Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zirowe

    nagyúr

    válasz bogyo74 #10504 üzenetére

    Igen, mert a fő kereskedelmi csatorna szolgáltató (mediaset) jelenleg 4:3-ban sugározza a 3 fő csatornáját (rete4, canale5 és italia1), és meg lett lebegtetve, hogy a lekapcsolás után végre áttérnek ők is a 16:9-es sugárzásra (megjegyzem, a dvb-t sugárzás aránya már rendben van), illetve a hd-re való átállás is ezután fog megtörténni.

    Az előző stb-vel nekem tök mindegy volt, mert magán a vevőn lehet erőltetni a 16:9-es nagyítást, és mivel minden műsor abban ment, nem volt levágás, bár a minőség nem volt szép, viszont a mostani argus a 16:9es beállítás mellett meghagyja rendesen az adást, tehát gyászkeretben adja.
    Tudom, tv-n is át lehet állítani, de akkor a rendesen megjelenő csatornák lesznek rosszul megjelenítve, és lehet mindig kapcsolgatni, az stb-t pedig főleg édesanyám használja, ő meg ezekkel a dolgokkal nincsen tisztában. :)
    A twin fejjel pedig végre nálam is lesz, bár ahhoz egy új kártyát kell majd beszereznem tivusathoz, illetve egy másik kompatibilis argus vevőt találni (ezt a mostanit se volt olyan egyszerű meglelni, főleg nem ennyiért).

    Tivusat alapvető célja ugyebár az lenne, hogy Olaszországban, ahol nincs dvb-t lefedettség, ott is lehessen az összes dvb-t csatornát látni műholdvevővel (lám, egyes országokban ilyenre is gondolnak), és a külföldi sugárzás korlátozását oldja fel a tivusat kártya, illetve a műholdvevős sugárzás részben javítja a dvb-t adás vételét (spéci erősítő csatornákat tartanak fel, amit földi átjátszókkal juttatnak el a cél helyekre).

    [ Szerkesztve ]

    We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

Új hozzászólás Aktív témák