- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dualcore #5655 üzenetére
Serviio..........Basszus, hogy ez nem jutott eszembe! Pedig már használtam is pár éve, amikor volt egy Olive O3HD zenelejátszóm. Ott is a Serviio oldotta meg a megosztási problémát. Köszönöm az ötletet!
Feltelepítettem, és látja is a Dune a megosztásokat.
Úgy emlékeztem, régebben ingyenes volt a serviio. Most úgy látom,14 nap van rá. Vagy az alapfunkciók megmaradnak a pro-változat nélkül is?Poplacsek : Semmi gond, gondoltam, hogy elírás.
-
Csabroncka
addikt
válasz
dualcore #5268 üzenetére
"mellé társult ha készenlétbe kapcsoltuk ki, akkor csak áramtalanítás után indult újra"
Nem szó sincs ilyenről, megvásárlása óta 07.17. kétszer sikerült kifagyasztanom. Egyszer androidalkalmazást követőn UHD tartalom indításánál, egyszer pedig lehúztam menet közben az USB-s egret, majd mégis visszadugtam.....
-
kezo0
addikt
-
blakey
titán
válasz
dualcore #4680 üzenetére
S905D esetében van/lenne lehetőség Android mentes rendszert csinálni és megbízhatóan működtetni, kiválóan működik Android nélkül a SoC és médialejátszáshoz elegendő lenne, sőt hibátlan, tökéletes kezelés is megoldható, sokmindent tud az S905D így nem lenne gond a Youtube 4K, Netflix 4K, stb., tuner, Gigabit LAN, stb.
-
dh66e
veterán
válasz
dualcore #3312 üzenetére
Nem tudom megítélni hogy túl van űrazva mert nem ismerem a piacot ilyen szempontból azaz van e vetélytársa jobb áron vagy nagyobb tudással hasonló áron.Meg igazából nem is érint a kérdés.
(#3316) BBéci
Orosz fórumon olvasom a vitákat a 30 vs 60Hz viszonylatában.Valaki azt írja hogy.... más meg azt hogy.... -
blakey
titán
válasz
dualcore #2640 üzenetére
A router okozta, többféle létezik még típuson belül is, az új router óta semmi gond nem volt, előtte naponta dobta a hálózatot. Azt tudni kell, hogy fix ip-ket használok és kb 20 eszköz lóg a neten, a TP-Link ehhez már kevés volt, de már 1043-as TP-Linkkel is voltak hasonló dobálások. Sőt a TP-Linket a Mac-kem sem nagyon szerette wifin, a hetente 2,4 GHz-es wifi dobálás meg általános volt gyári firmware-rel, OpenWRT azt megoldotta.
-
gyeniko
őstag
válasz
dualcore #2475 üzenetére
Itt olvashatod a 636-os és itt a 646-os tesztjeit.
-
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz
dualcore #2455 üzenetére
Nem merem kikapcsolni a ventilátort, pedig hűvös WD Green van benne.
(#2453) niof
Sentinel jelezte, hogy valami nem kóser egy merevlemezemmel. Leszedtem róla mindent, rémesen lassan ment, aztán kapott teljes formázást, utána 100 %-osnak minősítette a Sentinel. Telepakoltam, ment, mint a karikacsapás, másnap nem ismerte fel sem a laptop, sem a Dune. Elveszett 600 GB filmem, zeném. -
gyeniko
őstag
válasz
dualcore #2442 üzenetére
Nem gondolom, hogy NAS nélkül nem lehet biztonságban a családi fotók/videók, egyéb adatok. Én is évekig rendszeresen archiváltam ezeket, 2 külön vinyóra. Most a laptop az előre beállított időpontban, rendszeresen szinkronizálja a kijelölt nyagot a NAS-ra. A 4 vinyós NAS-ban 2 db 3 Tb vinyó RAID 1-ben van, ez szinte 100% biztonságot jelent. A másik két vinyó nincs RAID-ben, azokon a nem megőrzendő anyagokat tárolom. NAS-t üzemeltetni kizárólag kényelmi kérdés, semmi olyat nem tud, amit más módon nem lehetne elérni- teljesíteni. Annak érdemes gondolkodni a NAS vásárlásán, aki megteheti és emellett szívesen áldoz a saját kényelmére ekkora összeget. Az otthoni szórakoztató-elektronikai rendszereink felépítési-beszerzési sorában nekünk is a NAS volt az egyik utolsó.
-
Technoman
őstag
válasz
dualcore #2401 üzenetére
Igen, sajnos a csatlakozók hiánya engem is elkeserít. Az én "vacak" 53HD Lite-omon majdnem annyi van, mint a Base 3D-n.
Viszont a fogyasztói szokások -legalább is az a szemléletmód, amit a gyártók ránk akarnának erőltetni- nem azt mondatja, hogy 5-6 éves "elavult" technológiát használjuk. Csak az a röhej, hogy a Dune-öket anno annyira jól megcsinálták, hogy nagyon kevés a reklamáció (hány embernek is van 3-5 éves készüléke itt?
Igazából a gyártók kényszerítenek rá minket a termékváltásra.Más: Tegnap megnéztem ezt a h.265-ös kódolást (egy 720p mkv h.264-es sorozat egyik epizódjával) Az epizód 2.1 GB és 1,7 GB-ra kódolta volna. Nincs egy nagyon gagyi 100 éves laptopom, de nem is a Dell Alienware van otthon (sajnos). Szóval Core i3-as 4 GB RAM-mal ez az egy kib@szott sorozatot valami 6 óra alatt kódolta volna át a Wondershare proggal és így is csak 400 MB-ot nyertem volna.
Konklúzió: azt hiszem lemondok erről a h.265-ös őrületemről. 10 évig is tartana, míg a mostani 8TB anyagomat átkonvertálnám. Jól elvagyok ezzel a 53HD Lite-tal, ha néha nyűglődik is + nem kell 100 ropiért új lejátszót vennem.
-
dh66e
veterán
válasz
dualcore #2278 üzenetére
Olcsó Dune soha nem létezett.
Azért sokan gerjednek a 4K-ra és vágyakoznak az elérhető tartalom után.A dune kivárt valamiért 4K terén majd meglátjuk hogy őket igazolta e az idő.
Lehet innovatív a 10 bites jelfeldolgozás lehet nem, a VXP is inkább a minőségibb megjelenítésre hajaz,de ez egyénfüggő kinek mi jön be.Egy alap/középkategóriás tévéhez biztos nem ez lesz a best buy.
A Base 3D-hez csak azért "hasonlítottam" mert az utolsó széria a nagykészülékek közt,de ha jól rémlik már azt sem gyártják szóval nagyon mást nem lesz mit ajánlani Dune-ből ha kifogynak a raktárkészletek.
A HDD csere ebben is pofonegyszerű ahogy elnézem csak a méret ami nem biztos hogy mindenkinek elfogadható. -
kezo0
addikt
válasz
dualcore #2273 üzenetére
Persze, a Base3D viszi azt is, de sajnos a D1 nem. Leginkább ezért vettem a HiMedia Q10-et, ami egyébként nagyszerűen teszi a dolgát, és sok évvel korszerűbb és testreszabhatóbb is már a felülete. Ilyen szempontból a D1 felett sajnos eljárt már az idő, és az időnkénti fw-frissítések is inkább rontanak rajta, mint javítanak... Szerencsére a lejátszási képességeit ezek a változások egyelőre még nem érintették.
-
gdarvas
csendes tag
válasz
dualcore #2125 üzenetére
Állítólag létezik valami szerviz plugin ami engedélyezi a letiltott HD hangot, ezt a Dune-hd.Hu alatt olvastam. Onnan le is lehetne tölteni de csak ha regisztrálsz, nekem viszont nincs regisztrációs kódom hozzá, néztem a dobozban, de nincs benne. Mondjuk nem is most vettem...
-
gdarvas
csendes tag
válasz
dualcore #2122 üzenetére
A Dune hd 53d lite-on a legfrissebb firmware van, de így sem megy. Valahol olvastam, hogy a lite verzió nem tartalmazza a DTS HD és Dolby True HD licenszet, és ezért le van tiltva. De pl. A Dune Base 3D már átviszi a HD audio formátumot. Kérdés, hogy utólag ezt nem lehetne-e aktiválni?
-
kezo0
addikt
válasz
dualcore #1848 üzenetére
Nem értjük egymást. A Windows-ban még ezer más beállítás van, amik nálad is be vannak állítva VALAHOGY. Bizonyos dolgok ki vannak kapcsolva, más dolgok meg be. Ezek mindenkinél be vannak állítva valahogy. Több száz (ezer?) féle variáció lehetséges.
(A jelszavamban sosem volt ékezet, tegnap óta a felhasználónevemben sincs, de ez önmagában semmit sem oldott meg nálam.)
-
kezo0
addikt
válasz
dualcore #1844 üzenetére
Ez természetesen alap, hogy be van állítva nálam is minden mappára, amit láthatóvá akarok tenni a Dune számára - és ahogy már írtam korábban, a notebook-om felől látom is ezeket (ha bejelentkezek az asztali gép felhasználónevével + jelszavával).
Ha pusztán ennyi kéne hozzá, akkor nem írtam volna le itt a problémámat.
Amúgy neked sem csak ennyi kell hozzá, hiszen emellett még nyilván egy csomó más helyen is be van állítva sok dolog, és lehet, ha ezek közül valamin változtatnál, akkor hiába lenne az ominózus meghajtóra megadva mindenkinek a teljes hozzáférés. -
kezo0
addikt
válasz
dualcore #1838 üzenetére
Nem tudom pontosan mit értesz az alatt, hogy a speciálisnál minden engedélyt meg kell adni, de szerintem én minden létező engedélyt megadtam már. És azért is fura, hogy csak a jelszóval védett megosztás kikapcsolásakor látom a Dune-n a megosztott mappa tartalmát, mert ugye az új megosztott forrás beállításakor a Dune-nek meg kell adni a felhasználónevet és a jelszót is, amivel bejelentkezek a PC-re. Érthetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Gaming notebook topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest