-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz
djpundro #7627 üzenetére
A Win-t is természetesen be kell állítani normálisan, meg az eszközöket is.
Ez nagyon sokrétű, illetve mivel nem ismerjük pontosan az eszközeidet, nem lehet tanácsot adni.
Nálam win10-es a laptop, s 3 linuxos készülék esetén így láthatóak. Van még egy Win7-es asztali gép, de az most nem megy, így nem is látható.
Ha a pc-én a megosztás normálisan be van állítva, akkor meg kell nézni a többi eszköz beállítását is. Lehetséges az is, hogy csak a nas nincs normálisan beállítva, s ezért nem kommunikálnak egymással az eszközök.
-
dh66e
veterán
válasz
djpundro #7612 üzenetére
Még mindig nem értem,toltál egy floodot-ot arról hogy hazudik a Dune....most meg megígérték neked hogy a kívánságaid mind meg fognak valósulni....
A Zidoo most mehet az olcsópiacra pedig az lejátszásban többet tudott a irásaid szerint....
Komolyan nem értem ami itt folyik.... -
emre33
addikt
válasz
djpundro #7598 üzenetére
Mondok egy példát.
Lehet van belső zárt Béta csoport, de van nyilvános is.
Általam használt Pro 4K II és a Pro Vision 4K Solo is ugyan az a chipkészlet van, csak ott van Dolby Vision license.
Új modellhez már van új SDK-ra épülő nyilt béta FW, simán fordítanának a pro 4k II is, csak egy opció kellene a Vision cuccok kikapcsolására, hisz a két chip egyforma.
De nézd meg a 4K Plus II tulajokat, leszarták őket, semmi sincs hozzá.
-
djpundro
aktív tag
válasz
djpundro #7588 üzenetére
Mindegy is .Jön ugyis a következö honapokban teljesen uj Könyvtar felület es kerdezik is a hasznalokat , hogy mijen valtoztatasok legyenek az uj valtozatban .
Napokban lesznek külünben javitasok is ,meg alitolag egy csomo uj DV formatum helyes lejatszasa .
Ugy nez ki ,megeri az uj Dune Pro Vision ba valo befektetes .Small update:
We expect to release an updated firmware in the nearest days, which will support Dolby Vision in much more file formats variations,
will fix various problems, and will provide other improvements.
Currently our engineers are debugging it.
The new GUI is under development, first public information and first alpha/beta firmware releases with it may become available during the period of one to several months.
If you want, you can collect and send us the information about the wishes of the users for this new GUI and the better Moviewall,it will be passed to our R&D team. -
Csabroncka
addikt
-
emre33
addikt
válasz
djpundro #7558 üzenetére
DRM van a Realtek chip-ben.
Ezen kívül milyen korlátozás kehet Realtek oldalon? Ez hülyeség szerintem. Itt license és az ezzel kapcsolatos költség ami itt akadály.
De nekem más bajom van: Netflix jelenleg nem hivatalos, hack alkalmaz a Dune.
Mi garantálja, hogy emiatt nem kapunk valaha tiltást? Ez így rizikós!
El kell adni ezt asszem
-
stemplar07
őstag
válasz
djpundro #7528 üzenetére
végül is problem solved.. Az "Android-alkalmazások" menüben: válassza a Netflix elemet, nyomja meg a "POP UP MENU" gombot, válassza a "Törlés" lehetőséget, nyomja meg a "POP UP MENU" gombot, és válassza a "Törölt alkalmazások visszaállítása" lehetőséget... ez ok eddig így sem ment, most már HD 5.1 ben is műxik ..DE 4K HDR-ben sajna ugyanúgy ahogy előtte elkezd töltögetni és 25% nál ua. a hibaüzenetet írja ki, hogy,,jelenleg a film nem elérhető, próbálja később ..( ez előtt mindenre ezt írta..) ha ilyenkor a netflixes net sebességet nézem lan kábelen 270mbp ( 400-as net) .. de köszönettel ez is eredmény
( a hang az erősítőn DD+) remélem tényleg utána járnak, és a HBO-Go-nak is..illene
-
kokokka
addikt
válasz
djpundro #7507 üzenetére
Látom Kyle kapja az ívet a forumon a Netflix miatt. Kíváncsi leszek, mi sül ki belőle. A Dune-t ismerve valószínűleg előbb-utób újra lesz NF, de azért ez így nem sokat használ a névnek sajnos.
@gyeniko :
Itt az a kérdés, hogy djpundro ISO-it is lejátszaná e? Sajnos, ahogy a másik topikban is ki lett már tárgyalva, ahány készítő annyi féle ISO, így lehet, hogy az Ő fájljai nem is teljesen szabvány ISO-k. Így meg érthető, hogy nem vagy nem mindegyik lejátszó boldogul velük. -
gyeniko
őstag
válasz
djpundro #7507 üzenetére
Egy tegnapi, a Zidoo topikba írt hozzászólásodra - melyben azt írtad, hogy olvastál olyan hozzászólást valamelyik külföldi fórumon, mely szerint a Vision nem tudja lejátszani a DVD ISO fájlokat - reagálok. Tegnap 3 különböző DVD ISO fájlt indítottam a Vision-on, mindhármat tökéltesen lejátszotta.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
djpundro #7490 üzenetére
a.) A Dune nem elég nagy gyártó, ergo az ilyen kisebbeknek mindig ez jut: kényszerűségből lekövetik a változásokat.
b.)
Több minden jobban megy es müködik a Zidoon .Mondjuk ezt azert nem vartam volna el a Dune tol
Szvsz egy OS váltás az bitang nagy falat. Főleg egy teljes fejlesztői gárda lecseréléssel egybekötve.
Valszeg a Dune a -múltban megérdemelten kiérdemelt/megszerzett- legendás hírnevében bízott (és joggal), csak hát kérdés, hogy az meddig tart ki, ha lassan és késve jönnek az eredmények. -
Ejelhar
senior tag
válasz
djpundro #7484 üzenetére
Szvsz ez így nem a Dune hibája.
A Netflix önkényesen változtat (mert megteheti), a gyártóknak pedig muszáj lekövetniük, mert jobbat nem tehetnek.
Csak hát az (fejlesztés, ellenőrzés) meg időbe telik.ps. és csak látszólag off:
ilyen alapon én is perelhetnék, mert ugye a régi sorozatú Dune készülékek nem ismerik az SMB 2-es verzióját, ellenben 2011-ben úgy hirdették és forgalmazták, hogy képes Windowsos megosztások kezelésére.Magyarán a Dune cégnek már akkor látnia kellett volna, hogy a későbbiekben (már nem emlékszem pontosan, talán 2018 nyarán jött egy update) lesz egy olyan vadi új operációs rendszere a Windowsnak, ami letiltja az SMB 1-es verzióját.
-
Csabi1984
addikt
válasz
djpundro #7479 üzenetére
Tényleg nem lenne baj a Dune készülékekkel ha úgy adnák el a terméküket, hogy azokat tudnák amivel hirdetik. Anno amikor jeleztem Kyle-nak a SMB server funkció hiányát le is vették a Dune.hu oldalról a termékleírásnál (szerencsére).
Nem is tudtam, hogy sírjak vagy nevessek amikor azt mondta Kyle, hogy szedjek le play áruházból alkalmazást azzal működni fog (mondtam magamba a gondolatokat.....)
-
válasz
djpundro #7472 üzenetére
Figyi, rá ne menjen az egészséged erre a dune-sztorira!
Te vagy túlzottan lelkesedsz, vagy túlzottan felháborodsz. Most épp felháborodsz, és még ki tudja, meddig.
Jót akarok neked: Nem perközösséghez kell csatlakoznod, hanem például kimenni a természetbe, jókat túrázni, szórakozni, és elengedni ezt a semmiség ügyet, amitől nagyságrendekkel nagyobbakra is csak legyinteni kell, hogy egészségesek maradjunk. Szerintem engedd el, és vegyél egy olcsó lejátszót, amin megy a netflix. -
fecke78
senior tag
válasz
djpundro #7472 üzenetére
nekem is volt hozzá szerencsém , valóban el van szállva magától , azért nem is ott írok , mert van termékregisztrációm , de nem vagyok kíváncsi a nem segítő készségére . Azért megvenni dune kártyával drágábban , mert ugy régen ugy volt, most nem tudom , hogy van , de a termékkártyás drágább volt . Mindegy szarjon sünt .
-
Kecsob
újonc
válasz
djpundro #7448 üzenetére
"Irkaltam az EU s inportörrel Litvaniaba es a hibak kijavitasarol eszmecseret folytattunk ,erre fö ,most megigerte ö külön mar felvette a kapcsolatot a Dune mernökeivel es biztositott rola ,hogy javitani fogjak a hibakat amiket felsoroltam ."
Sziasztok, én pirítottam rá Kyle-ra rá a Dune fórumon, csak ott Bodnapet vagyok.Tényleg vicc ez a srác, bosszantóan cinikus és amatőr a probléma kezelésben. A Netflix-szel kapcsolatban én azért nagyon bízok abban, hogy ez tényleg csak arról szól, hogy a szolgáltató hamarabb változtatott a rendszerén, mint ahogy a hardveresek tudtak volna igazodni hozzájuk. Ha nem (de erre most nem is merek gondolni), akkor az komoly GVH-s bírság nekik kártérítéssel egyetemben. Itt ezt nem tudják elsunnyogni, sem a Netflix-et, sem a DV támogatást, mivel ezzel hirdetik a készüléket.
Én sosem vettem még tőlük első szériás lejátszót, mindig érdemes megvárni az első pár frissítést. Most nem így tettem, de én inkább abban hiszek, hogy megoldják. Csak megint az van, hogy lemaradtak a Zidoo-tól (mondjuk a Netflixben nem, vagyis most mégsem) és nagyon béta a "stabil" fw.
@djpundro, el tudnád küldeni, hogy kivel tudtál érdemben tárgyalni, mert lehet a jövőben én is kihagynám ezt a gyereket? Köszi -
-
Csabroncka
addikt
válasz
djpundro #7397 üzenetére
Korábban beszéltük, még privátban is, hogy feleslegesen szívatod magad! Az egy dolog, hogy djnice leírja, hogy bizonyos képi funkciók mennyire korlátoltak és szarok, de más tudásban sem jeleskednek a mostani dune-k (ez szerintem sokkal nagyobb probléma). Márpedig egy mai modern médialejátszónak, kutya kötelessége a streamet és netes tartalmakat is normálisan vinni - itt megint oda jutunk, hogy miért nem lesz a mezőhegyesi androidon ez soha normális! Szóval mi marad ?
ATV és Shield a maguk korlátaival és problémáival. Aki a képi a világra gyúr, annak meg a titkot elmondja djnice ( ha van ilyen lejátszó most).
ne szívasd magad!
-
fecke78
senior tag
válasz
djpundro #7410 üzenetére
Igen most mindent dolby visionban játszik , de mint te is jól tudod , a dünére rendszeresen érkeznek frissítések javítások , biztos vagyok benne ,hogy megoldják ...
Lényeg az volt nekem , hogy a 4k filmeket tudjam nézni , és ezzel , jelenleg így tudom , cec az nálam nem volt kérdés kikapcsolom mindenhol .... -
Ejelhar
senior tag
válasz
djpundro #7279 üzenetére
A HBO GO alkalmazásra sokan panaszkodnak médialejátszótól függetlenül.
Ez tényleg nem a Dune sara, ha a "gyári" alkalmazás eleve érintőképernyős vezérlésre optimalizálva, akkor olyan sokat nem lehet tenni.Két választás van szerintem: Android alatt böngészőben, vagy Kodi felrak és alatta a nem hivatalos plugin használata, ami viszont távra optimalizálva.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
djpundro #7274 üzenetére
Nos, én most csak kívülről beledumálok, mert én régi Dune-vel rendelkezem, az meg ugye Linux OS-t használ, az újakkal meg nincs tapasztalatom.
De azért: szerintem elbeszéltek egymás mellett, mást érthettek Android TV alatt.
Az operációs rendszer -szigorúan véve- lehet Android illetve Android TV.
Az utóbbi-t főleg a TV-k miatt fejlesztették ki, mivel annak vezérlése eleve távirányítóra (és nem érintőképernyőre) optimalizálva.Azonban a sima Androidon lecserélhető a kezelőfelület (laucher) és vannak közöttük kifejezetten távirányítóra optimalizált változatok is.
Lehet, hogy erre gondolt Kyle mikor válaszolt neked?
Mert ahogy nézem a Dune összehasonlító táblázatát, ott bizony az Android különböző verziói vannak feltüntetve operációs rendszerként, egyiknél sem Android TV:
https://www.dune-hd.com/pages/compare-productsMagánvélemény: szvsz nem rosszabb a sima Android mint az Android TV, sőt, az Apps Store jelentősen bővebb az előbbinél.
-
Csabroncka
addikt
-
IP1954
aktív tag
válasz
djpundro #7236 üzenetére
A régi Dune HD MAX lejátszás közben az aktuális pozíciót mutatta az óra helyett.
Itt a modernebb (grafikus) kijelzőn sokkal több információ leolvasható.
Nekem valóban más szempontjaim vannak.
A Yamaha erősítő teljesen lekapcsolja az előlapi kijelzőjét, még a zöld LED is elhalványítható.
Ha ilyen készülékem lenne, azt kérném, hogy legyen egy teljesen kikapcsolt állapot is. -
kevesbence
csendes tag
válasz
djpundro #7217 üzenetére
Amúgy meg vagyok elégedve vele. Nekem óriási plusz, hogy Disney+ is van. Hátrány továbbra is, hogy nem minden RLS jó, de idővel úgy is bővülni fog, adok időt még neki.
RealBox 4K-ról váltottam, attól sokkal gyorsabb, jobb a távirányító és érzékelő is, sokkal távolabbról és nagyobb szögből veszi a jelet. Más volt, aki a Covereket használta.
Nekem Pioneer SC-LX502 erősítőm van. -
IP1954
aktív tag
válasz
djpundro #7176 üzenetére
Ha Scart szerű automatikus átkapcsolást szeretnél, akkor egy 4K HDMI közösítő a megoldás.
Mindig az utoljára bekapcsoltra vált automatikusan.
Persze ennek is csak akkor van értelme, ha csak egy készüléket kapcsolsz be egyszerre.
Kettőnél is az utoljára bekapcsoltra vált.
Nem tudhatja, hogy neked esetleg mégis az előző kellene.Ha sajnálod a gyári távirányító gombjait, vegyél egy ilyet:
[link]
10 gomb tanítható, de a legtöbb tévét eleve ismeri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest