Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Kiesett a pikszisből a BOE
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga pista
őstag
Pedig létező dolog, csak a "fogyasztói" (consumer) cuccokban nincs nagy jelentősége, inkább ipari cuccokban használják. Anno pl. az Antenna mikró vevőfejnél (ami kint a tetőn az antennában volt/van) mászott el télen-nyáron az oszcillátor frekvencia, később lettek stabilizált vevők amik figyelték a pilot jelet és valamilyen korrekciót csináltak. De ez csak egy példa, nyilván ezeknél az USB-tunereknél nincs ilyen, szimplán hibás az eszköz

-
azbest
félisten
nem esküdnék rá, de mintha régebben olvastam volna, hogy bizonyos hőfokra felfűtheti magát a tuner, hogy pontosan tudja a frekvenciákat kezelni. Ha hidegebb vagy melegebb, akkor elhangolódik, mert arra a hőfokra van kalibrálva. Lehet valami hibás, akár a tuner chipben, akár forrasztásában és nem tudja megát felfűteni.
-
garga pista
őstag
A jel csökkentő jó lehet, de szabályozhatót vegyél. Az Invertonak az "átlag" fejekhez képest jobb jel/zaj aránya, erősen felhős, esős, havazós időben is lesz jeled. Nemcsak a jelszint, a minőség is fontos! Ha kevés lenne, lejjjebb tekered a csillapítót legfeljebb, de szerintem nem lesz szükség rá, ki kell próbálnod.
-
garga pista
őstag
Szia, nem tudom kaptál-e választ a netboard-on, de én arra tippelnék, hogy "túl erős a jel" a digis boxnak és nem tudja az AGC-t normálisan beállítani, ezért nem jön be a digis box-al.
A Inverto Black ultra, vagy röviden "BU"-nak is becézett fej az egyik legnagyobb nyereséggel rendelkező fej, nehezen vehető műholdakra, vagy kis antennába a legjobb. Nekem van egy 60 centis (aka. kicsi) antennám, abban van egy ugyanilyen fej és az Astra 3-at veszem fele szépen. A webalpon is (és magyar webshopon is)a rövidítésekben szerepel: HGLN, ami annyit tesz: High gain (nagy erősítés, nyereség), low noise=alacsony zajtényező
Szóval a digis boxnak (tipikus low-end szolgáltatói box) rossz az AGC (automatic gain control) kezelése, a fej "túl sok" jelet adhat és a box ezt sztem nem tudja kezelni. A Strong egy jó középkategóriás márka, azért megy azzal. Ha esetleg másik műholdat is akarsz venni, arra elhasználhatod a BU fejet, a Digre (Thor/Intelsat) meg használj egy másikat. Inverto-ból is van más típus.
De nyugodtan dobd fel a kérdést a netboardon, pl. a fej minőség vagy tükör méret topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kuponkunyeráló
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 3
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASUS Vivobook S14 OLED - Ultra 5 226V - 16/512GB - Garancia
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve, garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 13 4G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Autós kamera eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

én is jobban hiszek a forrasztásban.