Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
labuwx
tag
válasz
Libretom
üzenetére
A pdf azért fontos, mert a dokumentációk (elektronikai alkatrészeké) és referenciák (programnyelvekhez) nagy része ilyen formátumban érhető el. Nem fontos, hogy a pdfeket olvasni tudja, de át lehessen konvertálni őket ábrákkal együtt egy, a gép által olvasható formátumba.
Úgy látom, hogy ti csak 6"-os olvasókat mondtatok, nagyobbakból nincs megfelelő? -
doc
nagyúr
szerintem erre az egyetlen jo megoldas a Nook Glowlight, rootolas utan felraksz ra egy EZPDF-et (ez azt hiszem fizetos, de fillerekbe kerul), azzal barmilyen PDF-et konnyeden tudsz olvasni, akkor is ha csordultig van abrakkal (en pl. Arduinos konyveket olvastam a Nookkal joparat, sima ugy)
tud normal TextReflow-t, amit kb. minden mas olvaso is, de emellett tud hasabszelessegre zoomolni automatikusan (ilyenkor kb. olyan, mintha egy hasab egy oldal lenne), vagy fektetve oldalszelessegre (ez a nagymeretu abraknal jon jol) -
Libretom
aktív tag
Nem tudom miért annyira fontos a PDF formátum, de 6 collos kijelzős olvasóknál nagyon kicsi lesz a betűk mérete, ezért e-ink pearl kijelzős készüléket keress, mert ezeknek a legjobb a kontrasztja, tehát a kisebb betűt is jobban tudod olvasni. Ebből a szempontból valóban a Pw. a legjobb vétel, mert a felbontása, kontrasztja magasan a legjobb. Sajnos a PDF-et a Kindle-ök nem tudják tördelni. Ha ez fontos, akkor nagyon jó a SONY PRS-T2, (szintén pearl) Így nagyíthatók a betűk, de sajnos előfordul, hogy az áttördelésnél eltűnnek a hosszú Ő és Ű betűk. Tapasztalatból tudom, hogy a Sony kijelzője is van olyan jó, hogy a kis betűket is jól lehessen olvasni, de nincs perem világítása.... A PDF-eket egyébként minden készüléknél lehet nagyítani, de kellemetlen lesz olvasni, mert folyton állítgatni kell, hogy egy-egy sort végig tudj olvasni. A PDF-ek konvertálása más formátumba sajnos bizonytalan, sok kudarccal járhat. Degeczi ajánlott erre egy kiváló programot a PH Kindle-ös fórumon, amit javaslok mindenkinek:
http://download.cnet.com/PDF-to-ePub-Converter/3000-20412_4-75115614.html
Nem tudom, hogy most ez free, vagy sem.
Jó még szerintem: Nook Glowlight, Kobo Glo. Ezekről semmilyen tapasztalatom nincs, a Youtube-on vannak jó bemutatók.
Ha nem akarsz nagy kijelzős olvasót, (abban nem is ismerek perem világításos gépet) akkor én a Pw-t venném meg. Bár az gyanús, hogy karácsonyig már nehéz behozatni. Nézd meg a PH aprón lévő hirdetéseket. Sok sikert!! -
labuwx
tag
Sziasztok!
Szeretném meglepni magam egy e-book olvasóval karácsonyra.
Pár fontos tulajdonsága:
-e-ink
-háttérvilágítás
-pdf-ket rá lehessen konvertálni valahogyan VAGY a hozzá tartozó storeban nagy választékkal legyenek angol szakmai (informatika, fizika, matek, közgáz) könyvekÉn Kindle PaperWhite-ra gondoltam elsőre, de az nem tudom, hogy mennyire teljesíti az utolsó feltételt. Ha elsőre nem a raklámmentes változatott veszem meg, akkor utánna van lehetőségem a különbözet kifizetésével szoftveresen módosítani?
Melyik olvasót javasolnátok? Árkorlát nincs, de kérlek említsetek minden kategóriából.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Lenne még egy kérdésem. A linuxos Pocketbook mennyire számít jónak? Van valakinek tapasztalata? Ahogy néztem elég sok formátumot megeszik.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék ebook olvasót venni karácsonyra. Alapvetően semmi extra igénye nincs, legyen kényelmes kéznek és szemnek is, esetleg lehetne benne wifi, hogy tudja bújni a bulvárt is. Csak itthon használná. Fontos a minél jobb ár/érték arány és jó lenne, ha brutto 35ezer Forint körüli áron hozzá lehetne jutni.
Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
Bagira01
üzenetére
Már többször vásároltunk tőle: [link]
Megbízható, normális emberke.
Kintről már ne rendelj, mert talán januárban megjön(bár 1-2 hetet ír most a Kindle6 készülékre). Egyszer én is így jártam még a K3 rendelésekor, pedig azt novemberben vásároltam. (volna) De próba szerencse. Ha van kinti embered, vegye meg ő és postázza neked. Még ez a lehetőség van. -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Honnan érdemes venni amazon Kindle 5-öt? Melyik hardveraprós hirdető megbízható és a legjobb árú? Karácsonyi ajándéknak lenne, csak gondoltam érdemesebb most megvenni mert karácsonyra szerintem a nagy kereslet miatt felmennek az árak

-
csibor
addikt
Ha jól tudom a Nook 2gb memóriával van, nekem 250m van rajta, és a calibre szerint megtelt

-
engine88
aktív tag
Üdv
Édesanyámnak vennék egy e-book reader-t, teljesen alap használatra, csak könyvek olvasására.Mit ajánlanátok?
-
lorcsi
veterán
válasz
Elek23Elek23
üzenetére
és javasolm itt az első hsz megkeresését..több olvasás kevesebb kérdést..

-
Elek23Elek23
tag
Sziasztok. Van konkrétan csak Kindle topik? Ha nem, lehet ezekre rárakni valahogy magyar menüt? Meg mi ez a konvertálgatás, amit mindenki ír? Mit kell konvertálni mivé?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
smilecat
üzenetére
Akkor ne írj hamis általánosításokat!
Nagyon gyakran megoldható külső előkészítés nélkül is a korrekt konverzió, ha egyértelmű szabályokkal azonosíthatóak a fejezetcímek: pl. "vastagon szedett sor, amit soremelés követ", vagy "max. három számjegyes sorszám a sor elején" - vagy egyszerűen eleve olyan stílust/betűméretet használ, amit a szöveg többi része nem.
Ezekre pedig már egyszerűen adható meg kifejezés, ami alapján beállítja a fejezeteket, összeállítja a tartalomjegyzéket a Calibre - de tény, hogy ez egy-két percnyi gondolkozást, próbálkozást (amit nagyon jól támogat a program!) igényel, és valóban egyszerűbb lesajnálni, mert magától nem tudja (melyik program igen?) -
válasz
Degeczi
üzenetére
nem lendületből fikázom, tapasztalatból, de fölöslegesen vitázunk nem tudjuk egymást úgysem meggyőzni... hát akkor csináld ezzel ezentúl is...
aki meg azt írja, hogy az anyag előkészítése nélkül is tökéletesen megoldható az soha nem készített egy ebook-ot sem az elejétől.
na mind1, befejeztem...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
smilecat
üzenetére
ha a lendületből fikázás helyett picit több időt szántál volna rá, nem írnál ilyeneket: tökéletesen megoldható az ilyen esetek kezelése is Calibre-ben, az anyag külső előkészítése nélkül is - természetesen nem automatikusan (ahogyan más programtól sem elváható az...), hanem egyszerű szabályokat kell megadni neki
-
válasz
Degeczi
üzenetére
Mivel kipróbáltam régen és most is, ezen alapul a véleményem.
Persze fejlődött, jobb lett, de hogyan mondod meg neki egy neten "talált" anyagnál ami agyon van csicsázva, és iszonyat sok stílust tartalmaz,(abbyy maradványok ,vagy csak a korrektor saját ötletei alapján készített stílusok), hogy ezt stílusmentesítse neked, sallangtalanítsa, és a címsorok alapján állítsa be a könyvjelzőket? sehogy... ehhez kell előkészíteni a talált anyagot és akkor megfelelő konverziót kapsz. De mint lenni szokott, és amikkel találkozok nap mint nap, nem ezt a munkamenetet igazolják, egyszerűbb csak bedobni oda egy rtf, htm v bármilyen anyagot amit ki tudja hogyan fog konvertálni.
Próbáltam plugineket is hozzá, valamivel jobb lesz, de még mindig nem az igazi. Persze a nagy átlagnak aki nem akar ezzel foglalkozni azoknak jó ez is.
A kezelhetősége elég jó a programnak ahhoz hogy bárki eligazodjon rajta, ha kicsit jobb lenne a konvertálása nem fikáznám.én csak konverzióról beszéltem, az más hogy eredetileg ez e-könytár kezelésre lett létrehozva, ebben nem is vitatkozok hogy jó.
Innentől nem OFF-olnám tovább a topikot. Sok sikeres és szép konverziót kívánok neked.
üdv
-S- -
Degeczi
nagyúr
válasz
levai666
üzenetére
Csak gondold végig: honnan tudnák, mi legális és mi nem?
Természetesen nem tudják, hiszen nem csak tőlük vásárolhatsz könyveket, és saját magad is gyárthatsz, de még a felhő (ami megléte viszont nincs összefüggésben a memkártyás bővíthetőség hiányával) használatára sem vagy kényszerítve: USB-n is másolhatsz föl.
Képregényhez nem ideális ennyire kis e-ink kijelző. -
levai666
csendes tag
válasz
smilecat
üzenetére
Hm köszi. A formátum elég vegyes szóval a konvertálásba majd beletanulok. Annyi még, hogy a nem legális könyveket az e-book olvasók mennyire szeretik? Gondolok itt a Kindle pl neten tölti egy felhőbe a könyveket, ezért sincs bővíthetősége. Nézik azt ha nem megvásárolt könyv van fenn? Meg az nem világos, hogy akkor van ilyen ingyenes könyvtár amiből lehet könyvet letölteni, és nem kell megvenni őket pl a kindlenek? (nem világos, ezen a téren gyenge vagyok) Sry, ha hülyeséget írok így este

ui: nagyrészt, mobi, pdf,....ééés ha már itt tartunk tudnak ezek képregényeket, mangákat olvasni? formátum: cbr, jpg, pdf, cbz...oké most hogy nézem akkor nagyrészt képek....azokat hogy bírják? tapasztalat?

-
Degeczi
nagyúr
válasz
kago akira
üzenetére
A Kindle minden anyag feltöltése után a háttérben indexeli azt, vagyis egy "tárgymutatót" hoz létre, és a keresés már ebben történik: ezért gyors, függetlenül az anyag hosszától
(viszont egyszerre több száz könyv feltöltése után akár hosszú órákig készíti ezt az indexet, ami a folyamatos processzorterhelés miatt le is merítheti az akkut, ezért ajánlott, hogy ilyen hatalmas feltöltés után inkább maradjon az USB-n vagy töltőn) -
kago akira
tag
ph2012:
kindle DX-en TXT-fájlból 1 pillanat alatt megvan. Bérgyilkos a célkeresztben című könyvből. Másból nem nem igen próbáltam még mivel főleg mangázásra vettem.
apropó. valaki hallott már arról hogy whispernetes korai generációs kindlén hogy lehet áthekkelni a regisztrációt? (mert úgy látom anélkül jó pár menüpont inaktiv...)
-
-
-
válasz
levai666
üzenetére
Két nagy táborra bontódik az ebookos társadalom ill két formátum köré csoportosulnak.
Az egyik az epub a másik a prc(mobi,azw).
Olyat keress amiből neked több van vagy többet tudsz szerezni vagy magadnak készíteni.
És itt most ne a fos calibre által készített rettenet konverziókra gondolok, hanem amit egyébként mások sok-sok munkával elkészítenek kifejezetten abban a formátumban. Egy ilyen készített, és egy konverzió között ég és föld a különbség, bár sokan ezt se látják vagy nem érdekli őket.
De ha nem számít a "minőség" akkor bármelyiket választhatod, mert a csoda calibre jóformán mindent konvertál mindenbe.
Természetesen olvashatóak ezek a konverziók különben nem terjedt volna el ennyire. -
levai666
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis időre beállok okosodni, mert már pár napja én is elkezdtem aktívan e-book olvasót keresni. Olvasgattam vissza és ahogy néztem itt a kindlet és a nookot ajánlják. Én eddig a Sony PRS T2-őt láttam ami megfelelne bár árban sok és gondoltam írok ide is hátha van olcsóbb (akár nem márkás) ami megfelel az igényeimnek:
1.szempont: e-ink 6", min 2gb belső mem, legyen kicsi a kerete a kijelző körül(némelyik meg kell hagyni elég fura), és bírja sokáig az aksi(ebook olvasók között is) ezek kötelezőek.
2.szempont: lehetőleg legyen bővíthető memóriája, 3,5 dugú mp3 lejátszás(bár mellékes),
3.szempont: (ha 15-20körül beszerezhető) nemkell wifi, touchscreen
...
Nekem konkréten csak arra kell, hogy a kis nem túl hmmmm(legális) digitális könyvgyűjteményemet és amik jönnek hozzá rátöltsem és azon szállíthassam olvashassam (meg ha tud pdf-t, azt néha használom).
A cél kb a kindle5 fizikai mérete és csak könyv olvasásra
(talán mp3)
A kedves szakértők, vagy bárki akinek tapasztalata van megtud segíteni pár konkrét márkanévvel ami újonnan 30on alul van és mégis megfelelne nekem? Segítségetek előre is köszönöm.
Vagy ha nincs olcsó keveset tudó, akkor menjek én is a Kindle5 és a Sony T2 (T1 talán de hamar merül) felé? Mert kinézetre, üzletben való megtapogatás, megnyalogatás után megfeleltek kinézetre, bár még a formátumokat most tanulom innen a fórumból.
De hosszú lett, de ugye itt mindenki szeret olvasni
Üdv, L -
Pierre75
senior tag
Nekem is kicsi a 6 inch. Erre a szokásos válasz, majd megszokod. A 7 inches tablet mérete, amit használok is csak kompromisszomokkal vállalható. Ehelyett én kivárok. A Pocket jövő nyáron kezdi árulni a 8 inch-es színes e-book olvasóját, ami remélhetőleg felkavarja annyira az állóvizet, hogy lesz követője és kimozdulnak a zsebkönyv méretből.
-
Libretom
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Libretom
üzenetére
azért készülnek videók, mert a 10 év csak elmélet sajnos, gyakorlatilag kizárt...
a Li-ion akkuk használat nélkül is öregednek, előre nem látható az élettartamuk, és már néhány év alatt cserére szorulhatnak (pl. többen írták hazai fórumokon is, h muszáj volt már akkut cserélni a K3-ban - pedig 2 éves modellről van szó...) -
Libretom
aktív tag
válasz
gerzsol
üzenetére
Nem tűnik rossznak, de nem világos, hogy az esetleges garanciális szervízelés hogy megy...
http://www.youtube.com/watch?v=JMWxYpiFzLs
http://e-book-olvaso.arukereso.hu/kobo/touch-edition-p107764461/?gclid=CJeI_JHT-7MCFUhZ3godCB8ABA
Mindenképpen érintős kell? Én végigmennék a fórum korábbi bejegyzésein, és elgondolkodnék a Kindle 4-en. Ahhoz persze konvertálgatni kell, de az nem nagy ügy.
Jó lehet még a Nook Simple Touch, de csak rootolás után. Sok sikert!
-
gerzsol
aktív tag
Sziasztok,
Legelőször egy Kindle 5 vagy egy Kindle Paperwhite e-book olvasó megvásárlásán gondolkodtam, aztán ezek ára túl magasnak bizonyult.
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek a Kobo Touch Edition nevű e-bookról?Főként egyetemi jegyzetek pdf, doc, docx olvasására használnánk és e-book-ok olvasására is.
-
Libretom
aktív tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Szívesen. Azért az remélhető, hogy (normálisan működő akku esetén), akár tíz évet is bír egy LI-ION akku, így a cserére jó esetben egy Kindle átlagos élettartama alatt nem is kerül sor. Egy újabb előnye az ebooknak: ritkán kell cserélni az akkut. Bár az biztos nem véletlen, hogy mégis lehet venni a Kindle-ökhöz is akkut, és vannak a cserét bemutató videók, még a K4-hez is..... vagy ezek a csak hibás aksik miatt készülnének?

-
-
Degeczi
nagyúr
Nem az a gond, ha beépített: mindegyik könyvolvasó könnyen szétszedhető, hozzáférhető az akku, és be is szerezhető cserepéldány (mondjuk a Kindle 3 vagy Touch esetén pl. egyszerűen Ebayről).
A baj ott van, ha olyan, mint a Kindle 4 esetén, ahol beragasztották a Li-ion cellát, így az nagyon könnyen megsérülhet kifeszegetéskor - ami viszont tűzveszélyes!
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Én is gondolkodom ebook olvasó vásárlásán. Rátaláltam erre, talán a legolcsóbb boltban megvehető típus. Mi a véleményetek róla?[link]
Más. Pár oldallal korábban volt róla szó, kár, hogy többnyire beépített akkuval vannak ezek a kütyük, amik nem cserélhetőek. Úgy tudom ennél az olvasónál már cserélhető az akksi
:[link] -
lorcsi
veterán
válasz
Retekegér
üzenetére
a legolcsóbb és nagyon elterjedt, jól használható a kindle reklámos verziója, 24 körül kapható itt a forumon
ez ár bőven jónak mondható és maximálisan elég a könyvolvasására
és van a nook simple touch, ami picit drágább..de ha neked sd-vel bővíthető tárhely kell..és szereted a droidos rendszert akkor ez a tuti..30-35 körül szokott lenni ha jól tudom
kijelzőjük nagyon hasonló..érdemi különbség nem nagyon van (de alább sem érdemes adni ) -
Retekegér
MODERÁTOR
Hali!
Abszolút nem vagyok otthon az e-book olvasók világában, a kérdésem az lenne, hogy az olcsóbb szegmensben vannak-e jó ár/érték arányú készülékek? Kizárólag olvasásra, Wi-Fi only verzió érdekelne...
-
Szebi77
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, ma reggel tisztázatlan körülmények között ( egyszerűen nem értem, hogy történt ) el repedt a Kindle DX-em, szerencsére csak a kis pöcök bigyó, nem a fedlap vagy a képernyő. Még mindig elég húzós az ára + születésnapomra kaptam + nagyon nagyon szeretem + egyébként sem tudok másikat venni, szóval arra gondoltam ha valakinek, vagy ismerősnek otthon egy olyan aminek a belseje nem jó, megvenném, vagy tudtok egy szervízt légy szíves szóljatok. Le törtem mint a bili füle
(( Nagyon köszönöm előre is. -
ph2012
senior tag
Hadd kérdezzem, hogy egy több száz oldalas könyvben ha egy szóra rákeresek az hány percig tart mire végigmegy a könyvön?
-
axioma
veterán
válasz
smilecat
üzenetére
Hm. Hat erdekes, mert en kimondottan eink pearl-nek vettem, ez meg azt irja, nem az. Ez mondjuk kulcskerdes, mert akkor nem adtam volna erte ennyit... mind1, ha ez tenyleg nem igy van, akkor elado lesz. Meglatom. Es irok, ha megfelel ekezet nelkul... (jo, ha valami nagyon extra lesz, akkor hajlando leszek ekezettel is egy rovidet).
-
törölt tag
Na erre nem számítottam volna, hogy lesz ilyen hír. Viszont sajnos, a felbontás a szokásos, így szerintem kevésbé lesz használható pdf, stb re. (ideális lenne a 1200 x 825 felbontás, és 9,7 képernyő, de legalább a felbontás)
Az árát illetően szerintem min 100e felett lesz.
Azért majd kíváncsi leszek a tesztekre, ha megjelenik jövőre

-
ugyeletes
tag
ne foglalkozz vele... szerintem egyertelmu hogy ha azt irom hogy : "meg nem tudtam megcsinalni" akkor az elso szo az ekezetes. aki meg nem akarja elolvasni amit irok ekezettelenul, az ne olvassa el.

amugy a speci karakterek nagyon zavaroak, de vegulis megszokhatoak azok is...
csak at kell terni, de akkor rendesen. pl a {} -t meg most is kerestem vagy 2 sec-ig...
teccikérteni? -
axioma
veterán
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ugyeletes
üzenetére
Éljen az igénytelenség?

Csak annyit lehet elérni vele, hogy az ember eleve átsiklik a nehezen olvasható hozzászólások fölött, ahol még ennyire minimális gesztusra sem képes az írója a többiek felé.
(mondom mindezt programozóként)
Ez még rendben egy hardveres kockatopikban - de egy könyvolvasó témában már nagyon zavaró, pláne amikor tele a szöveg ékezet nélkül egészen mást jelentő szavakkal... -
axioma
veterán
válasz
ugyeletes
üzenetére
A kotojel, a zarojelek, az idezojel, a per jel, a kukac nem zavarnak hogy mashol vannak? En azoktol (is) o"rulok meg, hogy nem csak kodiras kozben, hanem folyo szovegben hasznalt karakterek is idegesitoen mashol tunnek fel. Szerencsere azert idegen helyen meg mindig marad az, hogy a billt nezve gepelek... lassabb persze.
Egyetlen kivetel a telefonom (Milestone2): anysoftkeyboard-dal, a bill-eket tobbszor nyomva me'g majdnem szeretek is ekezetesen irni. Igaz, ott csak ketujjas iras van. -
ugyeletes
tag
eljen az elit ekezettelen iras, ircen se volt tizenoteve divat, meg a levlistakon is irtottam, aki ekezetesen mert irni.

en is igy vagyok, ha mar ekezetelni kell, akkor sokkal lassabb az irasom.
a vicc: tavaly juliusban atraktam magyar bill kiosztasra a billentyuzetem, de meg igy se eroltetem a magyar irast. viszont a z-t mar FENN irom
-
axioma
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Magyarorszagon vagyok, de angol bill. elott, tekintve hgoy programozaskor igencsak tre' dolog magyar bill-en a kulonbozo zarojelek, pontosvesszok stb. hasznalata, plane hogy amugy 10 ujjal vakon gepelek. Ahol rajovok hogy nem egyertelmu, ott igyekszem radobni a repulo ekezeteket, van amire automatikusan iras kozben, de ujra is szoktam olvasni, mielott elkuldom.
Igaz, hogy ha sajat gepnel azaz nem yz cseres magyar kiosztasra tudok valtani, akkor tudok magyarul is ekezethelyesen irni, de annyival lassabban, hogy akkor mar a forumozast inkabb ki is hagyom, ha csak ugy szabad. Pedig gondoltam, hogy beszamolok rola ha megkapom, de akkor inkabb hanyagolom.Szerk. most latom, arra gondolhatsz, hogy a legutobbiban a nemi-ne'mi bennemaradt... ez a faradtsag miatt lehetett, mert ejjel fel egykor zarult az aukcio, alapbol ezt a szot pl. automatikusan jelolni szoktam. Bocs, most igy sikerult.
-
axioma
veterán
Na most mar beken is foglak hagyni benneteket. Lottem ebay-en egy eink pearl-es olvasot bor (gondolom mubor, mind1, jol nez ki) tokkal. Egyetlen bajom, hogy feher, de ki fogom birni... sikerult olcson postazo emberket talalnom, igy 16.650 a vege, plusz me'g nemi utalasi dij, mert nem paypal-os. Hat remelem jo lesz, ja noname csoda, nemet ebay tele van vele, Thalia oyo reader. Arra szamitok, hogy ha upgrade-elni akarnek esetleg, ennel tobbert el lehet majd adni itthon, bukni nem lehet vele.
-
axioma
veterán
Nem hiszem, hogy itt a 8 inchnek van ertelme a dragitason kivul, ha tovabbra is 800x600. [Van 3.5-os Blade-em es a ferjemnek 7"-es tabletje, mind a ketto 800x480, hat nem ugyanaz az elmeny... a tab elonye hogy bokodni jobban lehet, es a 3.5 mar tenyleg tul kicsi is tud lenni, de 6 es 8 inch kozott el nem kepzelem, mitol lehetne jobb a nagyobb. Azert a 6 inchen is van olyan szemu aki latja a pixeleket, bar lehet hogy az atlagember csak a hibakat.]
-
Libretom
aktív tag
A Tritonról már két éve jelentek meg hírek, de kereskedelmi forgalomban tudtommal még nem jelent meg ezzel a kijelzővel ebook reader. Ez szerintem (pláne 8"-os kijelzővel) 150 k fölött lesz..... és biztos nem adja egy LCD szineit, elég "fakó" lesz.
http://www.youtube.com/watch?v=DJvN29076E0
-
ikendu
csendes tag
Sziasztok! Ezt nemrég találtam: [link]. Vajon mennyiért vesztegetik majd? Egyébként nagyon ígéretesnek tűnik, de az ár-érték arány dönt majd.
-
Libretom
aktív tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Ráadásul a Calibre a könyvek fülszövegének megjelenítése miatt kellemes böngészést tesz lehetővé a választás előtt. Erre az ebook reader nem képes, hacsak nem csinál az ember egy külön mappát a fülszövegeknek. De szerintem is az a lényeg, hogy ezek (számítógép és olvasó) kiegészítik, és nem helyettesítik egymást.
-
Truthless
csendes tag
A videó nem érdekel. Csak mint funkciót kérdeztem. Az amazon oldalán van írva ingyen wifi-internet-böngésző. Akkor ez a funkciója mennyire lassú?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Truthless
üzenetére
ha valóban e-bookot keresel, azaz könyvet, akkor ne táblagép funkciókat várj el!
azokat a könyvhöz jó minőségű e-ink kijelző kizárja (videó), ill. olyan szinten nehezíti (böngészés), h nem érdemes arra használni
egy táblagép TFT kijelzője már alkalmas rá - cserébe az könyvhöz nem ideális, sem az olvashatósága, sem az alig pár órás üzemideje miatt
-
doc
nagyúr
válasz
Truthless
üzenetére
nincs olyan hogy "legjobb", legfeljebb olyan hogy "a te igenyeidnek legjobban megfelelo"
egyebkent a legELTERJEDTEBB az a Kindle, igen
videot nezni nyilvan nem fogsz rajta, de ezek szerint azzal sem igazaban vagy tisztaban hogy mi az az eInk technologia, nezz utana szerintem mielott meglepodsz... -
Truthless
csendes tag
Én is gondolkodom egy e-book-on. Sok helyen írják hogy az "Amazon Kindle" a legjobb. Egy 30K-35K-s keretet tekintve. Videó/olvasás/internet(böngésző). Ezeket tudja is?
-
ph2012
senior tag
Koobe Junioron gondolkodom. Nem tudjátok, hogy ingyenes Károli Bibliát le lehet tölteni hozzá? A Bibliában lehet szavak alapján keresni?
-
ph2012
senior tag
Ennek a MyAudio Inkbook olvasónak mekkora az akkuideje? Károli Bibliát lehet hozzá letölteni? Ha igen akkor kereső funkció van a könyvben? Jól látom, hogy DOC-ot nem tud kezelni? Szoftver frissítéssel nem lehet segíteni ezen?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Libretom
üzenetére
muszáj is: hiszen egy e-book reader csak ideiglenes eszköz, bármikor tönkremehet, bármikor lecserélhető - vagy épp több eleve példány van belőle, akár nem is mind azonos típusú, azonos formátumot használó
ha Calibre-vel van számítógépen kezelve az e-könyvtár, ezzel semmi gond: az mindig az aktuálisan gépre csatlakoztatott eszköz formátumában küldi át az anyagokat
-
axioma
veterán
Hm, megnezem... mivel nem volt meg ebook-om, nem dugtam reflexbol gepre. (Mondjuk jelen esetben nem az en cuccom van rajta ugye, de az erdekes kerdes, hogy latni fogok-e valamit.)
Nem tudom, miert, meg mindig nem tetsz... de meglatom, ha annyival olcsobb akkor azt se zarom ki.
Tobbire nincs valasz?
Lapos megvilagito, vagy vizplex mennyire rosszabb ha mas miatt meg az kene... (bar most felbukkant egy 950 de USA es licittel felszaladhat megint 200-ra, plusz vam/afa...). Hol forumoztok, ha nem itt, es nem kindle, hol erdemes keresni? Sony-sokat peldaul meghallgatnek. -
Libretom
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
ez nem érv, mert egy törött kijelző valóban nem ok arra, h ne látszódjon USB-s meghajtóként, és akkor le tudod szedni róla utólag is azokat a file-okat, amikről még nem volt mentésed - ráadásul pont a Kindle az, ami automatikusan is képes ezeket szinkronizálni az egyes eszközeid között...
-
axioma
veterán
válasz
Libretom
üzenetére
Kaptam ingyen egy torott kijelzos kindle-t. Soha semmit nem lehet most mar kiszedni belole, ha jol nezem. Az sd-kartya eseten van arra esely, hogy megmaradnak az ember dolgai (nem csak a konyv, mert legyen masolva, de akar a konyvjelzo vagy jegyzet amit tett melle).
Nekem az eeepc-m is csak ssd-s, es a mozgathatobbra rakom a jobban valtozo cuccokat, de azt nem is bukom ha vegleg feldobja a talpat... -
axioma
veterán
Szerintetek, ha a 7 inches sony-bol a regebbi, vizplex-es valtozatot 90 dolcsi korul meg tudom szerezni, az megerheti egy hasonlo aru, pearl, de 6 inchessel szemben, ha nekem ez a maniam, hogy nagyobb legyen? A 950-es 200 dolcsi, es meg annyira sincs belole (vagy turelmetlen vagyok
). Szoval a vizplex mennyire gyengebb, ill. az, hogy regi modell, mennyire valoszinusiti, hogy rosszabb lesz a minoseg? (Az egyik ebay elado - nem tudom melyik tipusnal - bevallotta, hogy csokkent mar a kontrasztja.)Ja es kindle-n kivul nincs mas e-olvasonak sajat topikja itt MA-n?
-
Sőt, a Kindlere felrakom a Duokant és onnan még megy az epub is és nem kell konvertálni sem.
-
ugyeletes
tag
-
axioma
veterán
Raszantam az idot, es vegigolvastam az egesz topikot.
Magamnak keresek ebook-ot, eloszor belelkesedtem, hgoy nekem nagy kell, de latom hogy elszallt aron van (amit az ebay-en eloszor neztem, kiderult hogy torott kijelzosok), es meg bugos is (marmitn a DX).
Apropo, kaptam ingyen egy Kindle D00901 valtozatot (qwerty-s) torott kepernyovel, van barmi ertelme a javittatasaval foglalkozni? Kijelzo onmagaban 30 dolcsi plusz posta ahol en lattam, mar az soknak tunik rakolteni.Igazabol a kindle zartsaga, nagytestver jellege es bovithetetlensege nem tetszik, de az a html-kuldes jo feature, erre ha valami trukk lenne az teljesen kiutne a kindle-t (bar sztem enelkul is).
A nook nagyon tetszett hogy android, es zenet nem hallgatnek rajta, de ha mar android akkor a felolvasas neha jol johet, ezen me'g gondolkodom (vagy persze ott a Sony, ami tudja).Amikrol nem olvastam:
1. Van az ebay-en olyan konyvmegvilagito lap, ami nem a sima lampas megoldas, de egyszer se lattam ebook melle tenni vagy ajanlani (pl. http://www.ebay.com/itm/270774974175?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649). Probalt mar valaki ilyet esetleg? Vegulis nem kerul sokba, tehat akar konyvhoz jo lesz alapon is megrendelhetem (van olyan a csaladban, aki a papirhoz ragaszkodik), de ezen mulhat, hogy a vilagitast egyaltalan figyelembe kell-e venni.
2. A 7 inches Sonyt (PRS-950) epphogy megemlitettetek, arrol tudni-e, hogy android vagy sem? (Kellemesen kicsi a kavaja, nem kicsi a taskam es zsebre nem fogom tenni, de minek, zavar, mint az eeepc-bol volt a 7-es a 9-essel egyezo fizikai meretben). Foleg elforgatva lehetne elonye a meretnek, ha valami olyan. Kerdes, hogy a konvertaloknak ilyet lehet-e beallitani, mondjuk pdf-nel (jol szerkesztettnel).
(Mondjuk most latom, kb. nincs is belole, ami van az emaitt draga is...).
3. Tele van az ebay kepernyofoliakkal: erdemes, kell ra? Nekem furanak tunne, legalabbis a mattokra. Pont a sonynal talan epp nem annyira fura.Egyelore

-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Besi's Touch
üzenetére
Pl.: itt érdeklődhetsz: [link]
-
Besi's Touch
csendes tag
eladó kindle paperwhiteot keresek, vagy segítséget, honnan tudnám beszerezni egy körülbelül az angol amazon árszabásával megegyező áron, köszönöm
-
Libretom
aktív tag
válasz
gerzsol
üzenetére
Én biztos Kindle-t vennék, és konvertálnék... Ha nem, akkor ez tűnik a legjobb vételnek.
http://www.interstore.hu/termek/Kobo-e-Reader-Touch-Edition-Black-p4668461.html
Benne az RTF-el, amit már igazán nem ügy konvertálni a DOC-ból. Érdekessége, hogy az ePUB-ot és a PRC-t is felismeri, ráadásul Pearl kijelzős, ami most e legjobb, és érintő képernyős (már ha ez fontos...). Azt, hogy mennyire megbízható, nem tudom.... Kicsit járd körbe.
Youtube-on van bemutató videója. -
törölt tag
válasz
gerzsol
üzenetére
Színes kijelző nem igen létezik, ami létezik, az is limitált/ kísérleti jellegű. (egyszóval eink (vizlplex vagy pearl mind1) nincs színes kivitelben.
A felhasznált formátumok/ felbontás sem mind1, egyes jegyzeteknél, pl ábráknál. pdfnél, nem biztos, hogy a standard jó lesz számodra.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- iPad 11 128GB Wifi Kék Hibátlan/2026.12.21.Apple Gar./Akku 100%/p4661
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad 11 128GB Wifi Kék Karcmentes/2027.10.02.Gar./Akku 100%/p4662
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Update 01.05. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

...
(( Nagyon köszönöm előre is.