-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
run4fun
tag
válasz
Kis Tigris #74680 üzenetére
Happy end!
-
válasz
Kis Tigris #74680 üzenetére
Ez igazán jó hír, örülök neki!
Eggyel hátrébb lépve viszont valahol elkeserítő, hogy ennek így kell mennie. Mégis, miből állna a DJI-nak egy egyszerű belső regisztrációs rendszer működtetése -- helyesebben annak a felhasználóbarátabbá tétele?
MaCS
-
Kis Tigris
tag
válasz
Kis Tigris #74676 üzenetére
Aki követte az Unboundolás mizériámat:
Megcsinálta a DJI
Csütörtökömn már majdnem egy hónap hogy nem történt semmi, a boltra megint rászóltam, belengetve egy jó kis fogyasztóvédelmes feljelentést, meg újságírói megszellőztetést
Az ügyfeles ígérte, hogy rászólnak még ma mindenképp a DJI-re. S lőn csoda, másnap délben telefonált a bolt, hogy a DJI unboundolta
Hétvégén az új tulajék elutaztak, nem tudta megnéni, ma reggel üzent, hogy "Szia! Sikerült boundolnom. Köszi a segítséget!"
Amúgy Bandival is beszélgettem az utóbbi időben erről (Drone Hungary), s írta, hogy
"De most hogy erről beszélünk egy régi céges drón miatt most irt nekem a DJI hogy eladtuk-e már mert valaki szeretné magához bindolni. Szóval tényleg megcsinálja a DJI."
Csak gondolom hogy hitelt érdemlően kell bizonyítani, hogy az eszköz tényleg a tiédLegalább is cégeknek/boltoknak megcsinálják
-
run4fun
tag
válasz
Kis Tigris #74674 üzenetére
Békéltető testületnek kell panaszt tenni, ügyfélkapuval is megy azt hiszem. Nekem volt ügyem tavaly, ahol a bolt kötötte az ebet a karóhoz, hogy nem jár nekem új termék, de békéltető testület előtt megnyertem a dolgot.
Nem egy bonyolult mutatvány, de az új tulajnak kell ezt intéznie, ő "szerződött" a bolttal.Szerk: bocs, most megnéztem újra. Szóval te vetted boltból a drónt és továbbadtad valakinek. Ebben a helyzetben ha jó fej akarsz lenni, akkor elintézed neki.
-
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74668 üzenetére
Jogilag nem hiszem hogy téged terhelne felelősség, a leírtak alapján ugyanis ennek a problémának tudatában vette meg tőled a gépet, innentől már csak jófejség hogy segítesz neki.
Nem tudom ilyen esetben mi az unbound menete, google keresés alapján az ilyen használt gép vásárlásnál is az üzlet az eredeti tulajt keresi fel, nem a DJI-t, de ez lehet országonként eltérő, vagy idővel változott. Csodák nincsenek szerintem, kettő lehetőség:
- Vártok továbbra is a boltra, próbáljátok sürgetni őket
- Saját kézbe veszitek ügyet és írtok a DJI-nak magatok is -
válasz
Kis Tigris #74627 üzenetére
Ha más megkülönböztető nincs akkor írd azt, ha valami nem jó úgyis keresnek pontosítás végett.
-
válasz
Kis Tigris #74623 üzenetére
A nyilvántartás számát kell.
Azt a biztosításnál talán meg kellett adjad én onnan néztem ki. -
válasz
Kis Tigris #74616 üzenetére
Ugyan ez volt velem is viszont a drón és az üzembentartóra figyelj, mert nekem azért volt gond, hogy a drónt akartam közben a másikat kellett volna..
És igen, 1000 Ft. -
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74614 üzenetére
Kicsit keresnem kellett nekem is, de ITT van nyomtatvány.
Amennyiben te magad tervezel még jövőben drónozni, akkor szerintem onnan nem feltétlen kell törölnöd magad. Elég ha a gép már nem a te neved alatt lesz.
-
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74176 üzenetére
A jogszabály szerint 2024. január 1. után kötelező az EU-ba behozott drónoknál. Vagyis ha az már bekerült egy EU-s raktárba ezelőtt (és minden bizonnyal így volt), akkor simán lehet hogy több hónapos raktárban tartás után került hozzád. Kifutó széria volt már tavaly év végén is, így annak nem csináltak C0 besorolást. Maradt a Mini 2 SE-re ez a feladat, illetve akinek kell 4K kamera annak idén jött ugye a Mini 4K.
-
válasz
Kis Tigris #74178 üzenetére
Ha C0 minősíthető a gép és a legújabb FW van rajta, akkor van a 120 méteres korlát. A régebbi, vagy nem minősített gépeken 500m maradt. Akkor is 500 marad, ha a Mini 4 Pro-n nem frissítesz FW-t. Az jó kérdés, hogy ha 500 a korlát de csak 120-ig mész fel, akkor legális-e. Mondjuk a kocsim is megy 250-et, de ha csak 130-cal megyek a pályán, akkor legál
-
zombei
aktív tag
válasz
Kis Tigris #74176 üzenetére
Abban még nem korlátozták le teljesen. A Mini 2 SE-ben nem is tudod tovább húzni, ott 120m a csúszka vége.
-
válasz
Kis Tigris #74166 üzenetére
Akkor a te drónod nem C0. Ha 500 méterig enged, akkor C1. De javítsatok ki, ha tévedek.
-
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74166 üzenetére
Az appon belül nem lehet felhúzni 120m fölé a csúszkát ami a felső magasság korlátot szabályozza. Nekem Mini 2 SE van, C0-val vettem. Ha szeretnék magasabbra repülni, akkor le kell szednem a C0 matricát és fotóval bizonyítva beküldeni kérvényt. Más modellnél, illetve nem C osztályos minősített drónnal persze lehet más opció.
Amúgy tervezek venni majd Mini 5 Pro-t (ha bemutatják és meggyőző lesz), és akkor lehet megtartom a Mini 2 SE-t, és erről leszedem a korlátot.
-
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74058 üzenetére
Azt hiszem mások is így tettek: lajstromszám és telefonszám papírra felírva (én kinyomtattam), ezt celux-al leragasztottam, másik oldalára kétoldalú ragasztó, és így feltettem oldalára.
MDS appban ahhoz, hogy tudj repülést indítani kell egy drónt regisztrálni, itt nevet adsz neki, és a lajtsromszámot felviszed. Üzembentartói számot nem kell sehova rögzíteni, csak ha a drónnal kötelező a Remote ID akkor azzal sugárzod, ez app-ban állítható be (C0-nál nincs ilyen). Azért legyen nálad telefonon legalább meg, ha kérnék tőled. -
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74045 üzenetére
Pont 3 héttel a kérvény beadása után ma megjött az üzembentartói és a drón regisztrálásának végzése is. Persze borult, szeles, esős idő van, meg én nekem is szar a kedvem, de legalább nyugodtan ki tudom találni hogy helyezzem el az azonosító számot a ketyerén.
-
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74045 üzenetére
Visszaolvastam itt témában, és korábban is felmerült ez a kérdés. Ott telefonos megbeszélés alapján ügyintéző azt mondta, ha be van X-elve hogy 250g alatti, akkor nem kell biztosítás, nyomtatványon kihúzható a rublika. Ez is úgy láttam komoly vitákat szült akkor, de a kamera nem befolyásolja a biztosítást, ellenben ha 250g-ot meghaladja akkor már kell a biztosítás, és a "jogosítvány" is kötelező. Kamera megléte csak a regisztrációt teszi kötelezővé. (nem hinném, hogy ha "elkapnak" akkor megszólnának érte mert ráraktad biztonsági okokból a propeller védőt, és ezzel átlépted a határt
)
Ez a kép korábban volt itt a topikba betéve, jól összefoglalja mikor mi kell:
-
válasz
Kis Tigris #74041 üzenetére
Dobsz fel 1-2-t googledrive-ba vagy valahova? Ahonnan le lehet tölteni teljes méretben
-
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74040 üzenetére
Nem tudom milyen opciók vannak az OTP-nél, de biztos van ott is olyan lehetőség netbankon, hogy magára az utalásra menve lementheted vagy screenelheted a részleteit. Ez csak összeköti gondolom hogy melyik utalást ki fizette.
Amúgy bíztam benne, hogy ha neked egy hét alatt reagáltak rá, hátha nekem is fognak, de már túl vagyok egy heten és még mindig semmi. Simán lehetne ez a regisztráció egy automata rendszer is, akár a MSD felületén is megoldható, helyben kifizethető, és 1 munkanapon belül ránéz egy élő ember, hogy rendben van-e és jóváhagyja. -
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74035 üzenetére
Kicsit sajnálom, hogy nem a Mini 2-est vettem, hanem Mini 2 SE-t. Persze még ez sincs kihasználva, de azért 4K-hoz szokott szememnek fáj a felbontás.
Bár úgy állok hozzá, hogy első drónom, idén még gyakorolgatok vele, ismerkedek, és ha sokat használom, és igényelni fogom jobb videóképességet, akkor jövőre beruházok egy Mini 4 Pro-ra (vagy 5-re ha közbe kijön és megéri). Árát nézve persze a Mini 2 SE is fájna, de azért "friss jogsival" inkább ezt zúzzam le. -
válasz
Kis Tigris #74035 üzenetére
Jó a kompozíciód
A három madár ölyv ott háttérben?
Amúgy ha belezoomolsz a képbe, nincs erős pamacsolás? Faleveleknél, fűcsomóknál, ott ahol részletgazdag a kép. Pár gépnél tapasztaltam ezt jpg-ben.
-
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74033 üzenetére
Nem olyan könnyen, de megtaláltam ezt a pdf-et ami egész jól leírja a teendőket:
https://www.kozlekedesihatosag.kormany.hu/hu/dokumentum/398884
Itt a 4. oldalt írják mit kell írni a közleménybe. Én egy hete utaltam el, és küldtem be mindkét dokumentumot a fizetés bizonylattal együtt. Azóta semmi visszajelzést nem kaptam, neked mennyi idő után válaszoltak? Gondolom itt is 30 napjuk van rá, de azért díjaznám ha nem kéne hetekig várakoznom... -
válasz
Kis Tigris #74002 üzenetére
Magától megcsinálja a gép, nem? A végén lesz egy fotó amiben tudsz ide-oda mozogni és nagyítani, mint a 360 fokos felvételekben
-
válasz
Kis Tigris #73971 üzenetére
Figyelj majd a telefon melegedésére. Azzal szokott gond lenni. A távban van hűtés, a telóban nincs.
-
válasz
Kis Tigris #73966 üzenetére
Sokak szerint érdemes repülőmódba tenni a telefont drónvezérlés idejére.
Működni működik, hiszen a telefon USB-n kommunikál a kontrollerrel.
MaCS
-
válasz
Kis Tigris #73966 üzenetére
Nem zavar a bejövő hívás, probléma nélkül tudsz beszélni is, csak stoppold le a drónt addig. A másik telót is használhatod, de akkor már tényleg egyszerűbb lenne egy kijelzős RC-vel. Azt csak bekapcsolod, és már repkedhetsz is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Ingatlanos topic!
- Energiaital topic
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- iPhone topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest