- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
JEEMBO #14340 üzenetére
Pontosan milyen típusú monitor ez? Adataira kíváncsi lennék.
Az most már kiderült, hogy az ALi-chipes boxoknál az SD-kompozit mellett kiküldik az RGB-kimeneten (RGB-helyett) az YPbPr, HD analóg jelet is. Hogy egyik boxnál ehhez YUV állásba kell kapcsolni, másiknál CVBS, az elvileg csak gyári konfiguráció kérdése.
Viszont szerintem ehhez olyan monitor kell, ami alkalmas az YPbPr feldolgozására, mint ahogy nekem is csak így működött. Később TV-vel is kipróbáltam egyébként.
Másik opció az SD-RGB, amihez persze RGB-re kell állítani. Egyébként ezt régebben az Alcor fórumán sem tudták normálisan elmagyarázni (úgy tűnt, fogalmuk sincs róla, amikor érdeklődtek a fórumozók), hogy pontosan mit is takar a YUV opció, én meg akkoriban nem tudtam ilyet tesztelni.
Mindenesetre ügyesen összekombinálták a tervezők, hogy SCART–SCART kapcsolat esetén a TV vagy SD-kompozit, vagy SD-RGB üzemmódra vált (és ezzel engem is jól megtévesztett), míg egy SCART–YUV átalakító segítségével HD-komponens is kivehető.
Akinek esetleg olyan TV-je van, hogy nincs rajta HDMI, vagy hibás, de van YPbPr bemenet, annak jól jöhet, legfeljebb nem is sejtik sokan, hogy ez ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okos Otthon / Smart Home
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Már nem tudni, hogy mikor kerülhetnek piacra a DGX Spark gépek
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo IdeaPad Flex 5 Ryzen 3 5300U I 4GB I 128SSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3/5 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 Plus Chieftec 850W
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest