- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
Rendben, nem nekem kell, hogy megfeleljen a te géped...
Nálam a webes tartalom megjelenítése, a youtube, stb nem érdekel. Annyi elég nekem, hogy a kedvenc internetrádióimat tudom róla hallgatni (bár az már nem annyira jó, hogy ennek minőségét nem tudom állítani, holott ez a rádiók webes oldalán lehetséges, sőt, külön linkeket is megadnak a különböző minőségekhez). Viszont az eddigi médiajátszóim még ennyit sem tudtak, az internetrádió egyiken sem működött, a youtube az Asus-on úgy ahogy, a Pioneeron szakadozva, aztán fél perc után belefagyott.Azt simán elismerem, hogy egy spéci kis PC lenne a legtökéletesebb megoldás, bár én ehhez nem értek. Az építéséhez még igen, de ahhoz, hogy milyen szoftverekkel tudnám megfelelően sokoldalúvá tenni, vagy könnyen kezelhetővé, ahhoz semmit.
Nyilván mindenkinek mások a preferenciái, én ezeket legjobban a Dune-ben találtam meg, és ahogy írtam, nálam a hálózati képességei is tejlesen rendben vannak (ebben a Pioneer volt legrosszabb, az már simán egy DVD-ből is diavetítést csinál, és annak nem is volt gigabites a LAN-ja, csak 100 megás (aminek még mindig elégnek kellene lennie, de nem volt). Arról elképzelhetetlen volt nézni egy blu-ray-t NAS-ról, vagy egy 15-20 megás mkv-t. Az Asuson néha ment a bu-ray NAS-ról, néha nem. A Popira már nem is emlékszem, mert elég gyorsan lapátra került, pedig a C-200 volt nálam.
A Dune-nel már 3-4 éve szemezgettem, de mindig volt valami más, amit szintén ajánlottak, és valahogy mindig a Dune maradt alul (úgy, hogy meg sem ismertem). Tavaly elfogytak az alternatívák, és így bevállaltam a Dune-t. És utolólag is bántam, hogy csak ennyi idő után. Nekem mindenben megfelel, sőt, nagyon tetszik, amiért én szomorú vagyok, hogy az SACD-t és a DVD-Audiót semmilyen formában nem játsza le, sem fáljból, sem lemezről. Egyedül ez a probléma jött vele. Viszont, ha azt nézem, hogy a hangja nem az a kategória, ahol egy SACD minősége már átjönne, akkor annyira nem bánom. Nyilván később majd beszerzek olyan masinát, ami ismeri ezeket a formátumokat, és a hangminősége is valóban audiofl, de az a masina nyilván messze túlmutat majd a 100 ezres kategórián...Visszatérve a képre: korábban mindig azt mondtam (és ezt is gondoltam), hogy nem érdekel a minősége, mert úgysincs hozzá szemem (másnak meg füle nincs a jó hanghoz). Aztán pár hét Dune használat után észrevettem, hogy mennyivel jobban él minden, szebbek a színek, és úgy ahogy van, az egész sokkal szebb...
-
Downsampling
senior tag
Nálam is minden úgy van, ahogy nálad, kivéve, hogy az UTP kábelek a lehető leggagyibbak. És mégis ezt tudja a Prime 3.0. Szerintetek ehhez a két típushoz (amik elég közel is állnak egymáshoz), más elektronikát építettek volna a hálózati képességekhez? Khm, ez nekem nagyon nem életszerű...
Érdekes ez az egész, nálam pont a Dune hozta azt meg, hogy bár hangminőségre még külső DAC-kal sem a legjobb (bár ennyi pénzért elfogadható), minden másban agyonveri az eddigi nálam járt médiajátszókat. Oké, Oppo szintjét most hagyjuk... De a 150-200 ezres Pioneerokat, Marantzokat, Denonokat simán veri... én a Pio BDP-LX55-től téptem a hajam... (annak viszont külső DAC-kal nagyon szuper volt a hangja, de képben szerintem azt is veri a Dune... A menüje, a használhatósága, az apró finomságok (pl. a ha filmnézés közben állítok valamit, pl. hangsávot, vagy ki-be kapcsolom a feliratokat, akkor egy picit visszateker, és úgy folytatja a filmet. Ha csak a "pillanat áljj" gombot nyomom meg, a folytatásnál szintén pár tizedmásodperccel visszalép, így ha mondat közben állítom le, akkor sem fogok lemaradni egy betűről sem...
A legtöbbet a Pioneerral szívtam, de a Popcornnal is sok bajom volt, nagyon akartam szeretni, de nem hagyta...De nekem mindegy, mi válik be neked. Kívánom, hogy találd meg a neked megfelelőt!
-
Downsampling
senior tag
A korábbi médiajátszóim (Popcorn, Asus, noname, stb.) közel nem tudták ezt a sebességet... Pedig NFS-t nem tudok használni, csak SMB-t... Örülök, hogy ilyen a Dune... Amúgy pont Maxot akartam venni, csak akkor éppen nem találtam sehol.. Szerintem nem a Max és a Prime között van ekkora különbség, hanem a hálózatainkban (akármennyire is egyformák elvileg)...de ez csak sejtés...
-
BBéci
legenda
Nincs NAS-om, mert mindig vannak más fontosabb kiadásaim és nem jut rá pénz, de csak ez az egyetlen oka, hogy még nem vettem négyfiókos Synology-t. Merevlemezekkel együtt nem úsznám meg 200000 forint alatt. Igaz, beletehetném meglévő 4 db (3x1,5; 1x2 TB) vinyómat de mindegyik 90 %-ig tele van filmekkel.
-
dh66e
veterán
A dpc-re gondolsz? Dune Plex Catalog plugin.A Plexr Media Serverre épülő kliens.
A nem támogatott csatornák pedig a harmadik fél által készített alkalmazások.Ezeket egyedileg lehet telepíteni a pc-re.Pár működik a dune-ön is,de sok van ami csak a szerveren működik azaz a PC-n(esetleg a nason).
-
lcee79
addikt
Először lekapcsoltam csak a kaspersky-t de attól nem lett jó.
Tegnap este uninstalláltam, mert más problémám is volt vele, de sajna késő volt már és nem foglalkoztam a dune-vel utána.
Ma délután munka utánki próbálom, de valami gyanús dolog van a feltöltésnél utorrentel is. Pedig routerben is, gépen is meg programban is be van állítva minden (ahogy előtte is volt, de most nem megy az sem, szinte 0k) -
-
blakey
titán
Náalm így néz kiegy film:
Ez a film könyvtárában van:
icon_path=__dunex/Icon.png
icon_sel_path=__dunex/IconSel.png
system_files=@eadir,@eaDir
background_path=__dunex/Background.jpg
icon_valign=center
num_rows=3
background_order=after_all
paint_captions=no
paint_path_box=no
paint_scrollbar=no
paint_help_line=no
paint_icon_selection_box=no
paint_content_box_background=no
content_box_x=0
content_box_y=0
content_box_width=1
content_box_height=1
Van egy __dunex könyvtár amiben van egy Background.jpg, icon.png, iconSel.png ill. egy dune_folder.txt:
media_url=../film_cime -
dh66e
veterán
Ne aggódj én se.
Nos ha szeretnéd hogy inkább "képes" legyen a leírás akkor amit elküldtél nekem privibe azt tedd be ide új hozzászólásként és akkor ennek a linkjét teszem be az összefoglalóba.Vagy próbáld meg a blogot.Az sem lehet bonyolultabb mint egy hozzászólás amiben vannak linkek ill képek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Elektromos autók - motorok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest