhető, h a kisebb gyártókhoz kevésbé jól sikerült példányok jutnak"
Szóval akkor még véletlenül sem akart arra célozni, hogy ha összehasonlítunk két pearl kijelzőt, és a gyengébbiket egy vizplexel, akkor akár a vizplex is hasonló (vagy jobb) eredményeket hozhat?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kilozsul
üzenetére
érdemes megnézni, látsz-e különbséget a kijelző kontrasztjában (háttér szürkesége és a betűk feketesége),
mert sajnos az még semmire nem garancia, h "e-ink Pearl", nagy a gyártási minőségi szórás, és könnyen elképzelhető, h a kisebb gyártókhoz kevésbé jól sikerült példányok jutnakpl. van egy Kobónk is, amin láthatóan gyengébb a kontraszt (a háttér szürkébb), mint egy régi Kindle 3-on - pedig elméletben mindkettő éppúgy "e-ink Pearl"... (és ez nem egyedi tapasztalat, másoktól is hallani ilyet)
-
törölt tag
A Pocketbooknak, sajnos csak egy Pearl kijelzős modellje van, az pedig a touch, az összes többiben Vizplex van, kivétel néhány lcd-s model.
Sajnos a Basic new-be, sem került Pearl kijelző, pedig a touch után került kiadásra, nem régiben...
Új modellek:
Basic New (Vizplex)
SURFpad (Capacitive touch, 7 TFT,)
360° Plus New (Vizplex)Viszont kifutott termék lett a PocketBook Pro 612 szériája (602/603/612)
Valamint a PocketBook Pro széria 902/903 modelljei. A Pro 912 nél pedig árcsökkentés volt néhány hónapja.Kíváncsi leszek mikor lesz ennél a szériánál is vmi újítás.
-
kilozsul
aktív tag
-
kilozsul
aktív tag
válasz
ugyeletes
üzenetére
Shopline-on vettem, most akciósan és ingyen kiszállítással volt 24 990. Azért nem Kindle lett, mert ez a 25e volt a fájdalomhatár nekem, és amcsiból nem jön mostanában haza ismerős aki tudna hozni. Angliából rendelve vagy itthoni kínálatot nézve meg mindig többre jött ki. Ráadásul én ezt csak ebook olvasónak akartam, semmilyen más funkciója nem érdekel, olvasom, lapozom :-)
-
doc
nagyúr
ez azert erosen kapcsolodik a temahoz

-
kilozsul
aktív tag
Nah, tegnap megérkezett az e-book olvasóm. Mivel Kindle-t nem tudtam amerikából hozatni, az itthoni árakat meg sokalltam, végül EZ lett. Még barátkozok vele, és összehasonlítási alapom sincsen, de az eddigi tapasztalataim:
-Az e-ink nagyon király, tényleg semmivel sem fárasztóbb olvasni mint a papírt.
-Az e-ink elég lassú... Lapozásnál általában nem észrevehető, de amikor ki kell rajzolnia valamit akkor furcsa. Elszokott az ember az ilyesmitől
-A készülék vállalható anyagokból van (ukrán termék!
), nem prémium, de nem is gagyi!
-Néha epub formátumnál gondja van a hosszú magyar ékezetekkel, még nem jöttem rá miért.Van még valakinek ilyen márkájú readere?
-
doc
nagyúr
válasz
ugyeletes
üzenetére
azert a Market igen hasznos, szerintem kar kihagyni
egyreszt nem kell a szenvedos-nyogvenyelos windows-modszerrel egyesevel levadaszgatni ami kell, masreszt meg automatikusan frissiti (ha ugy allitod be) az appokat
pl. ha kijon a javitas az altalad leirt bughoz (amit en meg sosem lattam, pedig parezer oldalt elolvastam a Nookon Cool Readerrel...) akkor megkapod egybol
sot, a legjobb: szamitogepen bongeszed a Marketet, ha talalsz egy appot amit felraknal a Nookra csak kivalasztod, es amikor a Nook legkozelebb Wifi-kozelbe kerul, automatikusan telepul
-
ugyeletes
tag
Ha rootolas megvolt, akkor adb-vel vagy adbwireless-sel egy ES file explorert meg egy cool readert is telepitesz usb-n vagy wifin at, es nem kell market sem. En sem hasznalok marketet, megis barmit felrakhatok. Ha ES fenn van, akkor a /system/app -ba masolom amit pl a bongeszovel letoltottem, es onnan enged telepiteni apk-t. ES-ben be kell kapcsolni a root explorert, meg hogy tudja irni a root filesystemet! Az adb-hez meg letoltesz egy win32-es adb csomagot a pc-dre es guglin remekul leirjak hogy adb-zz a nookoddal.
En ezt eljatszottam tegnap, igy mondhatom, hogy eme oldalon talalhato cool reader jol mukodik.A hivatalos cool reader oldalon levo apk viszont BUGOS! Neha lehagy par szot a konyvbol, igy erdekes neha, hogy nem fejezik be a mondatokat.

-
vinikorn
aktív tag
Tudnátok olyan e-book olvasót ajánlani amin nincsenek gombok, csak egy 7 "-os kijelző az egész. A billentyűk érintőképernyőn vannak.
Köszi.
-
Shia-ko
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehet Nook-on megoldani (ha már könyvtárszerkezet nincs), hogy egy adott sorozatnál látni lehessen, hogy adott könyv hányadik? És abban az esetben, ha több sorozatról van szó, de időrendben egymás után következnek?
Köszi
-
Tama03
csendes tag
Sziasztok!
Sony prs-t1-re nem lehet angol-magyar szótárt varázsolni? Felületes netes keresésem nem nagyon adott találatot, de kindle-re hallottam már ilyenről...
Előre is köszi a válaszokat: Tamara
-
törölt tag
"Természetesen könyvolvasóként is használható"
Használható, persze. De nem igazi könyvolvasó. Jelenleg még a színes e-book olvasó is olyan mint a fehér holló, nem hogy HD-s multimédiás...De nem ez az elsődleges funkciója. Mert akkor más kijelzője lenne.
"Egy e-book readernek nem feltétele az e-ink kijelző"
Jó ideje olvasom a topicot, eddig mindig ez volt a választó vonal, ha nem e-ink kijelző-s akkor tablett, eddig mindig ez volt a válasz.
Ismérvei: lcd vagy hasonló kijelzős, ami saját fényerővel rendelkezik, tudja a multimédiát, beleértve a filmeket. stb.
Ettől függetlenül könyvolvasóként is funkciónál, sőt pdf-ek esetén még jobban is, mint az átlagos olvasóknál, amiket nem erre terveztek. ez tény.
Ergo A Kindle Fire HD-t több mindenre tudja használni, nem csak könyvolvasásra. Viszont a kijelzője, nem szemkímélő (e-inkes). Ha ez nem szempont a vásárláskor akkor no problem.
De akkor ennyi erővel szerintem bármilyen tabletet is vehetne nem?
-
Lacpas
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszönöm szépen a választ mindenkinek!
A tabletek könnyebben boldogulnak ugyebár a pdf-el, word-al és hasonló nyalánkságokkal mint az ebook readerek. Van valamilyen előnyük egy monitorral szemben azon kívül, hogy könnyebben hordozhatók?

Valamint az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan tablet, amik szembarátabbá tehetik az olvasást. (pl. a Kindle Fire HD esetén nincs visszatükröződés, többet nem tudok) Melyek ezek a tabletek és tulajdonságok?
Holnap (14) adják ki a Kindle Fire HD-t, így még látok valami reményt arra, hogy vasárnap este elhozzák nekem, ha amellett maradnék.
Köszi szépen a tájékoztatást!
-
lorcsi
veterán
nook-hoz néztem tokot
ezzel van valakinek tapasztalata? -
Degeczi
nagyúr
válasz
üzenetére
dehogynem könyvolvasó a Fire HD!
Természetesen könyvolvasóként is használható, persze a táblagépek hátrányaival (napfényben nehezebben olvasható, rövid üzemidő), de az előnyeivel (jó PDF, web) isEgy e-book readernek nem feltétele az e-ink kijelző, még ha az ilyen felhasználásban érvényes előnyök miatt a legtöbb modell azt is használ
-
törölt tag
Defternek igaza van, a felbontás és képernyő méret miatt, pdf esetén, különösen ha scannelt pdf-ről van szó, egyáltalán nem jó ötlet a szokványos méretű könyvolvasó...
Ezért ezt a hozzászólásomat ajánlom a figyelmedbe:
LinkA Kindle Fire HD amit linkeltél, az biztos nem könyvolvasó (nem rendelkezik e-ink kijelzővel sem) Viszont valószínűleg nem lesz gond pdfekkel. (max a képernyő mérete lehetne kicsit nagyobb...) Másrészt: "Pre-order Now This item will be released on September 14, 2012."
Valószínűleg nem tudnád beszerezni, hétvégéig, egyébként sem...
Visszatérve a könyvolvasókra, amazon esetében a kindle dx az ami pdf-hez elfogadható lehet, viszont azt nem tudom mennyire támogatja/kezeli jól/rosszul a pdf-eket.
+ ha valami gond van/lesz vele küldheted vissza Amerikába.Nekem az a javaslatom, hogy jól gondold meg (/át) a vásárlást, nehogy csalódjál... (vagy ha úgy érzed, inkább várj még a vásárlással...)
Természetesen az itt felsoroltakon kívül is léteznek/létezhetnek nagyméretű kijelzővel/felbontással rendelkező olvasok.
A Végére még találtam egy cikket is neked, pont az amazon dx-hez, ami szintén azt igazolja, hogy nem minden a kijelző és a felbontás...
Összegzés(idézet a cikkből):
"Verdikt
A DX Graphite felcsillantja a reményt, hogy alkalmas professzionális, szakmai olvasgatásra, de sajnos nem. Lektűrt olvasni rajta, lehetőleg szépen összerakott prc-ben, mobiban nagyon komfortos, tényleg "twice as amazing", de a pdf-ek ilyen fapados kezelése azt kell mondjam, kiábrándító. És a legfájóbb, hogy ez leginkább csak szoftverkérdés, azaz a K3 rendszerszoftverének a nettó portolásával a gondok jelentős részét el lehetne takarítani. Igazán nem értem, miért nem lépik meg.
Referenciaanyagokban (pdf) való száguldozásra, főleg képtartalommal átitatott darabokban továbbra is az iPad+Goodreader kombinációt ajánlom. A DX Graphite a klasszikus nagyformátumú (hardcover) irodalom visszaadásában viszont tényleg nagyot szól."
Még annyit, hogy a poketbook, vizplex kijelzős, ami régebbi változat, az onyx bookx viszont már pearl kijelzővel van ellátva.(legújabb generációs kijelző 50%-al jobb kontraszt stb)
-
defter
csendes tag
szia!
Ami szemkímélő, azok az E-INK kijelzővel szerelt e-book olvasók. Viszont ezek nem igazán alkalmasak pdf olvasásra.
Az okok: ezeknek a készülékeknek a kijelzője tipikusan 6" 800x600-s felbontású és elé alacsony képfrissítési rátájú. a pdf viszont lapképet őriz, ezért egy A4-s könyv olvashatatlanul pici, belenagyítgatva olvashatatlanul lassú, áttördelve (ha lehet) meg teljesen szétesik.
pdf-re tehát inkább egy tablet jó.
A fentiekhez annyi kiegészítés, hogy most jelentették be múlt héten a Kindle paperwhite-t és a Kobo Glo ami már nagyobb felbontású kijelzővel érkezik... talán ezek már jobbak lesznek ilyen téren.
rootolással állítólag egész elfogadhatóvá alakítható a nook pdf kezelése, out of the box meg tán a Sony ereaderei a legjobbak ilyen téren. Itt találsz videókat, hogy milyen e-inken pdf-t kezelni
-
Lacpas
csendes tag
Sziasztok!
Tanulás során sokat olvasok gépről, ami rövid távon is iszonyat kényelmetlen a szememnek, főként ezért gondolkoztam el egy ebook reader vásárlásán.
Eddig nem igazán néztem szét a piacon, laikus vagyok a témában. Viszont most egy ismerősöm hétvégén el tudna hozni egyet az USA-ból, így elég sürgősen választanom kell, ha ki akarom használni a lehetőséget.
Milyen készüléket ajánlanátok? Nem kell hiperszuper legyen, de tanulás miatt szükség lenne arra, hogy meg tudjon nyitni doc-ot, pdf-et, scannelt pdf-t, lehessen elforgatni a képet pl, valamint kényelmes legyen a szemnek.

Ezeket néztem eddig:
http://www.amazon.com/Kindle-Wi-Fi-Ink-Display-international/dp/B0051QVF7A
Ezt láttam rövid ideig gyakorlatban is, jó árban van, viszont nem tudom benne van-e minden előbb felsorolt tulajdonság.http://www.amazon.com/gp/product/B0083PWAPW/ref=amb_link_365312242_3/191-6009164-2305452?ie=UTF8&nav_sdd=aps&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=1XRWYD5YQ6HFPBVD99VE&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1397184562&pf_rd_i=507846
Ez egy másik kategória már persze, tablet, viszont állítólag itt sincs tükröződés, hasonlók.Ti mit mondtok?
Köszi a választ,
Lacpas -
ugyeletes
tag
Off is, meg nem is. Van 3 e-book readerem eladosorban, kihasznalatlansag miatt.
ha ragugliztok itt a REKLAAAAM Pécsett vagyok.Rajottem, hogy amikor nem vagyok pc kozelben, akkor nem akarok tabletkozelben sem lenni, igy a Nook Color-om elado.
Rajottem, hogy este nem is olvasok, igy a glowlightom is felesleges.
Rajottem, hogy a 3G-t remekul tudtam hasznalni kulfoldon IS, s a magyar nyelvu felolvasas is jo dolog, de szinten kihasznalatlansag miatt a Kindle Keyboard 3G-m is elado.
Vajon meg mire jovok ra?

-
Dhampir
félisten
Érdekesség: a WayteQ is kiadott egy E-Könyv olvasót
xBook-60w E-Könyv olvasó -
lorcsi
veterán
válasz
r6man123
üzenetére
ha fontos a garancia akkor a médiában van most több darab is, ha bemész meg is lehet őket tapizni
kobe junior, a kindle és van bent nook simple touch isa kobe-ról nem sokat tudok. nálam a kindle vagy nook jött számításba
a nook-ban piszok jó az anyaga..és nekem fontos volt a mem kártya hely plusz wiifi
tapintásra egyértelmű volt, olyan nagyon finom puha., de nyilván ez szubjektív.
érdemes ezeket megtapizni, nagyon sokat számít
a kijelzők eléggé hasonlóak, ott nincs érdemi különbség -
r6man123
senior tag
Sokáig nem voltam tisztában azzal, hogy miért éri meg e-book olvasót venni, egy azonos árkategóriában lévő tablettel szemben, de tegnap a kezembe került egy Kindle és letisztult minden.

Elkezdtem olvasgatni pár tesztet, de egyikből sem derült ki számomra, hogy 30ezer erősen fluktuáló magyar Forint alatt milyen olvasót vegyek.
Különösebb igény nem fogalmazódott meg (Édesanyámat szeretném születésnapjára meglepni vele), wifi/3g nem kell, kijelzőjének sem kell szuperkontrasztosnak lennie, mivel csak este, ágyban olvasáskor használná az az istenáldotta jó asszony, akinek már a mobilom kijelzője is "jajjdeszép".Segítségeteket előre is köszönöm!

-
lorcsi
veterán
a nook simple touch-ban hogyan lehet egy könyvbe 2 könyvjelzőt tenni ?
-
Degeczi
nagyúr
a piacbővülés örvendetes - de ez sokkal olcsóbb kellene legyen, így nem fog menni
(pl. a tegnapi árcsökkentés óta a normál, nem reklámos Kindle is kb. ennyi, szállítással, áfával - ha elkezdenek jönni a reklámos változatok, ebay-ről akár az áfát is megúszva, az végképp leviszi az árakat) -
csibor
addikt
Most látom a Wayteq is beszállt az e-linkes piacra XBOOK-60W-al. 30K-ért egész jónak néz ki.
-
Dhampir
félisten
Szia!
Hazai boltokban illetve webáruházakban is kapható, a bolt ad rá 1 év garanciát.
Tokot eBayről, vagy akár Hollandiából is rendelhetsz jó minőségűt.
-
Levus5
csendes tag
Köszi!
Felhívtam a Sony ügyfélszolgálatot és megerősítették, hogy az EU-n belül vásárolt termék esetén (és az eBook-nál is) lehet MO-n érvényesíteni a garanciát. Eredeti számla kell hozzá és az Europien Warranty Card sem kell feltétlen, de EU-s vásárlásnál valószínüleg úgy is adnak hozzá.
A PRS-T1 olvasó fent van a magyar honlapon mint támogatott termék csak kapni nem lehet itthon
Ezért továbbra is kérdés, hogy honnan érdemes/lehet (olcsó) beszerezni EU-n belülről?Ki milyen tokkal használja a Sony PRS-T1-ét ha van neki?
-
Degeczi
nagyúr
elnézést, figyelmetlenül olvastam az éjjel: szóval Sony-t nem az Amazontól veszel, hanem az ő felületét használó eladóktól - kb. mint az Ebay-en
így valóban tőlük függ, h postáznak-e ide (míg az Amazon a saját hardverét a már említett módon, az USA oldalról, egyébként lokálisan)a garancia általánosságban EU-n belüli vásárlásnál érvényes a hazai képviseleteknél is, ha kapsz kitöltött EU-s garpapírt (fényképezőgépeknél is így van),
de ezt a kiválasztott eladóval kell letisztázni még vásárlás előtt (pl. angoloknál is előfordul, h nem hivatalos képviselettől származó cuccot árul vki, hanem távol-keletit, amire legföljebb nála van jótállás) -
Levus5
csendes tag
Sziasztok!
Magyarországról honnan érdemes (lehet) Sony PRS-T1 készüléket vásárolni?
Érdemes az Angol Amazon-tól rendelni, mivel ekkor gondolom nincs vám és ÁFA plusz?
Lehet a garanciát a Magyarországi Sony képviseletnél lebonyolítani vagy postázni kell vissza Angliába?Milyen tokot érdemes használni hozzá?
Köszönöm
Levus -
doc
nagyúr
a e-book blogon szuletett is egy hosszu iras arrol, hogy mi varhato az Amazontol
ez a Kobo nagyon jol nez ki, mar az elozo verzioval is szemeztem (csak pont nem volt a Future shopokban mikor kellett volna, csak rozsaszinben, azt meg azert megse'
)az mondjuk vicces, hogy az Amazon jelentette be eloszor hogy vilagitos kijelzos readeren dolgoznak, es a vegen az ovek jelenik meg utoljara

-
defter
csendes tag
Ma lesz amazon bejelntés, de a kobo sem bírt nyugton maradni: Egy világítós HD kijelző és egy 5 colos touch. Ráadásul a világítós olcsóbb mint a Nook Glow!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Új Apple Pencil (2nd gen)
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 gen M1 64GB, Wi-Fi, 97% akku, 12 hónap garancia!
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dr.NX