- "Titkos termékek" is várhatók a Pixel 10 széria bemutatóján
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magisk
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
ZCoyote #13050 üzenetére
RF-modulátorral rendelkezik a HD-95RF , így a célra megfelel. Épp a napokban találkoztam egy ilyennel, egy idős embernek kellett segíteni a beállításban (ámbár TV-szerelőként nekem nem profilom, de azért elvállaltam, már csak kíváncsiságból is).
Ott mondjuk SCART-on csatlakozott a TV, a képarány "Auto" módban nem igazán állt be mindegyik adón. LB (letterbox) módban viszont az m1, m2, Duna 4:3 műsor esetén fekete keretben látszott. 16:9 műsor jól jelent meg, a kereskedelmi adóknál is.
Mindamellett a távszabályzón van egy Zoom gomb, amivel igény szerint levágható a fekete keret is. Csak ilyenkor kellemetlen lehet, ha egy másik műsornál ismét változtatni kell a Zoom-beállításon, hogy ne vágja le a 16:9 bal-jobb oldalát. De legalább adott a lehetőség, hogy manuálisan jó legyen, ha akarom. Későbbi firmware-frissítés segíthet még ezen, amit a hazai viszonyokra jobban optimalizálnak, jó esetben.
Az is előfordulhat, hogy RF-kimeneten részben másképp viselkedett volna, mert a SCART-nak van egy 16:9 kapcsolófeszültsége is, amit egy TV vagy lekezel, vagy nem (típusfüggő), amellett létezik a videójelben továbbított kapcsolójel is, amit értelemszerűen az RF is átvisz, mindezeket a box-firmware is vagy szolgáltatja, vagy nem, így a sokféle variáció közül nehéz megjósolni a végeredményt.
Nyilván úgy szerettem volna, hogy automatikusan beálljon minden adónál és minden műsornál a jó kép. Mint ahogy van például egy DPS 80-as vevőm, ami egyéb firmware-hibái ellenére legalább az AFD-t korrektül intézi, 4:3 és 16:9 TV-n egyaránt.
De a tulajdonost a geometriai fogalmak, torzulások eléggé hidegen hagyták, csak legyen neki teljes képernyő, annak örült a legjobban. Így ennél jobban nem mélyedtem el az opciók próbálgatásában (pláne még az antennával is kellett szórakozni, ami fontosabb ilyenkor), a Zoom-gomb használatára felhívtam a figyelmét és ennyiben maradtunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- "Titkos termékek" is várhatók a Pixel 10 széria bemutatóján
- AI modernizálja Brazília áramhálózatát
- Bittorrent topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- HP notebook topic
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest