Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csendes

    őstag

    válasz aag #8502 üzenetére

    Elkezdem felvenni, várok 10 másodpercet és a felvett fáljt VLC-vel lejátszom. Persze jobb lenne, ha lenne hangja és nem kellene bűvészkedni, de eddig még nem tudtam megoldani. Szerinted meglehet?
    Sajnálom, ezt elnéztem. Régebben a me-tv csak xine-nal ment, most viszont választható vlc, xine vagy gstreamer backend, az alapértelmezett a vlc, ezért volt hang. Xine-nal vagy Kaffeine-val nekem sincs hang a LATM AAC kódolással (RTL Klub, TV2, stb). Ha nem fontos az időzített felvétel, akkor vlc-vel simán tudsz DVB-T-t egyenesben is nézni és mplayerrel is valamelyik frontenddel (Pl. smplayer). Ha kell az időzített felvétel és nem sikerül összerakni a xine-t, akkor MythTV, illetve XBMC-PVR valamilyen stream szerverrel (mythbackend, VDR, tvheadend) [link], illetve a me-tv.
    Van még más előnye is a Kaffeine-hez képest?
    Igen, mint fent kiderült, választható hozzá az "engine" és az alapértelmezett vlc-t választva minden csatornán van hang. Ehhez persze a vlc-t is telepíteni kell. Egyszerűen lehet időzített felvételt beállítani. VIszont például hangcsatornát nem lehet választani.
    Nah-itten álljunk meg egy szóra kérem. Nekem az hogy "normál", nem mondd semmit. Azt mond meg légyszíves, hogy mit vegyek?
    Egy feltételes hozzáférés modul (CAM) [link] viszonylag drága, de megbízhatóan működik. Windows alatt a Homesys tudja kezelni az USB-s kártyaolvasót is. Nekem csak linux van és nem láttam értelmét az előfizetésnek a programválaszték alapján, így nem is próbálkoztam. Amit olvastam, az alapján a softcam megoldások linux alatt hardvertől függően vagy működnek vagy nem és ha működik, akkor sem biztos, hogy megbízható, van akinél szaggat, lefagy.

    Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

Új hozzászólás Aktív témák