- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
vandor01 #63329 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
"az antennak HA van antenna a TAV ban a gépben???"
Van benne,,,,
Akkora, hogy mármár félek ,hogy agydaganatot kapok tőleAsszem ezt a "hacket" kihagyom,,,FPV-ben talán lenne értelme, de LOS-ban......
a napokban este mentem ki a gyerekkel és a Bwhoop-al sétálni sötétben.(szeretek ilyenkor nagyon repülni,,,csak a "két pixelnyi" kék és piros ledet látni, nagyon távolról is lehet látni LOS-ban merre van arccal a gép, jó móka)
Szóval olyan messzire tudtam küldeni, hogy a ledeket is alig láttam már...(nyilván kis költői túlzás, mert azért sötltben nagyon messziről látni egy világító fénypontot,,,)
Szóval ennek egyelőre nem érzem szükségét...
De azért köszönöm az ötletet..
Azt hiszem idő közben megszületett a végleges kar a kontrollerre ...
Faja a hossza nagyon, kényelmes, nincs "görcsbe görbülve" a hüvelyk ujjam, és ez a "bogyós" vég kellemes, és elég stabil fogást biztosít...
Éjszaka közben rendeltem BetaFPV-ről egy .V4 framet
Biztos, hogy jobb lesz mint a gyári....Aztán ezzel a géppel is az lesz már látom, hogy érkezése után már egy héten belül szinte csak a board marad eredeti,,,a többi mind "hegesztett"
Utálom , hogy mindig igazatok van,,,
már megint egy éjszakán keresztül b@sztattam a gépet
Mégis muszáj leszek egy PH2 "anya" csatit felforrasztani, mert a Betafpv váz eleve "hosszúaksis", tehát azt is akkor rendelnem kell hozzá egy szettet, amihez kell majd Sacco által említett "farkinca" (PH2 csati) -
vandor01
senior tag
válasz
vandor01 #63270 üzenetére
hand-made felsolap!
2.5" prophoz 115mm-es diatone vaz
3mm alsolap,
1,5mm felsolap
belemegy RC2/foxersulya 16,7gramm!
tud vki jobbat 2,5"-ra? a gyari muanyaggal is van 18gramm!
varhato suly?
a 2" nal az alfa 95-os vaz 14gramm volt....
a motor 1104 5gramm/db vege lett 73gramma 2,5"nal??
a vaz +3gramm
a motorok 1106 +2gramm/darab 4x2=8gramm
na es a propellerek nagyobbak nehezebbek...
73+3+8=84gramm plus a nehezebb prop85+gramm lesz!
nincsenek itt csodak 80gramm alatt meg ilyenek
-
twine
veterán
válasz
vandor01 #63244 üzenetére
Nem akarlak cáfolni,, részben igazad van a "múltammal" kapcsolatban
De a többi,, hogy törik a váz,stb.... Mindenből vettem tartalékot,, vázból kettőt ismotorból is egy szettet,,,
Kamera nem lesz rajta...(egyelőre legalábbis biztos)
Így ha odaverem, csavar, csatlakozók ki, másik vázba áthelyez... Csavar csatlakozók a helyükre,,, és go....
Nincs rxsr muslincaszarnyi forrpont forrasztgatás , motor kábel forrasztgatás, stb... Hiszen minden csatlakozós...
Reményeim szerint,,,
A többit meglátjuk...
Kamera nélküli e010-el van "nagy" gyakorlat...
E011-et is próbáltam már... Nem hiszem, hogy olyan nagy meglepetés lenne gyárilag LOS-ban ez a Boldclash hogy egyből szilankosra töröm
De mint mindig, a tévedés jogát fenntartom,,,a gyakorlat majd megmutatja...
A segítséget, jotanácsot nagyon köszönöm -
Markizmark
addikt
válasz
vandor01 #63244 üzenetére
Azért én remélem, hogy sok gond nélkül tudok repkedni a kis E011-esemmel.
Van 6 motorom tarcsiban és vagy 10 propi + 1 kamera.
Olyan sokat úgy sincs időm rá ... meg az 5 akksi hamar kifogy.
Eddig 1 motort küldtem a halálba, egy esés után alig pörgött fel. Amúgy egy jó kis gép, szerencse, hogy a motorok dugaszokat, nem úgy mint az E010.
Mák h elég puha a váz is, nem mondhatnám ridegnek.
Gondolkodom egy UR65-ön... de drágállom most egy kicsit, plusz akkor kéne egy Jumper T12 Plus táv is.
Hopp 50ezer és akkor még abból is kéne 1 garnitúra motor tarcsiba. -
twine
veterán
válasz
vandor01 #63242 üzenetére
Respect,
de nem akarok én ezzel foglalkozni...ez már tényleg annyira játék kategória "a fejemben", hogy semmi kedvem forrasztgatni, meg hackelgetni,,,
Rendelek, töltök, repülök....sok-sok pirulós smileyval
Azért is kérdeztem miért a hosszukás aksi javallot, mert ha tényleg van valami nagy és igazán erős oka, akkor hiszek nektek,,,
De ha nem olyan észveszejtő az ok, akkor maradnék a "tömzsi tipusnál", mert azt megrendelem, feltöltöm, bedugom, repülök,,,
A hosszukáshoz kell szivacs, a testet megvágni, drótot, vezetékes csatit rendelni, vagy gyártani,ehhhh nicns kedvem...
töltenék, és repülnék igazán szívem szerint....
Ezért is örültem ennek a boldclash "csodának",,,minden csatlakozós,(motorok, aksi csati) minden van a cégnek hozzá,ugy gondoltam nem kell forrasztgatnom,,szóval ha nem muszáj nem a forrasztgatással bíbelődnék, csak töltök játszok.... -
válasz
vandor01 #63226 üzenetére
Igen, hasonló. Jöttem vele lefelé, de későn emeltem vissza és elakadt az első láb, fejre állt és ennyi. A füst nem jött mindjárt, csak miután visszaállítottam és újra akartam repülni. Hát akkor ennyi. Arra mi a magyarázat, hogy olyan sokat csökkent a repidő? Lehet már a korábbi esések miatt túlterhelődött és azért kajálta az áramot?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #63215 üzenetére
Te jó messze vagy!
A gépparkom rendben haza ért, ráadásul feleslegesen vittem tartalék gépeket, mondván van rá sansz, hogy bedarálom az új gépem. De csak ő repült 17 akkuval, abból 2db 5S.
Végre kipróbáltam az AVAN Flow propellereket is. 5S -en nagyon tetszett. Úgy vittem az Ortus-245 -öt, mintha nem is lenne súlya, pedig van!
Sőt, a videójel is végre már rendben működött zavarmentesen. Kicsit sok volt a 17 akku, és a végefelé már fáradtam, így főleg már csak túrajáratra küldtem a gépet. Teljesen elégett vagyok a géppel!
A következőt is ilyenre építem, jó lett ez a váz! -
-
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #63161 üzenetére
Érdemes nagy dolgokra meghagyni. 350 eurónál már nem olyan rossz az.
. Vagy egy FatSharknál.
. A toyho az fix 8% és mindig él, akárhányszor felhasználható, ha más nincs. De érdemes a mailra feliratkozni, mert a mail only és az app only 10%-os kuponok is onnan jönnek.
Most egy 15%-os kuponnak én is örülnék.
.
-
durkonorbi
tag
-
durkonorbi
tag
válasz
vandor01 #63038 üzenetére
... szarragozol ...
Nem visszaszolaskant, de szerintem nem ment at a lenyeg (persze lehet en nem voltam egyertelmu...). Abszolut nem az 1500 HUFrol van szo... Persze ha a kamera fos benne, akkor 1500ert sem kell - de 200ert sem (egy marek kavicsot sem veszek 20Ft ert ha nincs ra szuksegem... ) Hogy a tarto csak a kamerasban van nem tudtam, de ha tudom, akkor ugy mar megeri a kameraval venni ez nem is kerdes...
DE mivel a neten lattam par tesztet rola, hogy a gyari cam kepe gyenge, a hatotavja kifejezetten gyenge a belso ficek kis antennaval - inkabb beleteszek egy jobb kamerat egy jo adoval, es jo antennaval... Egy tapvezeteket meg be tudok azert forrasztani, ettol nem felek...
Ezert kerdeztem ra alapvetoen a gep(!) lehetosegeire, mert meglepo volt, hogy ily kis penzert egeszen jonak tuno gepet adnak...
-
-
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #62977 üzenetére
Azt érted ezalatt, hogy hosszabbítás = azzal, hogy inkább kivárod, míg megkapod?
Ha a req. refundot "nem bántod", akkor rendelési státuszban marad a cucc és amikor készleten van, elküldik.
Ez a req. refund az a button, ami a rendelésed mellett van jobb oldat, gyakorlatilag a rendelési státuszod. Akkor megy át req. refundba, ha a feladási idő lejárt. Ez automatikus.
Tehát ha azt írja, hogy a feladás a vásárlás után 24 órán belül, akkor az pont azt jelenti, hogy ha 24 órán belül nem adják fel, akkor automatikusan req.-ra dobja.Order Placed Date:2019-01-30 13:03:58
Expected Shipping Date:2019-01-31 13:04:02..de ez a repurchase nekem is új, amit feldob az ordernél a refundolt cuccomra.
.
A Trashcan HD ára kezd eszementen elszállni, 141 eurót egy ilyenért meggondolandó adni. No de ez is lemegy majd 100 alá hamar. Főleg ha szar lesz, vagy nem fogy.
-
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #62974 üzenetére
Lehet, hogy bent hagyom egy hétig még, bár már most aktív a Req. refund. Azért szerettem volna, hogy ha mire hazaérek, hazaért volna a cucc is.
. Néztem a mobulát is, de még mindig ropi a váza, (a müa.) annak ellenére, hogy már vagy V3-nál tart a külön váz, mégis az első verzióval szállítják, ami köztudott, hogy szar.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #62921 üzenetére
Várható volt... Csak azon csodálkozom, hogy eddig ezt nem húzták meg.
Mellesleg a sok potyást valamiből el kell tartani.
Amit viszont nem tudtam meg, hogy marad a mentesség az alacsony értékhatárú rendeléseknél, vagy már ott is adózni kell?
Az FC, ESC... majd csináld magad megoldásokban fog piacra kerülni?
Átveszi az állam a kereskedő szerepét, ennyi. -
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #62905 üzenetére
De csak feljelentetted. ?? Nem?
Ilyen helyre nem szabad egyedül menni. Ismeretlen ember mégiscsak. Én kocsival megyek általában. Csak azt veszem ki, amit mutatok. Szemüveget nem én viszek. Hozzon az, aki megveszi. Kiveszem a drónt, meg a távot. A gép össze van rakva. Kipróbálni eleve csak azután, ha lerakta a zsetont. Mert mi van, ha földhöz veri, aztán annyit mond, hogy szorri? Lófaszt. Zsé lerak, aztán próbálhatod. Motort is így szokás, kizárólag.
Nagyon sajnálom.. Megkeressük?
Az anyja francia-belga. Én írnék neki egy privátot itt facsén, hogy mit követett el a fia, és hogy rablás miatt feljelentetted, aminek kalitka lesz a vége és az ilyen szőke hercegeket bent nagyon szeretik.
. Mondjuk egy napja van, hogy visszavigye a cuccokat. Ha akarod, én írok neki, Je parle français.
.
-
syler123
veterán
válasz
vandor01 #62653 üzenetére
Akciósnak akciós, csak nem fog beleférni a táv
WinZol: Ezt az akkut vettem, ez tuti belemegy. Mondjuk én szimplán azért választottam, mert ez nem emelte meg a szállítási költséget, sok másik akku meg igen.
-
stefi81
tag
válasz
vandor01 #62537 üzenetére
Esetleg ezt MAMBA F405 nem próbáltad?
-
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #62535 üzenetére
"a Vtail is tovabb mutat rajta, finoman fogalmazva az nem is volt a minoseg csucsa pláne nem 260-ert!
akkor adtak el a veget mikor fillerekert kinaltak 50-80 ért! vettek paran.... eladni vagy szétboritani alkatrésznek"
A V-tail-t ne is említsd, ami használható volt belőle építésre az a 4 motor ami Emax ugyan de az akciós gépek után 2000Ft körül szórták darabját, a VTX (2000Ft-os kategória), meg a GPS modul (BN180 körüli talán).
Többi dolog csak nagy buherával volt használható(pl. ESC), a PDB amire ugyan minden jó dolog rá volt építve, de csak ehhez a géphez volt jó.
A váz egy hulladék volt, főleg a hátsó rész mert törött mint a ropi.
A kamerának csak a DVR felvevő része volt elfogadható, mert az FPV képe ratyi volt(és nem beépíthető más gépbe).
Meg még sorolhatnám a hibáit. -
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #62531 üzenetére
Nem is kellett, ha nem akartál. Én is vettem anno. Igaz, nem volt időm rá. Pedig ez kivételesen nagyon jó cuccokból volt összerakva.
De ez is érdekes jószág volt, szintén jó cuccokból.
-
ezoltan
tag
válasz
vandor01 #62482 üzenetére
Gombcserét orvosoltad,az akksik pedig nem örökéletűek mint tudjuk.Én egyszerűen rádugok egy régi 3 cellást és problem solved,
Az más,ha elbizniszelted mert így érte meg,de továbbra is azt mondom hogy szerintem egy normális szemüveg nagyjából olyan mint egy jó táv.Relatíve hosszú távra veszed. -
ezoltan
tag
válasz
vandor01 #62475 üzenetére
...ezt a szezononkénti szemüveg-cserét ugye nem gondoltad véresen komolyan..?
Nem egy 35-40 Eurós eldobható vackot kell venni,hanem egyszer,de hosszútávra egy bevált típust.
Ilyen az EV800D is.Van ismerősöm aki télen-nyáron használja megelégedéssel vagy két éve.Egy éve hiba nélkül nyúzom én is az enyémet.Az a 85-90 € ebben a hobbiban egy ilyen remek ár/érték arányú szemüvegért egészen egyszerűen nem pénz (...és most szándékosan nem említettem a top-kategóriát vagy a 400-tól felfelé elérhető Fatshark-okat mondjuk,mert olyat is ismerek amúgy akinek egy hónap után meghalt benne az alaplap...).Amúgy persze értem amit mondasz,de egy normális szemüveg minden,csak nem kopó/fogyó eszköz,mint mondjuk egy akkumulátor.
Az meg,ha valaki megteheti hogy tényleg minden nap repül,olyan szintű amortizációval jár hogy nem fog egy szemüvegvételen garasoskodni vagy problémázni.Szerintem.
-
syler123
veterán
válasz
vandor01 #62475 üzenetére
Nálam örökélet + 1nap.
Van hogy 1 hónapig nem repülök. Van hogy csak azért mert lusta vagyok elmenni a helyszínre. Mostanában mondjuk whoopozgatok, azzal nem kell sehova sem menni, jó az udvarban.Amúgy értem én hogy dvr-el 20eFT, de maga az ev800 megvan, adott, akkor nem gondolkoztam dvr-ben. Tehát nem fogom gombokért eladni és venni egy ev800d-t. Majd EV200 lesz ha csillapodik az ára.
Amúgy 2 hete 3300-3500ft volt az eachine prodvr.Szerintem maradok amúgy a telefonos megoldásnál.
-
sketchifun
senior tag
válasz
vandor01 #62441 üzenetére
Félreértesz. Nem a motorokat fogtam le, hanem a komplett gépet, a gipszkarton álmenyezet védelme érdekében. Tehát a motorok szabadon pörögtek.
Arra gondoltam még, hogy az XT60 csati vezetékei elég hurkák, nem-e lehet, hogy annak sok, ugyanis a VTX is leáll, gondolom, nagyot esik a feszültség. Na majd jövő hétvégén áttákolom.
-
syler123
veterán
válasz
vandor01 #62397 üzenetére
Egy EV800-am van, elégedett vagyok, de lehet nem lenne rossz, ha nem egy féltégla lenne a szemem előtt. Soha nem próbáltam még ilyen jellegű szemüveget, mint az ev100. Annyit tudok hogy nem hiszem hogy nagy váltás lenne az ev100 az ev800 után. Akkor már inkább ev200, arról szinte csak jót olvasok, nagyon szeretik a teszterek.
De az nagyot ugrik árban, 40-ig lennék rá vevőMár csak 17db van, ennyiért viszik mint a cukrot.
-
kriszbon
őstag
-
durkonorbi
tag
válasz
vandor01 #62303 üzenetére
Koszonom, teljesen jogos!
Az igazat megvallva semmi tapasztalatom a mini kamerak teren, ezert is kerdezek ennyit... Jelenleg egy olcso syma dronnal gyakorlok a kisfiammal, hogy eleve tudjuk ugy iranyitani a gepet, ahogy kell... Mar ez is kihivas sokszor (nem a racing, hanem a "levegoben maradok es azt csinal a gep nagyjabol amit en szeretnek" vonalon mozgunk jelenleg), de termeszetszereto emberkent az is nagy orom, ha marartavlatbol meg tudom nezni azokat a szebbnel szebb reszeket, ahol eddig foldszinten mozogtam...
Jelen fazisban ezert szerintem eleg a 10 dolcsis kamera, meg par mod amit ez a szett megenged (mert azert muszaki ember leven ez is igencsak erdekel), aztan majd kialakul merre tovabb...
-
Geller72
veterán
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #62246 üzenetére
Nekem 5040 amit kb nem lehet kinyírni, alig eszik, húz. 5045 nem igazán húz többet (tán reakciója pontosabb) de sokkal többet eszik és törik mint a ropi
legalábbis én ezt vettem észre, igaz rs2205 el, ami nem annyira erős motor. Lehet 2306 on pl már más lenne a difi erőben
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #62231 üzenetére
nekem 3col 4500kv 3s az 2:30 repidő volt 450es akkuval. 90g körül volt, vagy csak 85? De vahaogy nem adta. Kertbe sok lett vna, az igaz de mezőre meg fing...még 1407 3600kv 4s el sem vt harcos nagyobb térben, az valami 140g mondjuk meg 100g akku, de az más kategória, 1106 közelében sem volt...repidő ott is 3p kb.
Ez a 2.5 ös most 70g úgy rémlik, 3p et tolog (nekem) agresszívan ketben és 500as akkuba 340 megy vissza max. Agyamnak is elég ez a 3p meg akkunak is. Lightiban lenne 5p röhögve. De 12x25m en csak fordulsz semmi mást nem csinálsz, az nem repidő barátszóval nekem ez vált be. De sokan odavannak 11xx 3 colért, azt látom
(#62232) Geller72
papíron ez nagyon adja, le is akartam cserélni bh 1407eket erre, csak aztán spúr voltam
4s el ezek már nem rossz gépek, de igazából helyet nem találtam ahol 2.5 kevés és 5col meg túl nagy
így a ez a közepes gépem csak port fog, de megtartom mert szép xD (diatone m3 plus vázon van) -
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #62226 üzenetére
Tornyos eyas nekem bejött. De 11xx már csak 2.5 col maradt nálam, többet nem is építek majd, nálam itt az eleje és a vége már a 11xx nek
Feljebb nagyobb moci, lejjebb meg nincs kedvem harcolni a grammokkal. Mondjuk 2 whoop vár még az össze rakásra, de már úton van egy tinyhawkSzerk : amúgy most egy vx110 em van 11xx re, bár kamera szempontból az sem egy álom. De érkezik majd diatone gt 249+
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #62198 üzenetére
Én 7500ra már nem raknék 3s t, akkor már nagyon tré az effinicy. Mondjuk csak kertben repültem ezekkel, mezőre csak nagyobb géppel megyek. De a 2.5 col annyival jobb a kettőtől hogy hihetetlen. Most azért lesz 1106 7500kv mert 6000kv t nem kaptam már
azért remélem 3p et repül majd 3.5v ig
-
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #62122 üzenetére
Akkor visszakérdeznék, mi a helyzet a mobiltelefonnal kapcsolatban?
Vagy a fényképezőgépeimmel, ami kameraként is használható, ráadásul több száz méterről készítek olyan képet, videót, mint a drón 5 méterről?!
Ez egyszerűen nevetséges, hogy így rászálltak a kamerára! Ugye autóban sem szabad használni, mert a jogok... És nem is bizonyíthatod, hogy a drogos "valakinek" az ismerőse jött beléd, és nem fordítva.
Egyszerűen agyrém, hogy úgy élsz, mintha potenciális bűnöző lennél, és mindent megtiltanak...
Ellenben, ha kifosztasz egy embert kapsz felfüggesztett két évet 1 év próbaidővel, ami alatt stílust válthatsz, és megerőszakolsz valakit, amire szintén kapsz 2 évet 1 évre felfüggesztve, de váltasz, mert szétversz egy közalkalmazottat, amire ismét 2 év 1 év próbaidővel, de miután letelt az első felfüggesztettre kiszabott egy év próbaidő ismét kezdheted előröl, és így is leélheti az életét.
Azt viszont simán elképzelem, hogy egy kamerás drónos reptetésnél azonnal megkapod a csekket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Philips LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- További aktív témák...
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest