Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Bobby81 #11926 üzenetére

    A drágábbhoz kaphatsz komolyabb szoftvert, plusz még szoftvertámogatást is, ami szerintem inkább csak pénzkidobás, arra az esetre, amikor valaki nem nagyon ért a témához, viszont a pénzét épp nem tudja hasznosabb dologra elkölteni.

    Ez a képminőséget legfeljebb annyiban változtatja, mint bármelyik lejátszóprogramnál a szoftveres utófeldolgozás ténye és minősége.

    A tuner a nagyfrekvenciás jel erősítése, kiválasztása, további erősítése, demodulálása és dekódolása után előállítja ugyanazt a digitális jelfolyamot, amivel adóoldalon modulálták. Mintha letöltenél egy stream-et a Youtube-ról, a többit már géped végzi.

    Ebbe ugyan beleszólhat még a hibajavítás is, ami szintén a vevőegység dolga, de ha van elegendő antennajel, a kép nem kockásodik, nincs kihagyás, akkor ugyanazt a képminőséget látod bármelyik tuneren. Itt a tunerek érzékenysége között lehet például különbség, aminek rossz vételi körülmények esetén lehet jelentősége, de ezt az alkalmazott chip határozza meg, amiből csak néhányféle van forgalomban. A nagyfrekvenciás bemenet további jellemzői még a szelektivitás, zavarérzékenység.

    Gyakorlatilag, ha a vételi helyen adott egy elfogadható térerő, a legolcsóbb USB kacattal elintézhető a kérdés. Ha esetleg elszállna, amire van talán pár % esély, akkor lehet szintén olcsón rendelni egy másikat.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák