- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tudom milyen régi a Dune-d, nekem a Smart-om elfáradt HW-esen szerintem, nemrég leváltottam. A system memory-ként használt USB-t is hol látta, hol nem. Az utolsó előtti windows 10 update után (nem feltétlenül közvetlenül) már hiába próbáltam bármit állítgatni (gyors SMB-t is pl.) akár a Dune-n, akár win10-ben, nem akarta a hálozatot észlelni. Változatlan win10 beállításokkal az utódja azonnal látta a hálozatot. Gyanakszom, hogy esetleg már az alaplappal is lehetett probléma.
-
Poplacsek
senior tag
Hátha ez segít:
Érdekes állat a windows...
Az én Oppo-m pl. csak úgy látja a Win10-es otthoni hálózaton megosztott mappákat (és igen, minden létező megoldást 25x végignyomtam), ha alábbi műveletsort végigkattintom)1. Vezérlőpult
2. Rendszer
3. Beállítások módosítása (jobb oldalt a "Számítógépnév, tartomány és munkacsoport beállítása mezőben")
4. "Számítógépnév" fülön "Hálózati azonosító" gombra kattintás
5. "Ez egy otthoni számítógép..." sorra kattintás, majd "Tovább"
6. Ne indítsd újra a gépet (ne nyomja a Befejezésre), csak nyomj egy "Mégse"-t.
7. "Számítógépnév" fülön alul "OK"
8. "Újraindítás később"-re klikk.Ezzel a 10 másodperces műveletsorral az Oppo egyből lát mindent ahogy kell. Valami rohadt bug a Windowsban ami már ősrég óta benne van, mivel amint újraindítom a rendszert elfelejti az "otthoni számítógép" státuszt és megint nem működik.. Szerencse, hogy legalább így meg tudom oldani. Amíg erre a megoldásra nem találtam rá, heteket csesztem el a Samba lelki világával és semmi az ég világon nem segített...
-
Vicarious1
aktív tag
Nekem a Dune Solo Light-on ugyanez szokott lenni, de ált. csak a Mediaadatfolyam továbbítást kapcsolja ki a frissítés. Ha nem látszik az ikonja a médiaszerverednek ahol kell lenni a Dune-n, a Pop Up menüt ha megnyomod azon belül a Frissítést nyomd meg. Nekem utána látja egyből...
-
Laszlo733
aktív tag
Nekem a Dune-ről nem kér felhasználó nevet jelszót. A hálózatokban az UPnP-ben benne van a PC és be is tudok lépni. Ami benne van:
- képek
- lejátszási listák
- videók
- zeneAmúgy ha Neked felhasználónevet és jelszót kér, akkor állíts be a PC-n egyet és azt írd be a Dune-be, majd indítsd újra az egészet.
Ami amúgy még segíthet az az, ha áramtalanítod a Dune-t és újra bekapcsolod.
-
Laszlo733
aktív tag
Nekem egy ilyen leírásom van Win7-hez, azzal működött. Nem tudom hogy Win 10-hez jó-e...
1, Start -> begépelni: regedit, futtatás
2, megkeresni:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Lsa
jobb oldalon megkeresni a "everyoneincludesanonymous" kulcsot, dupla katt rá (módosítás) 1-re
3, dupla katt a "NoLmHash" kulcsra, módosítani 0-ra
4, megekeresni:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanManServer\Parameters
jobb oldalon megkeresni a "restrictnullsessaccess" kulcsot, dupla katt rá (módosítás) 0-ra
5, regedit bezár, gép újraindít
6, böngészniSok sikert!
-
Laszlo733
aktív tag
Szia! Nálam ami ilyenkor segített: Abban az esetben, ha hálózati meghajtóként csatlakoztatva van a merevlemez, akkor első körben bontsd a kapcsolatot. Ezt követően menj a hálózati megosztási központ, speciális megosztási beállítások módosítása oldalra. Ott nézd meg a vendég vagy nyilvános hálózatokat.
Kapcsold be a hálózatfelderítés bekapcsolása és a fájl- és nyomtatásmegosztás bekapcsolása menűpontot. Indítsd újra az egész gépet. Újraindulás után menj a hálózatokba. Ha ott szerepel a Dune, akkor menj bele és egyszerűen csatold meghajtóként. Kész. / így már nem fog jelszót kérni / -
Alfajiri
tag
Másik számítógéppel (lejátszóval, táblagéppel, telefonnal, ...) ellenőrizni kellene, hogy a megosztás működik-e.
A Dune beállításainál (a kiírt szövegtől függetlenül) nem KÖNYVTÁR NEVE kell, hanem a MEGOSZTÁSI NÉV.
(Szintén felhasználói neves + jelszavas megosztást használok W10 alatt.)
-
dh66e
veterán
Szerintem tök mindegy hogy a dune-ön már megvannak a megosztott mappák vagy újra beállítja az ember.Működnie kell így is úgy is.Mondjuk win10-nél valamiért én is szenvedtem de hogy mi volt az már meg nem mondom.win.8.1 nekem bőven elég és gyors is minden szempontból.Jó a start menü az hiányzik elismerem,de már megszoktam hogy nincs.
Egyébként ha pl csinál az ember egy teljes resetet a lejátszón akkor érdemes előtte elmenteni a hálózati beállításokat egy meghajtóra majd mikor kész az ember akkor csak előhívja és egy restart után újra ott lesz a komplett hálózati megosztása a dune-ön.(#2105) liszi70
Még az elején frissítettem win10-re de nekem lassabbnak tűnt mint a WIN 8.1.hozzáteszem nem tiszta telepítés volt hanem ráfrissítettem a 8.1-re.Voltak érdekes bugok benne úgyhogy gondoltam majd jó idő múlva újrapróbálkozom.
Tegnap teljes reset a dune-ön,rendszer memó takarítással hálózat mentéssel.( Nekem ez kéthavonta alap a sok buhera miatt).Aztán win teljes pucolás a notin és most hasít mindkét eszköz.Hálózat pedig mentésből visszaállítva.Egy óra alatt megvoltam mindennel. -
lcee79
addikt
Na találtam megoldást, de nem tudom miért csak így megy
kézzel ha megadom az adatokat akkor simán rálépek...De mivel nem sok mappa van megosztva, így most ez megfelel
Kipróbáltam hogy egy film mappát kedvencekbe rakok, és popup menü gombra simán ott volt első sorban, így hozzá tudtam adni a kedvencekhez, tehát jól emlékeztem, bármelyik mappát és file-t hozzá lehet adni kedvencekhez hálózatról is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dune: Awakening
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ilyen lesz az anime stílusú Neverness to Everness (NTE)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest