- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
válasz
Zotya0218 #16548 üzenetére
panellakás Faraday kalitkaként funkcionál. Létezik ez?
Mivel a betonban vasháló van, igaz.
Akkor hogyan lehet mobil telefonálni, meg rádiót hallgatni idebent?
A mobiltelefonáláshoz és a rádióhallgatáshoz messze nem kell olyan sávszélesség, mint a tévézéshez. Emellett a mobilod általában csak az 1-2km-re lévő toronnyal kommunikál, illetve általában magasabb frekin, mint amin a tévéadások jönnek. Ez mind-mind befolyásolja, hogy mennyire árnyékolja le a panel a jelet. -
Watt25
veterán
válasz
Zotya0218 #16535 üzenetére
Most néztem meg a cuccot, amid van... Gyanús, hogy mivel ez analóg tuner is egyben és le van írva, hogy MPEG2, ez nem is lesz jó a MindigTV-hez. A mai kis USB-s tunerek ugyanis csak egy az egyben átadják a fogott stream-et a CPU-nak és az dekódolja, tehát az, hogy tudsz-e velük MPEG4-es videót nézni a gépre telepített codec-től függ. Azonban lehet, hogy ez az a fajta, amely valamilyen kikódolást is végez(ne), és ezért ez nem lesz jó. (Mivel a MindigTV MPEG4-es.)
Az USB-s cucc meg valszeg a botantenna miatt nem fogott be semmit a 2. emeleti panelban... -
Watt25
veterán
válasz
Zotya0218 #16533 üzenetére
Olyan mint az analog, hogyha van jel, az még nem biztos hogy tiszta is. Vagy úgy, hogy vagy van jel, vagy nincs? Esetleg Fog 1 csatornát, a többit meg nem?
Itt is van átmeneti állapot, de akkor sem szemcsés a kép, hanem megakad, pixelesedik, elfeketedik a kép másodpercekre, tehát totál nézhetetlen.
Olyan nincs, hogy egyetlen csatornát fogsz csak, mert vagy befogsz valamennyire egy egész MUX-ot, ami egyszerre több csatornát tartalmaz, vagy nem. De olyan van, hogy nem tudod az összes MUX-ot befogni.
Fusd át ezt is. -
Watt25
veterán
válasz
Kernel #16518 üzenetére
Szerintem csak elírta, digitálist akart írni.
Egyébként egy ideje már nem csak az M2 kódolatlan, ha jól emlékszem 19 kódolatlan digitális csatorna van a UPC kábelen.
Megtaláltam. -
Watt25
veterán
válasz
debianos #16493 üzenetére
Csak a másodikra tudok reagálni.
Először is, a link, amit küldtél, nem jó.
De kötve hiszem, hogy sokkal olcsóbb dolgot linkeltél, mint egy USB-s SmartCard olvasó, ami a MindigTV kártya olvasásához kell. (CA modul ahhoz már nem kell.) Emellett ugye ilyenkor további veszteség nélkül kapod meg a felvételt, míg a digitalizálásra nem tudok mást mondani, csak azt, hogy őrültség. (Esetleg azt, hogy butaság.) -
Watt25
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16485 üzenetére
Biztos, hogy Set-Top-Box-ról beszélünk? Nem ONT (Optical Network Terminal) véletlenül, amit "oda raktak"? Mivel a Set-Top-Box-ból internet nem gyün ki...
Szóval. Eddig hogyan nézted a számítógépen a tévét? Bedugtad a TV kártyába a koax kábelt, nem? Na, most is ugyanezt kell tenned, csak nem a TV kártyába kell majd dugnod, hanem a DVB-C tunerbe. -
Watt25
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16482 üzenetére
Oké, úgy értettem, hogy a gép mellé nem kell. Attól még más használhatja, csak kell egy koax elosztó.
-
Watt25
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16480 üzenetére
Vagyis egy USB-s DVB-C tuner-re van szükséged és még a boxot is kivághatod az ablakon.
-
Watt25
veterán
válasz
Poplacsek #16448 üzenetére
De ne keverd már a dolgokat! Egy mondaton belül CI és CI+ ... Rohadtul nem ugyanaz és pedig ez a lényeg. CI kikódolását egy pár ezer forintos USB-s SmartCard olvasóval és megfelelő szoftverrel is meg lehet oldani. Egyelőre azonban CI+ -t használó szolgáltató esetén még nincsen senkinek pozitív tapasztalata tudtommal.
Ez a mondatod tehát nagyon nem jó:
Azt gondoltam, hogy maga a tuner kártya alapból nem fogja tudni kezelni a CI+ - os modult
Azt ugyanis továbbra sem tudod, hogy CI+ -t kezelne-e? -
Watt25
veterán
Ha valóban nem kódoltak azok a csatornák, az azt jelenti, hogy minden további nélkül bedughatod az új tévédbe a koaxkábelt, behangolhatod azokat a digitális csatornákat és nézheted, ahogy régen is, amíg nem is volt digitális technika. (Kártya nélkül.) Régebben a UPC csak az M2-t adta kódolatlanul, egy ideje valóban több csatorna is kódolatlanul jön, bár tudtommal erről nincsen hivatalos infó.
Viszont ettől mind független az, hogy a tévé hogyan tárolja a műsort. Semmiképpen sem tudod máshogy lejátszani, csak azzal a tévével, amivel felvetted. Tehát erre nem jó a tévé, viszont kényelmes, ha nincs is szükséged másra. -
Watt25
veterán
DVB-C: Kábel
DVB-T(2): Földfelszíni (MindigTV)
DVB-S(2): Műholdasolyan tv-t veszek amiben van STB
Ez így elég csúnya kifejezés. Az, hogy van benne a fentebb említett tuner valamelyike (ma már szinte mindegyike) és CI+ foglalat a kártyának, attól még nincs benne egy STB, bár minden funkcióját tudja.
De igen, efelé érdemes elmenned, a mai tévék tudják a(z időzített) felvételt, timeshift-et is, ha rájuk kötsz egy vinyót.
Viszont az összes tévé kódolja a rögzített műsort, semmivel sem tudod kinyerni az így készített felvételeket. -
Watt25
veterán
Én még annyit tennék hozzá, hogy nem olyan egyszerű a dolog, hogy kihúzod a UPC-s box-ból a kártyát és átrakod a másik BOX-ba, ugyanis párosítva van a kártya és a box. A UPC-től kell kérni a MediaCard szolgáltatást, akkor kapsz CA modult is, amit a kapott kártyával együtt kell a box-ba helyezni.
Szerk.: Oké, 75 másodpercet késtem...
-
Watt25
veterán
válasz
Uluwatu #16236 üzenetére
Tényleg van olyan HD minőségű, nem is olyan olcsó DVD fevevő ami nem is használható HD minőségű (vagyis digitális) TV adások felvételére??
1. A digitális nem egyenlő a HD-val. (Minden HD digitális, de nem minden digitális HD.)
2. DVD-re nem lehet HD anyagot felvenni. (Illetve tudtommal léteznek elvakult formátumok amivel lehet, de annak eredménye nem kompatibilis a DVD Video lemezzel.)
Érdemesebb olyan box-ot venni, ami tud felvételt. (Vagy leginkább olyan tévét.) -
Watt25
veterán
válasz
csacsam1976 #16210 üzenetére
Van egy autóm (piros), és nem találom benne a hátramenetet... Mi lehet a probléma?
-
Watt25
veterán
válasz
#67544576 #15956 üzenetére
Tudomásom szerint a Telekomos kártyák nincsenek párosítva, de hallottam olyat, hogy havonta vissza kell rakni az eredeti box-ba, hogy működjön. Lehet ez hülyeség. De a lényeg, hogy valószínűleg attól, hogy Invitel felirat van a CA modulon, még működhet. Ki kell próbálni, mert nem hiszem, hogy tuti választ fogsz kapni valakitől.
-
Watt25
veterán
A SCART témához egy tapasztalat: Pont egy olyan helyen tapasztaltam, ahol idős használja, ezért nagyon jól jött: Elég volt a box-ot bekapcsolni és a CRT tévé is bekapcsolt! Sőt, úgy rémlik, ha nem váltott bemenetet a tévén, akkor a box kikapcsolásával a tévé is kikapcsolt. Szóval, ha jól van megcsinálva a tévé, akkor elég jó dolog.
-
Watt25
veterán
válasz
Spancer RE #15734 üzenetére
-
Watt25
veterán
Digitális két módon jöhet: Box-szal, vagy DVB-C -s tévével. Hogy kell-e hozzá kártya, az szolgáltatótól függ, aki ismeri a Pr-Telekomot, az majd válaszol. Ha tudja a a tévéd a DVB-C-t, akkor igazad van, felejtsd el a boxot, kérj tőlük kártyát és modult ha adnak. (Ebben valószínűleg nem lesz választásod, azt kell használnod, amit adnak, de ez jó így.)
Viszont olvastam problémákat hogy a kártyánál pl több másodperc a csatornaváltás. Ez így van vagy ez egyedi probléma lehet?
Ez tévétől függ, sajnos valóban sok tévé lassan vált csatornát kártyával. Én nem szoktam váltogatni a csatornák között, hanem az EPG-t nézve választok csak csatornát, igazából értelmesebb is.
érdemes egyáltalán váltani?
Ezt a kérdést ugye nem gondoltad komolyan? -
Watt25
veterán
válasz
szabonagyur #15572 üzenetére
Ha a monitorod nem tudja a HDCP-t, akkor nem fog működni.
-
Watt25
veterán
Azt ki lehet mutatni egy DVB-C stream-ből, hogy a szolgáltató fix csatorna számokat küld? (Tehát, mondjuk a TV2 a 824-es csatornán van és a tévé nem engedi elrakni máshová, vagy ha elrakom, akkor egy idő után visszarakja.) Szóval, ez milyen infóként látszik? Pl. TSReader-ben hogy látom? (Ha látom.)
-
Watt25
veterán
válasz
Iggyboy #15427 üzenetére
Ezzel működni fog a vétel szerintetek?
Nem, mert a UPC kábelen a DVB-C csatornák kódolva jönnek, a kódkártya viszont csak a UPC-től kapott CI+ -os kártyaolvasóval működik. Ebben a boxban viszont beépített Conax olvasó van, azzal nem fog menni.
Tehát olyan Box-ot kell venned, amelynek van CI+ csatolófelülete. Nem könnyű feladat, de van ilyen. Ez után pedig kérni a UPC-nél a MediaCard szolgáltatást.
Monitor esetén még problémás lehet, hogy ha tudnia kell a HDCP-t. Ha nem tudja, akkor nem lesz rajta kép. (Ha nincs rajta HDMI csati, akkor valszeg nem fogja tudni.) -
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
Én egyáltalán nem látom, hogy a linkelt wiki oldal egy kalap alá venné, a MindigTV-s linkben sem egyértelmű és mindenhol máshol leginkább a sima komponens csatlakozót értik alatta, lévén a CVBS a Color, Video, Blanking, Sync rövidítése. (Gondolom azt akarja jelenteni, hogy mindez egyetlen kábelen megy. Ezért is adja a lehető legrosszabb képminőséget.)
-
Watt25
veterán
válasz
nelsonmanian #15133 üzenetére
Csak a távolságot figyelembe véve megfelelő lehet, de ezt fusd át.
-
Watt25
veterán
válasz
nelsonmanian #15130 üzenetére
Ha a 6km-en valami gond lenne, akkor azon nem az erősítő fog segíteni...
Fontosabb kérdés, hogy mennyire van takarásban a torony. -
Watt25
veterán
válasz
nelsonmanian #15128 üzenetére
6km távolságra kb. mindegy, hogy mit veszel...
-
Watt25
veterán
Kevered a dolgokat.
Az Invitel esetében, ha digitális kábeltévéről (DVB-C) van szó, akkor nem fog menni, mert csak tévéhez lehet kérni külön kártyát. (Mivel párosított CA modullal adják.)
Ha meg MindigTV-ről (DVB-T) van szó, akkor meg ugye kérdéses, hogy a botantennával mi jön be.. Lehet, hogy bejön, lehet, hogy nem, ki kell próbálni. Egy tetőantenna pedig nem nagy összeg, a tuner áráért megkapod azt is. (Vagy olcsóbban.)
Magyarországon egyébként csak DVB-T sugárzás van, nem te döntöd el, hogy DVB-T -t, vagy DVB-T2 -t használsz.
Olvasd még el ezt és ezt.
A DAB a digitális rádió, Magyarországon csak Budapest környékén van lefedettség.
Csak T-s részt nézve nincsen különbség a tunerek között, ez az újfajta a DVB-C miatt drágább. -
Watt25
veterán
válasz
kozmag1 #15032 üzenetére
Kábeles UPC.
Műholdas UPC.
A lényeg, hogy UPC esetén nem vehetsz magadnak CA modult, tőlük kell kérni, mert csak azzal fog menni. És kábeles szolgáltatás esetén CI+ kell hozzá... (Érdekes, hogy milyen sokan ezzel kezdik a dolgot, hogy "LED-es xxx tévém van". Ki a francot érdekli, hogy LED-es, vagy bármilyen más? Miért gondolja bárki azt, hogy ez számít? A pontos típus a lényeg, és hogy mit tud a tévé...) -
Watt25
veterán
válasz
halhatatlan #14986 üzenetére
Ha fel van szerelve és be van állítva a UPC antenna, akkor itt megnézed a Thot 5 és Thor 6 listáját és azokat tudod befogni, amelyeknél a System/Encryption oszlopben egy F (Free, ingyenes) betűt látsz.
Ha nincs felszerelve/beállítva, akkor választasz egy műholdat, belövöd rá az antennát és ugyanúgy az F-eseket tudod fogni. -
Watt25
veterán
válasz
halhatatlan #14984 üzenetére
Szívesen. Nem volt egyszerű szülés.
-
Watt25
veterán
válasz
halhatatlan #14980 üzenetére
Ehh.. végre! De ne mond már rá azt, hogy régi!
Antenna bemenet. Így hívják! Mehet azon bele analóg és digitális jel is.
A SAT a műholdas bemenet (ez viszont csak digitális), arra kellene kötnöd a UPC antennát, de kódkártya nélkül csak az ingyenes műholdas csatikat tudnád vele befogni. Attól, hogy UPC-s tányér, még nem jönnének be a UPC csatornái. -
Watt25
veterán
válasz
halhatatlan #14976 üzenetére
Légy szíves pontosítsd, hogy mit értesz "digitális csatlakozó" és "régi csatlakozó" alatt, mert ez így homály, ilyen nincs...
Van egy olyan érzésem, hogy a SAT bemenetre dugtad a földi antennát, ami nagyon nem jó... -
Watt25
veterán
válasz
halhatatlan #14968 üzenetére
az analog azmeg nem jó mert az a régi antenna csatlakozás.oda hiába csatlakozok mert már nem sugároznak jelet.
Na, itt valami nagy gáz van. Ez így elég értelmetlen, eőrsen megkérdősjelezem ez után, hogy jól csinálod-e a dolgokat. Az ugyanis, hogy analóg, vagy digitális mindegy, olyan szempontból, hogy mit hová dugsz. Szóval, el tudnád pontosan mondani, hogy mit hová dugsz? Esetleg képekkel is illusztrálhatnád.
UPC tányérral próbálkozhatsz, de akkor DVB-S -t kell keresned (amennyiben valóban tudja a tévéd) és annak semmi köze a MindigTV-hez. (És persze be kell lőni egy műholdat, ami szerintem neked nem fog menni, már bocs...) -
Watt25
veterán
válasz
kiskakas #14958 üzenetére
Működhetnek az ilyen antennák is, de azért ilyen szempontból a boltosoknak igazuk van. Egy rendes antenna nem így néz ki... (És ugye egy ilyen árából simán kijön egy rendes, erősítő nélküli antenna, ami jobb választás.)
A splitter-ek általában átengedik egyik oldalról az 5V-ot, olyat kell venni.
Ezen a bal oldali átengedi, a másik nem, ez kell neked. -
Watt25
veterán
válasz
halhatatlan #14953 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy ezt kéne átfutnod.
-
Watt25
veterán
Azért a kettő nem ugyanaz. Mert ugye a Cablestar-ban van CI foglalat is, igaz a másik meg tudja a DVB-T2 -t. (Amit viszont egyelőre magyarországon nem lehet kihasználni.) Illetve az eBay-essel az a gond, hogy csak a saját szoftverével működik (legalább is legutolsó infók szerint), míg a Cablestar-t minden DVB program kezeli.
-
Watt25
veterán
válasz
wassermann #14938 üzenetére
Ez április elsejei hír, ennek megfelelő...
Lesz, ezt már régen lehet tudni, de még nincs. -
Watt25
veterán
válasz
Kernel #14861 üzenetére
Letöltés után nekem lejátszotta a VLC. Mit nyertem?
Viszont 50-60% között ugrál a prociterheltség, ez pedig 24fps-es videó, vagyis 50fps-est nem tudna lejátszani
Illetve letöltés nélkül nem ment, mivel ha jól számoltam 15Mbit/s a videó sávszélessége, nekem meg csak 10Mbit-es netem van. -
Watt25
veterán
válasz
balagedebr #14767 üzenetére
szóval szép és jó ez a cikk, de közelebb nem vitt a megoldáshoz.
Mert a megoldás csak annyi, hogy valamit meg kell venni és vagy jó lesz, vagy nem. A helyszínleírás alapján egyébként szerintem 0 körüli az esélyed a sikerre... -
Watt25
veterán
válasz
balagedebr #14764 üzenetére
Olvasd el ezt.
-
Watt25
veterán
Csak azt tudom elmondani, hogy a tévék nem így működnek. Mindig rögzítik a nézett műsort, tehát mindig vissza tudsz tekerni azokra a részekre, amit éppen néztél. Nem számít, hogy mikor nyomod meg először a Pause gombot. Szerintem a box-ok is így működhetnek inkább. (Ez a logikusabb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest