- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcee79
addikt
válasz
koncsik #5529 üzenetére
8 éves
Amúgy most azt vettem észre, hogy szinte bármi más műveletet akarok a video lejátszáson kívül, abba belefagypl le akartam törölni a hálózati meghajtókat belefagyott, rányomtam a beállítások után a pop up menüben a frissítésre lefagyott, újraindítás után újra megpróbáltam akkor is.
Szerintetek, ha visszalépek egy régebbi firmware-re, amivel még biztosan jó volt megjavulhatnak ezek a dolgok?
Amúgy az a probléma is van már nálam, hogy a régi távirányító nem tudom hogy mitől, de meghibásodott, és valamelyik gomb működött valamelyik nem. Szétszedtem kipucolgattam elsőre még megoldotta, de később már nem segített, vettem új távirányítót, és azzal pl nem működik a pause gomb. A régi távirányítón külön gomb volt ezen meg egybe van a play-el és ezt nem érzékeli a dune-m. És mióta ez a távirányító megvan, azóta csinálja sokszor, hogy lefagyogat, olyan mintha a távirányító okozná.
De filmet nézni meg tudok, meg amúgy ha nagyon muszáj telefonon is van távirányító software, meg tv-ről is megy, de azt ritkán jut eszembe használni hozzá.De most ahhoz képest, hogy mindent reseteltem rajta, ahhoz képest is sok ez a lefagyás, ma este ha 20x nem indítottam újra akkor egyszer sem...
-
lcee79
addikt
válasz
Poplacsek #5526 üzenetére
Kipróbáltam
ezt még nem ismertem eddig
de sajnos nem segített
A dunen nyomtam flash törlést, meg factory reset-et is
újra beállítottam mindent, amit észrevettem, hogy be kell
felvettem újra a filmek mappát, és nem jó még mindig
most mindjárt még megnézem, hogy nem állítódott-e windowsban vissza valami...Ja egy olyan beállítást találtam a Dune-ben, hogy gyors smb elérés, ami alapból ki van kapcsolva, és írja, hogyha bekapcsolnám, akkor kiírja, hogy probléma lehet...
De mintha ez bekapcsolva lett volna eddig, ez mit takarhat pontosan? -
lcee79
addikt
válasz
Vicarious1 #5524 üzenetére
"Pop Up menüt ha megnyomod azon belül a Frissítést nyomd meg. Nekem utána látja egyből..."
Szerintem ezt is kipróbáltam, meg mindeféle mást is, levettem a megosztást, és visszatettem stb. de nem állt helyre, eddig jó volt a frissítésig.De amúgy nem tudom ki kérte meg a Microsoftot, hogy az én beállításaimat elállítsa félévente a nagy frissítésekkel, eddig az összes után volt probléma (DUNE HD BASE 2.0)
-
lcee79
addikt
Sziasztok!
A legújabb windows 10 frissítés megint szokás szerint kicsinálta a hálózati megosztást...
Már mindent engedélyeztem, amit gondoltam, de továbbra sem érem el a dune-ről a gépen tárolt filmjeimetMost mit kell még visszakapcsolni, amit eddig nem kellett?
minden mediamegosztást visszakapcsoltam, a mappák meg vannak osztva, még ezt a regisztry-s beállítást is megcsináltam, de nem lett még jóValami ötlet?
Mit, hol engedélyezzek amit a win10 letiltott?
Köszi!
-
lcee79
addikt
Most már nekem is
remélem majd lesz ebből a bétából is stabil verzió
amúgy az előbb letöröltem a rendszer-memóriát, is meg csináltam egy gyári visszaállítást
ilyet nem csináltam szerintem 3 éve, ekkor tűnt el a fekete skin is
Meg leszedtem a programok nagy részét is úgyse twitterezek dune-n
És most szinte teljesen csupasz alap rendszerem van.
Viszont feltettem ezt az Widget Ext 1.3.0 időjárás és memória kezelő plugint
ezt eddig nem ismertem, Köszi!Amúgy így sem lehet a dunevel böngészni a windows által megosztott dolgokat, de ha kézzel írom be az adatokat és kirakom a hálózati meghajtót a forrásokba, akkor simán megy.
-
lcee79
addikt
-
lcee79
addikt
válasz
Laszlo733 #3782 üzenetére
A dune-n ha betallóznám a PC-m akkor kér jelszót
(amúgy azt hol lehet beállítani, hogy mi legyen itt a felhasználónév és jelszó?)Ha a kirakott hálózati tárhely ikonra kattintok ott meg csak annyit ír, hogy nem elérhető
A gépről látszik a dune és el is érek róla mindent
(#3783) dh66e: nekem eddig ilyen volt
-
lcee79
addikt
válasz
Laszlo733 #3779 üzenetére
igen ez volt az amit egyszer beírtam erre a fórumra is, ahogy a nagyon szemfüles koncsik kolléga fel is hívta a figyelmem
De sajnos miután ezt beállítottam, (mert alapbeállításon volt) és újraindítottam, sőt a dune-t is, továbbra sem jó
MOst nézem, már össze vissza vannak kutyulva a beállítások, volt ami már nem is úgy állt ahogy állítottam...
De cserébe miután visszaállítom továbbra sem jóNem tudom mi történhetett ezzel...
-
lcee79
addikt
válasz
Laszlo733 #3772 üzenetére
Szia!
Tegnap fogtam a dune-ről is levettem a megosztott mappáim, meg a gépen is visszavettem a megosztást a mappákról, és újra visszaraktam, hogy hátha ez a frissítés megoldja, de ez sem.
A hálózati beállításokban minden úgy van beállítva az összes helyen ahol csak lehet, hogy be van kapcsolva minden láthatóság, felderítés stb
A gépről látszik a dune, a gép is látszik más eszközökkel, de a dune az mindig is olyan volt hogy neki több mindent engedélyezni kellett, mint egy másik windows-os gépnek, vagy egy androidos telefonnak, tabletnek.
De már kitapasztaltam 7 éve megvan a dune
De most miután eltűnt már nem tudom visszacsinálni, mintha valami windows beállítás ami valahol el van dugva a rendszerben vissza lenne kapcsolva olyanra ahogy új korában volt, vagy ilyesmi.Azt a doksimat se találom, amiben le volt írva, hogy a registryben mit kell átkapcsolgatni,
Pedig volt egy fórum ahova én is beírtam, de már nem hozza a google...Nincs meg valakinek az?
Azt még megnézném, hátha.(a microsoft a samba megosztásban valami módosításokat hajtott végre, ahol biztonsági rést találtak, szerintem azt variálta át nekem ez a "hibajavító")
MOst már azon gondolkodtam, hogy újratelepítem a windowst, de elég sok dolgom lenne hogy mindent visszaállítsak, így ezt legvégső esetre tartogatnám
-
lcee79
addikt
válasz
Vicarious1 #3771 üzenetére
workgroupban van
de mint írtam eddig kb 2 -éven keresztül nem is volt baj vele,
működött rendesen. -
lcee79
addikt
válasz
Alfajiri #3765 üzenetére
nem nagyon látok semmit a biztonságban ami erre utalna, de végigmentem több ponton is
nem látom, hogy valami lenneViszont, ha dune-ben elkezdem tallózni a hálózatot, akkor eddig mikor próbáltam be sem hozta a dolgokat
most ha rámegyek a pc-mre akkor felhasználónevet és jelszót kér, pedig ki van véve, hogy jelszót kér, pedig ki van kapcsolva a jelszó kérés a hálózati beállításokban. -
lcee79
addikt
Hi!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mi lehet a problémám megoldása?
A windows 10-ben frissítés és biztonság menüben van egy olyan hogy hibaelhárítás
magától megkeres hibákat és "kijavítja" ott rányomkodtam mindenféle hálózati beállítások javítására is, némelyiknél kiírta, hogy kijavított valamit, valahol nem talált semmit...Na és ezután jött, hogy az eddig jó hálózati megosztásaim filmek, zenék mappám, ugyanúgy megosztva maradtak, de a dune már nem éri el egyáltalán
Kipróbáltam, hogy leveszem a megosztást és visszarakom nem jött be
voltam a hálózati és megosztási központban is, de az sem jött be
már mindenhol voltam ahol gondoltam, de sajna semmi eredményTud valaki segíteni, hogy hogyan javíthatnám ki a hibát?
Köszi!
-
lcee79
addikt
válasz
liszi70 #2105 üzenetére
Alapból kb 99%-ban ugyanaz mint a win7
A háttérben persze nem, de azt nem látod úgy semBeállítások a gépházban máshogy néz ki, de ugyanazokat is elő lehet hozni ami win7 alatt, szóval simán meg lehet szokni szerintem.
Ha hagyod hogy frissítse magát a gyári megoldással, akkor minden beállítást megtart, driverek stb minden működött nekem egyből, és kb fél óra volt (ssd-vel)
Szóval simán áttérhetsz.
(annyi a fő különbség azok közül amit nem látsz, hogy ez mindent jelent amit nem szégyell) -
lcee79
addikt
A dune-ön ha már megvannak a megosztások, és ugyanaz lesz újra a gépnév, meg a megosztott mappa is akkor szerintem simán jó lesz minden
De én mivel gondoltam az új windows-al felveszem újra a dune-ön a mappákat ezért szívtam meg, ha meghagytam volna lehet, hogy nem is jön elő probléma -
lcee79
addikt
Na találtam megoldást, de nem tudom miért csak így megy
kézzel ha megadom az adatokat akkor simán rálépek...De mivel nem sok mappa van megosztva, így most ez megfelel
Kipróbáltam hogy egy film mappát kedvencekbe rakok, és popup menü gombra simán ott volt első sorban, így hozzá tudtam adni a kedvencekhez, tehát jól emlékeztem, bármelyik mappát és file-t hozzá lehet adni kedvencekhez hálózatról is.
-
lcee79
addikt
Nekem HDI Dune HD Base 3.0 van, pedig már 2010-ben vettem.
De én emlékeim szerint tudtam, de majd ezt is megnézem otthon maMondjuk 2012 óta mióta megvannak a kislányaim, főleg ők néznek mesét rajta, mi alig férünk oda néha napján
-
lcee79
addikt
Először lekapcsoltam csak a kaspersky-t de attól nem lett jó.
Tegnap este uninstalláltam, mert más problémám is volt vele, de sajna késő volt már és nem foglalkoztam a dune-vel utána.
Ma délután munka utánki próbálom, de valami gyanús dolog van a feltöltésnél utorrentel is. Pedig routerben is, gépen is meg programban is be van állítva minden (ahogy előtte is volt, de most nem megy az sem, szinte 0k) -
lcee79
addikt
Hi!
Ma újraraktam a win10-et a gépemen, eddig is az volt de win7upgraddel, és nem volt ez a probléma.
Most viszont nem tudtam beállítani hogy a dune lássa a pc-m megosztásait
van még valami trükk azon kívül amit tudok?
1. A hálózatoknál mindent engedélyezek és egyszerűsítem az adatátvitelt amit csak lehet.
2. ezt még meg szoktam csinálni win7-nél:"Kattints a Windows gombra(Start menü), kattints a futtatás gombra írd be hogy "regedit" és ENTER most megnyílik a registry editor.
Tallózd be a következő könyvtárat
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa1. dupla kattintás everyoneincludesanonymous-ra, és a felugró ablakban, írd át az értéket 0-ról 1-re.
2. dupla kattintás NoLmHash-en, és a felugró ablakban, írd át 1 ről 0-raKövetkező hely:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\LanmanServer\Parameters
1. dupla kattintás restrictnullsessaccess-en, és írd át az 1 értéket 0-raMegjegyzés: nem szükséges hozzá mentés, ment automatikusan.
2. Zárd be a szerkesztőt, és indítsd újra a számítógépet.
3. Mikor a PC újraindult el ne felejtsél frissíteni a hálózatod."u.i.: Most egy dolog van még ami eddig nem volt a kaspersky internet security, de abba még nem mélyedtem bel, és nem is tudom hirtelen mit kellene engedélyeznem ha meg is találnám.
(hacsak nincs ilyen hogy kapcsolat a dune-velde nem hiszem hogy lesz ilyen
)
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek